Galvojau, kurioje forumo dalyje atidaryti šią temą... Viena vertus, tai psichologinė problema, tad gal vertėtų apie tai kalbėti prie klausimų vaikų psichologui... Kita vertus, gal prie vaikų mitybos... O gal prie šeimos sveikatos, sporto ir dietų... Visgi nusprendžiau užklausti prie atitinkamos amžiaus grupės... Matyt, ateina laikas, kai vaikas pradeda KRITIŠKAI vertinti savo išvaizdą. Net nežinau, ar noriu patarimų mitybos reguliavimo klausimais, ar sporto, ar a la psichologinių "mylėk save tokį, koks esi". Greičiausiai norisi pamąstymų iš tų mamų, kurios su šia problema jau susidūrė. Kada jūsų dukra, o gal sūnus, pradėjo pergyventi dėl savo išvaizdos, susirūpino, ar yra graži (gražus)?
Mano dukrai 8. Na, nėra ji tokia jau stora. Bet šalia šakaliukų bendraamžių, kurių rankos ir kojos kaip degtukai, atrodo apvaloka. Vis dar "nepamestos" žandukų pagalvėlės, atsikišęs pilvukas... Šiaip tai simpatiška mergytė, bet... Ji pati laukia nesulaukia, kada "išaugs" tuos vaikiškumo atributus. Klausinėja manęs, ar aš irgi pradinėse klasėse buvau "su žandais". Na taip, "pamečiau" juos gal tik vienuolikos... Po to, kai jau kiti ėjo "pilnyn", tapau "šakaliuku", kuriuo ir nepalioviau būti (pvz. dabar esu 172/57). O mano dukra nenusiteikusi tiek laukti. Stresas, jeigu kelnių į ilgį neišaugo, bet per pilvą nebesueina... Į arbatą nesideda cukraus, nors visa šeima dedasi, bet vietoj to suryja keletą šokoladinių saldainių... Ir šiaip valgo nemažai. Nenorėčiau nuo vaikystės pradėti dietų, siūlau geriau sportuoti. O sportuoti nemėgsta. Kai kartu padarėm atsilenkimus, po to visą dieną vaikščiojo už šono susiėmus. Gal ir juokinga, gal ir ne. Mažo žmogaus didelės problemos. Aš pati pagalvoju: tikriausiai išaugs... O jeigu ne? Jeigu dabar neužkirtus kelio, po to bus rimtos problemos su antsvoriu, kurio niekaip neišeis atsikratyti? Tiesiog sakykit, ką manot... Kaip jums yra ar buvo... Kaip paguosti vaiką ar padėti? Ar iš viso reikia kažką daryti?
labutis, pries pora metu gyvenau vienoj seimoj jav , na ir priziurejau ju 4 vaikus. vyriausiai mergaitei buvo 7 m . ji labai grazi , aktyvi, super talentinga, na ir pan. ji siek tiek linkusi pilnet. as to is karto net neakcentavau, kol ji pati nepradejo to akcentuoti. na man tai ne neuzkliuvo niekada. o ji i savo svori labai jautriai regavo, nes klasei mergaites kartais saipydavos. na siaip tai jai darugiu ir darugu manyciau niekad netruko, bet vistiek tos skaliukes megdavo palaidyti juokelius.
tai kai ji pradejo kalbet kad nenori but tokia, kad nemegsta savo kuno ir pan.jos mama, su aj daug kalbejos, na ir nusprende, kad bandys kuo sveikaiu matintis ir kuo daugiau sportuoti, o i tuos juokelius stengsis nekereipti demesio. na man siek tiek nepatiko, kad tokio amziaus ji save smarkiai ribodavo su maistu, na bent jau stengdavosi visa diena, o vakare patyliukais bandydavo isliukint i virtuve , nesaisku budavo beprotiskai alkana.
na tai po truputi, kai lankydavo daugiau sportiniu uzsiemimu svoris sumazedavo, apskui per atostogas vel siek tiek priaugdavo, na taip isr svyruodavo. na o praejusia vasara ji sedo ant akzkokios dietos, na jos mama aiskina kad tai ne dieta o sveikas maitinimasis, tipo skaiciavo kalorijas ar pan. na bet numete nemazai svorio, per trumpa laika, buvo beprotiskai patenkina, bet po to kazkur isvaziavo savaitei atostogu ir viskas sugrizo plius dar manyciau su kaupu.
na tada vel vaikiska depresija, ir pan
na siuo metu vel lankosi pas kazkokia dietologe ir pan.
na gerai kad uzsiima su vaiku , bet man kartais atrodi, kad biski perziangiamos ribos, ypac kai vaiaks dar tik tokio amziaus, na dabar jai 9 m. na ir siaip as sakyciau, kad ji visai normaliai atrodo, gal siek tiek reiketu daugiau pasportuoti, nes siaip taip pat labai tingi uzsimiti kokiu sportu ilgesni laika. bet va baseina megsta, ir manyciau, kad kasdien lankant koki baseina, gimnastika, krepsini ar pan. butu tikrai uztenkama kaip tokio amziaus vaikui.
na aisku gerai kai maitinasi sveikai, nekisa bet ko i burna, bet kai 7 metu amziaus vaikas atsistoja prie sladytuvo ir skaiciuoja kiek cia kaloriju, ir pan(o paskui po tokiu dietinimusi nutruksta nuo grandines ir prisisveicia kiek sirdis leidzia) nu man siek tiek gaila. manyciau, kad pakaktu zino kokie produktai yra sveiki, kokie yra labai nesveiki ir pan.
na ir po ilgos istorijos, galeciau patarti su aj apie tai kalbeti, bet nesureiksmint , akd tai yra kazkokia baisi problema , sutarti kad tu gali jai padeti daryti sveikesnius pasirinkimus valgant, bet tik tada kai ji to nori pati, o svarbiausia tai uzrasyt ja i kokia nors sportine veikla, na kuri jai patiktu- baseinas, gimnastika, sokiai ar pan. na ir abi galit vakarais ar rytais iseit apsivaiksciot, pavazynet dviraciais ar rieduciais savaitgaliais. na ir nereikia jai sakyti, kad va dabar einam pasportuot, nes jai tai atrodys kaip kokia kancia. o paprasciausiai sugalvot, kad savitgali tu taip nori praleist laika kartu su ja ar pan.
na o kad ji apie tai pradejo kalbet, tai manyciau, kad cia taip pat gali butu klasiokiu itaka, gal jos kudenos taip pat palaido kokius juokelius.
nu nezianu ar kokios naudos is tu mano rasymu, bet kazkaip paskaiciau kad tokia labai jau pazystama problemike.
tai sekmes jumi, ir linkejimai nuosirdziausi dukrytei, kad taip nepergyventu.
tai kai ji pradejo kalbet kad nenori but tokia, kad nemegsta savo kuno ir pan.jos mama, su aj daug kalbejos, na ir nusprende, kad bandys kuo sveikaiu matintis ir kuo daugiau sportuoti, o i tuos juokelius stengsis nekereipti demesio. na man siek tiek nepatiko, kad tokio amziaus ji save smarkiai ribodavo su maistu, na bent jau stengdavosi visa diena, o vakare patyliukais bandydavo isliukint i virtuve , nesaisku budavo beprotiskai alkana.
na tai po truputi, kai lankydavo daugiau sportiniu uzsiemimu svoris sumazedavo, apskui per atostogas vel siek tiek priaugdavo, na taip isr svyruodavo. na o praejusia vasara ji sedo ant akzkokios dietos, na jos mama aiskina kad tai ne dieta o sveikas maitinimasis, tipo skaiciavo kalorijas ar pan. na bet numete nemazai svorio, per trumpa laika, buvo beprotiskai patenkina, bet po to kazkur isvaziavo savaitei atostogu ir viskas sugrizo plius dar manyciau su kaupu.
