Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

Vakar gaminau Psiaudokoldunu. Labai geras receptelis. Mano vyras nieka nevalgydavo koldunu su sultiniu, o pamates nuotraukoje, kad patiekiami su sultiniu, paprase ipilti blink.gif Pagyre ir sake, kad gi daug lengviau pagaminami ir skanus. Ačiū Glacce už receptuką thumbup.gif Dar noriu karpatę pagaminti, bet labai daug kiaušų ieina- tai dar vis atidelioju.
Atsakyti
Glacee, grietinėlės aš gavau, bei tik vieną 200 g pakutį. taigi, dar pieno produktų skyriuje buvo nuspręsta, kad desertui bus brownies.
Šaštadienį iš pat ryto išsikepiau biskvitą. Tik kepiau ne 25 min, nes medinis pagaliukas bisas buvo apsivėlęs tešlą. Tai gal dar kokias 5 min pakepiau. Bet spėju buvo per daug, nes mano biskvitas tikrai nebuvo minkštas ar drėgnas. Tašiau visų svarbiausia tai, kad jis buvo SKANUS ax.gif
Kol mano biskvitas vėso ant grotelių, aš inirtingai darbavausi sporto salėje ir negalėjau atsikratyt minties, kad mano virtuvėj kažkas negerai g.gif Kaip paiškėjo vėliau, tai taip ir buvo doh.gif
Grįžus namo virtuvėj ėmiau suktis dar energingiau ir pradėjau ruošti farfale su pesto. Pirmiausia sūrį užpyliau pienu ir pamiršau šaldytuve. Kol virė makaronai, dariau padažą. Visus ingridientus įskaitant ir pomidorą (!!!!) sutryniau blenderiu. Makaronus su pesto sumaišiau jau atvėsusius blush2.gif ir sūrį tada sudėjau. Drįstu pastebėti, kad sutrintas, o ne supjaustytas poimidoras skonio nepagadino tongue.gif
Tada ėmiausi gastroorgazminių brownies. Pirmas šokas buvo, kai paaiškėjo, kad mano sviestas kietas kaip akmuo. Tai ištryniau su blenderiu ir tada pagaminau kremą. Kai kremas jaukiai įsikūrė ant biskvito, griebiausi vištuko. Brendžio iš po vakarykščiai nebuvo nei lašo, tai sausas vynas buvo panaudotas vištukui ir skrandį truputį pradžiugino blush2.gif Kai skardelė su mėsyte buvo standžiai įpakuota folijoje ir įsikūrė orkaitėje nutariau pasilepinti karštoj vonioj wub.gif Laiko juk turėjau ax.gif Varškės kremas juk turi stingti valandą ax.gif
Kai susiruošiau gaminti glajų papaiškėjo, kad rytinės mano mintys, kad kažkas negerai visai ne be pagrindo. Mano smaližė mama su drauge prie kavos suvalgė visą plytą (!!!) šokolado blink.gif Taigi glajui turėjau truputį daugiau nei 50 g juodo šokolado. tada teko exstra ieškoti naminio šokolado recepto, taigi mano glajus išvirė, atbėso, bet kažko nelabai stingsta. Tai brownies apipilu glajumi ir įkišu į šaldytuvą.
Na stalas jau paserviruotas, bet mano glajus vis dar nestingsta doh.gif O ir tas pats nutekėjo nuo viršaus, nutekėjo nuo tortinės ir mano visa šaldytuvo lentyna plaukia šokoladiniam glajui blink.gif Brownies kaip matau jau nebeišgelbėsiu, tai puolu gelbėti šaldytuvo ir pačiam gelbėjimo operacijos įkaršty skambuti į duris.
Pasirodo mano brangiausias. Kaip tikras džentelmenas su mano mėgstamu vynu ir gėlėm wub.gif wub.gif wub.gif
Ferfale su pesto - fantastiška, kartojam.
Vištiena su 40 skiltelių česnako - dviguba fantastika, ir kai ką cituojant daug skaniau negu mamos (bet ne mano mamos) blush2.gif
gastroorgazminiai brownies su šokolado padažu iki nuėjom miegoti buvo kartojami 4 kartus. Nerealiai skanu thumbup.gif

Šianakt sapnavau vyšnią - girtuoklę. Gal tai ženklas? lotuliukas.gif

O dabar visai rimtai noriu paklausti, ar po 25 min kepimo brownies turi būti šiek tiek drėgnas ir pagaliukas turi būti apsivėlęs tešla? Gal tokiu atveju jį geriau palikti padžiūti orkaitėje, o ne kepti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monikutė: 22 sausio 2007 - 09:52
QUOTE(tokom @ 2007 01 20, 10:15)
Vakar ir as viriau ali koldunu, bet ne koldunu... Man labiausiai patiko, kad greita, o be to ir skanu. Ale tik jauciu gal per skysta teshla padariau, nes ideju i vandeni, ji tiesiog nubegdavo ir ant mesos nieko neliko  doh.gif tada idejau miltu, padariau gana tirsta teshla ir siaip ne taip ishviriau kukuliukus marshkineliuose  lotuliukas.gif



QUOTE(@asta @ 2007 01 20, 19:16)
Viriau šiandien Pseudokoldūnus daržovių sultinyje,labai skaniai pavalgėm  thumbup.gif dėkui už super paprastą  receptėlį,Glacee  drinks_cheers.gif

thumbup.gif thumbup.gif ir aš vakar viriau netikrus koldūnus - labai patiko receptas, tai net viriau 2 kartus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pietums ir vakarienei ax.gif

ačiū, Glacee, už lengva ir greitai pagaminama greita receptuką aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 01 22, 11:50)
thumbup.gif  thumbup.gif ir aš vakar viriau netikrus koldūnus - labai patiko receptas, tai net viriau 2 kartus thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif pietums ir vakarienei ax.gif

ačiū, Glacee, už lengva ir greitai pagaminama greita receptuką aciuks.gif



as vakar irgi susigundziau ir padariau, man visai patiko, o vyrui ne .... suvalge, bet pasake, kad daugiau ne daryciau g.gif
Atsakyti
na, grietinėčių jau vakar vakare nebebuvo (nors juos iškepiau apie 12 val.... ir mes tik dviese... sakiau, kitasyk reikes is dvigubos normos daryt). šįkart pamiršau į varškę miltų įdėt, bet nieko baisaus, tiksliau, netgi labai skanu, skonio negadina... biggrin.gif ir kaip man patinka ta pastaba: "Nepermaišyti!" lotuliukas.gif esu truputėlį tinginėlė, minkymas nėra mėgstamiausias mano užsiėmimas, o štai čia receptas, kuriam netgi NEGALIMA daug minkyti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
dar prisirinkau iš tavęs kremų idėjų ir kepiau tortuką. vienas kremas buvo karpatės ( thumbup.gif , dar liko, galvoju, kaip sunaudot), o kitą ruošiausi daryt varškės iš brownių, bet kai sumaišiau varškę su kondensuotu pienu, ir taip buvo labai skanu, tai nieko kito ir nebedėjau... ax.gif smile.gif biskvitus pati sumarmalavau, bet visai nieko išėjo rolleyes.gif , juos pertepiau abiem kremais, į kuriuos dar įmaišiau atšildytų ir truputį su cukrumi pavirtų vyšnių, o puošiau tirpdytu pienišku šokoladu ir baltu tirpdytu šokoladu padariau ant tortuko užrašą smile.gif skonis thumbup.gif tik vienas dalykas nelabai: karpatės kremas per skystas, o aš jo labai daug pridėjau, tai negalėjau torto formos šonų nuimt, puošiau tik viršų... lotuliukas.gif bet kadangi valgysim tik mes dviese su vyru, tai gerai.
iš pradžių norėjau daryti brownies, bet mano vyras pareiškė, kad šokoladinių tortų nemėgsta, tai ir dariau tokį mišinį. bet kitąkart aš tikrai brownies darysiu smile.gif
ačiū už idėjas 4u.gif
Atsakyti
O mes ką tik skanavome vyšnią girtuoklę. Vyras prašė pasakyti, kad jos paragavęs pasijuto kaip niekad mylintis žmoną. Vien žo, valgom: aš sakau, koks skanus, o vyras: nerealus, nuostabus, kepk kasdien ir t.t.
Supertortas!!! Gana greit paruošiamas, gana lengvas, burnoj tirpsta, neapsivalgyti neįmanoma.
Eilinį kartą padėka tau Glacee. Aš vis ką nors išbandžius lieku labai maloniai nustebinta.
Atsakyti
Kepiau Karpatę.... manau kad nesiseke...
Tešlą pasigaminau, pasidalinau orkaitės standartinę skardą į 2 dalis iškepiau 2 blynus. Per nepilnas 30 min jis man parudavo kiek suprantu per daug na bet neapdege nei kiek
Na gerai. Kremas.... oho.... kalnas kremo..... oho.... kol buvo tik kremas, be grietinėlės-kiekis atrodė logiškai, na bet su grietinėle....
na gerai- puoliau krauti tą kremą ir taip iki galo ir nesupratau kur jį visą sukišti...
Na tai vat apibarsčiau cukraus pudra ir įkišau į šaldytuvą (kažkaip nepasitikiu palikt kambario temperatūroje, nes ta grietinėlė man per naktį šildomoj patalpoj pasitikėjimo nekelia)- per naktį gal ir ten sudrėks. nors jei kremas šiek tiek nesukietės tai neįsivaizduoju ar sugebės mano Karpatę kas supjaustyti...
Na ir likau nesupratusi...
O tie blynai gal turėjo taip labai panašiai į plikytus pyragėlius iškilti?kad perpjauti etų? na bet žiūrėjau į nuotrauką-lyg ne... O kaip jums pavyksta padaryti kad kraštai susiliestų blyno, o pertepimas viduje liktų?

