manau 6 metu krize( nereik uzsicikliniti ties skaiciumi) kuri testis gali kelis metus. kai norima jau isaugti is savo vaiiskumo ir pereiti i kita amziau tarpsni-ramiuoju vadinama,per kuri ra pasiruosiama paauglystes laikotarpiui.
"maniskiui" 8. irgi panasiai viskas: ziurek koks as storas, ziurek koks pas mane pivas" , "as negaliu valgyti ir t.t." pirma kai tk isgirdau tai pamaniau, jog kazkas ne taip, net nesupratau kodel taip. Taciau poto, kai tik jis pradedavo panasiai kalbeti,tuomet sakydavau: " nu ka tu cia kalbi, tu toks grazus berniukas, tai jeigu tu busi kudas,tai kaip tu apginsi sese, kaip mokykloje pabegsi,juk jegu neturesi, sportuoti turi tada busi stiprus ir nebus matyt pilvo ir t.t." padedavo. Nors momentai matau kad jis maziau valgo,taciau zinodavau kad delto kompas kaltas,tai kol visos porcijos nesuvalgydavo prie kompo nesedavo. Ir siaip pradejo daugiau begioti, o kai i kelione su teciu isvaziuoja ir miega labai daug-po savaites vaiko veido atpazinti negalima,toks pailsejes buna.
taiva, manau visi cia buve isvardinti budai yra labia naudingi ir geri. gal ir mes kalbejome panasiai apie save savo mamoms,taciau tuo met juk kompu nebuvo ir telika nelabai ka rode,todel ir begiodavom dienu dienas lauke. dabar manau svarbiausia, kad vaikai kuo maziau sedetu, ir kuo daugiau ivairiausiais budais judetu:)
o mama! pasiskaičiau, kad vaikai vos ne nuo 6 metų ima drovėtis savo svorio...siaubas
na,gal užsiaugins storą odą...kai buvau maža iš manęs juokdavos dėl akinių ir t.t., bet visad apsigindavau(p.s. nalaunkiau jokių darželių-gunybines funkcijas išsiugdžiau pati)
kažkur 8 klasėj buvau spuoguota ir ne tokia jau plona...žinoma,susilaukdavau komentarų,bet kaip sakiau, mokėjau apsiginti
kažkur 11 klasėj svoris ėmė kristi geriant žalią arbatą- jokių dietų nesilaikiau ir nesportavau!
tik i diskotekas eidavau
o valgydavau viską be jokių apribojimų....beje,daug laiko praleisdavau skaitydama knygas
taip kad, net nežinau ką pasakyti toms mergytėms, tiksliau jų mamoms...manau,kad joms kažkas svetimas turėtų pasakyti, kad jos yra nepakartojamos, šaunuolės ir t.t.
o kaip su berniukais-nežinau net...į draugus visad rinkdavausi stambesnius...tik vyrą liekną išsirinkau...

na,gal užsiaugins storą odą...kai buvau maža iš manęs juokdavos dėl akinių ir t.t., bet visad apsigindavau(p.s. nalaunkiau jokių darželių-gunybines funkcijas išsiugdžiau pati)

taip kad, net nežinau ką pasakyti toms mergytėms, tiksliau jų mamoms...manau,kad joms kažkas svetimas turėtų pasakyti, kad jos yra nepakartojamos, šaunuolės ir t.t.
o kaip su berniukais-nežinau net...į draugus visad rinkdavausi stambesnius...tik vyrą liekną išsirinkau...
Maniškei 12-ka. Būdama 11-os ji buvo 142/30. Šiemet nesisvėrė. Kartais skundžiasi, kad viena klasiokė vis primena apie jos plonas kojas ir rankas. O ta klasiokė pati tokia putli, bet, mano akim, nenutukusi. Taigi, tiek pilnesni, tiek liesesni vaikai išgyvena dėl svorio. Draugų nuomonė jiems labai svarbi.
Mano merginai kai buvo 8 irgi buvo pradejusi nevalgyti
As saviskei taip pasakiau: jei nuspresi, kad tu per stora ir nori laikytis dietos - pasakyk man. Nueisim pas dietologa, sustatys dieta, pradesi sportuoti ir galesi kudintis. Dar pasakiau, kad ji mano nuomone yra normali ir siuo metu kudintis jai nereikia. Jos "gabaritai" 130/28.
Kaip ir padejo

