nu vat nusipirkau tuos puodus Berghoff. rinkinys 400 ltl. bet parasyta kad galima be vandens virti pabandziau tai vos neprideginau. tai vat be vandens virti negalima. o gal as nemoku naudotis nes pardaveja buvo kazkokia priplaukus man daug nieko nepasakojo. tai galit gal kas man papasakoti. kaip su jais elgtis kaip ten daryti be vandens
Iš manęs tokia virėja didelė, kad jau daugiau nei pusę mėnesio tuos puodus turiu, bet dar neviriau be vandens (dar tik viena kartą juos naudojau)... Bet man irgi pardavėja aiškino, kad be vandens galiima virti (išskyrus bulves, ryžius). Ir kad pirmą kartą verdant (nesvarbu ką) reikia nors šiek tiek vandens įpilti. Aš kepiau mėsą, tai tikrai nenaudojau jokio aliejaus (nei lašelio), kaip čia ir kažkas rašė, iš pradžių prilipo,o po to pati atšoko. Keptuvė tokia prikepusi po to buvo -galvojau, dabar tai sunkiai išplausiu. Bet kur tau, po vandeniu pakišau -ir viskas gražiai nusiplovė. O tau aprašymo nedavė kaip tuos puodus naudot? Aš kažkur turiu, galėsiu paieškot.
Banysiu perrašyti pagrindinius dalykus:
Pagrindiniai principai:1. Verdant produktus reikia sudėti į šaltą indą
2. Kepant produktus reikia sudėti į pakaitintą indą. Indas yra pakankamai įkaitęs kepimui, kai įlašinto vandens lašeliai rieda dugnu tarsi gyvsidabris.
3. Stenkitės neprikrauti pilno indo. Apie 1/3 tūrio turi likti oro ir garš cirkuliacijai.
4. Gaminti maistą šiuose induose reikia ant minimalios ugnies. Pakaitinkite indą, kol pradės judėti rodyklė termometro rankenėlėje, o po to sumažinkite kaitinimą iki minimumo.
Virimas be vandens:
galima virti produktus be vandens. Pakanka tos drėgmės, kuri savaime yra kiekviename produkte. Išimtis: ryžiai, makaronai, bulvės ir sriubos.
Nuvalytas, nuplautas ir dar drėgnas daržoves sudėkite į šaltą indą. Nepripildykite indo daugiau negu dviem trečdaliais jo tūrio. Pirmam kartui rekomenduojama įpilti šiek tiek vandens -pakaks apie 50 -100 ml.
3-5 min kaininkite puodą vidutiniu arba didžiausiu kaitrumu, kol įkais puodo vidus ir pakils termometro rodyklė. Tada sumažinkite kaitinimą iki minimumo. Puodo dangtis sukonstruotas taip, kad kylantys garai kondensuojasi ant jo ir laša atgal į vidų. Produkto virimas praktiškai vyksta garuose. Tpdėl rekomenduojama nekilnoti dangčio, kad išsilaikytų šilumos ir drėgmės pusiausvyra. Jei teko kelis kartus nukelti dangtį, reiktų įpilti vandens (pora valgomųjų šaukštų). Jei pro puodo kraštus ima veržtis garai, sumažinkite arba visai išjunkite kaitinimą. Dėl ypatingos dugno konstrukcijos maistas baigs virti net ir išjungus viryklę.
Kepimas be riebalų:
Pakaitinkite ant viryklės tuščią keptuvę. Kai įlašintas vanduo ima riedėti dugnu, reiškia, kad yra pasiekta reikiama temperatūra. Sudėjus nesūdytą ir nusausintą mėsą, prispauskite ją šakutę, kad ji priliptų. Palaukite, kol mėsa apskrus, nebandydami jos atskirti nuo dugno. Po 2 -3 min ji pati atšoks nuo dugno. Tuomet apverskite ir apskrudinkite ją iš kitos pusės.
Maistas kepamas be riebalų. išimtis;maistas, pavoliotas džiuvėsėliuose, bulviniai ir miltiniai blynai bei kepamos bulvės.
Šiuose induose galima gaminti maistą ir įprastiniu būdu -naudojant vandenį ar riebalus.
Tokie štai pagrindiniai dalykai. Tikiuosi, tau pagelbės. Sėkmės
Pagrindiniai principai:1. Verdant produktus reikia sudėti į šaltą indą
2. Kepant produktus reikia sudėti į pakaitintą indą. Indas yra pakankamai įkaitęs kepimui, kai įlašinto vandens lašeliai rieda dugnu tarsi gyvsidabris.
3. Stenkitės neprikrauti pilno indo. Apie 1/3 tūrio turi likti oro ir garš cirkuliacijai.
4. Gaminti maistą šiuose induose reikia ant minimalios ugnies. Pakaitinkite indą, kol pradės judėti rodyklė termometro rankenėlėje, o po to sumažinkite kaitinimą iki minimumo.
Virimas be vandens:
galima virti produktus be vandens. Pakanka tos drėgmės, kuri savaime yra kiekviename produkte. Išimtis: ryžiai, makaronai, bulvės ir sriubos.
Nuvalytas, nuplautas ir dar drėgnas daržoves sudėkite į šaltą indą. Nepripildykite indo daugiau negu dviem trečdaliais jo tūrio. Pirmam kartui rekomenduojama įpilti šiek tiek vandens -pakaks apie 50 -100 ml.
3-5 min kaininkite puodą vidutiniu arba didžiausiu kaitrumu, kol įkais puodo vidus ir pakils termometro rodyklė. Tada sumažinkite kaitinimą iki minimumo. Puodo dangtis sukonstruotas taip, kad kylantys garai kondensuojasi ant jo ir laša atgal į vidų. Produkto virimas praktiškai vyksta garuose. Tpdėl rekomenduojama nekilnoti dangčio, kad išsilaikytų šilumos ir drėgmės pusiausvyra. Jei teko kelis kartus nukelti dangtį, reiktų įpilti vandens (pora valgomųjų šaukštų). Jei pro puodo kraštus ima veržtis garai, sumažinkite arba visai išjunkite kaitinimą. Dėl ypatingos dugno konstrukcijos maistas baigs virti net ir išjungus viryklę.
Kepimas be riebalų:
Pakaitinkite ant viryklės tuščią keptuvę. Kai įlašintas vanduo ima riedėti dugnu, reiškia, kad yra pasiekta reikiama temperatūra. Sudėjus nesūdytą ir nusausintą mėsą, prispauskite ją šakutę, kad ji priliptų. Palaukite, kol mėsa apskrus, nebandydami jos atskirti nuo dugno. Po 2 -3 min ji pati atšoks nuo dugno. Tuomet apverskite ir apskrudinkite ją iš kitos pusės.
Maistas kepamas be riebalų. išimtis;maistas, pavoliotas džiuvėsėliuose, bulviniai ir miltiniai blynai bei kepamos bulvės.
Šiuose induose galima gaminti maistą ir įprastiniu būdu -naudojant vandenį ar riebalus.
Tokie štai pagrindiniai dalykai. Tikiuosi, tau pagelbės. Sėkmės
As ir nusipirkau Berghof 2 aukstu puoda, kuriam galima virti ant garu
ir keptuve.
Patenkinta labai
, rinkinio nepirkau,nes sakiau paziuresiu ar patinka,
o dasipirkti ir susikomplektuoti pagal save rinkiny man net idomiau, aisku
gal bisky brangiau..
Tame 2 aukstu puode verdu: 1 aukste kotlieciukai arba sriuba , o antram bulves, morkos. Maziui gaminu tik ant garu. O gal kas bandet tokoj keptuvej lietiniu
blynus kepti? kazin kaip gaunasi
ir keptuve.
Patenkinta labai

