Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos, alergijos

Jau pora metu vargstu su sia beda, stai tik siandien sugebejau nueiti pas odos ligu gydytoja, ji paziurejo mano ranku pirstu berima ir pasake, kad jos labai jautriai reaguoja i visokius dirgiklius...pastebejau, kad jas isberia, oda pradeda lupinetis net iki kraujo po skalbimo ar indu plovimo
bulviu skusti ar pjaustyti isvis nebegaliu, nes krakmolas tarsi peiliu pjauna...
mama va padejavo kaip sunku bus man gyvent ateity, kad negalesiu net tokiu buities darbu dirbti blink.gif
gydytoja patare maziau plauti, skalbti, nes kitaip ta ranka tokia visada ir liks suzalota:unsure:
gal jus taip pat turite tokia panasia problema, kaip gelbejates nuo to?
gal bandyt viska daryt su pirstine? bet ar taip ilgai tversi?
Atsakyti
uj prisiminiau ir as ta beda... man buvo tas pats.... tai nuejau pas seimos gydytoja israse toki kremuka... tai sunaudojau... kazkaip po menesiuko gero dingo... bet tuo laiku jau vengiau skalbt rankom ar kambarius plaut stengiaus su pirstinem... o dabar dazniausiai jau naudoju kitokius miltelius neelergizuojancius atrodo normaliai kaip ir... smile.gif

va kaip tik radau dar dezute to kremuko vadinas cutivate kaina 16.40
gydytoja man minejo jei jau nepadetu,tada pas odos gydytoja eit tirtis, bet susitvarkiau jo pagalba clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sejle: 13 birželio 2004 - 14:51
Aš jau daug metų viską darau su pirštinėm, net dulkes valau blush-anim-cl.gif
Nes mano rankų oda labai sausėja nuo vandens, o jau apie visokias skalbimo ir kt. priemones tai net nekalbu. Už tai džiaugiuosi tvarkingom rankytėm wink.gif Sunku buvo priprasti, bet jei prisitaikai sau patogų dydį, pirštinių storį, tai tikrai nepakeičiamas dalykas thumbup.gif clap_1.gif
Atsakyti
Del skalbimo milteliu, patariu pabandyti Neutral. Mano mama beiveik visiems skalbikliams alergiska, na o sita jos organizmas, atrodo toleruoja.
Atsakyti
Mano rankų oda alergiška netgi guminėms pirštinėms. ohmy.gif Taigi viską skalbia skalbimo mašina, indus plauna ir bulves skuta vyras. Tačiau kambarių jis netvarko, todėl mano rankos kartais būna ištisa žaizda. Pas dermatologą lankausi pastoviai, pastoviai ir vaistus vartoju, tačiau vaistai padeda tik tam kartui. Bijau, kad gali reikėti ir hormonus gerti, va čia tai baisu. sad.gif
Atsakyti
mazulka, o tu buvai pas gydytoja? ar tu siaip alergiska, ar cia kokia liga?
mano rankos, o tiksliau tik du pirstai (kazin kodel) daznai buna tokie sausui, kad as ju net sulenkti negaliu sad.gif buna, kad oda atsilupineja ir galiu odele nulupti net su krauju huh.gif
dabar gersiu kazkokia tabletes, kurias israse odos gydytoja, dar tepsiu kazkokiu tepalu ir kremu...ziuresim kas gausis
tikiuosi isgysiu smile.gif
p.s kazkaip man atrodo, kad butu sunku viska daryti su pirstinemis, ar sunku priprast?
Atsakyti
QUOTE (Cikadele @ 2004 06 13, 20:07)
p.s kazkaip man atrodo, kad butu sunku viska daryti su pirstinemis, ar sunku priprast?

Priprasti sunkoka, ilgokai kankinausi, bet kai pamačiau gerėjančius rezultatus, tai dabar tik prausiuosi plikom rankom rolleyes.gif tongue.gif Visiems pasiūlau bent pabandyti. Dabar bulvių skutimo ar grindų plovimo be pirštinių neįsivaizduoju.

Prisiperku kur papigiai kelias poras iš karto ir drožiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rameda: 13 birželio 2004 - 20:28
Nu va si tema kaip tik man. As taip pat turiu tokia beda sad.gif . Ir isbandziau daug dalyku. Bet vistiek iki galo isigydyt negaliu. Pradzioje gydytoja liepe teptis Lorenden A tepaliuku, paskui geriau vaistus ir tepiausi dar kazkokiu tepalu ir pabaigoj vistiek sedziu su isbertom rankom doh.gif . Bet dabar bandau daryti visus darbus su pirstinem, o indam plauti nusipirkau plovikli alergiskem zmonem. Tai lyg ir padeda trupuciuka, nors zaizdu neatsiranda. Bet dabar vel isbere nuo kazkuo, bet greiciausiai nuo maisto, nes as dar kai kuriems maisto produktams alergiska sad.gif .
Atsakyti
QUOTE (Cikadele @ 2004 06 13, 21:07)
mazulka, o tu buvai pas gydytoja? ar tu siaip alergiska, ar cia kokia liga?
mano rankos, o tiksliau tik du pirstai (kazin kodel) daznai buna tokie sausui, kad as ju net sulenkti negaliu sad.gif buna, kad oda atsilupineja ir galiu odele nulupti net su krauju huh.gif
dabar gersiu kazkokia tabletes, kurias israse odos gydytoja, dar tepsiu kazkokiu tepalu ir kremu...ziuresim kas gausis
tikiuosi isgysiu smile.gif

Pas gydytoją, tai aš pastovi pacientė, mano gydytoja net nebežino kokį gydymą dar galima būtų paskirti. Ir pas alergologą ėjau, mėginius darė. Pagal mėginius alergija nėra labai didelė, tačiau jau galima prisikabinti. O diagnozė, tai iš pradžių rašė neurodermitą, dabar, kai pablogėjo- atopinį dermatitą. Svarbiausia, kad visą gyvenimą buvau sveikos ir gražios odos. Viskas prasidėjo antro nėštumo pabaigoje. Sako nėštumas gydo nuo daugelio ligų, pasirodo ne tik. wink.gif

O dėl darbo su pirštinėmis, tai aš visokius darbus galiu dirbti su pirštinėmis, tik bėda, kad nuo gumos man rankos "dega". sad.gif
Atsakyti
O, tema kaip tik man. Jau kokie 3m., kaip vargstu, bet keisciausia, kad pradzioje sirgo viena ranka, palaipsniui ji uzgijo ir tas biesas persimete i kita mad.gif
Pradzioje odos gyd. itare grybeli ir skyre tepalu-kremu. Laikinai jie padedavo, veliau vel tas pats. Tada padare tyrima- negrybelis laugh.gif Nuejau pas alergologa, padare tyrimus, bet alergeno konkretaus nenustate, tipo, gal vanduo, nu gerai dar, kad ne oras tongue.gif
Tai va, skalbti tikrai negaliu net su ukisku muilu, oda reaguoja neigiamai ir i kieta vandeni, pvz. kur nors ligoninej ar kitoj svetimoj vietoj. Su pirstinem as kazkaip nepratusi dirbti. Prirase man visokiu tableciu ir tepalu, bet nepirkau, nes net gyd. nebuvo isitikinusi ju efektyvumu, o kadangi jie tik kremai, tai pacios suprantateb (pvz. Essex, ir pan.).
Tai dabar naudoju ELOCOL tepala, jis bent laikinai uztraukia sudziuvuios odos zaizdas, kaina apie 20Lt.
P.S. vienam pazistamam taip buvo, tai pradejo rukyti ir praejo tongue.gif
Atsakyti
aš irgi esu alergiša, dabar kažkaip susitaikiau ir prisitaikiau. Aš alergiška ne vien buities chemijai, bet ir oro permainoms. Aš naudoju sinoflaną. Bet kam tikrai visos esam alergiškos tai stresui ir nervams. Pabandykit savaitę nesinervuoti ir oda geriau atrodys.
Atsakyti
QUOTE (nerile @ 2004 06 14, 11:15)

P.S. vienam pazistamam taip buvo, tai pradejo rukyti ir praejo tongue.gif

Kai vyras rūkė, vis grąsinau, kad ir aš pradėsiu. O dabar vyras metė, tai kažkaip nefasonas būtų pradėti. biggrin.gif Iš kitos pusės, jei pasigydysi odą, gal nuo plaučių vėžio numirsi biggrin.gif (čia humoras jei ką).
Atsakyti