Šviežių krapų padažas iš vaikystės
vakar dariau tokį: pakepinau tame pat puode puse vidut. svogūno, užpyliau grietine, truputį praskiedžiau vandeniu ir palengva kaitinau. Įmaišiau miltų, pridėjau džiovintų baravykų, kvep. pipirų ir lauro lapelį. Ir daaaaug, daaaug krapų. Lapelius smulkinau, o kotus tik palaužiau, kad tilptų į puodą (dėdama į lėkštes juos tiesiog prastumdžiau). Jame troškinau vištieną. Valgėm su virtom bulvėm. Tiesą sakant, mums su dukra užteko vien bulvių su padažu Jau nerealiai skanu buvo, ypač, kad seniai jo nedariau. Tik krapų reik nepagailėt. Mano puodukas buvo 2 l, tai suėjo kokie 3 pundeliai tokie, kaip maxėj pardavinėja. O gal ir daugiau, aš parsinešiau iš daržo nemažą saują, galvojau - liks. Bet... teko dar kartą subėgiot