Įkraunama...
Įkraunama...

Suklastotos programinės įrangos auka

Sveiki,
jau ir nežinau, kur kreiptis unsure.gif
šiandien įjungus kompiuterį atsirado užrašas - "You may be a victim of software counterfeiting". ir "pasidėjo" tokia mėlyna žvaigždutė dešiniajame monitoriaus kampe, ir vis primena apie save.

paspaudus ant nuorodų atsidaro tokie, kaip šis psl:

GENUINE

ką man daryt?
Atsakyti
arba tai paprasciausias koks nors snipas, adware ar pns, arba tikrai microsoft'as prigavo su blogu key (bet siaip pirma kart girdziu apie toki dalyka). O ka daryti - pasileisk safe mode (tokiu budu turetu to pranesimo neuzkrauti) ir praskanuok kompiuteri su ad-aware , spyware programomis . Paieskok neleistinu procesu - ctrl+ alt + del -> Processes ir image name irasius ieskok per google - gal rasi koki nors kenkeja sedinti
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2007 02 27, 12:07)
Sveiki,
jau ir nežinau, kur kreiptis  unsure.gif
šiandien įjungus kompiuterį atsirado užrašas - "You may be a victim of software counterfeiting". ir "pasidėjo" tokia mėlyna žvaigždutė dešiniajame monitoriaus kampe, ir vis primena apie save.
paspaudus ant nuorodų atsidaro tokie, kaip šis psl:

GENUINE

ką man daryt?

Jus susekė Microsoft. Jūsų windows versija yra nelegali.
Atsakyti
smile.gif+2007 02 27, 15:27-->
QUOTE(Vytautas smile.gif @ 2007 02 27, 15:27)
Jus susekė Microsoft. Jūsų windows versija yra nelegali.

Bet ar taip buna? Nesu girdejusi, kad microsoftas taip pranestu apie nelegalia iranga. Dazniausiai tik updeitu daryt neleidzia, arba updeitu neinstaliuoja
Atsakyti
Tai kad jau seniai taip gaudo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte03 @ 2007 02 27, 16:38)
Bet ar taip buna? Nesu girdejusi, kad microsoftas taip pranestu apie nelegalia iranga. Dazniausiai tik updeitu daryt neleidzia, arba updeitu neinstaliuoja

Taip, būna. Ir gana dažnai smile.gif Tai vat čia ir yra toks "disadvantage", kad nebetiekiami atnaujinimai, ir t.t Citata iš Microsoft dokumentacijos:
"By using genuine Microsoft software, you can be confident that you will have access to the latest features, security, and support, which will help to improve your productivity and expand the capabilities of your PC. You will also have access to new innovations and offerings available only to genuine Microsoft software customers."
Trumpai tariant, Microsoft į namus nesibeldžia (tiesa, yra buvę pora atvejų), tačiau kitaip "trumpina" gyvenimą piratams. Microsoftui yra geriau savas piratas, o ne konkurento produktą (tarkime Linux) naudojantis vartotojas.
Atsakyti
Hm.. Idomiai kazkaip. Pas mane tai neleido tik updeitu instaliuot, nes tipo netinka key'jus. Bet tam yra ivairiu nulauzimu smile.gif. Tad ir temos autorei ta siulyciau naudot.

to Vytautas:) -> man kazkaip Linux labiau prie sirdies: kompiuteris tvarkingiau dirba, stabdymu maziau, luzimu ir pns, tik neturiu galimybiu naudot, nes pastoviai reikalingos programos nepalaikancios Linux.
Atsakyti
o jeigu pvz perkant kompą, legaliai įdėjo Linux'us, kaip juos pasileist? ir kaip jais naudotis ir ar daug skiriasi nuo windowsų, ir ar duomenys išlieka tie patys?

vienas draugas dar patarė tiesiog nieko nedaryti, saka, windowsai pasileidžia - gali dirbti. o ta žvaigždutė dabar taip ir grauš man sąžinę cool.gif

beje, kaip ten - įsijungti safe-mode? pasikraunant kompui kažką paspaust? blush2.gif

beje, turiu ad-aware, o spyware neturiu, ar reikalingos abi programos , ar jos tą patį atlieka? (ar čia ta vadinama ugniasienė?) blush2.gif
visai žalia pasijutau šiose "kompiuterių" platybėse blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2007 02 27, 21:28)
o jeigu pvz perkant kompą, legaliai įdėjo Linux'us, kaip juos pasileist? ir kaip jais naudotis ir ar daug skiriasi nuo windowsų, ir ar duomenys išlieka tie patys?

