Vaistinese yra pirkti tokio slykstaus pigaus smirdalo, kuris vadinasi ,,skystis ranku odai minkstinti''. Mano ranku oda irgi eizeja ir plysta nuo vandens, chemikalu ir tt. Tai tas skystis vienintelis dalykas, kas man gelbeja. Jame yra amoniako, todel dvokas neispasakytas, rankas griauzia, kai tepi, bet gyja greit. Ypac gerai nakciai pries miega kelis kart pritepti (vyras gali ir pabegti
) Tik buteliuka reik iskart uzsukti, nes amoniakas greit garuoja ir skystis nebeveikia.

Vat as esu viskam alergiska tiek odai, tiek skrandziui. Negaliu nesioti bižuteriniu papuosalu,tinka tik auksas, nei kelniu su metalinem sagom, nes laabai beria ir paskiau laabai niezti. Taip pat ir valgyti ka noriu negaliu, nes isberia veida. Buvau pas gyditoja, tai ji man laabai padejo, israse toki spirituka veidui.
Plaunant viską su guminėm pirštinėm, jei rankos jose prakaituoja, galima rankas papudruoti "Pataisų milteliais", būna pirkti vaistinėse, gelsvos spalos, daug nekainuoja, jie iš žolyčių padaryti, jais galima pudruoti net leliukam užpakaliukus nuo šutimo. Man patinko.

Ganga, jauciu ta spirtiuka veidui as zinau, cia tokiems spuogeliams gal ir jaunatviskiems tinka ir siaip berimams? as esu vartojusi toki spirtiuka, beje tai gaminami vaistai, tai jie labai veiksmingi
p.s rankytes pakolka sekmingai gyja, stengiuosi vis tepti ir tepti tais vaistai bei kremu, tik kartais juokinga kad prasau vyra tai ar plaukus susukuot, ar spintos duris atidaryt, nes tom riebaluotom rankom nieko negaliu padaryt......
Rameda, pataisu miltelius zinau, broliui kai buvo mazas mama barstydavo jais uzpakaliuka, jei neklystu

p.s rankytes pakolka sekmingai gyja, stengiuosi vis tepti ir tepti tais vaistai bei kremu, tik kartais juokinga kad prasau vyra tai ar plaukus susukuot, ar spintos duris atidaryt, nes tom riebaluotom rankom nieko negaliu padaryt......

Rameda, pataisu miltelius zinau, broliui kai buvo mazas mama barstydavo jais uzpakaliuka, jei neklystu

QUOTE (Cikadele @ 2004 06 19, 18:15) |
Rameda, pataisu miltelius zinau, broliui kai buvo mazas mama barstydavo jais uzpakaliuka, jei neklystu ![]() ![]() ![]() |
Taip taip, aš savo mažiukei irgi barstydavau, o kas liko, labai puikiai rankytėm sueina

Taip Cikadele, tai gaminami vaistai is spirituko. Jie skiti spuogeliams ir siaip kokiems berimams. Man tai jie laabai padejo

vel rankos kazkokios neaiskios bukles, dar kai taip buna tai dar nieko, bet kai kremu istepu ar jos suslampa, pasirodo tokios raudonos gysleles, na tarsi pirstas butu keleta kartus lankstytas perlankstytas, tos gysleles tokios kaip tose vietose kur lankstom pirstus, tik visa pirsto oda tokia...
tepu tepu, bet kaip sausos tos rankos taip sauso
zinoma, taip baisia nebera ir del to dziaugiuosi, nors tiek ir nors neskauda, tik lab sausa ir tarsi traukia oda
tepu tepu, bet kaip sausos tos rankos taip sauso
zinoma, taip baisia nebera ir del to dziaugiuosi, nors tiek ir nors neskauda, tik lab sausa ir tarsi traukia oda

gal kas susiduret su "autopis dermatitis"?Kaip issigydet?Labai butu idomu,nes dabar jau uzkniso,kai nieko negaliu pasidazyt,paprasciausiai arba paraudonawę vokai,arba isberimas weido srityje....jau nusibodo
jei kas esat tai patyrę ar šiaip nugirdę ką nors apie tai,labai noreciau sužinot.
ačiū

jei kas esat tai patyrę ar šiaip nugirdę ką nors apie tai,labai noreciau sužinot.
ačiū

Nu nežinau, ar įmanoma visiškai išsigydyti atopinį dermatitą. Manoma, kad tai gali būti paveldimas polinkis sirgti. Tu geriau alergologo pasiteirauk.
Mano vyras alergiškas kremams nuo saulės. Tai jį kokiai savaitei pūslelėm išmėto. Bet čia kitokio tipo alergija, jos antihistamininiai vaistai neveikia. Tai tiesiog tenka vengti visko kas dirgina odą ir alergizuoja. Jo kosmetikai (labai sausa ir jautri oda) tenka išleisti daugiau pinigų nei maniškei
Mano vyras alergiškas kremams nuo saulės. Tai jį kokiai savaitei pūslelėm išmėto. Bet čia kitokio tipo alergija, jos antihistamininiai vaistai neveikia. Tai tiesiog tenka vengti visko kas dirgina odą ir alergizuoja. Jo kosmetikai (labai sausa ir jautri oda) tenka išleisti daugiau pinigų nei maniškei

