QUOTE (MariMa @ 2004 06 25, 07:30) |
Zanet, vaiko islaikymas vaiku namuose kainuoja pigiau nei 500 Lt., todel valstybe cia nieko nesutaupo. O skatinti isivaikinti, manau, turetu visiskai kitomis priemonemis. Pinigais perkama meile niekada neatstos tikrosios. Isivaikinti turetu tik zmones, tai darantys is savo sirdies silumos. |
Tai as suprantu. Ir as tikiu, kad ta seima ir dare tai is sirdies, o buvo kazkaip vos nepuolama del tu keliu simtu. Zmogus kreipesi patarimo, kaip elgtis su vaiko oziukais, pasiguode del biurokratiniu sunkumu, o jam buvo prikisti pinigai. Tai tiek.
na jei skaitet visiskai visa diskusija tai turejot pastebeti kad zmogus nebuvo taip jau nei is sio nei is to uzsipultas del pinigeliu ....aisku gal ir per daug kai kurios mamos prisikabono prie kai kuriu jo zodziu....bet...na ka padarysi....
siaip savo vaika auginti sunku o ka jau kalbeti apie ivaikinta.... tie zmones tikrai saunuoliai ..... tiesiog mamos apie pinigus ir pan ivaikinimo problemas kalbejo bendraja prasme ir tikrai netaike butent tam atvejui....
siaip savo vaika auginti sunku o ka jau kalbeti apie ivaikinta.... tie zmones tikrai saunuoliai ..... tiesiog mamos apie pinigus ir pan ivaikinimo problemas kalbejo bendraja prasme ir tikrai netaike butent tam atvejui....
QUOTE (MariMa @ 2004 06 10, 08:12) |
[color=purple]Rigedora, as asmeniskai vistiek manau, kad jokiu skatinimu pinigais neturi buti. Vaikai turi buti imami is meiles, is vidines silumos. . |
mano nuomone, labai gerai, jog valstybė skiria už vaiką pinigų. argi blogai, kai tėvai vaikui gali suteikt geresnes gyvenimo sąlygas- nupirkt geresnį maistą ar gražesnį drabužėlį, ir atostogaut prie jūros gali nuvažiuot. ar geriau, kai pasiėmus vaikus iš meilės jie augs skurde, taupydami kiekvieną centą?
taigi tam vaikui reikia ir lovos ir kambarį norisi naujais tapetais išklijuot. o argi mes neimam iš valstybės pašalpos už savo vaikus. meilė dėl to tikrai nesumažėja
Gama, o ar tokiu atveju gerai, kad susidaro tam tikras sluoksnis zmoniu, kurie gyvena is tokiu pasalpu ir tikrai ne vaiku gerovei tie pinigeliai nueina? Pvz., mes atostogaujam Labanore, ten salia pagerianti seim 3 mergaites turi, kaimynai joms ir mista, ir drabuzius nesa. Kai isgirdo, kad nuo liepos 1 d. uz kiekviena vaika bus dar po 50 LT. mokama, tai tuoj pat pastojo ir sake, kad prisigimdys tiek, kad galetu, ju supratimu, visa menesi gerai gyventi (pilstuko menesiui uztektu). Tai kodel as dabar turiu dalyvauti tokio neigiamo reiskinio skatinimo procese? Kodel as turiu moketi uz ju pilstuka, vaiku islaikyma ir pan.? Pinigai yra gerai geriems ir protingiems tevams, deja, ne visi yra tokie. Todel, kad isvengt tokiu "gyvenimu vaiku saskaita" tevams ir neturetu buti mokami jokie pinigai. Ka butu galima daryti, tai kazka labai konkretaus duoti tik paties vaiko labui. Kaip jau rasiau, tai gletu buti pvz., garantuotas issilavinimas, ar pan. O del visu tokiu klausimu - "o kodel negalima...", o todel, kad arba neuzsidirbi, arba nepatempi to ar kito, ar panasiai. Negali - nedaryk. Mes gi zmones, ne gyvuliai, todel ir pagalvot reikia pries vaikus i pasauli paleidziant, ar galesi tu jam duoti ta, ar kita, kas, tavo nuomone, yra butina.
