Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

Sioj temoj galim pasidalinti agurku receptais. Prasom aktyviai dalyvaut user posted image

Marinatas:

10 L vandens
0,5 L 0,9% acto
10 šaukštų cukraus
12 šaukštų druskos

Kartu su agurkais dedu:

lauro lapelių
krapų
česnakų (į 3 L stiklainį 2-3 skilteles)
serbentų lapų

Eiga:

Nuplaunu agurkus ir sudedu į iškaintintus stiklainius. Užpilu verdančiu vandeniu ir palaikau 20-30 min. Tuo tarpu pasiruošiu marinatą. Nupilu vandenį nuo agurkų ir užpilu marinatu.
Pasiruošiu kelis didelius puodus ir pripylus vandens (įkloju ant dugno medžiagėlės), sustatau neužsuktus stiklainius su agurkais (geriau kad vanduo semtų ne mažiau kaip pusės stiklainio). Pakaitinu (sterilizuoju) 20 min (jei stiklainis 0,5-1 L) arba 30-40 min (jei 3 L). Iškeliu iš vandens ir stipriai užsuku. Pavartau į šonus - patikrinu ar sandariai užsukau.

Dažnai į marinatą kelis šaukštus įdedu agurkų marinavimui skirtų prieskonių (saldvos gaminys) - skanesni, traškesni agurkėliai gaunas wink.gif.
Atsakyti
KONSERVUOTI AGURKAI IR PATISONAI

1l stiklainiui:
450g nedidelių agurkėlių
150g patisono
1 skiltelė česnako
krieno lapas, krapų, petražolės šakelė
2 gvazdikėliai
3 žirneliai juodųjų pipirų

Marinatui:

1l vandens
40g druskos
50g cukraus
1 šaukštas acto

   Agurkėlius nuplauti ir apdžiovinti. Patisoną nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti maždaug tokio pat dydžio gabaliukais kaip agurkėliai. Į stiklainį pirmiausia sudėti žalumynus ir prieskonius, paskui pasluoksniui agurkus ir patisonus. Tada užpilti karštu marinatu, nepripilant iki viršaus 2-1,5 cm. Uždengti dangteliais ir pasterizuoti 10 min. 90 laipsniu temp. Paskui sandariai uždaryti.
Atsakyti
Marinuoti agurkėliai

1 l vandens,
1 šaukštas (su kaupu) druskos,
3 šaukštai (lygūs) cukraus,
česnakų, morkų, citrinų rūgšties, truputis vyšnių lapų ir krapų.

Paruošimas:

Į 3 l stiklainį sudedame 2 česnako skilteles, vieną išilgai perpjautą morką ir nuplautus mažus agurkėlius. Užviriname vandenį ir užpilame agurkus, palaikome uždengtus 20-30 min. Po to tą patį vandenį iš stiklainio supilame atgal į puodą, sudedame vyšnių lapus, krapus, cukrų bei druską ir paviriname 2-3 min. Į stiklainį ant nuplikytų agurkėlių įberiame 1 šaukštelį citrinų rūgšties ir užpilame paruoštu verdančiu marinatu (be lapų ir krapų).
Sandariai uždarome ir apverčiame. Apverstus stiklainius šiltai užklojame ir palaikome 4-5 val.
Atsakyti
Tai va mama parsiveze recepteli dar neisbandziau, bet pasidalinsiu.
Agurkus nuplaut, nupjaut galiukus, sudet i svaru kibira uzpilt virintu vandeniu, uzdengt dangciu ir uzklot siltai. Tuo metu pasiruost marinata 5 litrams vandens - 250 g druskos ir 250g cukraus.
Vandeni su druska, cukrum uzvirti tam vandeni pavirt krapus ir petrazole, po to isimt. Pries ispilstant marinata i ji reik dadet 45 ml acto esencijos (marinatas pakaitinamas ant mazos ugnies).
I isplauta trilitrini stiklaini, ant dugno sudedam2-3 skilteles cesnako, keles juosteles paprikos,3 lauro lapus, 5 zirnelius pipiro juodo ir 1/4 arbatinio saukst. malto pipiro.
Kai kibire vanduo atves, pasidarys siltas, agurkus isdeliot i stiklainius ir uzpilt verdanciumarinatu.
Stiklainius apverst ir uzklot siltai, kad vestu isleto.
SKANAUS
Cia vertimas is rusu kalbos del klaidu nepykit wink.gif, o receptas vadinas Ogurci po Volgogradcki.
Atsakyti
As kau antrus metus darau tokius:
marinatas: 7 stiklines vandens, 7 sauksteliai druskos, 7 sauksteliai cukraus, ketvirtis stiklines acto
Uzpilu agurkus verdanciu vandeniu, palaikau 10 min., ispilu ta vandeni i kriaukle. Tada karstu marinatu uzpilu, i stiklaini trilitrini 3 tabletes aspirino ir uzsuku. Vsio. Ir skanu ir gerai stovi. Tik tu zoliu as nededu, tik morkyte ir cesnaka. Bet cia skonio reikalas
Atsakyti
1l vandens
1 valg. saukstas druskos (geriau rupios)

Krapu, vysniu -serbentu-krienu lapu, cesnako skilteliu.

