Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiėmėme vaikelį iš vaikų namų

Rio žinoma, kad į kiekvieną vaiką neilįsi. Aš irgi dar norėčiau mergaitės. Bet gal kiek vėliau. O jūs jau visus susitvarkėt dokumentus? Ar jums rodo tuos sąrašus, kur yra galimi įvaikinti vaikai. Kai mums rodė, tai buvo tik viena sveika mergaitė (15 metų) iš visų, o kiti arba dideli, arba nesveiki arba labai daug brolių ir seserų. Duosiu tau patarimą. Labai sunku gauti vaikelį iki metų amžiaus. Turit patys imtis iniciatyvos, ieškot pažystamų vaikų teisėse, kad pakuždėtų į ausį, kad yra tokie vaikai, kur ruošiamasi perkelti į kūdikių namus ir kur dar teisės motinai nėra apribotos. Žinoma, tas laukimas, kol įvyks visi teismai ir panašiai atima daug nervų. Žodžiu reikia u-bėgti tam už akių, kol dar jie nėra įtraukti i galimų įvaikinti sąrašus. Mes tą pusę metų irgi laukėm. Visą tą laiką vaikelis tipo buvo išvykęs atostogom. Gerai, kad darbe davė man nemokamas atostogas. O kai jau susitvarkėm dokumentus išėjau atostogoms vaiką auginti.
Atsakyti
taip mes savo dokumentus jau susitvare esam ir vaikuciu buvom nueje paziuret, mums siule berniuka 1.5 metu.
bet mes norim iki metu todel nusprendem dar palaukti, o gal ir mergyte per ta laika atsiras. vienu zodziu pagyvensim pamatysim, o rysiu jokiose tarnybose neturim tai belieka pasikliauti Dievo pagalba.
vistiek turesim ta vaikuti kuris mums skirtas smile.gif
Atsakyti
vistiek turesim ta vaikuti kuris mums skirtas smile.gif
[/quote]
Linkiu, kad ta diena būtų pati nuostabiausia. Ir niekada nesigailėtum savo šito poelgio.
Aš tai vis prisimenu, kaip per kone vieną dieną viską reikėjo susipirkt pradedant lovyte ir t.t.
Atsakyti
mes lovyte jau turim.
o visa kita pirksim kai zinosim koks vaikutis, bet jau daug smulkmenu esam nuziureje, kokiu buna, kokios patinka ir pan.
kaip sakoma po truputi ruosiames masiniam pirkimui, kad po to streso nebutu, koks kokioj parduotuvej pasirinkimas yra. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(RIO @ 2005 01 05, 13:37)
mes lovyte jau turim.
o visa kita pirksim kai zinosim koks vaikutis, bet jau daug smulkmenu esam nuziureje, kokiu buna, kokios patinka ir pan.
kaip sakoma po truputi ruosiames masiniam pirkimui, kad po to streso nebutu, koks kokioj parduotuvej pasirinkimas yra. tongue.gif

Ir aš iš pradžių galvojau, kad reiktų po truputi iš anksto apsipirkt, bet paskui atsimušiau į tai, kad nežinau ar berniukas, ar mergaitė, kokio dydžio, ar kam alergiškas. Taip ir palikom viską paskutinei dienai. Bet apsipirkinėjau su drauge, kuri jau augino metukų laiko sunų, tai buvo gera patarėja.
Atsakyti
Man tai didžiausią šoką kelia mintis apie vaiko "rinkimą".Ateini,pažiūri,ne - tu šito nenori.Kaip parduotuvėj.Šitas mane stabdo.Nes noriu pasiimti tokį vaiką,kurį pamačius iškart pasakysiu - jis mano.Ir rinktis nenoriu,ir nesirinkt nenoriu.ir sėdžiu neapsisprendus
Atsakyti
zuika 1 noreciau taves paklausti ar nuo parsivezimo namo jau teko spresti kokiu sveikatos problemu, kurios islindo netiketai?
ir kaip vaikutis pernese aplinkos pasikeitima, kaip miegojosi pirma nakti namuose,ar vaikas nebuvo neramus?
kaip sakant per kiek laiko isivaziavot i dienos ritma? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vira @ 2005 01 05, 13:47)
Man tai didžiausią šoką kelia mintis apie vaiko "rinkimą".Ateini,pažiūri,ne - tu šito nenori.Kaip parduotuvėj.Šitas mane stabdo.Nes noriu pasiimti tokį vaiką,kurį pamačius iškart pasakysiu - jis mano.Ir rinktis nenoriu,ir nesirinkt nenoriu.ir sėdžiu neapsisprendus

Iš tikro tai nėra labai panašu į parduotuvę. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vira @ 2005 01 05, 13:47)

reikia eiti vaiku lankyti o ne rinktis, nunesti lauktuviu,apkabinti, pakalbinti. pati nepajausi kaip kuris nors vaikuti pavergs sirdi.nu nevyksta taip viskas vulgariai kaip gali pasirodyti.isivaizduok kad eini i vaiku darzeli aplankyti vaiku, simpatijos ateina pacios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RIO @ 2005 01 05, 13:51)
zuika 1 noreciau taves paklausti ar nuo parsivezimo namo jau teko spresti kokiu sveikatos problemu, kurios islindo netiketai?
ir kaip vaikutis pernese aplinkos pasikeitima, kaip miegojosi pirma nakti namuose,ar vaikas nebuvo neramus?
kaip sakant per kiek laiko isivaziavot i dienos ritma?  smile.gif

Į dienos ritmą įsivažiavom labai neblogai - mažiukas buvo 5,5 mėnesio. Tik gal kiek perdaug nenorėjo tos meilės, nu kad pamyluotų , apkabintų, bet dabar užtat labai meilutis pasidarė.
O su sveikatyte jau susidurėm. Buvo linkęs į bronchitą, po to dar rado alergenų daugoka ir pripaišė bronchinę astma. Gavom sanatoriją. Po to gydėmės tibeto ir kinijos vaistais privačiai. Ir dabar atrodo lyg ir gerai viskas (nusispjoviau 3 kartus).
Be je dar mažakraujystę turėjom, bet jau atsistatėm.
Pats didžiausias keblumas buvo, kai ligoninėj gulėjom ir gydyto ėmė klausinėt, kiek pati maitinau, kuo tėvai (tipo mes) sirgę, koks nėštumas buvo ir pan.
Atsakyti
nu kad pas vaikucius kraujas silpnokas mes jau irgi spejom suzinot. tai atsistatet turbut kai mesytes i vagiarasti pradejot traukti essen.gif
tai ka medikams ligoninej pasakojai ohmy.gif
tiesa ar jus aplinkiniam sakot kad vaikas ivaikintas. nu as suprantu kad pirmam sutiktam nesakot, bet kiek apie tai zino aplinkiniai?

nes pvz as jau ispejau kaimynus kad labai neuzilgo mes turesim vaika ir kad mes ji vaikinames.nu kad nebutu soko kai staiga viena diena atsiras vaikas. zinau tikrai kad prie vaiko ta tema nenoresiu su niekuo kalbetis, tai tegu nusiteikia is anksto.
Atsakyti
QUOTE(RIO @ 2005 01 05, 14:20)
nu kad pas vaikucius kraujas silpnokas mes jau irgi spejom suzinot. tai atsistatet turbut kai mesytes i vagiarasti pradejot traukti  essen.gif
tai ka medikams ligoninej pasakojai  ohmy.gif
tiesa ar jus aplinkiniam sakot kad vaikas ivaikintas. nu as suprantu kad pirmam sutiktam nesakot, bet kiek apie tai zino aplinkiniai?

nes pvz as jau ispejau kaimynus kad labai neuzilgo mes turesim vaika ir kad mes ji vaikinames.nu kad nebutu soko kai staiga viena diena atsiras vaikas. zinau tikrai kad prie vaiko ta tema nenoresiu su niekuo kalbetis, tai tegu nusiteikia is anksto.

Labai padėjo juodieji serbentai, grikiai, mėsytė, nors ir geležies šiek tiek davėm. O šiaip tai normalus maistas viską sureguliavo.
ligoninėje, tai turėjau daktarei pasisakyti, nes negalėjau rizikuoti vaiko sveikata. darė tyrimus visus įmanomus. Tik karta patiko toks atvejis. Kartu ligoninėje gulėjo ir keletą jaunučių mamyčių ir kai ėmė klausinėt, kaip nešiojau, kaip ir kus gimdžiau ir t.t. Tada tai turėjau pasitelkt lakia vaizduotę.
Šiaip mes gyvenam nedideliam miestelyje, tai visi viska žino. ir pati vaikui žadu pasakyt anksti teisybį. nes vaikai labai žiaurūs ir mokykloj gali būti kokių nors niuansų
Atsakyti