Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai

O kur laikyti ka tik uzraugta rauga?Kambary ar saldytuve?Saldytuve turbut nesurugs g.gif ?
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2003 05 21, 00:09)
Austriškas šokolado tortas (ypatingai skanus ir paprastas)

8 asmenims

250 g juodo konditerinio šokolado, sulaužyto gabalėliais
175 g nesūdyto sviesto
6 kiaušiniai
200 g cukraus pudros
30 g miltų, sumaišytų su kepimo milteliais (kadangi daugelis klausia ar nesumaišiau su 300 g, tai pabrėžiu, kad tikrai tik 30 (trisdešimt) gramų, tai yra vienas labai kupinas šaukštas)
1 šaukštelis cukraus pudros viršaus pabarstymui
200 ml plakamos grietinėlės

1.      Įkaitinkite orkaitę 175C. Pasiruoškite 23 cm kepimo formą uždaromu šonu, ištepkite riebalais.
2.      Prikaistuvyje, kaitinant ant mažos ugnies, ištirpinkite šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite.
3.      Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų po truputį dedant 60 g cukraus pudros.
4.      Kitame inde su elektriniu mikseriu išsukite trynius ir likusią cukraus pudrą, kol tryniai sutirštės, apie 5 min. Dėkite į trynius šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite.
5.      Į trynių masę dėkite miltus, gerai išmaišykite.
6.      Po truputį į trynių masę įmaišykite ir išplaktus baltymus, dėdami po trečdalį vienu metu.
7.      Sudėkite masę į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Kepkite 30-35 minutes (tortas pakils ir paviršius suskerdės).
8.      Tortas bus iškepęs, kai pagalėlis įkištas į torto centrą bus drėgnas (tačiau tešla nebebus tekanti).
9.      Pilnai atvėsinkite tortą. Tada išimkite iš formos (tortas vėsdamas susmegs šiek tiek, paviršius bus suskilinėjęs).
10.      Dėkite tortą į serviravimo lėkštę, pabarstykite cukraus pudra, vidurėlį galima papuošti šokolado drožlėmis.
11.      Patiekite tortą su plakta grietinėle (arba papuoškite torto kraštą plaktos grietinėlės kauburėliais, išspaustais konditeriniu švirkštu).

Laba diena,
Siandien kepiau si torta. Tai nuo pat pradziu viskas nesiseke. Is pat pradziu nupirkau tik viena sokolado plytele, o jau betirpindama sokolada su sviestu tik pamaciau kad sokolado turiu tik 100g., nu kagi issiunciau saviski i parde. Toliau... pradejau atskirinet kiausiniu baltimus nuo tryniu(as musiau tiesei i mikserio indeli) ikrito trinys, gerai galvoju kad tik du kiausus sugadinau, viska ispyliau ir vel per nauja... Aisku vel istizo penkto kiauso trinys i ikrito i baltimus(truputi), ai galvoju nieko cia baisaus. wink.gif Bet putos gero neissiplake kaip kad morengam. Tryniai vel gerai neissisuko. Tada pradejau plakti grietinele, o ji aisku irgi neissiplake biggrin.gif biggrin.gif !!!Nu bet viskas baigesi gerai TORTAS thumbup.gif
Aciu labai uz recepta.
Atsakyti
Sveikos! Neseniai kepiau toki labai skanu pyraga, tai galvoju kaip gi cia recepto neparasysi! biggrin.gif

Pyragas su obuoliais ir slyvomis

Idarui:
3 obuoliai,
25 g sviesto,
40 g cukraus,
125 g dziovintu slyvu, supjaustytu,
1 saukstas citrinos sulciu.

Pagrindui:
150 g miltu,
70 g cukraus,
1 kiausinis,
70 g maltu migdolu (skanu ir be ju tik tada papildomai reik 70 g miltu idet)
100g sviesto supjaustyto kubeliais.

Trupiniams:
40 g miltu,
40 g cukraus,
ziupsnelis cinamono,
ziupsn. druskos,
50 g sviesto supjaustyto kubeliais.