Uzvirinu vandeni, sudedu druska. Atausinu. I stiklainio dugna dedu lapus, cesnaka, sudedu agurkelius. Virsuje susuku krapu zieda. Viska uzpilu saltu tirpalu.
Palaikau uzdengusi kampe 3 paras.
Greitam valgymui po to dedu i saldytuva.
Ziemai - nupilu marinata, ismetu krapus. Marinata uzvirinu, uzpilu agurkus ir uzdarau.

Cia tradiciniai parauginti-marinuoti agurkeliai ziemai.
Deja ne kiekvienos veisles agurkai tokiam konservavimui tinka.
Atsakyti
"Standartiniai"

Marinatas:
7l vandens
1stikline (granionaja ;D) cukraus
1stikline druskos
50g acto esencijos
Is sito kiekio uzsipila apie  6-i trilitriai.

Priedai:
cesnakai ,
lauro lapai
pipirai,
vysniu lapai.


Beje siemet ju visu nedejau , o dejau "saldvos" prieskonius agurku marinavimui,kaip Viksrelis. Labai liuks gavosi!!!!!Tik gal reikejo dar juodu pipiru dadeti , nes mes megstam astriau.

Na ir marinavimo eiga kaip visada. I stiklaini :prieskoniai , agurkeliai .Marinata (be priekoniu) uzviriname, uzpilame, po dvieju valandu nupilame , vel uzviriname , uzpilame , uzsukame ir apklojame ,kad nepersaltu tie musu agurkeliai. Palaikome apie 2paras  kol atvesta ir , prasom prie stalo! ;D ;D
Atsakyti
;DNa as,kaip tikra kedainiete,is agurku krasto,irgi pasidalinsiu savo patirtim.I stiklainius dedu krienu lapu,krapu,lauro lapa,pipiru ir...sakele raudonelio.Pridedu agurku,uzpilu saltu nevirintu druskos tirpalu-1 litrui vandens 1 saukstas druskos.Palaikau para.Tada nupilu i puoda,uzvirinu,i stiklaini idedu skiltele cesnako ir uzpilu verdanciu marinatu.Uzsuku-ir psio."Geras vaizdzelis"visa ziema ant stalo.
Atsakyti
QUOTE
;DNa as,kaip tikra kedainiete,is agurku krasto,irgi pasidalinsiu savo patirtim.I stiklainius dedu krienu lapu,krapu,lauro lapa,pipiru ir...sakele raudonelio.Pridedu agurku,uzpilu saltu nevirintu druskos tirpalu-1 litrui vandens 1 saukstas druskos.Palaikau para.Tada nupilu i puoda,uzvirinu,i stiklaini idedu skiltele cesnako ir uzpilu verdanciu marinatu.Uzsuku-ir psio."Geras vaizdzelis"visa ziema ant stalo.


O acto nededi? Tai jie gaunasi kaip rauginti? O ar kieti islieka?

PS Sveika gryzus , senai bematyta! wink.gif
Atsakyti
Acto nereikia,gaunasi traskus.Kai marinuotus darau,tada dedu acto.Receptas toks:1 litrui vandens imu 1 sauksta druskos,1 sauksta cukraus,1 sauksta acto,ivairiu prieskoniu.Isverdu marinata,karsta uzpilu ant agurku,po to kaitinu verdanciam vandenyje 15 min.Laikosi kuo puikiausiai,nebent dangtelis nekokybiskas.Skonis-kaip bulgarisku agurkeliu.Konservavimui nelabai tinka savidulkiai "Pasamonte"veisles agurkai.O pradingus buvau todel,kad vasara,praktiskai visa diena bunu kaime,kai gristu vakare jau nieko nesinori.Be to,prie juros nemazai laiko praleidom,kiekviena savaitgali kur nors vaziuojam.dar ir Uspaskichas neduoda kedainieciams nuobodziauti.Tik Ledu svente baigesi,si savaitgali Miesto gimtadienis.Prasigers taip liaudis. ;D
Atsakyti
Mano receptas:
3ltr stiklainis
3saukstai druskos
1saukstas cukraus
1sakstelis esencijos acto
2skilt.cesnako
krenu laipas,krapu sakele
vysniu 5lapai
juodu serbentu 5lapai
Viska sudedu ant dugno sloviko
ant vyrsaus agurkus sudedu,druskos ir cukraus dedu ant agurku,pilu esencija.
Uzverda vanduo- uzpilu ant agurku,uzdengiu slovika ir duodu 10min.pastoveti.
Ispilu atgal i puoda ir dar karta uzverda(dapilu biski vandiens i puoda) uzpilu vel ant agurku.Ir uzsuku,diedu slovika po silta stora kaldra 1parai.Tik slovika apsuku aukstelnika,kad gerai pritrauktu dankti.
Atsakyti
Sveikos, gal galit pasidalinti agurku marinavimo receptais.
Atsakyti