Įkraunama...
Įkraunama...

Visų rūšių rožės

1) Žinau, kad žiemai rožes reikia pridengti eglišakiais. Bet kaip tai padaryti? Gal kas gali paaiškint išsamiai? Dengti tik pašaknius, ar iki pat viršūnių? O gal jas reikia nukirpti? Kada reik uždengti?; Ar nereikia iš rudens patręšti?
2) Kaip auginti kambarines roželes, kad krūmai būtų gražūs ir gausiai žydėtų, kaip parduotuvėse?
Atsakyti
QUOTE (Vilkute @ 2004 10 04, 21:17)

2) Kaip auginti kambarines roželes, kad krūmai būtų gražūs ir gausiai žydėtų, kaip parduotuvėse?

As tai jas persodinu kievienais metais ir apkarpau senas sakeles. Labai graziai atrodo vienam vazone keliu spalvu rozes wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Libra: 05 spalio 2004 - 10:15
Libra, as irgi auginu mazas rozytes vazonelyje, bet is manes tokia gelininke, kad.. unsure.gif unsure.gif nupirkau jas pavasari, zydincia, zydejo iki rugpjucio. o dabar jau matau lapai gelsta, krinta.. ar cia taip turi buti? isvis, kaip su ja elgtis ziema? kada tu tas sakeles karpai? kurias? ir kam to reikia? o kada ja persodinti? skaiciau kazkur, kad pavasari reiketu, bet dabar visai pasimeciau.. g.gif g.gif Gal patarsi kaip cia daryt, kad nenumirtu gelyte.. labai jau man ji patinka, gaila butu smile.gif
Atsakyti
1) Žinau, kad žiemai rožes reikia pridengti eglišakiais. Bet kaip tai padaryti? Gal kas gali paaiškint išsamiai? Dengti tik pašaknius, ar iki pat viršūnių? O gal jas reikia nukirpti? Kada reik uždengti?; Ar nereikia iš rudens patręšti?

Lauko rožės pridengiamos žiemai. Mes dengiame taip: šakas apvyniojam katroninėm dėžėm ir aprišam, po palenkiam. Pašaknius apdedame eglišakiais. Viršūnių paprastai nekerpame, nes kitamet gali nežydėti, nebent pajuodavusias (nušalusias). Patrešti galite, nepakenks.
Atsakyti
Maziuk, nesijaudink, taip turi buti. Jeigu yra senu arba apdziuvusiu saku tai galima apkarpyti, o persodinti geriausiai pavasary. Ziema apie rozes pamirsk, tik nepamirsk periodiskai laisyti.
Atsakyti
Buvau nustebusi, tačiau kambarinės rožės puikiai auga ir lauko sąlygomis rolleyes.gif Uošvienė gavo dovanų maža kambarinę rožytę, suvargusi tokia buvo, tai pasodino sode - visi jau ją nurašę buvo, o ji pavasarį kad pradėjo vešėt ir netgi daug žiedų sukrovė thumbup.gif
Atsakyti
Visiškai pritariu, prieš kelerius metus vyras Valentino dienai padovanojo miniatiūrinę rožytę. Tai pavasarį ją nuvežiau ir pasodinau sode, nuo tol visas vasaras žydi kaip pašėlusi. Beje, jos yra daug atsparesnės šalnoms, vieną žiemą peržiemojo net neapdengtos. O štai lauke augančias reikia paskutinį kartą tręšti ne vėliau kaip liepos pabaigoj, nes reikia kad šakutės sumedėtų, o jei tręšit, vis leis naujus ūglius.
Prieš porą savaičių Maximoj pamačiau tokias nupezusias rožytes išparduodamas po litą (apskritai tai mane labai nervina, kai parduotuvėj nepaslenka gėlių net palaistyti, aš vis nueinu pardavėjų ir paprašau, tai jos į mane vis kaip į kokią durnę pažiūri laugh.gif). Man tų rožyčių taip gaila pasidarė, nutariau pabandyt išgelbėti wink.gif , nuvežiau ir pasodinau sode. Žiemai jas reiks apdengt, žiūrėsiu, kas iš viso to išeis.
Atsakyti
Aš vieną kambarinę rožytę numarinau, nes laikiau ant stalo ir nepakako šviesos. Kitą padėjau ant palangės, laistau normaliai, kad neperdžiūtų. Kai nužydi, tai tą išstypusį stiebelį nukerpu, palikdama kokius 10-15 cm, ir įsmeigiu šalia arba į kitą vazoną. Jos neblogai prigyja, atsigauna ir vėl pradeda augti ir leisti žiedelius. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Vilkute @ 2004 10 04, 18:17)
1) Žinau, kad žiemai rožes reikia pridengti eglišakiais. Bet kaip tai padaryti? Gal kas gali paaiškint išsamiai? Dengti tik pašaknius, ar iki pat viršūnių?

Mano senelis nieko nekarpydavo, tiesiog apsukdavo visa kruma drobiniu maisu (tokiu dideliu, i kuri bulves pila), surisdavo virvute, kad laikytusi ir ant virsaus dar eglisakiu pridedavo taip, kad butu uzdengtas visas krumas thumbup.gif Labai jau jis savo geles mylejo
Atsakyti
O, ačiū. Šitas variantas man atrodo paprašiausias. Aš mat su rožėmis niekada reikalų nesu turėjusi, o šiemet nusipirkom sodą, o ten tokių gražių rožių yra, kad labai bijau k nors ne taip padaryt.
Atsakyti
O kiek laipsnių šalčio neapdengtos rožės atlaiko. Matau, kad šiąnakt šals, o aš dar neapdengiau nes labai gražiai iki šiol žydėjo.
Atsakyti
QUOTE (Vilkute @ 2004 10 11, 17:09)
O kiek laipsnių šalčio neapdengtos rožės atlaiko. Matau, kad šiąnakt šals, o aš dar neapdengiau nes labai gražiai iki šiol žydėjo.

O sito tai nezinau. Gal kai lapus numeta? g.gif
tokios salnos, kaip buvo dabar, tai turbut nebaisios. Juk diena buna gerokai virs nulio wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 12 spalio 2004 - 08:00