Nuluptus ob. supjaustyti nedideliais gabaleliais. Juos lengvai pakepti svieste kol truputi suminkstes, bet nebus kose! Sudeti i dubeneli su kitais idaro komponentais, lengvai sumaisyti ir palikti atvesti.
Visus teslos komponentus sudeti i blenderi ir malti kol pasidarys kruopeles. Tada ikulti kiausini ir dar pamalti kol pasidarys tesla. Ja padeti 10 min i saldytuva.
Trupiniams visus komponentus sudeti i blenderi ir vel padaryti trupinius (man reikejo beveik dvigubai daugiau miltu, kad gautusi trupiniai, o ne tesla! )
Tesla sudeti i formos dugna (tiesiog imti ir paskirstyti truputi paspaudziant), sudeti idara ir pabarstyti trupiniais. Kepti 180`C orkaiteje ~45-50 min (iki aukso spalvos)
Beje, nuotraukoje daryta is dvigubo kiekio!
Skanaus! essen.gif
Atsakyti
Smike labai skaniai atrodo thumbup.gif thumbup.gif . Tik va slyvos. Dariau kazka panasaus su zaliom(na,ne dziovintom biggrin.gif) tai man visai nepatiko. Bent jau tie gabeleliai kur pataikai obuoli ir slyva atkasti tongue.gif
Gal su dziovintom kitoks skonis gaunasi g.gif
Atsakyti
Pagaliau ir as ishsikepiau pyraga... obuoliu .. clap.gif
Jau nebepamenu, kurios tai buvo receptas, bet labai lengvas ir labai skanus... thumbup.gif
ACIU !!! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Jumi @ 2004 10 26, 22:59)
Smike labai skaniai atrodo thumbup.gif thumbup.gif . Tik va slyvos. Dariau kazka panasaus su zaliom(na,ne dziovintom biggrin.gif) tai man visai nepatiko. Bent jau tie gabeleliai kur pataikai obuoli ir slyva atkasti tongue.gif
Gal su dziovintom kitoks skonis gaunasi g.gif

Tikrai kitoks! wink.gif Kiek as esu ragavusi pyragu su slyvom, tai su svieziom ir dziovintom skiriasi kaip diena ir naktis! smile.gif O be to, jei nepatinka dziov. slyvos dek razinu- jos prie obuoliu labai tinka! wink.gif
Atsakyti
Vakar padariau taip išgirtą avietinį sūrio tortą.O šiandien ragavom. Labai skanus, toks gaivus, avietėm kvepia.Niam niam niam thumbup.gif Ir nepasakyčiau, kad gamybos procesas labai sudėtingas.Kažkur per valandą padariau.
Pasikviečiau degustacijai draugę, vyras specialiai iš darbo grįžo.Net susinepatoginau nuo pagyrų blush-anim-cl.gif Tik neradau niekur Mūsų švelniosios varškės.Kelias parduotuves aplaksčiau.Tai su paprasta dariau. Manau skonis itin stipriai neturėjo nukentėti. Kaip pagrindui vientisą masę padaryti, nes man vientisa nesigavo.Gal sausainių per daug buvo, nes visą pakelį dėjau, o ten 190g.Bet vis tiek buvo labai labai skanu.Kitą kart bandysiu su braškėm.
Bea labai ačiū už receptą.Vyras tave turbūt ant rankų nešioja. Iš kur toks pomėgis ir talentas virtuvei?
Atsakyti
QUOTE (Rimse @ 2004 10 26, 13:50)


Obuoliu ir varskes pyragas man irgi nepavyko - sukrito. Kaip ir visi kiti pyragai (ir varskes apkepai) i kuriu sudeti ieina varske kepant taip graziai iskyla, o paskui puf ir sukrenta sad.gif . As galvoju gal del to, kad naudoju riebia namine varske? Kaip jums atrodo, specialistes?

Mano mama virėja.Tai aiškino, kad tešla su varške labai ilgai kepa.Matyt tokiai tešlai kepti reikia geros orkaitės. Mano tokia "lieva".Kadangi ilgai turi kepti, išorė sudega, o vidus nespėjai.Šiaip visi pyragai, kiek kepiau išeina, o vat varškės ne.
Atsakyti
Nepastebėjau, kad turėčiau kada problemų su varškės pyragais. Pirmadienį kepiau paprastą tokį, sluoksniuota tešla + varškės įdaras. Kepiau lygiai valandą ir jokių problemų.
Žodžiu dariau taip:
išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi. Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko. Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.
Atsakyti
Oi Bea, atsiprašau tada, nenorėjau užgauti, nežinojau, kad nėra kam. Bet tikrai to verta esi.Ne vienas vyras tokią žmoną ant rankų nešiotų. Gi kelias į vyro širdį per skrandį. Kitos geriausiu atveju pirktiniu pyragu vyrą ir šeimą palepintų.
Aš tarp draugų ir giminių irgi garsėju kaip mėgėja pyragus ir tortus kepti, bet tokio lygio toli gražu nepasiekus.Teks toliau iš čia semtis idėjų ir tobulintis.dabar atakuosiu citrininę tartą clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasarele: 27 spalio 2004 - 16:00
Bea 4 dideli ar mazi indeliai svelnios varskes? Jei neklystu
ju yra dvieju dydziu.. g.gif
Atsakyti
Oj aš tų didelių seniai nebemačiau prekyboj sad.gif. taigi tie maži rodos 185 g.
Atsakyti