Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos, alergijos

QUOTE (mažulka @ 2004 06 14, 09:35)
O dėl darbo su pirštinėmis, tai aš visokius darbus galiu dirbti su pirštinėmis, tik bėda, kad nuo gumos man rankos "dega". sad.gif

Gal į vidų guminių pirštinių kokias plonos medžiagytės pirštinytes įdėti g.gif
Atsakyti
QUOTE (Rameda @ 2004 06 14, 17:10)
Gal į vidų guminių pirštinių kokias plonos medžiagytės pirštinytes įdėti g.gif

Aš turiu prisipirkusi tokių polietileninių pirštinių(kirpėjos kur naudojasi), tai bandžiau tas įsimauti, bet kažkaip dvigubas storis gaunasi ir rankos be proto prakaituoja, o nuo prakaito visas žaizdas gelia(pas mane rankos- gyva mėsa). wink.gif
O dėl plonų medžiaginių gal ir gera mintis. thumbup.gif Jei tarkim kokia medvilnė, ji sugeria prakaitą, turėtų būti visai nieko. clap.gif
Atsakyti
QUOTE (mažulka @ 2004 06 14, 18:08)
O dėl plonų medžiaginių gal ir gera mintis. thumbup.gif Jei tarkim kokia medvilnė, ji sugeria prakaitą, turėtų būti visai nieko. clap.gif

Tikiuosi padės smile.gif Sveikit rankytės rolleyes.gif
Atsakyti
Vaje, o as maniau, kad tik mane viena tokios bedos kamuoja, o tai tie pirstai tokie zaizdoti atrodo, kad kai kur padedu ranka, tai iskart susigestu, kad jie tokie raudoni , apserpetoje, tai iskart paslepiu...o ir net paglostyt va nieko negaliu, siurkstus tie pirstai...
parasysiu stai ir as ka man prirase, gal kuri is jusu vartojote ir galetumet man ka nors patarti, o tai vaistu paklokas nepirkau, nes neturiu pinigu, o jei ir pirkciau noreciau zinoti na daugmaz jie veiksmingi ar ne...nes siuo metu man reikia kruvos vaistu, taigi reikia teikti pirmenybe kuriuos perku pirmiau
taigi prirase tabletes Xysal ir tepti rankas kremu Excipial. regis dar flucinara, bet tai jau iprastinis vaistas nuo alergijos...is pradziu as taip pat maniau, kad mane beria nuo maisto, nes turiu ta dermatita, taciau paskui pastebejau, kad po skalbimo ar siaip del kazko, ko as nesugebu pastebeti tos rankos tokios baisios pasidaro sad.gif o taip norigraziu rankyciu, o dabar dar desine sad.gif
Atsakyti
oj mergaites, toks jausmas kad apie mano rankas rasot smile.gif turiu tokia beda, as ten maudytis negaliu- vos truputi ilgiau rankos pabuna po vandeniu, kad ir be jokiu plovikliu, sampunu ar pan. tuoj pradeda niezteti, persteti sad.gif o niezti taip, kad nusikasau iki zaizdu blush-anim-cl.gif buvau ir as pas gydytoja, israse tepala , cutivate (kazkas jau ji minejo) dar kazkokiu tableciu, tai kol as geriau vaistus ir tepiausi tepalais, tai viskas buvo pagereje (tiesa tuo metu nedirbau jokiu buities darbu) ir dar pasake- kad tai yra neisgydoma o tik apgydoma sad.gif diagnozes neatsimenu, bet man nuo jos zinojimo vargu ar pageretu unsure.gif Dar gydytoja liepe kuo maziau slapinti rankas, praustis tik vaikisku muilu ir zinoma visus darbus dirbti tik su pirstinem, kuriu vidus yra su medvilniniu pavirsium.
ai dar liepe vengti konktakto su vilna, angora, sintetika- visur tik medvilne sad.gif zodziu nieko gero, o visas gyvenims dar pries akis, negi taip ir negalesiu pasidaryti grazaus manikiuro ir puikus graziom rankom sad.gif blink.gif huh.gif mad.gif
Atsakyti
QUOTE (jolanta @ 2004 06 15, 11:15)
zodziu nieko gero, o visas gyvenims dar pries akis, negi taip ir negalesiu pasidaryti grazaus manikiuro ir puikus graziom rankom sad.gif blink.gif huh.gif mad.gif

Aš manikiūrą paskutinį kartą dariau kovo pradžioje blink.gif , nes niekaip negaliu žaizdų užsigydyti. O su žaizdomis tikrai neisiu. Pati darytis manikiūro nemoku(niekaip man neišeina), tai net per savo jubiliejinį gimtadienį vaikščiojau žaizdotomis rankomis, be manikiūro. Artimieji apie mano bėdas žino, bet pradėjau kompleksuoti prieš svetimus žmones, pradėjau rankas slėpti po stalu. sad.gif
Atsakyti
na, as ranku taip pat atvirai nedemonstruoju, bent jau desine, kur pirstukai zaizdoti sad.gif
o manikiura neseniai ismokau daugmaz pati pasidaryti clap.gif
Atsakyti
Man irgi buvo atsiradusi kazkokia egzema ant ranku nestumo metu. Uztekdavo rankas pora kartu suslapinti, tuoj pirstus isberdavo nieztinciais raudonais spuogeliais, kurie po kurio laiko praplysdavo, o oda sutrukinedavo iki kraujo. Laimei, jau gal pora menesiu ta bjaurybe pranyko. Gydytoja buvo israsiusi specialu krema su slapalu (taip taip, tuo paciu, kur slapime yra), tai truputi padejo. Stengiausi kuo maziau plaut rankas, tad teko daug darbu daryt su pirstinem. Labai geros Vileda firmos pirstines namu ruosos darbams, vidus dengtas medvilne. Gal ir Lietuvoj yra panasiu? Taip ipratau, kad iki siol naudoju.
O del nealergizuojanciu skalbimo priemoniu... Vokietijoj labai reklamuojama skalbti su specialiu muiliniu riesutu kevalais. Keliu kevalu uztenka dviems skalbimams, bet kaina atbaidanti - 20 euru 1kg. --Resize_Images_Alt_Text--
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Momo: 16 birželio 2004 - 18:47
QUOTE (Momo @ 2004 06 16, 19:36)
Man irgi buvo atsiradusi kazkokia egzema ant ranku nestumo metu. Uztekdavo rankas pora kartu suslapinti, tuoj pirstus isberdavo nieztinciais raudonais spuogeliais, kurie po kurio laiko praplysdavo, o oda sutrukinedavo iki kraujo. Laimei, jau gal pora menesiu ta bjaurybe pranyko. Gydytoja buvo israsiusi specialu krema su slapalu (taip taip, tuo paciu, kur slapime yra), tai truputi padejo. Stengiausi kuo maziau plaut rankas, tad teko daug darbu daryt su pirstinem.

Skaitau ir savo situaciją matau, bet kodėl man vaistai nepadeda jokie, nei hormoniniai tepalai, nei kremai su šlapalu. g.gif mad.gif
Atsakyti
Jauciu, tokios kaip mes esam rakstis s*** odos gydytojam. eini eini, o rezultato jokio. As bent 5 tepalus isbandziau. O zaisda, kaip atsiranda, taip ir isnyksta, bet sake, kad rankas per diena n kartu reikia tepti riebinanciu kremu, kad oda sausa nebutu niekada.
Gal kas susigundysite parasyti mokslini str. apie odos liga? biggrin.gif Tiek cia info, su pavadinimais, kurie, beje, ziuriu visur kartojasi.
Atsakyti
na nenoriu prisikalbeti, bet jau kelias dienas tepu rankas tepaliuku, kremu, geriu prirasytas tabletes ir pirstukai pagerejo gana zymiai (tfu tfu tfu) smile.gif
tik reikia rankas laikyti kad tik nebutu sausos, tai ir tepu tepu tuo kremu, bet jis toks riebus, tai darbe isimazojusi rankas nebegaliu nei rasyt, nei spausdint kompu...bet kenciu
rankytes dabar kur kas grazesnes thumbup.gif clap.gif thumbup.gif clap.gif thumbup.gif clap.gif
Atsakyti
QUOTE (Cikadele @ 2004 06 17, 18:15)
na nenoriu prisikalbeti, bet jau kelias dienas tepu rankas tepaliuku, kremu, geriu prirasytas tabletes ir pirstukai pagerejo gana zymiai (tfu tfu tfu) smile.gif
tik reikia rankas laikyti kad tik nebutu sausos, tai ir tepu tepu tuo kremu, bet jis toks riebus, tai darbe isimazojusi rankas nebegaliu nei rasyt, nei spausdint kompu...bet kenciu
rankytes dabar kur kas grazesnes thumbup.gif clap.gif thumbup.gif clap.gif thumbup.gif clap.gif

Džiaugiuosi clap.gif , bet truputį pavydžiu. Man tai jokio pagerėjimo, sakyčiau netgi pablogėjimas. sad.gif Aš tai negaliu ištisai išsitepusi būti, pas mane vaikai maži: vienam užpakalį plauk, kitam sausainį paduok ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti