QUOTE (hobo @ 2004 10 25, 07:24) |
aš kepiau pyragą su raugų daugybę kartų, dabar tik kažkaip atsibodo. Mamyte, tu viską padarei gerai. raugas ir negali labai gerai kvepėti ir atrodyti, o pyragas su raugu buna toks korytas lengvas ir neriebus. vaikui ypač patikdavo. paprastas ir pigus. pabandyk dar karta. mielių tikrai ten nereikia. o raugo toks kvapas ir turi būti. ![]() |
na nezinau




QUOTE (*mamyte* @ 2004 10 25, 22:26) |
na nezinau ![]() ![]() ![]() ![]() |
O ar mieles tau labai skaniai is pradziu kvepia?



Noriu paklausti kaip jus kepat pyragus, kuriems reikai citrinos zieveles. Na cia buvo keli receptai, kur reikia deti citrinos zievele. Vienam, kur noreciau issikept, reikia net 5 citrinu zieveliu, ar galima taip paprastai imti prduotuviniu citrinu zieveles, juk tos citrinos purkstos daugybe kartu, kazkur skaiciau, kad ju zieveliu negalima maistui naudoti.
Na, as gerai nusveiciu, karstu vandeniu nuplaunu, kad tas vaskas nors truputi nueitu. Po to sutarkuoju ir naudoju- o ka daryt, juk niekur nera svariu!

Dariau Domos trupiniuotį. Vyras vis šneka, kad saldumynų nemėgsta, bet šitą tuoj sutvarkė. Aišku aš jam padėjau. Tik kepant trupiniukai sukibo.Tai atvėsusius vėl smulkinau.Man atrodo čia dar kapoti riešutai labai tiktų.
Bandžiau kepti Bea'as obuolių ir varškės pyragą. Nesu "žalia" pyragų srity bet tas kaip nesigavo: kraštai sudegė, o vidus žalias liko
Taip gyriaus vyrui, kad iškepsiu superinį pyragą ir še tau. Tik produktus sugadinau. Kaip nervas paėmė-taip skaniai jis nuotraukoj atrodė.Kažin ką ne taip padirbau
Pastebėjau dėsninguma-visi pyragai, į kurių sudėtį įeina varškė man neišeina.
Bandžiau kepti Bea'as obuolių ir varškės pyragą. Nesu "žalia" pyragų srity bet tas kaip nesigavo: kraštai sudegė, o vidus žalias liko


O kur tas receptukas to pyrago su raugu
Labai tingiu ieškot



QUOTE (Vasarele @ 2004 10 26, 13:05) |
Dariau Domos trupiniuotį. Vyras vis šneka, kad saldumynų nemėgsta, bet šitą tuoj sutvarkė. Aišku aš jam padėjau. Tik kepant trupiniukai sukibo.Tai atvėsusius vėl smulkinau.Man atrodo čia dar kapoti riešutai labai tiktų. Bandžiau kepti Bea'as obuolių ir varškės pyragą. Nesu "žalia" pyragų srity bet tas kaip nesigavo: kraštai sudegė, o vidus žalias liko ![]() ![]() |
Ir as ka tik padariau trupiniuoti. Kad trupiniai nesuliptu, tarkuodama as juos vis miltais pabarstydavau, o kepdama mentele pamaisydavau

Obuoliu ir varskes pyragas man irgi nepavyko - sukrito. Kaip ir visi kiti pyragai (ir varskes apkepai) i kuriu sudeti ieina varske kepant taip graziai iskyla, o paskui puf ir sukrenta

QUOTE (hobo @ 2004 10 26, 13:56) |
as tai su varške esu kepusi tik ta su pudingu, kur atskira tema yra, tai kadangi ten ne tešla, o įdaras iš varškės, tai viskas gerai ir gavosi. bet Bea kažkur rašė, kad tešla sukrenta, jei netiksliai atmatuoti miltai. ![]() |
Tie pyragai, kur varske eina kaip idaras ir man visada (na beveik visada

Tai ka, gal paklauskim Bea nuomones tuo klausimu , kas cia kaltas

QUOTE (sharka111 @ 2003 05 20, 18:08) |
Pasidalinkite kokiu greitu ir nebrangiu pyragu receptais.As galiu pasiulyti labai greita ir pigu pyraga.Pirmiausiai reikia pasidaryti raugo.1st.pieno,1st.miltu,0,5st.cukraus.Ismaisyti ir pastatyti maziausiai 5 dienoms.Kepimas:isplakti 2 kiausinius su 0,5st.cukraus.Ipilti 0,5st.raugo.Atskirai dar 0,5st.raugo sumaisyti su 1a.s.sodos.tada rauga su soda supilti i tesla.Is maisyti.Ipilti 0,5st.aliejaus.Suberti 1,5st.miltu.Ismaisyti.Kepti 220'orkaiteje 20min.I likusi rauga vel ipilti 1st.pieno,1st.miltu,0,5st.cukraus.Ir taip karta i savaite galite issikepti pyrago.galima deti iv.priedu,bet mano seimai jis skaniausias be nieko. |
tai gaunasi, kad teslai reikia 1 st.raugo: 0.5 st.raugo be nieko ir dar 0.5 raugo su soda
