Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Meksikietiškas patiekalas smile.gif
Reikės ankštinių pipirų

user posted image

(kuriuos reikia apvirti, arba apsvilinti ant ugnies kad nuimtų aitrumą)

user posted image

sūrio (geltono, bet geriau, kad labai netirpstantis būtų), miltų ir kiaušinio apvoliojimui, aliejaus kepimui.

Į pipirą sukišamas sūris, apvoliojama plaktame kiaušinyje ir miltuose, ir kepama... Apkepus apversti ant kitos pusės, o iškeptą valgyti su grietine.

user posted image

(nuotraukoje - ne aš...)

Dar kartu su sūriu galiam dėti ir apkepintus cukinijų žiedus ax.gif
Va tokius perku turgelyje

user posted image

essen.gif

Atsakyti
QUOTE(M_T @ 2005 10 13, 14:29)
KEPSNIAI SU PIEVAGRYBIAIS

Kiaulieną (jautieną) plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos supjaustytus pievagrybius, po to išvirtus su prieskoniais ir sumaišytus su majonezu ryžius ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 45 min. (Aš kepu 3 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200. Skanaus!


Palepinau savo vyrą - thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(M_T @ 2005 10 13, 14:29)
KEPSNIAI SU PIEVAGRYBIAIS

Kiaulieną (jautieną) plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos supjaustytus pievagrybius, po to išvirtus su prieskoniais ir sumaišytus su majonezu ryžius ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 45 min. (Aš kepu 3 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200. Skanaus!




Vakar dariau tą patį, tik paprastesnį varinatą. 4u.gif nedėjau pievagrybių ir mėsą prieštai valandai laiko marinavau su majonezu. ant viršaus dėjau ryžius sumaišytus su majonezu ir tarkuotu suriu apibarsčiau - gavosi tikrai liuks thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Tortilijos

Atvėsus orams šis patiekaliukas labai tiks vakarienei ax.gif
Reikės jautienos faršo, saldžios paprikos, konservuotų kukurūzų ir žinoma tortilijos blynų.

Faršą pakepinam su prieskoniais. Aš perku spec. prieskonius, bet galima ir mėgstamus jautienos prieskoniukus dėti. Pridedam supjaustytos paprikos ir konservuotų kukurūzų. Įdaras kaip ir pagamintas ax.gif

Tortilijos blynus šiek tiek pašildom orkaitėje. Tuomet dedam įdarą, pabarstom tarkuotu fermentiniu sūriu ir susukam blyną. Susmeigiam smeigtuku. Orkaitėje kepam apie 30 min., kol sūris išsilydys. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Atsiprašau, neiškenčiau neįsiterpusi, Ramunne.. blush2.gif
Negyvenčiau Meksikoje biggrin.gif

Tortilijos - tai tų kukurūzinių paplotėlių pavadinimas. O kai į jas tokio įdaro prikiši - tai jau Buritos ax.gif

Atsakyti
as buritas darau su vistienos krutinele, konservuotom paprikom ir marinuotais agurkeliais. Zinoma dar Fajita ( prieskoniu misinys)ir dar aitriuju papriku prieskonis. Tortilija nevynioju, o lankstau kaip vokeli, smeigiu krapstuku ir dedu riekele surio per visa buritos dydi. Kisu i mikrobange kol issilydo suris.
8 tortilijoms pakanka vienos didesne krutineles.
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2005 10 24, 21:26)
Tortilijos - tai tų kukurūzinių paplotėlių pavadinimas. O kai į jas tokio įdaro prikiši - tai jau Buritos  ax.gif


Tiek laiko visus klausinėjau, kas per patiekalas yra Buritos (per televiziją išgirdau ir susidomėjau) g.gif . Dabar jau žinosiu thumbup.gif .

O ar būtinai vynioti į tortiljas mirksiukas.gif . Gal tinka Kvietinės tešlos blynas arba lavašas blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Aurute2 @ 2005 11 03, 23:32)
Tiek laiko visus klausinėjau, kas per patiekalas yra Buritos (per televiziją išgirdau ir susidomėjau) g.gif . Dabar jau žinosiu thumbup.gif .

O ar būtinai vynioti į tortiljas  mirksiukas.gif . Gal tinka Kvietinės tešlos blynas arba lavašas blush2.gif ?



Žinoma kad tinka! Kitaip ir būti negali, nes tikros tortilijos yra tik Meksikoje ax.gif
Atsakyti
Virdzinija, o įdaras? Ar jis griežtai toks kaip rašo Ramunne, ar gali būti įvairesnis blush2.gif . Kas svarbiausia įdarui 4u.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2005 11 04, 00:04)
Žinoma kad tinka! Kitaip ir būti negali, nes tikros tortilijos yra tik Meksikoje  ax.gif


Tortilijos buna ir Lietuvoj, Santa Marija'os, jas ir perku (8 kainuoja siek tiek virs 5 Lt, jas pakeistu 2 lavasai parduotuviniai- tai irgi apie 5 Lt gautusi), tikrai su lavasu ne taip skanu, nebet tikras lavasas butu, kur namie kepa, o ne is parduotuves
Atsakyti
Kadangi pati labai mėgstu peržiūrinėti receptukus su nuotraukytėmis, o ši tema, kaip matau, gerokai apmirė, pamaniau, gal sugebėsiu ją šiek tiek atgaivinti... mirksiukas.gif Štai šiandien kepiau įdarytas vištienos krūtinėlių file, tai niam niam kaip skaniai valgiau essen.gif O ir vaizdas buvo neblogas blush2.gif, tai pamaniau, parodysiu ir jums tongue.gif

Patiekaliukas visai paprastas, o ir pagaminamas labai greitai, užtat skonis thumbup.gif

Reikės: vištienos filė, fermentinio sūrio, morkytės, svogūniuko, krapiukų, obuoliuko, druskytės, pipiriukų ir prieskonių.

Vištienos file gabaliukus pamušti kaip karbonadui, paprieskoniuoti. Kepsniukus dariau dviejų rūšių - vienus įdariau tarkuotais obuoliukais ir fermentiniu sūriu (gavosi saldesni), o kitus tarkuotų morkyčių, supjaustyto svogūniuko ir krapų bei sūrio mišiniu (tradiciškesnis skonis) smile.gif Taigi, šiuos įdarus dėjau ant filė gabalėlių, sulenkiau juos ir atsargiai susmeigiau smeigtuku. Dėjau į aliejumi išteptą skardą ir viskas atrodė štai taip:

user posted image

Tada kišau orkaitėn, pakepiau abi puses po 10-15min. ir vaizdelis patiekus ant stalo su šviežių kopūstų ir morkyčių salotomis buvo vat va toks vat:

user posted image

Tikras niamniumėlis, patikėkit! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wild Flower: 10 balandžio 2006 - 21:34
Sveikos,

noriu pasiūlyti vieną lengvą ir puošnų receptuką.
virtas kiaušinis, tarkuotas fermentinis sūris, juodieji ikrai, raudonieji ikrai (baltyminiai lotuliukas.gif ). sumaišyti viską su majonezu. gaunasi thumbup.gif

user posted image
Atsakyti