Nu gavosi kazhkas, bet siaubingai riebu . O shiaip skonis tikrai neblogas
Cia tai teisybe, patiekalas tikrai ne is liesuju. Bet kartais kai nori pasilepinti, tas riebumas ne taip ir svarbu.
galiu parasyti viena liesesni, irgi graikiska. tik nezinau kaip tiksliai parasyti jo pavadinima. Tariasi tai tsadziki.
Reikia 250 gr naturalaus jogurto riebesnio, bet kadangi pas mus tokio nelabai yra, tai galima imti varskes.Pvz., visai tinka "Musu svelnioji". Jei atrodytu per tirsta, tai maisyti varske su jogurtu.
1 vidutinis agurkas
4 skilteles cesnako
1 saukstas alyvu aliejaus
keli lasai citrinu sulciu
truputi druskos.
Viska gerai ismaisyti.
paruosta krema patiekiu dubenelyje, atskirai padedu karstas batono riekeles(batono riekeles l.plonai uztepu sviestu, pabarstau cesnaku ir trumpai pakepu orkaiteje)
galiu parasyti viena liesesni, irgi graikiska. tik nezinau kaip tiksliai parasyti jo pavadinima. Tariasi tai tsadziki.
Reikia 250 gr naturalaus jogurto riebesnio, bet kadangi pas mus tokio nelabai yra, tai galima imti varskes.Pvz., visai tinka "Musu svelnioji". Jei atrodytu per tirsta, tai maisyti varske su jogurtu.
1 vidutinis agurkas
4 skilteles cesnako
1 saukstas alyvu aliejaus
keli lasai citrinu sulciu
truputi druskos.
Viska gerai ismaisyti.
paruosta krema patiekiu dubenelyje, atskirai padedu karstas batono riekeles(batono riekeles l.plonai uztepu sviestu, pabarstau cesnaku ir trumpai pakepu orkaiteje)
QUOTE (rasute @ 2004 09 30, 23:11) |
Cia tai teisybe, patiekalas tikrai ne is liesuju. Bet kartais kai nori pasilepinti, tas riebumas ne taip ir svarbu. galiu parasyti viena liesesni, irgi graikiska. tik nezinau kaip tiksliai parasyti jo pavadinima. Tariasi tai tsadziki. Reikia 250 gr naturalaus jogurto riebesnio, bet kadangi pas mus tokio nelabai yra, tai galima imti varskes.Pvz., visai tinka "Musu svelnioji". Jei atrodytu per tirsta, tai maisyti varske su jogurtu. 1 vidutinis agurkas 4 skilteles cesnako 1 saukstas alyvu aliejaus keli lasai citrinu sulciu truputi druskos. Viska gerai ismaisyti. paruosta krema patiekiu dubenelyje, atskirai padedu karstas batono riekeles(batono riekeles l.plonai uztepu sviestu, pabarstau cesnaku ir trumpai pakepu orkaiteje) |
Vuo, shitas liuks . Zhinau ash ta daikta jau seniai . Laaaaabai skanu.
Jei turi dar kokiu nors geru patiekaliuku- butinai rashyk
QUOTE (smike @ 2004 09 24, 17:30) |
Man laaabai patiko toks gruziniskas patiekalas: Vistienos Chaxoxbili (skaityti pirma raide kaip cipolinas, o x kaip choras ) 1 vista, 6 svogunai, 4 bulves, 800 g pomidoru, 25 g sviesto, keli saukstai kapotu zalumynu (petrazoliu, baziliku, kalendros), 1/2 saukstelio susmulkintos metos, 1,5 saukstelio paprikos milteliu, 2-3 skilteles cesnako, po 1 sauksteli maltos kalendros ir suneli (cia toks prieskonis, pirkt Lietuvoje nemaciau, man parveze), druskos. Taigi, vistiena supkaustyti nedideliais gabaleliais, svoguna kubeliais. Viska apkepti svieste. Nuskustas bulves supjaustyti ketvirciais ir apvirti. Pomidorus supjaustyti kubeliais (siaip reiktu nulupt, bet as tingejau krapstytis- skonis nepagedo ). Sudeti i vistiena pomidorus ir bulves- troskinti ~30 min. Cesnaka smulkiai sukapoti. 10 min iki troskinimosi pabaigos sudeti cesnaka, zalumynus, prieskonius ir druska. Kam patiko totoriskas azu, patiks ir sitas! As aplamai esu tokiu patiekalu fanate! |
Na tu smike master Chief
tavo receptus isbandau ir visada man skaniai gaunasi
Aciu
Na, aciu labai uz pagyras! Stengiuosi det tik tuos receptus kurie man labai labai patinka.
Na va dar vienas is totoriskos virtuves. Si karta pyrageliai.
Taigi
"Ishpishmek" (lietuviskai verciasi- trikampiai)
Reikia mielines teslos,
avienos arba jautienos,
bulviu,
svogunu,
druskos ir pipiru.
Kaulu arba mesos sultiniui.
Uzdeti virti sultini. Padaryti mieline tesla ir kol ji kyla padaryti idara. Idarui smulkiai supjaustyti mesa ir bulves. Na kazkur mazojo nago dydzio gabaleliais. Bulviu ir mesos turi buti po lygiai. Ideti trumpomis juostelemis supkaustytus svogunus. pasudyti, nepagaileti juoduju pipiru.
Imti mielines teslos gabaleli ir is jos iskocioti nelabai stora paploteli mazdaug delno ilgio skersmens. Deti idara, tris sieneles pakelti ir uzspausti krastus, suformuojant gamini su trim sienelem, kaip piramide, bet virsuj palikti skylute, kad matytusi idaras. Kepti apie 170`C orkaiteje kol mieles pakils ir truputi apdzius virsus, bet dar neparuduos. Tada pyragelius istraukti, i skylutes ipilti sultinio kuri issiviret (kiekis priklauso nuo pyrageliu dydzio, bet geriau nepadauginti, nes bus labai slapi. Na jei daret delno dydzio skersmens paplotelius tai poros saukstu uztenka. ) Kepti toliau kol tesla paruduos (graziai, zinoma, o ne kaip padas ). Stai ir viskas, galima valgyti!
Man jie nerealiai patinka! Kai zinau kad jie bus pietums visa diena mazai valgau, kad tik ju kuo daugiau tilptu!
Taigi
"Ishpishmek" (lietuviskai verciasi- trikampiai)
Reikia mielines teslos,
avienos arba jautienos,
bulviu,
svogunu,
druskos ir pipiru.
Kaulu arba mesos sultiniui.
Uzdeti virti sultini. Padaryti mieline tesla ir kol ji kyla padaryti idara. Idarui smulkiai supjaustyti mesa ir bulves. Na kazkur mazojo nago dydzio gabaleliais. Bulviu ir mesos turi buti po lygiai. Ideti trumpomis juostelemis supkaustytus svogunus. pasudyti, nepagaileti juoduju pipiru.
Imti mielines teslos gabaleli ir is jos iskocioti nelabai stora paploteli mazdaug delno ilgio skersmens. Deti idara, tris sieneles pakelti ir uzspausti krastus, suformuojant gamini su trim sienelem, kaip piramide, bet virsuj palikti skylute, kad matytusi idaras. Kepti apie 170`C orkaiteje kol mieles pakils ir truputi apdzius virsus, bet dar neparuduos. Tada pyragelius istraukti, i skylutes ipilti sultinio kuri issiviret (kiekis priklauso nuo pyrageliu dydzio, bet geriau nepadauginti, nes bus labai slapi. Na jei daret delno dydzio skersmens paplotelius tai poros saukstu uztenka. ) Kepti toliau kol tesla paruduos (graziai, zinoma, o ne kaip padas ). Stai ir viskas, galima valgyti!
Man jie nerealiai patinka! Kai zinau kad jie bus pietums visa diena mazai valgau, kad tik ju kuo daugiau tilptu!
Kazko pagalvojau, kad turbut nelabai aisku kaip ten tuos trikampius lankstyt. Imetu pvz., na ne is teslos, bet vis sioks toks. Tik skylute virsuj turi buti gerokai mazesne.
Tokia faina tema ir taip nepelnytai pamirsta
Jau si sekmadieni skrendu i Turkija, tai dabar vien ji ir galvoj Na pora turkisku recepteliu
Jogurto sriuba
1.5 litro vistienos sultinio
50 g miltu
70 g ryziu
250 g jogurto
60 g sviesto
1 kiausinio trynys
druska
meta
kajano pipirai
Sultinyje isvirti ryzius, miltus pakepinti svieste ir sudeti i ryzius pastoviai maisant.Jogurta isplakti su tryniu, pilti i sriuba, nuolant maisant.Pakaitint iki uzvirimo.Ideti druskos, metos, nuimt nuo ugnies.Keptuveje islydyti sauksteli sviesto, jame trumpai pakepinti pipirus, ir uzpilti ant sriubos.Ismaisyti ir
Skanaus
Vienas mano megstamiausiu
Lahmancun, dar zinomas kaip turkiska pica
Is pradziu pasigaminame tesla-tiesiog vanduo, mieles ir druska, palaukiame, kol iskils.Susipjaustome smulkiai svoguna, pakepiname, pjaustome peperoni(nezinau, ar butent taip jis vadinasi lietuviskai)metam prie svoguneliu, tada idedam pomidoru pastos, farsas, smulkiai pjaustyti ir nulupti pomidorai, druska, pipirai.Uzdengiam ir troskinam.Dar dedam pjaustytu petrazoliu.Is teslos isminkom plona blyna, tepam ant jo pravesusi farsa, dedam visa tai i ikaitusia keptuve be riebalu, uzdengiam dangciu ir kepam ant smarkokos ugnies.Iskepa labai gretai, nesudeginkite!Ta blyna idet i keptuve kiek problematiska, nes jis plonas, o dar idaras ant virsaus, cia truputi igusti reikia.Bet patikekit tikrai labai skanu, pirstukus apsilaizysit
Skanaus
Jau si sekmadieni skrendu i Turkija, tai dabar vien ji ir galvoj Na pora turkisku recepteliu
Jogurto sriuba
1.5 litro vistienos sultinio
50 g miltu
70 g ryziu
250 g jogurto
60 g sviesto
1 kiausinio trynys
druska
meta
kajano pipirai
Sultinyje isvirti ryzius, miltus pakepinti svieste ir sudeti i ryzius pastoviai maisant.Jogurta isplakti su tryniu, pilti i sriuba, nuolant maisant.Pakaitint iki uzvirimo.Ideti druskos, metos, nuimt nuo ugnies.Keptuveje islydyti sauksteli sviesto, jame trumpai pakepinti pipirus, ir uzpilti ant sriubos.Ismaisyti ir
Skanaus
Vienas mano megstamiausiu
Lahmancun, dar zinomas kaip turkiska pica
Is pradziu pasigaminame tesla-tiesiog vanduo, mieles ir druska, palaukiame, kol iskils.Susipjaustome smulkiai svoguna, pakepiname, pjaustome peperoni(nezinau, ar butent taip jis vadinasi lietuviskai)metam prie svoguneliu, tada idedam pomidoru pastos, farsas, smulkiai pjaustyti ir nulupti pomidorai, druska, pipirai.Uzdengiam ir troskinam.Dar dedam pjaustytu petrazoliu.Is teslos isminkom plona blyna, tepam ant jo pravesusi farsa, dedam visa tai i ikaitusia keptuve be riebalu, uzdengiam dangciu ir kepam ant smarkokos ugnies.Iskepa labai gretai, nesudeginkite!Ta blyna idet i keptuve kiek problematiska, nes jis plonas, o dar idaras ant virsaus, cia truputi igusti reikia.Bet patikekit tikrai labai skanu, pirstukus apsilaizysit
Skanaus
QUOTE(melagele @ 2004 07 02, 19:49)
Ne rimtai Mamytes na negi nenorite pasidalinti receptai?
Va o as dar viena Mexikietiska parasysiu;
Papriku sriuba
Ko reikes:
-3 raudonuju paprika
-1 sauksto augalinio aliejaus
-1 svogunas supjaustytas smulkiai
-2 saukstai miltu
-1.2 litru vistienos sultinio
-Druskos pipiru
-3pomidorai, nulupti be seklu stambiai supjaustyti
gamyba:
Paprikas perpjauti isimti seklas , smulkiai supjaustyti .Dideliame puode ikaitinti alieju suberti svogunus, paprikas ir siek tiek pakepinti.Imaisyti miltus , ir maisyti.Palengvele supilti sultini suberti druska pipirus.Visa laika maisant uzvirinti.Tada uzdengti ir leisti virti 20 min , retkarciais pamaisant.Nukelti puoda nuo ugnies ir atvesinti....Tada sriuba kiek paplakti mikseriu.Sriuba vel uzvirinti ir ispilstyti i lekstes
Skanaus!!!!
As tai darau mexikietiskus valgius is Receptu knygos,Vyras nemoka nupasakoti ka ir kaip daryti tai tenka imtis paciai iniaciatyvos bet visdelto viskas skaniai gaunasi !!!