vienas draugas dar patarė tiesiog nieko nedaryti, saka, windowsai pasileidžia - gali dirbti. o ta žvaigždutė dabar taip ir grauš man sąžinę  cool.gif

beje, kaip ten - įsijungti safe-mode? pasikraunant kompui kažką paspaust?  blush2.gif

beje, turiu ad-aware, o spyware neturiu, ar reikalingos abi programos , ar jos tą patį atlieka? (ar čia ta vadinama ugniasienė?)  blush2.gif
visai žalia pasijutau šiose "kompiuterių" platybėse  blush2.gif

na jei sako, kad cia tikrai microsoftas taip daro, tai safe mode ir spyware, adware programos nepades.
Jei naudoji torrentus, emule ar kazka panasaus - paieskok "crack'u" windowsams. Nulaushi ir niekas sazines nebegriaush smile.gif. Linux eiliniam vartotojui nelabai tinka, nors jie ir daug stabilesni. Dauguma programu, zaidimu nepalaiko sios sistemos - tad teks is naujo partintis prie kitu programu aplinkos ir panasiai.
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2007 02 27, 21:28)
vienas draugas dar patarė tiesiog nieko nedaryti, saka, windowsai pasileidžia - gali dirbti. o ta žvaigždutė dabar taip ir grauš man sąžinę  cool.gif

Deja, ne taip paprasta 4u.gif Aš irgi buvau taip nusprendusi- tegul būna, bet vėliau kompas pradėjo nebesikrauti, sunkiai krautis, išmesdavo tokia lentelę su perspėjimu ir t.t. doh.gif Buvo čia tokia tema rudenį, nes tokiu aptiktųjų visai nemažai yra, kurioje viena mamytė visas gelbėjo thumbup.gif Mano kompą aptikę buvo ir antrą kartą, po geros savaitės ar dviejų po to, kai susitvarkiau, tai pradinis tvarkymas nepadėjo, reikėjo papildomų tvarkymų doh.gif
Atsakyti
thumbup.gif Taigi kad yra tema didziuliausia, kaip padaryti, kad nebutu tos "zvaigzdutes". IZIDA cia mus gelbejo jau po kelis kartus cool.gif
Atsakyti
Šiandien per AŽ susirašėm su vienu/a iš jūsų, ir, berods, susitvarkėm thumbup.gif
ačiū labai aciuks.gif wub.gif

žvaigždutė dingo, nors pirmą kartą pakrovus kompą vėl buvo perspėjimas. bet žvaigždutės nebebuvo.
dabar kai įjungiau kompą, nepastebėjau.

QUOTE(Will @ 2007 02 28, 22:48)
Deja, ne taip paprasta  4u.gif  Aš irgi buvau taip nusprendusi- tegul būna, bet vėliau kompas pradėjo nebesikrauti, sunkiai krautis, išmesdavo tokia lentelę su perspėjimu ir t.t.  doh.gif  Buvo čia tokia tema rudenį, nes tokiu aptiktųjų visai nemažai yra, kurioje viena mamytė visas gelbėjo  thumbup.gif  Mano kompą aptikę buvo ir antrą kartą, po geros savaitės ar dviejų po to, kai susitvarkiau, tai pradinis tvarkymas nepadėjo, reikėjo papildomų tvarkymų  doh.gif

o kaip suprast - pirminis tvarkymas, ir papildomi tvarkymai?
galima ir į AŽ ax.gif . ačiukas smile.gif wub.gif

Papildyta:
QUOTE(Caffe @ 2007 02 28, 22:58)
thumbup.gif Taigi kad yra tema didziuliausia, kaip padaryti, kad nebutu tos "zvaigzdutes". IZIDA cia mus gelbejo jau po kelis kartus  cool.gif

kaip vadinasi tema? gal galima nuorodą? ax.gif blush2.gif
šiaip, jau nebėra žvaigždutės ax.gif
bet vdrug unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti