Įkraunama...
Įkraunama...

Simfizitas - gal kam buvo?

Laba, atsakau čia, nes prašė 4u.gif
Aš nežinau, ar man buvo simfizitas, bent jau man jo nediagnozavo schmoll.gif Tiesiog man žvėriškai skaudėdavo gaktikaulį, jei išvakarėse kiek pavaikščiodavau. Tada jau žinojau, kad kitą dieną net iki tualeto eisiu viena ranka prisilaikydama už sienos, kita už to kaulo, gulint ramiai visiškai neskaudėjo, vartantis neskanu buvo, bet paeiti buvo neįmanoma verysad.gif
Pagimdžiau pati, be Cezario. Su oksitocino arkline doze ir epidūru, nes visas natūralumas iš galvos išgaravo atsukus skatinamųjų kraną doh.gif
Kalba apie vizitą pas chirurgą buvo, bet tai ir nėjau, bijau pameluoti, bet lyg į pabaigą taip nebeskaudėjo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemini: 17 lapkričio 2008 - 12:34
QUOTE(Gemini @ 2008 11 17, 13:30)
Laba, atsakau čia, nes prašė  4u.gif
...

Ačiū Gemini!
Pasirodo apie 45% neštukių nestuke.gif jaučia dubens skausmus. Juk dauguma galvoja, kad tai tik organizmo pasiruošimas gimdymui, o kad tai reikėtų stebėti, kad nesibaigtų blogai. Kiti gydytojai anksčiau, tiesiog iš baimės skirdavo Cezario pjūvį, nelabai stebėdamos pokyčius - mažą kas... doh.gif O Cezario pjūvio reikėtų griebtis tik esant rimtom priežastim. schmoll.gif
Tikiuosi ir kitos susidurusios su dubens skausmais parašytų apie savo patirtį prieš ir po gimdymo. ax.gif
Atsakyti
Sveikos busimos mamytes,

sulaukiau paskatinimo is knatalijos dar karta pasidalinti simfizito patirtimi. Dalinuosi (nors viskas jau gerokai primirsta) biggrin.gif Per pirma nestuma gaktikaulio skausmai pasireiske 8-ta nestumo menesi. Tada nestuma priziurejo valdiskos poliklinikos gydytoja, pasake, kad "ai, gal cia nieko tokio, bet gali buti ir simfizitas, ziuresim veliau". Veliau nepagerejo, liepe gaktikauli tepti Fastum gel ( g.gif ) ir nesukti galvos. Galejau as tos galvos ir nesukti, bet kad baisiai skaudejo. Kai jau apsilankiau pas gydytoja, kuri turejo priimt gimdyma, iki gimdymo buvo like 2 savaites. Tada ji irgi patvirtino spejimus del simfizito ir pamatavo ta simfizio tarpa echoskopu, buvo apie centimetra. Didokas (kaip suprantu, lb tiksliai echoskopu nustatyti irgi sudetinga, gal reikalinga geresne aparatura nei 2004 metais buvo Antakalnio ligoninej). Gydytoja nusprende, kad tarpa pamatuos dar karta likus kelioms dienoms iki gimdymo. Nespejo. Atvaziavau gimdyti, skaudejo ziauriai, ant stalo uzlipt negalejau, nes tiesiog nepakeliau kojos, kai spustelejo gaktikauli, surikau tikrai labai garsiai biggrin.gif . Tada buvo pakviesti dar du gydytojai, ir konsiliumas nusprende atlikti cezario pjuvi. Daug nesigincyjau... Gydytojai geriau zino ir supranta. Per antra nestuma gaktikalio skaumsas pasireiske zymiai anksciau. Gal per anksti tas antras nestumas buvo (tarp vaiku 2 metai skirtumas). Gydytoja tempe iki paskutines dienos, nieko nezadejo, o kai liko pora savaiteliu, paziurejo echoskopu ir liepe pasirinkti data cezariui. Net nesake, kiek ten tu mm. Bet man tuo viskas ir baigesi. Dabar tarpas 5mm.
Atsakyti
QUOTE(Linux @ 2008 11 17, 16:51)
Sveikos busimos mamytes,

sulaukiau paskatinimo is knatalijos dar karta pasidalinti simfizito patirtimi...

Ačiū Linux! mirksiukas.gif
Manyčiau busimoms mamytėms reikia žinoti apie simfizitą. Juk reikia ruoštis blogiausiam, o tikėtis geriausio! gun_smilie.gif
Taigi, tie skausmai gaktikauly nėra visai "nekaltas" pasiruošimas gimdymui. Skausmas - jau perspėjimas "stebėk"! rolleyes.gif Mano skausmai kol kas nėra tokie stiprūs, sakyčiau pakenčiami. Bet panaršius internete sužinojus apie gaktos simfizio disfunkciją, iš karto nupirkau diržą nėščiosioms (nors gydytoja liepė nešioti, maniau, kad man jo nereikėtų ax.gif ). Kai suskaudėjo, greitai pakeičiau nuomonę - kodėl sau nors kiek nepadėti? cool.gif
Tie Kegelio pratimai manyčiau tikrai praverstų, nes daug kas giriasi, kad jie be to padeda "neplyšti". Kiek girdėjau iš pažįstamų daug kas plyšta gimdant. verysad.gif Gal nors daug siūlių nereikės dėti ax.gif Nes tarpvietės masažas labiau panašus į masturbaciją tongue.gif Ir ką daryti su nagais? biggrin.gif
Linkiu, visoms nestuke.gif sulaukti sekmingo gimdymo! mirksiukas.gif
Atsakyti
smile.gif Sveikos
kaip gerai kad čia radau info thumbup.gif
Mums 24 savaitės o šį malonumas jau kokios 3 sav. jaučiu bijau.gif
Tikėsimės geriausio 4u.gif
Atsakyti
Sveikos busimos mamytės, niekur nerandu info tai kreipiuosi i jūs. aš ne nėščia bet man jau antra diena skauda kairėje pusėje gaktikauli ir taip stipriai kad vos vos paeinu.kažin kas čia galėtų būti??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mocarela @ 2008 11 27, 12:22)
Sveikos  busimos mamytės, niekur nerandu info tai kreipiuosi i jūs. aš ne nėščia bet man jau antra diena skauda kairėje pusėje gaktikauli ir taip stipriai kad vos vos paeinu.kažin kas čia galėtų būti??? g.gif

Šiaip jau kiek skaičiau, skausmai gaktikauly siejami dažniausiai su neštumu, jie būna ir po gimdymo. Tau reikėtų geriau kreiptis pas gydytoją. Pirmiausia įsitikink, kad tikrai nenėščia, kadangi tikriausiai švytins rentgenu. Ar nesigydei neseniai hormonais? Kadangi gaktos simfizio disfunkcijos atveju suaktyvėja hormonas relaksinas. Manyčiau, logiškai mastant, prašosi išvada, kad galėtų ir gydymas hormonais jį suaktyvinti. Gydytoja geriau pasakytų. Čia jau reikia tirtis. g.gif
Atsakyti
Šiaip jau kiek skaičiau, skausmai gaktikauly siejami dažniausiai su neštumu, jie būna ir po gimdymo. Tau reikėtų geriau kreiptis pas gydytoją. Pirmiausia įsitikink, kad tikrai nenėščia, kadangi tikriausiai švytins rentgenu. Ar nesigydei neseniai hormonais? Kadangi gaktos simfizio disfunkcijos atveju suaktyvėja hormonas relaksinas. Manyčiau, logiškai mastant, prašosi išvada, kad galėtų ir gydymas hormonais jį suaktyvinti. Gydytoja geriau pasakytų. Čia jau reikia tirtis

Ne nesigydžiau hormonais. doh.gif poryt einu pas ginekologe reiks užsiminti jai būtinai. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(knatalja @ 2008 11 19, 23:27)
Ačiū Linux! mirksiukas.gif
Manyčiau busimoms mamytėms reikia žinoti apie simfizitą. Juk reikia ruoštis blogiausiam, o tikėtis geriausio! gun_smilie.gif
Taigi, tie skausmai gaktikauly nėra visai "nekaltas" pasiruošimas gimdymui. Skausmas - jau perspėjimas "stebėk"!  rolleyes.gif  Mano skausmai kol kas nėra tokie stiprūs, sakyčiau pakenčiami. Bet panaršius internete sužinojus apie gaktos simfizio disfunkciją, iš karto nupirkau diržą nėščiosioms (nors gydytoja liepė nešioti, maniau, kad man jo nereikėtų ax.gif ). Kai suskaudėjo, greitai pakeičiau nuomonę - kodėl sau nors kiek nepadėti?  cool.gif
Tie Kegelio pratimai manyčiau tikrai praverstų, nes daug kas giriasi, kad jie be to padeda "neplyšti". Kiek girdėjau iš pažįstamų daug kas plyšta gimdant.  verysad.gif Gal nors daug siūlių nereikės dėti  ax.gif  Nes tarpvietės masažas labiau panašus į masturbaciją  tongue.gif Ir ką daryti su nagais?  biggrin.gif
Linkiu, visoms  nestuke.gif sulaukti sekmingo gimdymo!  mirksiukas.gif