As saviskei taip pasakiau: jei nuspresi, kad tu per stora ir nori laikytis dietos - pasakyk man. Nueisim pas dietologa, sustatys dieta, pradesi sportuoti ir galesi kudintis. Dar pasakiau, kad ji mano nuomone yra normali ir siuo metu kudintis jai nereikia. Jos "gabaritai" 130/28.
Kaip ir padejo

Jei kazkas neaisku del vaiku svorio galite uzeiti cia http://www.kmi.lt/content_4.html ir suzinosite koks vaiko kuno mases indeksas t.y. ar jo svoris tinkamas 
O cia galite paskaiciuoti kalorijas http://www.kmi.lt/content_5.html
Saunus adresai

O cia galite paskaiciuoti kalorijas http://www.kmi.lt/content_5.html
Saunus adresai

o pas mus kita problema- dukrai 7 m,-128 cm (jei ne daugiau) ir tik 20 kg.
visi šakaliuku vadina-tik ji tai nesinervuoja,tik kartais sako-reiktų pastorėti truputuką...
man ji tokia liesutė
visi šakaliuku vadina-tik ji tai nesinervuoja,tik kartais sako-reiktų pastorėti truputuką...

man ji tokia liesutė

QUOTE(Kelsey @ 2005 06 21, 14:48)
Jei kazkas neaisku del vaiku svorio galite uzeiti cia http://www.kmi.lt/content_4.html ir suzinosite koks vaiko kuno mases indeksas t.y. ar jo svoris tinkamas 

Nemėgstu konsultuoti virtualiai, bet-labai rimta tema, todėl pasisakysiu iš dietologės pusės

Skaičiuoti vaikams kūno masės indeksą pagal suaugusiųjų formulę NEGALIMA

Suprantu, kad norėjote gero, nurodydama adresą, bet vaikams iki 16 metų ši formulė netaikoma. Skiriasi tiek medžiagų apykaitos greitis, tiek paties organizmo poreikiai-mūsų vaikai juk auga

O kas link padidėjusios kūno masės vaikams-taip, tai didelė problema, kaip banaliai neskambėtų. Vaikai išties mieliau renkasi kompiuterį ir TV, nei judrius žaidimus kieme.
Patarimai yra tik du-fizinis krūvis ir maisto kontrolė. Stebuklingų vaistų, deja, nėra

Nesiplėsiu, jei kas turit klausimų, klauskit-atsakysiu konkrečiai

QUOTE(rosa @ 2005 08 08, 23:16)
Juk yra lentelės, pagal kurias medikai lygina vaiko ūgį ir svorį. Kokios tai procentilės, nelabai aiškios 

Tai ne tas pats, kas Benedikto (arba KMI skaičiavimo) formulė

manyčiau labai sveika vaiką atiduot į baseiną.
intensyvios treniruotės turėtų padėt vaikui psichologiškai ir fiziškai.
ir šiek tiek ribot maistą, bei saldumynus. gal daugiau paaiškint kas sveika, o kas ne.
mano mamelė turėjo tokį cveką galvoj, kad gink dieve vaikas per daug sadumynų nevalgytų. mums vaikystėje labai griežtai taikė dviejų saldainių per dieną politiką. ir visai sėkmingai. kažkaip mes daugiau ir nevalgėm. buvo paaiškinta, kad per daug yra nesveika.

ir šiek tiek ribot maistą, bei saldumynus. gal daugiau paaiškint kas sveika, o kas ne.
mano mamelė turėjo tokį cveką galvoj, kad gink dieve vaikas per daug sadumynų nevalgytų. mums vaikystėje labai griežtai taikė dviejų saldainių per dieną politiką. ir visai sėkmingai. kažkaip mes daugiau ir nevalgėm. buvo paaiškinta, kad per daug yra nesveika.
QUOTE(filifjonka @ 2005 08 23, 09:54)
mano mamelė turėjo tokį cveką galvoj, kad gink dieve vaikas per daug sadumynų nevalgytų. mums vaikystėje labai griežtai taikė dviejų saldainių per dieną politiką.
O išėjus į svečius ar nenutrūkdavai nuo grandinės ir neprisiėsdavai saldainių? Mes taikom saldumynų kartą per savaitę politiką, bet man baisu ir pagalvot, kas vyksta draugų gimtadieniuose