na tada vel vaikiska depresija, ir pan
na siuo metu vel lankosi pas kazkokia dietologe ir pan.
na gerai kad uzsiima su vaiku , bet man kartais atrodi, kad biski perziangiamos ribos, ypac kai vaiaks dar tik tokio amziaus, na dabar jai 9 m. na ir siaip as sakyciau, kad ji visai normaliai atrodo, gal siek tiek reiketu daugiau pasportuoti, nes siaip taip pat labai tingi uzsimiti kokiu sportu ilgesni laika. bet va baseina megsta, ir manyciau, kad kasdien lankant koki baseina, gimnastika, krepsini ar pan. butu tikrai uztenkama kaip tokio amziaus vaikui.
na aisku gerai kai maitinasi sveikai, nekisa bet ko i burna, bet kai 7 metu amziaus vaikas atsistoja prie sladytuvo ir skaiciuoja kiek cia kaloriju, ir pan(o paskui po tokiu dietinimusi nutruksta nuo grandines ir prisisveicia kiek sirdis leidzia) nu man siek tiek gaila. manyciau, kad pakaktu zino kokie produktai yra sveiki, kokie yra labai nesveiki ir pan.
na ir po ilgos istorijos, galeciau patarti su aj apie tai kalbeti, bet nesureiksmint , akd tai yra kazkokia baisi problema , sutarti kad tu gali jai padeti daryti sveikesnius pasirinkimus valgant, bet tik tada kai ji to nori pati, o svarbiausia tai uzrasyt ja i kokia nors sportine veikla, na kuri jai patiktu- baseinas, gimnastika, sokiai ar pan. na ir abi galit vakarais ar rytais iseit apsivaiksciot, pavazynet dviraciais ar rieduciais savaitgaliais. na ir nereikia jai sakyti, kad va dabar einam pasportuot, nes jai tai atrodys kaip kokia kancia. o paprasciausiai sugalvot, kad savitgali tu taip nori praleist laika kartu su ja ar pan.
na o kad ji apie tai pradejo kalbet, tai manyciau, kad cia taip pat gali butu klasiokiu itaka, gal jos kudenos taip pat palaido kokius juokelius.
nu nezianu ar kokios naudos is tu mano rasymu, bet kazkaip paskaiciau kad tokia labai jau pazystama problemike.
tai sekmes jumi, ir linkejimai nuosirdziausi dukrytei, kad taip nepergyventu.
oi kaip tai pažįstama...
mano vyresnėliui irgi 8, 5 metų... o jau dėl savo svorio jis kompleksuoja kelis metus... na nėra jis storas, tik šiek tiek minkštesnis, bet polinkį turi-tėvas ir jo giminė turi polinkį į viršsvorį
nieks iš jo dar nesišaipo, tik kartais jis pats per daug jautriai sureaguoja į kai kuriuos žodžius, nes aplmai labai jautrus yra... vat atrodo ir baseiną lanko tris kart savaitėj ir su draugais duodasi, bet svoris nekrinta... ką daryt su tais vaikais??? nugi nelaikysi badu... tik kažkaip stengiuosi, kad maistas nebūtų kaloringas labai... saldumynų namuose beveik nebūna...dar labai sunku su juo, nes pvz daržovių nemėgsta... duok mėsos, bulvių, makaronų ir blynų...
o apetitą turi...
vieną karbonadą surijęs-antro prašo-tiesiog nebeduodu... o ir man kartais neviltis apima, kai žiūrėk, ką tik pirktos kelnės, jau per liemenį nesutenka...