o dasipirkti ir susikomplektuoti pagal save rinkiny man net idomiau, aisku
gal bisky brangiau..
Tame 2 aukstu puode verdu: 1 aukste kotlieciukai arba sriuba , o antram bulves, morkos. Maziui gaminu tik ant garu. O gal kas bandet tokoj keptuvej lietiniu
blynus kepti? kazin kaip gaunasi

Nezinau ar tokia butent tema jau buvo (sorry jei kartosiuos
), bet noreciau patarimu ar verta pirkti Berghoff puodus?
Labiausiai mane glumina rankenos - jos yra metalines.
Ar nekaista?
Niu ir siaip ar patogus, ar ilgaamziai?
Nusiziurejau kelis, bet kaina tokia, kad nesinori ismesti jei netiks.
Patarkit please!


Labiausiai mane glumina rankenos - jos yra metalines.


Niu ir siaip ar patogus, ar ilgaamziai?
Nusiziurejau kelis, bet kaina tokia, kad nesinori ismesti jei netiks.

Patarkit please!


Nusipirkau keptuve. Kolkas
Rankena galima nuimt ir i orkaite kist. Ir siaip atrodo patvaresnes net uz tefali, nes teflonas i vidu "imontuotas". Kolkas dziaugiuosi, paziuresim kiek ilgai tvers


Mano visi puodai Berghoff, ir bliudai, ir keptuves, ir kiaurasamtis, ir garų puodas.... karoče viskas
Ir knyga receptų turiu prie tų puodų..Kol kas man viskas patinka, bet rankenos tai mano plastmasines iš apačios, aišku galima atsukti tą plastmasė...Tik va vieno dangčio termometrą sugadinau, ne aš o anyta, bego jai koše ar kaip ten ir ji tą dangtį su termometru užmerkė į kriauklė pilna su vandeniu...Na bet tai smulkmenos, o taip viskas čiki.Turiu dvi keptuves, viena dengta teflonu, tinka kepti, kita ne, labai tinka troškinimui.Ai dar ir peiliai mano irgi Berhhoff..
Ir knyga receptų turiu prie tų puodų..Kol kas man viskas patinka, bet rankenos tai mano plastmasines iš apačios, aišku galima atsukti tą plastmasė...Tik va vieno dangčio termometrą sugadinau, ne aš o anyta, bego jai koše ar kaip ten ir ji tą dangtį su termometru užmerkė į kriauklė pilna su vandeniu...Na bet tai smulkmenos, o taip viskas čiki.Turiu dvi keptuves, viena dengta teflonu, tinka kepti, kita ne, labai tinka troškinimui.Ai dar ir peiliai mano irgi Berhhoff..
Jo, maciau kad vieni puodai buvo su rankenom kur plastmase apacioje, bet virsuje metalas, ar jis nekaista?
aciu merginos uz atsiliepimus

aciu merginos uz atsiliepimus

ir as galiu prisideti tik gerais atsiliepimais apie siuos puodus, turiu visa komplekta ir labai dziaugiuosi
nes pries perkant irgi labai abejojau ...
kas man labiausiai patinka, tai tai kad juose ilgai isbuna siltas maistas, ne taip greitai atvestai kaip kituose, ir tai yra sakyciau labai patogu, nes jei vienas is seimos nariu gryzta kiek velau, nei buvo valgoma vakariene, tai jam maistelio sildyti nereik, viskas buna dar silta

kas man labiausiai patinka, tai tai kad juose ilgai isbuna siltas maistas, ne taip greitai atvestai kaip kituose, ir tai yra sakyciau labai patogu, nes jei vienas is seimos nariu gryzta kiek velau, nei buvo valgoma vakariene, tai jam maistelio sildyti nereik, viskas buna dar silta

Turiu pakol kas tik vieną puodą
, bet labai patenkinta, rankenos nekaista
, labiausiai man patinka termometras
, kadangi elektrinė viryklė, tai iš karto pajaučiau ekonomiją
, ir nustačius galingumą ant 1 (iš 12) vistiek puodas verda





O kaip tas termometras veikia? Temperatura rodo?

QUOTE(Valentinka @ 2005 01 05, 15:00)
termometras parodo koks karstis yra puodo viduje, ta prasme ten yra tokia rodyklyte ir skales, puodui kaistant ji palaipsniui kyla, o kai pasiekiama reikiama temperatura, na sakykim jau verda, tai tuomet gali mazinti virykles karsti ir pagal ta termometra matai kaip svvyruoja tavam puode temperatura
