Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškas vaikas ir šuo

Sveiki. Susidūrėme prieš maždaug pusę metų su šia problema. Vaikui buvo atliktas alergijos tyrimas. Parodė, kad alergiška šuniui 4 balai iš 5-kių. Daug skaičiau skirtingų nuomonių. Vieni sako, kad tyrimai nėra visiškai tikslūs, kiti, kad jokiu būdu negalima laikyti šuns namuose kartu gyvenant ir vaikučiui, ir t.t. Esu pasimetusi. Labai noriu ir pati šuniuko (vilkšunio ar haski wub.gif ), bet dėja...Noriu ir kad dukrelė išmoktų mylėti gyvūnus ir jais rūpintis. Mano šuniukas dabar gyvena pas mamą. Bet va savaitei ji buvo išvykusi, teko prižiūrėti namuose su vaiku šunį. Jokios stiprios alerginės reakcijos nepastebėjau schmoll.gif Taip kad natūralu - kilo abejonių. Visą laiką jos žandukai paberti. Nors jokio šuns namuose nėra, o kas liečia kitus alergenus - yra stipriai apriboti, arba su jais iš vis nėra susiduriama.
Labai norėčiau išgirsti jūsų pasisakymus. Gal kas buvote susidūręs tiesiogiai ar netiesiogiai. ax.gif
Atsakyti
Pati "esu alergiška šunims" - taip pat keturi balai iš penkių ax.gif net nenutuokiau, kad taip gali būt, mat tyrimus darytis ėjau dėl žiedadulkių. Sėkmingai auginu du šunis, kurie retsykiais įsigudrina ir į patalus įsiropšt, ir jokios alerginės reakcijos schmoll.gif visgi tai gali būti individualu, todėl mano patarimas - tiesiog pabandykit, gal sūnelis gali praleisti savaitėlę atostogų pas močiutę su šuniuku (žinoma, jei patys ketinate šuniuką namie laikyti, tai ir "eksperimento" metu šuniukas turi būti naminis)? Sėkmės smile.gif
Atsakyti
O jei atsitiks taip, kad su mociutes suniuku jokiu pokyciu nepastebesit, o kai isigysit, prades alergizuot?.. Kur tada šuniukas dėsis? sad.gif
Tikrai vaikui geriau su šuniuku augt nei be jo, bet nė nežinau ką patart...
Atsakyti
QUOTE(Caira @ 2006 09 27, 22:04)
Pati "esu alergiška šunims" - taip pat keturi balai iš penkių  ax.gif net nenutuokiau, kad taip gali būt, mat tyrimus darytis ėjau dėl žiedadulkių. Sėkmingai auginu du šunis, kurie retsykiais įsigudrina ir į patalus įsiropšt, ir jokios alerginės reakcijos  schmoll.gif visgi tai gali būti individualu, todėl mano patarimas - tiesiog pabandykit, gal sūnelis gali praleisti savaitėlę atostogų pas močiutę su šuniuku (žinoma, jei patys ketinate šuniuką namie laikyti, tai ir "eksperimento" metu šuniukas turi būti naminis)? Sėkmės  smile.gif

QUOTE(Abonentienė @ 2006 09 27, 22:07)
O jei atsitiks taip, kad su mociutes suniuku jokiu pokyciu nepastebesit, o kai isigysit, prades alergizuot?.. Kur tada šuniukas dėsis? sad.gif
Tikrai vaikui geriau su šuniuku augt nei be jo, bet nė nežinau ką patart...

Dukrytę turim wub.gif O va pas močiutę būna tikrai dažnai mažė. Kaip minėjau, per savaitę, kai šuo buvo su manimi ir vaiku, nieko nepastebėjau schmoll.gif Ir močiutė ir mes gyvename bute.
Per praeitas Kalėdas, vyras turėjo padovanoti vilkšunį. Jau beveik išrinkęs buvo, staigmeną norėjo padaryti, bet nusprendėme palaukti kol visi sniegai ir purvai nueis pavasarį. O jau tada įsigyti šuniuką. Bet kaip tik pavasarį ir darėm mažei tyrimus. Taip kad viltis iškart subliuško verysad.gif O jau jei taip būtų atsitikę, kad šuniuką būtume įsigyję, o vėliau tektų jo atsisakyti, mama būtų tikrai sutikusi jį auginti, nes žino, kaip aš dievinu fauną, o ypač šuniukus wub.gif Taip skaudu, negaliu....Bet svarbiausia mažė wub.gif

Va dar girdėjau tokių nuomonių, kad ne pats šuns plaukas alergizuoja, o erkutės, dulkės nuo jo ar panašiai. Vienas šuo gali vaiką nealergizuoti, kitas gali veikti kaip labai stiprus alergenas. unsure.gif Gali veikti kaip alergenas ir nešvarus šuniuko kailis. Tad gal tyrimo metu buvo naudotas šuniuko plaukas, kuriam mažė alergiška g.gif
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2006 09 28, 00:50)
Dukrytę turim  wub.gif

Va dar girdėjau tokių nuomonių, kad ne pats šuns plaukas alergizuoja, o erkutės, dulkės nuo jo ar panašiai. Vienas šuo gali vaiką nealergizuoti, kitas gali veikti kaip labai stiprus alergenas.  unsure.gif Gali veikti kaip alergenas ir nešvarus šuniuko kailis. Tad gal tyrimo metu buvo naudotas šuniuko plaukas, kuriam mažė alergiška  g.gif

oj, atsiprašau, kažkaip sumąsčiau, kad sūnelis blush2.gif wub.gif kažką panašaus aš irgi girdėjau - turbūt esama tiesos. darosi klampu... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Caira @ 2006 09 27, 23:14)
oj, atsiprašau, kažkaip sumąsčiau, kad sūnelis blush2.gif wub.gif kažką panašaus aš irgi girdėjau - turbūt esama tiesos. darosi klampu...  verysad.gif

Nieko tokio smile.gif Tiesiog noriu TIESOS. Noriu viską išsiaiškinti. Ir pirmiausia noriu išgirsti žmonių nuomones ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2006 09 27, 23:50)

Va dar girdėjau tokių nuomonių, kad ne pats šuns plaukas alergizuoja, o erkutės, dulkės nuo jo ar panašiai. Vienas šuo gali vaiką nealergizuoti, kitas gali veikti kaip labai stiprus alergenas.  unsure.gif Gali veikti kaip alergenas ir nešvarus šuniuko kailis. Tad gal tyrimo metu buvo naudotas šuniuko plaukas, kuriam mažė alergiška  g.gif

Va va, as irgi tuo tikiu, del to ir sakau, kad patikrint tokiu dalyku is anksto neiseina schmoll.gif Smagu butu, jei jums su šuniuku blogai butu, jei paimtu mociute, bet... mociute juk neamzina blush2.gif o jei šuniukas reikalaus demesio, gi ne bet koki pririsi prie grandines...
Atsakyti
Šiaip tai, man atrodo, nebūna alergijos "šunims". Būna kam nors konkrečiai: plaukui, pleiskanoms, seilėms, šlapimui; arba blusoms, erkutėms, kurias šuo nešiojasi (neprižiūrėtas šuo, žinoma). Taigi, manau kad reiktų konkrečiai nustatyti alergeną... Ir tada šunį rinktis pagal tai. Pvz., jei vaikas alergiškai poplaukiui - yra daugybė šunų veislių, kurie neturi poplaukio.
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2006 09 27, 23:50)
Dukrytę turim  wub.gif O va pas močiutę būna tikrai dažnai mažė. Kaip minėjau, per savaitę, kai šuo buvo su manimi ir vaiku, nieko nepastebėjau  schmoll.gif Ir močiutė ir mes gyvename bute.
Per praeitas Kalėdas, vyras turėjo padovanoti vilkšunį. Jau beveik išrinkęs buvo, staigmeną norėjo padaryti, bet nusprendėme palaukti kol visi sniegai ir purvai nueis pavasarį. O jau tada įsigyti šuniuką. Bet kaip tik pavasarį ir darėm mažei tyrimus. Taip kad viltis iškart subliuško  verysad.gif O jau jei taip būtų atsitikę, kad šuniuką būtume įsigyję, o vėliau tektų jo atsisakyti, mama būtų tikrai sutikusi jį auginti, nes žino, kaip aš dievinu fauną, o ypač šuniukus  wub.gif Taip skaudu, negaliu....Bet svarbiausia mažė  wub.gif

Va tau keletas temų iš kito forumo ir Daivos D. pastebėjimas apie alergiją

čia
čia ir
čia...

„Labai rimtai patarčiau išsiaiškinti, ar šuo neturi blusų, poodinių erkių, grybelio, stafilokoko ar kitokių odos negalavimų, taip pat ar jo analinės liaukos neužsikimšusios. Kaip tik šitie dalykai (o ne pats šuo) dažniausiai sukelia alergiją šeimininkams.“

Ir dar vienas labai svarbus dalykas... jei turi galvoje vokiečių aviganį, tai ir sakyk „vokiečių aviganis“, nes vilkšuniai yra visai kita šunų veislė...

Tai yra vilkšunis

user posted image

O tai - vokiečių aviganis

user posted image

Matai skirtumą? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 28 rugsėjo 2006 - 09:01
QUOTE(manjana @ 2006 09 28, 08:02)
Šiaip tai, man atrodo, nebūna alergijos "šunims". Būna kam nors konkrečiai: plaukui, pleiskanoms, seilėms, šlapimui; arba blusoms, erkutėms, kurias šuo nešiojasi (neprižiūrėtas šuo, žinoma). Taigi, manau kad reiktų konkrečiai nustatyti alergeną... Ir tada šunį rinktis pagal tai. Pvz., jei vaikas alergiškai poplaukiui - yra daugybė šunų veislių, kurie neturi poplaukio.

Gal galėtum paminėti bent kelias. Įdomumo dėlei blush2.gif ax.gif

QUOTE(Kenya @ 2006 09 28, 09:00)
Va tau keletas temų iš kito forumo ir Daivos D. pastebėjimas apie alergiją

čia
čia ir
čia...

„Labai rimtai patarčiau išsiaiškinti, ar šuo neturi blusų, poodinių erkių, grybelio, stafilokoko ar kitokių odos negalavimų, taip pat ar jo analinės liaukos neužsikimšusios. Kaip tik šitie dalykai (o ne pats šuo) dažniausiai sukelia alergiją šeimininkams.“

Ir dar vienas labai svarbus dalykas... jei turi galvoje vokiečių aviganį, tai ir sakyk „vokiečių aviganis“, nes vilkšuniai yra visai kita šunų veislė...

Tai yra vilkšunis

user posted image

O tai - vokiečių aviganis

user posted image

Matai skirtumą? 4u.gif

Na ar dabar tai svarbiausia. Panašūs abu ir abu mieli wub.gif Juk nepradėsim dėl to dabar ginčytis.
Atsakyti
Mano sunus turi bronchine alergine astma. Turim suni, labradora.
Esu vaikui padariusi ikvepenciuju alergenu tyrima, kuris parode, kad sunus alergiskas suniui tiek pat kaip katems, buitiniam pelesiui, erkutems ir t.t.
Aisku, kad geriausiai alerijos gydymas yra vengimas alergenu. Bet gydytoja, buvo neseniai grizusi is Londono, kur buvo konferencija apie tai, pasake, kas 80% vaiku geriau atsisakys mociutes ar senelio smile.gif , bet augintinio ne. Kad nereikia daryti vaikui psichologines traumos( sunus pradejo verkti suzinojas , kad alergiskas suniukui), liepe dazniau maudyti, sukuoti suni, nusipirkti oro valytuva, kuris iki 90 % isvalo is aplinkos dulkes ir gyvunu keliamus alergenus.
Tai ir gyvenam.
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2006 09 28, 10:24)
Gal galėtum paminėti bent kelias. Įdomumo dėlei  blush2.gif  ax.gif

Trumpaplaukiai taksai neturi poplaukio.
Atsakyti