Spalio 10d. 5val. ryto. Išbudau nuo kažko šilto ant šlaunų, bijojau pajudėt, paliečiau-šlapia...pažadinau vyrą, kai tik sujudėjau ir pliūptelėjo vandenys. Nė mažiausio skausmo manyje. Nuvažiavom į artimiausius, planuotus Alytaus gimdymo namus. Budintis gydytojas apžiūrėjo, įleido į gimdyklą ir liepė laukti. 8val. keitėsi pamaina, kaip tik atėjo ta gydytoja, pas kurią lankiausi apžiūrai. Atėjo ir 12val., o aš vis jaučiausi taip pat, gydytoja su akušere ,apžiūrėję, palinguodavo galvom

-Gal aš gimdysiu be skausmo?
Po pusiaudienio ir prasidėjo: skatinamieji vieni po kitų,beprotiškas skausmas,rėkimas...
Pagaliau 18.30val.sujudimas,greitas paruošimas operacijai,pilna narkozė...ir jau 18.55val. už operacinės durų vyras išgirdo jos balselį,pirmas pamatė taip pat jis(aš dar negalėjau nei žinot,nei matyt,nei girdėt...)Kad turiu dukrą išgirdau kaip per sapną tik po geros valandos,o pamačiau dar vėliau. Atnešė į palatą mažą "kūliuką"su gražiu veideliu

Motinystės pradžia buvo labai sunki,bet po tokios patirties tikrai neatsižadėjau ir labai norėjau antro vaiko. Ir turiu. Pirmas cezaris buvo atliktas todėl, kad nesivystė gimdymo eiga(visiškai neatsidarinėjo kaklelis)Antro vaikelio gimimas buvo nustatyas kovo 8 dienai.Artėjant šiai datai atsiguliau į ligoninę, po gydytojų apžiūrų buvo nusprestas planinis cezaris 8d. 9val.Iš vakaro buvo atliktos visos procedūros, reikalingos prieš planinę operaciją(be to apsėjo skubota operacija). Ryte, į darbą atėjus, turėjo operuoti ta pati gydytoja.Atsiguliau į lovą su laukimu ryto...snaudžiau,kažkaip skausnojo...ir vėl pajaučiau nubėgančius vandenis

P.S. AČIŪ Alytaus gimdymo namų gydytojams ir visam personalui, kurie rūpinosi mumis,be jokio išankstinio susitarimo(gavo tik kuklią padėką).