Taip kazka reikia daryti, ne del to kad vaikas apvalesnis, bet gali issivysti napilnavertiskumo kompeksas
Kol vaikais dar kalbasi su tevais tol reikia stengtis nenuleiti ranku. Kiek supratau is tavo anksciau rasytu postu tavo mergaite letoka? Atsiprasau jei klystu
uz tad tokiem vaikai kuriem labiau domisi knygom..nesiseka sportas, nera noro begioti,zaisti judzius zaidimus. bet gal tavo panelei patinka sokti tai butu viena is iseiciu leisti i sokiu bureli ar tiesiog namie pusei valandos pasidaryti diskoteka
Pries dietas esu greiztai ne , bet subalansuoti mityba galima
. Vietoje saldziu saldainiu, bulkuciu...valgykite dziovintus vaisius...jei apetitas geras pasistenk prie maisto ideti daugiau mesos negu koloringo maisto
Dek maista i maza lekstute taip porcija atrodys didesne
Iseikite daugiau pasivaikscioti, ypac neleisk kiurksoti namie...ideali vieta kaimas ,o jei dar bendraamziu yra
Nu zinoma lengva man cia sneketi kaip sakaliukus auginu

Nu zinoma lengva man cia sneketi kaip sakaliukus auginu

Jūs gal pasakykit, apie kokius ūgius-svorius kalbat, nes taip tai nieko nesuprast. Mano pana yra 129/ 25 (beveik 8 m.). Ir karts nuo karto išgirstu, jog mokykloje gauna pastabų dėl žandukų. Ji labai kremtasi.
Na ką mes padarysim- vaikai- tėčio kopija, turi jie tuos žandukus ir turės, net jei abu šakaliniai bus. Svoris, mano galva, geras. Bet neleidžiam kirsti vakarais, maistą prižiūrim, šiaip maitinamės liesu maistu, sveikai.
Gal svarbiausia, kad vaikas šeimoje išsiugdytų sveikus valgymo įgudžius. Nereikia taikyti vaikui dietų, bet reikia su vaiku veikti vienoj komandoj, tiesiog visai šeimai gal atsisakyti riebesnio maisto, bulves, saldumynus apriboti ir saikingai maitintis. Viseims bus tik geriau.
O dėl sporto- tai nemanau, jog tokiems pyplikams jis daug lemia. Paprastai tokio amžiaus vaikai yra judrūs kaip gyvsidabriai, nesėdi kaip tetos ant suoliukų gi, išsidegina tos kalorijos. Ir mokykloj pasportuoja, ir per pertraukas palaksto. O dar užsiėmimai visokie iki kuriu reikia autobusais pavažinėti, sunkią kuprinę pasitampyti. DuokDie mums kasdien bent puse tiek pajudėt.

Gal svarbiausia, kad vaikas šeimoje išsiugdytų sveikus valgymo įgudžius. Nereikia taikyti vaikui dietų, bet reikia su vaiku veikti vienoj komandoj, tiesiog visai šeimai gal atsisakyti riebesnio maisto, bulves, saldumynus apriboti ir saikingai maitintis. Viseims bus tik geriau.
O dėl sporto- tai nemanau, jog tokiems pyplikams jis daug lemia. Paprastai tokio amžiaus vaikai yra judrūs kaip gyvsidabriai, nesėdi kaip tetos ant suoliukų gi, išsidegina tos kalorijos. Ir mokykloj pasportuoja, ir per pertraukas palaksto. O dar užsiėmimai visokie iki kuriu reikia autobusais pavažinėti, sunkią kuprinę pasitampyti. DuokDie mums kasdien bent puse tiek pajudėt.

norge, tavo paneles svoris labai geras
Ne taip kaip mano 125/18 (5 metai)

Ačiū visoms... Dienos bėgyje vis užmesdavau akį į šią temą, bet atrašyti nesiryžau, kai aplink makalavosi šios temos kaltininkė. Nenorėčiau, kad ji perskaitytų. Iš tikrųjų, visos esate teisios.
Vaikas iš tiesų lėtas, juda per mažai. Iki "gyvsidabrių" jai oi kaip toli... Mėgstamiausia veikla - knygų skaitymas. Dar - TV, kompas. Dar - piešimas. Kažkiek - žaidimai su katinu. Pagrindinis "sportas", kaip norge sakė, sunkios kuprinės tampymas. Kūno kultūros pamokų nemėgsta, netgi nusimuilint progų ieško. Nors ir sakoma nuolat, kad svarbu ne laimėti, o dalyvauti, kad tu išloši vien todėl, kad pajudini subinę
Klasėje yra net keli kur kas stambesni vaikai, su ryškiu antsvoriu, bet jie, kaip man atrodo, judresni.
Saviškę seniai besvėriau, nors namie ir turim svarstykles. Rytoj pabandysim pasisverti ir pasimatuoti ūgį. Su mityba reikėtų kažką galvoti, maitinamės išties ne per sveikiausiai. Tik štai man kažkodėl visi tie saldainiai lašinių neaugina, nors pati kemšu juos be saiko, o vaikui... Jau įsivaizduoju, kokia išduota pasijustų, jeigu pamatytų, jog nuo jos buvo slepiami saldainiai, kuriuos paslapčia rijo tėvai ir jai nepasiūlė. O ledai... Koks džiaugsmas iš vaikystės, jeigu jau dabar, tokių metų, pradėti tokią griežtą kontrolę?
Ji pati labiausiai kompleksuoja būtent dėl žandukų. Dėl jų jaučiasi stora. O aš matau atsikišusį pilvą, nesutelpantį į dar gana naujas kelnes. Gal ir pati kažkiek įvariau kompleksų sakydama, kad nevalgytų prie televizoriaus, nes tai viena iš nutukimo priežasčių. Ir vaikai mokykloje daro užuominas - galbūt susieja tuos žandukus su įgimtu lėtumu, nerangumu. Beje, šokius ji lankė, ir metė kaip tik dėl tos priežasties - nenoriu kolektyvui daryt gėdos, aš šoku blogiau už kitus
Vaikas iš tiesų lėtas, juda per mažai. Iki "gyvsidabrių" jai oi kaip toli... Mėgstamiausia veikla - knygų skaitymas. Dar - TV, kompas. Dar - piešimas. Kažkiek - žaidimai su katinu. Pagrindinis "sportas", kaip norge sakė, sunkios kuprinės tampymas. Kūno kultūros pamokų nemėgsta, netgi nusimuilint progų ieško. Nors ir sakoma nuolat, kad svarbu ne laimėti, o dalyvauti, kad tu išloši vien todėl, kad pajudini subinę

Saviškę seniai besvėriau, nors namie ir turim svarstykles. Rytoj pabandysim pasisverti ir pasimatuoti ūgį. Su mityba reikėtų kažką galvoti, maitinamės išties ne per sveikiausiai. Tik štai man kažkodėl visi tie saldainiai lašinių neaugina, nors pati kemšu juos be saiko, o vaikui... Jau įsivaizduoju, kokia išduota pasijustų, jeigu pamatytų, jog nuo jos buvo slepiami saldainiai, kuriuos paslapčia rijo tėvai ir jai nepasiūlė. O ledai... Koks džiaugsmas iš vaikystės, jeigu jau dabar, tokių metų, pradėti tokią griežtą kontrolę?
Ji pati labiausiai kompleksuoja būtent dėl žandukų. Dėl jų jaučiasi stora. O aš matau atsikišusį pilvą, nesutelpantį į dar gana naujas kelnes. Gal ir pati kažkiek įvariau kompleksų sakydama, kad nevalgytų prie televizoriaus, nes tai viena iš nutukimo priežasčių. Ir vaikai mokykloje daro užuominas - galbūt susieja tuos žandukus su įgimtu lėtumu, nerangumu. Beje, šokius ji lankė, ir metė kaip tik dėl tos priežasties - nenoriu kolektyvui daryt gėdos, aš šoku blogiau už kitus

Va va taip ir galvojau kad nuo kunkes nori nusimuilinti
Bet gal is jos tyciojasi kaip mergaites persirengineje? Ar dar 8meciai kartu su berniukais rengiasi i kuno kultura? Kiek supratau tau patinka saldainiai , tai kaip vaikui nepatiks? Reikia tau paciai pasistenkti svaikiau maitintis, padeti vaikui. stenkis normuoti maista vakarais, nusiusk pacia tolimiausiai parduotue pesciomis ka nors nupirkti...neleisk sedeti namie, mars i lauka! Gal ji ji labai tyli, savimi nepasitikinti todel ir nenori zaisti su bandraamziais? O jai nepatinka ant ledo ciuozineti tiesiog siaip kaip pramoga kiekviena savaitgali? O vaiku erobika? O nera isvaziuoti galimybiu kur i gamta, tada nori nenori tures uzijimti fizine veikla. O del sokiu tai gi visko imanoma ismokti, pasikalbek su kokia vadove kad ja dazniau pagirtu, paziuretu kad kitos mergiates nesityciotu
Tai gi nebutinai iskart ta pati menesi jaiu lipti ant scenos
Butinai lankykite koki bureli nes nerangumas dar labiau isvystisite
Sededami namie

na dėl to kad slėpti saldainius-nereikia tada jų ir tėvams pirktis ir ryti, juk vaiko vardan galima be jų išgyventi?
galima
dėl ledų... ledus valgyti sveika, ir nėra jie tokie jau kaloringi-galima ir pasirinkti ne riebiausią plombyrą, o kitokius..
tiesiog gal pati pasidomėk kalorijų kiekiu tam tikruose produktuose... pvz aš labai nustebau, kai pamačiau kiek jų turi saulėgražos ir riešutai...
o atrodo tai taip nekaltai... sunku labai sureguliuoti tą mitybą, ypač kai tie vaikai išrankūs... bet galima kažkiek tai pakeisti... dar daug įtakos turbūt turi ir genai...
nes vat mano du bernai-vienas vyresnėlis tėvo kopija-ir su svoriu kaip tėvui problema, o mažius mano abrozdėlis (avatare su peruku maivosi
) tai kūdas kaip šakaliukas, tik kad žandai pūpso ... kažkada man sakė, oi kaip gerai, antras irgi berniukas, nuo pirmo viskas liks-pirkt mažiau reikės....
aha... gerai būtų... pirmojo rūbai ant mažiaus kaip ant pagalio kabo, o kelnės ir užsegtos nukrenta
su vienu buvo bėda, kad reikėjo ieškoti platesnių, o su kitu-standartas per platus
beje, vyresnėlio ūgis apie 145 -tiksliai nežinau, o svoris 40kg... 8,5m

beje, vyresnėlio ūgis apie 145 -tiksliai nežinau, o svoris 40kg... 8,5m
Nu va, mano mergaitei irgi ta pati bėda. 7 metai, ūgis 118, svoris apie 22 kg. Man aišku ji normali, nu burbulas minkštas ir tiek. Klasėje labai nesiskiria nuo klasiokų. Bet va lanko meninę gimnastiką, ją pati trenerė atsirinko, nes labai lanksti. Va ten tai jau problemos. Visos šakaliukės, plonytės, tai ji ten labai išsiskiria. Atsisakėm jau gimnastikos kostiumėlio, šortukų, sportuoja su ilgom kelnėm, nes pasirodo yra kelios dičkės, kurios teikėsi pasišaipyti.
Kai buvo 5 metai, iš viso maniau, kad jau kompleksas prasidėjo. Pasirodo, mano sesuo teikėsi jai paaiškinti, kad jei ji daug valgys tai ir liks labai stora
Maniau, kad priplosiu tetulę. Dukra beveik nieko nevalgydavo ir visiems aiškindavo, kad ji per stora.
O tie sveiki maitinimaisi.... Aš pati mėgstu saldainius, negalvoju jų atsisakyti, nes man nuo nervinės įtampos ir dar atsisakius saldumyno visai stogas nuvažiuotų. Turiu per daug rūpesčių gyvenime kad dar pradėti dietintis.
Parodžiau gimnastikoje dukrai keletą labai gabių mergaičių, kurios kaip matau yra tiesiog išsportavusios savo apvalumus. Ir pasakiau, jei tikrai sportuosi, ir tu būsi tokia. Tai kažkaip paskutiniu metu nustojo apie storumą sielvartauti. Tik vis šlaunis man rodo ir klausia ar jos jau plonesnės
Sakau, kad už mano 100 kartų plonesnės
Kai buvo 5 metai, iš viso maniau, kad jau kompleksas prasidėjo. Pasirodo, mano sesuo teikėsi jai paaiškinti, kad jei ji daug valgys tai ir liks labai stora

O tie sveiki maitinimaisi.... Aš pati mėgstu saldainius, negalvoju jų atsisakyti, nes man nuo nervinės įtampos ir dar atsisakius saldumyno visai stogas nuvažiuotų. Turiu per daug rūpesčių gyvenime kad dar pradėti dietintis.
Parodžiau gimnastikoje dukrai keletą labai gabių mergaičių, kurios kaip matau yra tiesiog išsportavusios savo apvalumus. Ir pasakiau, jei tikrai sportuosi, ir tu būsi tokia. Tai kažkaip paskutiniu metu nustojo apie storumą sielvartauti. Tik vis šlaunis man rodo ir klausia ar jos jau plonesnės

Maniske 8m. tai 126/29, bet kazkaip per daug neakcentuoja svorio, buvo keli pokalbiai ( svarbiausiai anyta uzsimine, kad reiktu svoriu susirupinti, bet daugiau nesnekes
), bet issiaiskinom, kad pries brendima mergaites visada pradeda pilneti ir kad tai po keliu metu praeis, o kad kazkas dar liko sakaliukas tai reiskia, kad ji leciau suaugs ir t.t. Gal man lengviau nes pas juos puse klases druckiai, bet ji is tikro pries kokius metus ir sustorejo.

Na štai, pasisvėrėm ir pasimatavom: 129/33
Gražus oras, buvo šiandien lauke su rogėm. Patampė, patampė... Paskui tik žiū pro langą - su draugėm susėdę kiekviena ant savų rogučių ir lipdo kažką

Gražus oras, buvo šiandien lauke su rogėm. Patampė, patampė... Paskui tik žiū pro langą - su draugėm susėdę kiekviena ant savų rogučių ir lipdo kažką