QUOTE (MariMa @ 2004 06 28, 10:01) |
Gama, o ar tokiu atveju gerai, kad susidaro tam tikras sluoksnis zmoniu, kurie gyvena is tokiu pasalpu ir tikrai ne vaiku gerovei tie pinigeliai nueina? Pinigai yra gerai geriems ir protingiems tevams, deja, ne visi yra tokie. Todel, kad isvengt tokiu "gyvenimu vaiku saskaita" tevams ir neturetu buti mokami jokie pinigai. . |
kodėl dėl kažkokių alkoholikų ir tinginių reikėtų neduot pinigų ir tiems, kurie yra padorūs žmonės ir tikrai rūpinasi savo ir SVETIMAIS vaikais. uždrauskim ir degtinę, alų, nes yra žmonių, kurie nejaučia saiko. manau, kad turėtų būti griežčiau mokamos pašalpos, kad pinigėliai vaikui nebūti išleidžiami išgertuvėms.
dar pavyzdys iš gyvenimo. mano draugė, kuri, beje, turi savo vaiką, pasiėmė dar du iš vaikų namų. norėjo padėt, nors dviems, kad jie turėtų šeimą, namus. tikrai ne dėl pinigų. turi neblogą darbą, 'plačiai' negyvena, bet užtenka. bet ji sakė, jei negautų pašalpos už tuos vaikus, tai negalėtų jų pasiimt, nes neišlaikytų. patikėkit, kiek jie suvalgo, kiek rūbų, batų, kuprinės, mokymosi priemonės, baldai, patalynė ir t.t. o kur dar ekskursijos su klase, gimtadieniai, ir į kiną, teatrą reikia nusivest. juk pasiėmus neauginsi tik su duona ir vandeniu. nesinori, kad jie išsiskirtų iš kitų vaikų, vaikai ir taip buvo nuskriausti, stengiasi padėt pamiršt tą praeitį.
Pilnai pritariu GAMAI.
Aš pažįstu vieną šeimą, kuri, turėdama du berniukus, pasiėmė mergytę iš vaikų namų globoti. Tai mama didesnę dalį tų gaunamų pinigėlių taupo banke, kad būtų mergaitės mokslams arba gyvenimo pradžiai. Aš manau, kad tai - tiesiog apgalvotas rūpinimasis vaiko ateitimi, o ne kažkas amoralaus.
Jeigu aš apsispręsčiau tokiam žingsniui, manau, elgčiausi taip pat, na, gal bent kelis metus.
Visi tik skaičiuoja tuos pinigus, skaičiuoja.... O aš galvoju, kas, jei mudu su vyru prarandame darbą arba po 10 metų uždirbtume ženkliai mažiau ir vos sudurtume galą su galu - tai kaip aš morališkai jausčiausi prieš tą vaikelį, paimtą į savo šeimą, jei aš negalėčiau jam užtikrinti bent normalaus pragyvenimo?
Manau, paskata imti vaikelį be abejonės, yra meilė, gailestis, vidinė šiluma - viskas kartu, bet juk vien tuo vaiko nepamaitinsi, neaprengsi, neišlavinsi.
Aš pažįstu vieną šeimą, kuri, turėdama du berniukus, pasiėmė mergytę iš vaikų namų globoti. Tai mama didesnę dalį tų gaunamų pinigėlių taupo banke, kad būtų mergaitės mokslams arba gyvenimo pradžiai. Aš manau, kad tai - tiesiog apgalvotas rūpinimasis vaiko ateitimi, o ne kažkas amoralaus.
Jeigu aš apsispręsčiau tokiam žingsniui, manau, elgčiausi taip pat, na, gal bent kelis metus.
Visi tik skaičiuoja tuos pinigus, skaičiuoja.... O aš galvoju, kas, jei mudu su vyru prarandame darbą arba po 10 metų uždirbtume ženkliai mažiau ir vos sudurtume galą su galu - tai kaip aš morališkai jausčiausi prieš tą vaikelį, paimtą į savo šeimą, jei aš negalėčiau jam užtikrinti bent normalaus pragyvenimo?
Manau, paskata imti vaikelį be abejonės, yra meilė, gailestis, vidinė šiluma - viskas kartu, bet juk vien tuo vaiko nepamaitinsi, neaprengsi, neišlavinsi.
tai va ir skiriasi poziuriai - kas globoja, tam labai daznai svarbus veiksnys buna ta pasalpa. O tie, kas pasiima visam laikui ( isivaikina) tie turi tokias pat teises kaip ir paprasti tevai ir turi patys sukti galva, kaip islaikyti "savo" vaika, kaip jam viska suteikti...
jooo, vat pasiskaitai ir atrodo, kad pinigai - svarbiausias dalykas zmogaus gyvenime. Galit kvailint mane kiek norit, bet, mano giliausiu isitikinimu, tiems vaikams reikia MEILES. Reikia, kad juos prisiglaustu, paglostytu, isklausytu, pamokytu ir t.t. Nuostabus ir issilavine zmones isauga tose seimose, kur kad ir labai skurdziai tevai gyveno, bet visa savo meile, visa laika vaikams atidave. Bet velgi, reikalas cia gi ne piniguose buvo, o jausmo, kad tas vaikas yra MUSU DALIS nebuvime. Vat kaip
Apskritai manau, kad tik pasiėmę globoti, ar įsivaikinę vaikus gali pasakyti, kas ir kaip jiems svarbu - meilė, pinigai ar abu kriterijai "komplekte". Negalime spręsti apie visus ir visų motyvus vienodai ir vertinti tokių žmonių dviprasmiškai - aha dėl pinigų - tai niekadėjas, arba - va, iš meilės paėmė - kokie šaunuoliai, paminklą jiems. Manau, negali būti kraštutinių vertinimų. Ir nereiktų idealizuoti, kad materialiai skurdžioje šeimoje išauga dvasios galiūnai. Deja, statistika dažniausiai liudija priešingai.
QUOTE (MariMa @ 2004 07 01, 09:04) |
jooo, vat pasiskaitai ir atrodo, kad pinigai - svarbiausias dalykas zmogaus gyvenime. Galit kvailint mane kiek norit, bet, mano giliausiu isitikinimu, tiems vaikams reikia MEILES. |
čia tik filosofijos, teorija apie jausmus, meilę, bet realiam gyvenime ir pinigai labai svarbu. aš nekalbu apie prabangą, bet gyvent skurde ir pastoviai galvot apie tai iš kur susimokėt už butą, kaip pratemp iki algos, tai niekam nelinkiu. kaip jaustumėtės, kai jūsų vaikas iš kitų išsiskirtų skurdžiais rūbais. ar kai žiemą negalėtumėt nupirkti jam šiltų batų ir reiktų prašinėt pažįstamų gal kas gali atiduot. ar užtektų tik meilės? o kai negalėtumėt nupirkti jam dviračio ar nusivežti prie jūros.

ir nereikia sakyt, kad jei meilė yra, tai pinigų nereikia. tai nėra du priešingi dalykai. pinigai meilės nei prideda, nei sumažina, bet kad gyvenimą palengvina, tai tikrai.
Pritariu, tau, Gama.
Vaikučiui iš vaikų namų reikia dar daugiau visko, nei vaikams, augusiems šeimoje. Dažniausiai reikia pakeisti visą garderobą iš karto, o ar daug šeimų galėtų tai padaryti?
Ar galėtumėt be materialinės pagalbos nupirkti vaikučiui kelias poras batų, kelias poras kelnių, maikyčių, megztukų, bliuskyčių, suknyčių ir t.t. iš karto? O dar prie to vaiką nusivežti prie jūros, ir kitokias atrakcijas suorganizuoti?
Manau, čia pavydas kalba, kad jei pasiimi vaiką iš vaikų namų, tai malonėk jį pilnai išlaikyti.

Manau, čia pavydas kalba, kad jei pasiimi vaiką iš vaikų namų, tai malonėk jį pilnai išlaikyti.
QUOTE (Sarune @ 2004 07 02, 09:28) |
Pritariu, tau, Gama. ![]() ![]() Manau, čia pavydas kalba, kad jei pasiimi vaiką iš vaikų namų, tai malonėk jį pilnai išlaikyti. |
Siek tiek pataisysisu Sarune
garderobą reikia ne pakeist, o vaikui nupirkti absoliučiai visus, visus daiktus - rūbus, batus, žaislus, kuprines, pieštukus, knygas ir t.t. nes pasiėmus vaiką iš vaikų namų VISUS jo daiktus reikia grąžint. ir kuo greičiau. taip liepia aukletojos, tokia ten tvarka. tai vaika gauni visiškai pliką ir basą. gerai jei vasara, o jei susitvarkai visus popierius ir teismus žiemą? šiltos striukes, batai, megztiniai oi ne pigu. o ta proga, kad jis jau šeimoje, norisi ir nors kelis naujus rūbelius nupirkt, net tik iš skudurynų per nukainavimą. o jei tas vaikas pasirodo turi ir tokį pat pamestą brolį? ir prašo su ašarom, kad ir jį pasiimtų? ar galėsit pasakyt - ne, kad mes esam geri tik tau, o jis mums nerūpi. ir staiga visos planuotos išlaidos pasidaugina iš dviejų.
atsakomybė prieš tokius vaikus dar didesnė, kiek reikia įdėt pastangų, kad jie patikėtų jog yra saugūs.
gerbiu tuos žmonės, kurie ryžtasi padėti tokiems vaikams ir tik džiaugiuosi, kad ir valstybė prisideda su materialine parama.
ir dar. o kodėl visos imat pašalpas iš sodros už savo vaikus?