Įkraunama...
Įkraunama...

Simfizitas - gal kam buvo?

Sveikutes busimos mamytes,

Gal kam yra teke susidurti su simfizitu (simfiziopatija ) - tai toks bjaurus skausmas gaktikaulio srity, kai nei apsiversti nakti normaliai negali? Man dabar 33 sav. Girdejau, kad jei iki gimdymo nepraeina, tenka daryti Cezario pjuvi? Pasidalinkite, prasau, patirtim. cry.gif
Atsakyti
Sveikute,

man t.p. diagnozavo simfizita (nuo 24sav., dabar man jau 34sav.) Gydytoja sake, kad jei vaikelis bus iki 4kg., tai galesiu gimdyti pati smile.gif , taciau jei bus didesnis, tai .... tikriausiai darys cezari. Nes gali kauliukai issiskirti. Sekmes, neliudek smile.gif . Nedaug jau beliko ir baigsis musu skausmeliai 4u.gif
Atsakyti
Labutis,

Man irgi pradejo mausti gaktos virsuje vienoje vietoje. Tai cia kaip supratau niekam nekenkia? Ir nieko negalima padaryti? Gal ka reikia vartoti ar pan.? Kiek ilgai jums skaudejo? Ka darete?

aciukas
Atsakyti
Panasu, kad ir man tas pats... Eisiu pas gyd po keliu dienu, pasakysiu, nors pas mus tokia prieziura - seimos daktaras seka, vadinasi, o is tikruju priziuri akusere, pas daktare reikia registruotis pries dvi savaites... Nu jei tik del to cezari darys, tai nezinauuuu.. cry.gif
Atsakyti
Gal kas galėtų patarti, kur galėčiau rasti informacijos šia tema? (t.y. apie simfizitą) - ir aš jaučiu labai panašius požymius, nors man tokia liga (?) nenustatyta. Savo gydytoja nelabai pasitikiu, nes ji manęs praktiškai neapžiūrinėja. Tos, kurioms jau nustatyta, - kokius tyrimus atliko? Ar užteko apžiūros? Būčiau labai dėkinga, jei pasakytumėt man, kas ir kaip ten. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
norėčiau, kad atsilieptų mamos, kurios jau pagimdė, o nėštumo metu skundėsi šiuo negalavimu. Kaip Jums baigėsi šis nemalonus reikalas, ar pagimdėt pačios, ar visgi teko daryti Cezarį, gal radot kokių nors būdų sustabdyti ar nuslopinti procesą ?
Man dar tik 24 savaitės, bet tas jausmas, kad gaktikaulis skiriasi jau kuris laikas atsiradęs, ir neslopsta... Įdomu sužinoti, kokia pabaiga gali būti iš patyrusių tą patį.
Atsakyti
Sveikos, nu turėjau aš tą "malonumą" gaktikaulio skausmą blink.gif , bet nieko gyd, į tai nesakydavo, pagimdžiau pati, ir viskas tuom baigės. beje, ne taip senai kažkur skaičiau gyd. pasisakymą, kad dabar į simfizitą yra žiūrima kitaip nei anksčiau, tipo tai dabar laimoka normaliu organizmo ruošimuosi gimdymui, tipo laisvėja jungtys tarp kaulų ir pan. g.gif
seniau, tai kiek žinau darydavo sezarius, liepdavo daugiau gulėt, nes tada laikė, kad yra rizika, kad gali išsiskirti gaktos sąvarža ir po gimdymo ilgai teks gulėt.
bet va kaip viskas pasikeitė, tiksliau požiūris
Atsakyti
Ir mane nuo 37 savaitės kamuoja šis gaktikaulio maudimas. Tikiuosi, kad gimdymo metu viskas bus gerai ir pagimdžiusi galėsiu parašyti, kuo baigėsi viskas.
Atsakyti
Hm, o aš iki šiol nekreipiau dėmesio į šį simptomą. Na man neskauda baisiai, tik jautru. Pirmo kai laukiausi iš viso nieko nejaučiau nestuke.gif Gydytojai užsiminiau, tai ji per daug nesureikšmino. Kiek žinau, gimdant tas gaktikaulio sąnarys gali išsiskirt (aišku tai reti atvejai), ale tada manau pagulėjimu neatsipirksi.
Atsakyti
Trečiame nėštumo trimestre dėl hormoninių pokyčių didėja raiščių tamprumas, ir gali prasiskirti dubens kaulų jungtys. Kadangi šis procesas gali būti skausmingas, ankščiau tai vadindavo simfizitu - t.y. gaktinės sąvaržos uždegimu.Tačiau pastaruoju metu įrodyta, kad tai visiškai normalus prisitaikymas gimdymui - paplatėja gimdymo kanalas, ir taip palengvina gimdymą. Taigi joks gydymas netaikomas.
is www.supermama.lt

Atsakyti
man siandien labai jau skauda ta gaktikauli, iki tuliko nueinu kaip pingvinas ir vel i lova verysad.gif tai kaip suprantu cia normalus reiskinys g.gif
Atsakyti
tikiuosi kad man nebus tu skausmu doh.gif nors apie 18sav kelis kartus toj sriti labai suskaudo bet daba yra 20sav ir daugiau nebeskauda g.gif tikiuosi kad ir veliau neprades doh.gif
Atsakyti