Visada galvojau kad moku gaminti ir kad galiu ir sudėtingesnius receptus įgyvendinti, bet su Glacee receptai mane persekioja kažkokios nelaimės...
Atsakyti
Na pagaliau prisėdau bent trumpam, pasidžiaugt kaip gerai sekėsi šeimininkaut tongue.gif Ačiū, Glacee, už pagalbą 4u.gif Troškiniai gavosi super thumbup.gif thumbup.gif dariau du variantus- -vieną su kalakutiena, kitą su kiaulienos išpjova. gavosi laaabai skanu thumbup.gif Buvo suvalgyta 6 kg mėsos blink.gif Padažui naudojau ne raugintus, o marinuotus agurkėlius, šaldytus baravykus, o visa kita pagal receptą. Niam kaip skanu ir labai tinkama vakarėliui. Patiekiau su garuose keptomis bulvių skiltelėmis.
Ir dar Karpatė ir du Gastroorgazmai tiesiog sunyko akyse , nes pavyko tikrai puikiai thumbup.gif

O šiandien taip norėjosi vyšnių, kad ėmiausi daryti šaltą vyšninį desertą, o paaiškėjo, kad neturiu kur šaldyt doh.gif , nes per pietus prisikroviau pilną šaldymo kamerą šaldytų gėrybių , tad teko valgyt vienas šaltas vyšnias ax.gif Net grietinėlės nebeplakiau tongue.gif
Atsakyti
Nu netikri koldūnai ne mano patiekalas. Užtat gastoorgazminis nors šeima ir vaipėsi pasirodo vakar ištirpo kol aš buvau darbe. lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš vakar irgi gaminau pseudokoldūnus. Mums patiko smile.gif Kadangi valgomi su buljonu, primena sibirietiškus koldūnus. Labai geras patiekalas kai nėra laiko gaminti, o valgyti norisi
Atsakyti
Sutinku, geras patiekals kai skubi. Bet kas gali prilygti geriems koldūnas...ach.
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2007 01 23, 09:23)
Sutinku, geras patiekals kai skubi. Bet kas gali prilygti geriems koldūnas...ach.

rolleyes.gif aš daugiau koldūnus tikrai niekada nedarysiu ir nevirsiu, ach rolleyes.gif rolleyes.gif tie pseudokoldūnai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti