Įkraunama...
Įkraunama...

Visų rūšių rožės

aciu, Libra smile.gif labai labai pagelbejai, dabar kai jau kazka zinau, matyt dar kelis vazoncikus situ geleliu nusipirksiu. baisiai man jau grazios jos biggrin.gif
Atsakyti
Maziuk, jei turi nors viena vazona roziu, tai nepirk ju daugiau. Nukirpk keleta nedideliu sakuciu ir pasodink i keleta vazoneliu, jeigu ne dabar tai pavasari tikrai prades zydeti. Bet pasikartoju, kad persodinti geles geriausia pavasary smile.gif
Atsakyti
Libra, o tai kaip cia? nupjauni sakele su zaliais lapais nuo stiebo ir kisi i zeme? blink.gif blink.gif ir prigyja? nereikia pries tai jokiam vandeny pamerkti, kad saknys isdygtu? blink.gif matai, kokia is manes gelininke frusty.gif
..O del pavasario persodinimo - isikaliau i galva, plaktuku neismusi biggrin.gif aciu tau smile.gif
Atsakyti
QUOTE (maziuk @ 2004 10 12, 13:05)
Libra, o tai kaip cia? nupjauni sakele su zaliais lapais nuo stiebo ir kisi i zeme? blink.gif  blink.gif  ir prigyja? nereikia pries tai jokiam vandeny pamerkti, kad saknys isdygtu? blink.gif

Na as taip ir dariau, ir prigyjo. Tik dabar namuose salta, tai tu ant tos sakeles maza stiklainiuka (pav. nuo majonezo) uzdek, kad augalas nesusaltu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Libra: 12 spalio 2004 - 12:10
Gerai, bandysim smile.gif dar toks kvailas klausimas - o kiek laiko ta "sloika" laikyt ant tos vargses geleles? iki tol kol sildyma pajungs, ar kol ji prigis? blush-anim-cl.gif
Atsakyti
Na kol sustripres, kai pamatysi kad pradejo kazkiek augti tada ir nuimk, ir aisku, nepamirsk laisyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Vilkute @ 2004 10 11, 19:09)
O kiek laipsnių šalčio neapdengtos rožės atlaiko. Matau, kad šiąnakt šals, o aš dar neapdengiau nes labai gražiai iki šiol žydėjo.

Paprastai rožės atlaiko iki -8 laipsnių šalčio. Bet veislė veislei nelygi. Vienos lepesnės, kitos ne. Tačiau svarbiausia, kad nepašaltų šaknys. Apsidraudimui gali storesniu durpių sluoksnių apie šaknis apdėti. Pas mane taip pat apsipylė rožės žiedais, nežiūrint tai, kad šalnos artėja.
Atsakyti
Nagi, gėlyčių augintojos, paaiškinkite man, kas galėjo nutikti mano kinrožei? blink.gif
Kol gyvenome ankstesniame bute, jinai augo ir žydėjo kaip pakvaišusi! biggrin.gif O kai persikėlėme į šį butą, tai jinai sumenko, nustojo žydėti... Šią vasarą ją pralaikiau balkone, tai jinai atsigavo ir sukvovė pumpurus! Labai apsidžiaugiau! rolleyes.gif Bet kai pradėjo šalti, aš ją įnešiau į kambarį ir pastačiau ant palangės. Po palange - radiatorius. Kinrožei labai nepatiko: numetė visus pumpurus, lapai pradėjo juoduoti. Kiekvieną dieną nuskinu po saują pajuodusių lapų. Jų kraštai kažkaip įdomiai apdžiuvę... Kinrožė jau beveik be lapų liko! ohmy.gif Ar gali tai būti nuo šilumos, kad virš radiatoriaus stovi? Bet ir palaistau aš ją dažnokai - žinau, kad drėgmę mėgsta. O gal švieos jai per mažai? Butas potamsis... sad.gif sad.gif sad.gif
Gal kas buvote susidūrę su tokia problema? Padėkite... huh.gif
Atsakyti
Nieko aš tau negaliu pasakyti, nes ir man problemos su kinrože. Tik kitokios. Bet aš irgi jau panikoj. Ji kaip stovėjo ant palangės taip ir stovi. Visą pavasarį, vasarą, rudenį gražiausiai sau žydėjo. O dabar gelsta lapai ir krinta, nors tu ką. Ir laistau normaliai, ir ant stalo perstačiau, kad nuo palangės nepūstų. Ir apie kenkėjus visas knygas perskaičiau. Nu netinka nė vienas - anei erkutės, anei amarai. Nieko g.gif Ką man daryti?
Atsakyti
Erkutės ar amarai tai matytųsi plika akimi... blink.gif Gal čia tas šildymas kaltas? Užtat ir gelsta ir krinta lapai? unsure.gif O pas Tave ten po langu radiatorius yra? huh.gif
Atsakyti
ir as turejau kinroze, toki grazi buvo, o kiek zydejo doh.gif bet po poros metu numete lapus ir nunyko sad.gif ir nesupratau, kas jai buvo unsure.gif
Atsakyti
Jei gelsta lapai, pabandyk kinrožę apipurkšti kiekvieną dieną vandeniu. Kai prasideda šildymo sezonas butuose kinrožėms būna per sausa cool.gif Tikiuosi padės.

O dėl juodavimo paprasčiausiai visose knygose rašo, kad arba per daug vandens arba per mažai. Kitų priežasčių nežinau sad.gif
Atsakyti