Va o as dar viena Mexikietiska parasysiu;
Papriku sriuba
Ko reikes:
-3 raudonuju paprika
-1 sauksto augalinio aliejaus
-1 svogunas supjaustytas smulkiai
-2 saukstai miltu
-1.2 litru vistienos sultinio
-Druskos pipiru
-3pomidorai, nulupti be seklu stambiai supjaustyti
gamyba:
Paprikas perpjauti isimti seklas , smulkiai supjaustyti .Dideliame puode ikaitinti alieju suberti svogunus, paprikas ir siek tiek pakepinti.Imaisyti miltus , ir maisyti.Palengvele supilti sultini suberti druska pipirus.Visa laika maisant uzvirinti.Tada uzdengti ir leisti virti 20 min , retkarciais pamaisant.Nukelti puoda nuo ugnies ir atvesinti....Tada sriuba kiek paplakti mikseriu.Sriuba vel uzvirinti ir ispilstyti i lekstes
Skanaus!!!!
As tai darau mexikietiskus valgius is Receptu knygos,Vyras nemoka nupasakoti ka ir kaip daryti tai tenka imtis paciai iniaciatyvos bet visdelto viskas skaniai gaunasi !!!
nesupratau kur pomidorai dingo?
OKONOMIYAKI (japoniški blynai su daržovėm)
Šie blynai nėra tradicinis japoniškas patiekalas, o greičiau japoniškas šiuolaikinis greitas maistas, juos dar vadina japoniška pica. Jie dideli, per visą keptuvę (nors galima daryti ir mažesnius, taip patogiau apverst), vienas iš į tešlą įmaišoma daug smulkintų daržovių (būtinai kopūstų), dažnai dar dedama mėsos ar jūros gėrybių. Tešla ruošiama kaip ir paprastiems blynams - iš kiaušinio, vandens ir miltų, ji neturi būti skysta, nes blynai suirs, arba tada kepkite mažesnius blynus. Išmokau juos gaminti vienam japoniškų valgių vakarėly. Tada į tešlą dėjo plonai pjaustytų kopūstų, morkų ir svogūnų, o įpylus tešlos į keptuvę, ant blyno viršaus dar ir labai plonai pjaustytos kiaulienos. Valgėm juos su majonezu ir Worcester padažu. Su mėsa jie išeina baisiai sotūs, todėl aš juos paprastai ruošiu taip:
į tešlą be kvietinių miltų dedu ir šiek tiek sojos miltų, kad būtų sveikiau. žalių svogūnų nededu, nes nemėgstu, svogūnus truputį pakepu šlakelyje aliejaus prieš dėdama į tešlą arba juos pakeičiu porais. dedu plonai pjaustytų morkų ir kopūstų (visus ingredientus reikia kuo ploniau pjaustyt, kad gerai iškeptų ir būtų skaniau), raudonos paprikos, žalumynų (petražolių ar laiškinių česnakų). kuo daugiau daržovių, tuo skaniau. kiekvienąkart okonomiyaki ruošiu vis kitaip. kartais įberiu žiupsnelį sausai skrudintų saulėgrąžų, moliūgų sėklų, sezamo, kartais kmynų, kario arba imbiero. salieras jiems irgi suteikia įdomų skonį. patiekiu su majonezu ir sojos padažu (jis labai prie jų tinka)
skanaus!
Šie blynai nėra tradicinis japoniškas patiekalas, o greičiau japoniškas šiuolaikinis greitas maistas, juos dar vadina japoniška pica. Jie dideli, per visą keptuvę (nors galima daryti ir mažesnius, taip patogiau apverst), vienas iš į tešlą įmaišoma daug smulkintų daržovių (būtinai kopūstų), dažnai dar dedama mėsos ar jūros gėrybių. Tešla ruošiama kaip ir paprastiems blynams - iš kiaušinio, vandens ir miltų, ji neturi būti skysta, nes blynai suirs, arba tada kepkite mažesnius blynus. Išmokau juos gaminti vienam japoniškų valgių vakarėly. Tada į tešlą dėjo plonai pjaustytų kopūstų, morkų ir svogūnų, o įpylus tešlos į keptuvę, ant blyno viršaus dar ir labai plonai pjaustytos kiaulienos. Valgėm juos su majonezu ir Worcester padažu. Su mėsa jie išeina baisiai sotūs, todėl aš juos paprastai ruošiu taip:
į tešlą be kvietinių miltų dedu ir šiek tiek sojos miltų, kad būtų sveikiau. žalių svogūnų nededu, nes nemėgstu, svogūnus truputį pakepu šlakelyje aliejaus prieš dėdama į tešlą arba juos pakeičiu porais. dedu plonai pjaustytų morkų ir kopūstų (visus ingredientus reikia kuo ploniau pjaustyt, kad gerai iškeptų ir būtų skaniau), raudonos paprikos, žalumynų (petražolių ar laiškinių česnakų). kuo daugiau daržovių, tuo skaniau. kiekvienąkart okonomiyaki ruošiu vis kitaip. kartais įberiu žiupsnelį sausai skrudintų saulėgrąžų, moliūgų sėklų, sezamo, kartais kmynų, kario arba imbiero. salieras jiems irgi suteikia įdomų skonį. patiekiu su majonezu ir sojos padažu (jis labai prie jų tinka)
skanaus!
QUOTE(olé @ 2005 10 09, 12:57)
OKONOMIYAKI (japoniški blynai su daržovėm)
Šie blynai nėra tradicinis japoniškas patiekalas, o greičiau japoniškas šiuolaikinis greitas maistas, juos dar vadina japoniška pica. Jie dideli, per visą keptuvę (nors galima daryti ir mažesnius, taip patogiau apverst), vienas iš į tešlą įmaišoma daug smulkintų daržovių (būtinai kopūstų), dažnai dar dedama mėsos ar jūros gėrybių. Tešla ruošiama kaip ir paprastiems blynams - iš kiaušinio, vandens ir miltų, ji neturi būti skysta, nes blynai suirs, arba tada kepkite mažesnius blynus. Išmokau juos gaminti vienam japoniškų valgių vakarėly. Tada į tešlą dėjo plonai pjaustytų kopūstų, morkų ir svogūnų, o įpylus tešlos į keptuvę, ant blyno viršaus dar ir labai plonai pjaustytos kiaulienos. Valgėm juos su majonezu ir Worcester padažu. Su mėsa jie išeina baisiai sotūs, todėl aš juos paprastai ruošiu taip:
į tešlą be kvietinių miltų dedu ir šiek tiek sojos miltų, kad būtų sveikiau. žalių svogūnų nededu, nes nemėgstu, svogūnus truputį pakepu šlakelyje aliejaus prieš dėdama į tešlą arba juos pakeičiu porais. dedu plonai pjaustytų morkų ir kopūstų (visus ingredientus reikia kuo ploniau pjaustyt, kad gerai iškeptų ir būtų skaniau), raudonos paprikos, žalumynų (petražolių ar laiškinių česnakų). kuo daugiau daržovių, tuo skaniau. kiekvienąkart okonomiyaki ruošiu vis kitaip. kartais įberiu žiupsnelį sausai skrudintų saulėgrąžų, moliūgų sėklų, sezamo, kartais kmynų, kario arba imbiero. salieras jiems irgi suteikia įdomų skonį. patiekiu su majonezu ir sojos padažu (jis labai prie jų tinka)
skanaus!
Šie blynai nėra tradicinis japoniškas patiekalas, o greičiau japoniškas šiuolaikinis greitas maistas, juos dar vadina japoniška pica. Jie dideli, per visą keptuvę (nors galima daryti ir mažesnius, taip patogiau apverst), vienas iš į tešlą įmaišoma daug smulkintų daržovių (būtinai kopūstų), dažnai dar dedama mėsos ar jūros gėrybių. Tešla ruošiama kaip ir paprastiems blynams - iš kiaušinio, vandens ir miltų, ji neturi būti skysta, nes blynai suirs, arba tada kepkite mažesnius blynus. Išmokau juos gaminti vienam japoniškų valgių vakarėly. Tada į tešlą dėjo plonai pjaustytų kopūstų, morkų ir svogūnų, o įpylus tešlos į keptuvę, ant blyno viršaus dar ir labai plonai pjaustytos kiaulienos. Valgėm juos su majonezu ir Worcester padažu. Su mėsa jie išeina baisiai sotūs, todėl aš juos paprastai ruošiu taip:
į tešlą be kvietinių miltų dedu ir šiek tiek sojos miltų, kad būtų sveikiau. žalių svogūnų nededu, nes nemėgstu, svogūnus truputį pakepu šlakelyje aliejaus prieš dėdama į tešlą arba juos pakeičiu porais. dedu plonai pjaustytų morkų ir kopūstų (visus ingredientus reikia kuo ploniau pjaustyt, kad gerai iškeptų ir būtų skaniau), raudonos paprikos, žalumynų (petražolių ar laiškinių česnakų). kuo daugiau daržovių, tuo skaniau. kiekvienąkart okonomiyaki ruošiu vis kitaip. kartais įberiu žiupsnelį sausai skrudintų saulėgrąžų, moliūgų sėklų, sezamo, kartais kmynų, kario arba imbiero. salieras jiems irgi suteikia įdomų skonį. patiekiu su majonezu ir sojos padažu (jis labai prie jų tinka)
skanaus!
skamba tikrai idomiai, reiketu pabandyti savaitgali