Turiu as ta gera ant ranku ir ties bamba, visur kur lieciasi metalas. Zemiau bambos tai atsiranda nuo dzinsu metalines sagties, jei bunu su dzinsais visa diena.
O su rankom tai problema
, juk neimsiu sakutes su guminem pirstinem.
Kiek zinau, atopini dermatita negalima isgydyti, tik laikinai pagereja. Geriausia tai yra nenaudoti tu priemoniu, nuo ko esi alergiskas.
O su rankom tai problema

Kiek zinau, atopini dermatita negalima isgydyti, tik laikinai pagereja. Geriausia tai yra nenaudoti tu priemoniu, nuo ko esi alergiskas.
uoj... skaudi man šita tema 
3 metai man atopinis dermatitas tęsiasi... o gal jau 4... aj, net neatsimenu.
nekenčiu šitos ligos
mano atveju tai nėra paveldėtina
nuo gimimo nei karto nebuvau išberta [ na išskyrus tas visas vaikiškas ligas] o vat prieš 3 metus veido srity atsirado dėmelė, o nuo tos dėmelės ir visą veidą išbėrė
atopinis dermatitas man prasidėjo nuo katino... 11 metų mes jį auginom, o prieš 3m. prasidėjo alergija. VISI daktarai sakė, kad čia tikrai ne nuo katino, o ką mes? mes ir auginom toliau jį, bet vat nepilni metai, kaip mano katinas jau užmigdytas...
o ko tik neteko iškęst per tuos metus
ir žmonių žvilgsnius, nes veidas tikraj tragiškai atrodė :)ir toks šlykštus veidas buvo, kiek verkiau, gyvent nenorejau, bet tai jau praeitis 
visus vilniaus dermatologus "aplankę" buvom. nieks negalėjo paaiškint dėl ko išbertas taip veidas.
dar atsimenu tokį atvejį, kai viena dermatologė [ kurią ne vieną kartą mačiau žurnaluose] buvo tikrąją to žodžio prasme išdeginus man veidą.
labai daug tepalų, tablečių ir visokių kitokių vaistų esu išbandžius.
na dabar veidas aplinkiniams atrodo labai gražus[ po tokio, kuris buvo ankščiau]
bet netoks kaip visų
pastebėjau, kad vasarą veidas būna "švaresnis", gražesnis... na o dabar, kai atšalo, šiurkštus... :(LAUKIU VASAROS
be tepalo ar kremo negaliu išbūt nei dienos
dabar naudoju URIAGE firmos Cu-Zn kremą
labai geras kremas. gera firma. brangūs vaistai
bet jaučiu, kad reiktų nusipirkt kokį riebesnį tepalą... o kokius kremus jūs naudojat?
aj, dar pamiršau pasakyt, kad palaipsniui išsivystė man ši alegija, ir dabar aš alergiška gyvūnų šeriams, namų dulkėms, šiektiek žiedadulkėms ir arbatžolėms
vat 
P.S jei turit klausimų, tai klauskit

3 metai man atopinis dermatitas tęsiasi... o gal jau 4... aj, net neatsimenu.

nekenčiu šitos ligos

mano atveju tai nėra paveldėtina

atopinis dermatitas man prasidėjo nuo katino... 11 metų mes jį auginom, o prieš 3m. prasidėjo alergija. VISI daktarai sakė, kad čia tikrai ne nuo katino, o ką mes? mes ir auginom toliau jį, bet vat nepilni metai, kaip mano katinas jau užmigdytas...

o ko tik neteko iškęst per tuos metus

visus vilniaus dermatologus "aplankę" buvom. nieks negalėjo paaiškint dėl ko išbertas taip veidas.
dar atsimenu tokį atvejį, kai viena dermatologė [ kurią ne vieną kartą mačiau žurnaluose] buvo tikrąją to žodžio prasme išdeginus man veidą.

labai daug tepalų, tablečių ir visokių kitokių vaistų esu išbandžius.
na dabar veidas aplinkiniams atrodo labai gražus[ po tokio, kuris buvo ankščiau]
bet netoks kaip visų

pastebėjau, kad vasarą veidas būna "švaresnis", gražesnis... na o dabar, kai atšalo, šiurkštus... :(LAUKIU VASAROS

aj, dar pamiršau pasakyt, kad palaipsniui išsivystė man ši alegija, ir dabar aš alergiška gyvūnų šeriams, namų dulkėms, šiektiek žiedadulkėms ir arbatžolėms

P.S jei turit klausimų, tai klauskit

Turiu ir aš šį malonumą ant rankų. Apgyja ir vėl iš naujo jau kokių tik vaistų nenaudojau ir nieko jau du metus vargstu. Atsirado nuo šarminių produktų (ūkinis muilas) o dabar viskas alergizuoja.