Papildyta:
Laba. Šiame forume esu naujokė, todėl atleiskite, jei nemokėsi kai kurių rašymo ypatybių.
Dėl simfezito mano patirtis tokia: pirmo vaiko laukiantis panašūs pojūčiai buvo 8 -e mėnesyje. Po gimdymo dingo. Laukiantis antro vaiko (po 6 metų pertraukos) ši pojūčiai atsirado labai anksti, pabaigoje net ant kito šono apsiversti buvo skausminga. Gydytojui net sakyti nereikėjo. Pamatęs kaip aš guluosi apžiūrai ir keliuosi iš karto pasakė įtarimus. Faktas tas, kad prieš tris dienas pati pagimdžiau 4250 g berniuka. Gydytojas prieš gimdymą patvirtino, kad sąvarža atsilaisvinusi per pirštą, bet nuramino ir liepė laukti pogimdyvinio laikotarpio. Greičiausiai dar per anksti ką nors postringauti, bet kol kas apsiversti ant kito šono dar skausminga, kaip ir pasikelti nuo kietesnio paviršiaus. Gydytojas nelinkęs siųsti rentgenui, kadangi nekrypuoju kaip antis. Belieka truputį lukterti ir žiūrėti naujai.
Beje, yra tokia nuomonė, kad simfezito atveju cezario pjūvis nieko neišsprendžia.
Atsakyti
QUOTE(Baltaibalta @ 2009 01 01, 14:37)
Gydytojas prieš gimdymą patvirtino, kad sąvarža atsilaisvinusi per pirštą, bet nuramino ir liepė laukti pogimdyvinio laikotarpio. Greičiausiai dar per anksti ką nors postringauti, bet kol kas apsiversti ant kito šono dar skausminga, kaip ir pasikelti nuo kietesnio paviršiaus. Gydytojas nelinkęs siųsti rentgenui, kadangi nekrypuoju kaip antis. Belieka truputį lukterti ir žiūrėti naujai.

o tu nenoretumei dar bent vienos nuomones is salies? gal vertetu ir kitam gydytojui pasirodyti, ypac jei skauda?... kadangi turiu pazistama, kuri po nepamatyto simfizito (nes jai neskaudejo), po gimdymo isgulejo 2 menesius, paskui dar vaiksciojo su ramentais, tai ... tavo gydytojo komentaras nuskambejo idomiai. Laikykis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linux: 08 sausio 2009 - 13:07
sveikos 4u.gif

Kaip gerai, kad radau bendraminciu smile.gif Man tie gaktikaulio skausmai rigi prasidejo gana anksti, apie 22-23sav. ir tesiasi iki siol, tiesa vienu metu buvo sumazeje, kad praktiskai nieko nebejauciau, bet dabar man jie vel prasidejo doh.gif velniskai skauda, negaliu normaliai eit, kaip pingvinas linguoju hihihi.gif Sunku apsiversti lovoje, net atsigulti ir tai sunku, bet ka pastebejau, kad paryciui skausmas atlegsta g.gif
Savo ginei esu sakius, bet man ji pasake, kad gal vaikas apsivertes blink.gif Nors bent jau dabar tikrai zinau, kad neapsivertes ir jei toliau neapsivers darys CP doh.gif
Uz triju svaiciu einu echo darytis, tai gal man paprasyt, kad pazetu ta tarpa tarp kaulu, nors echo man darys ne mano gine blink.gif
Baisu man daros unsure.gif
Atsakyti
Labukas, pasidalinsiu ir aš patirtimi apie simfizitą. Nors tai buvo prieš daugiau nei tris metus. Žodžiu, pradėjo skaudėti gaktikaulį man apie 25 savaitę kažkur. Iškart tik po pietų, vakarais, paskui jau nuo pietų, o dar vėliau jau nuo pat ryto. Maniau, kad čia yra normalu, niekam nieko nesakiau. Na, jau apie 30 savaitę tai skaudėjo taip, kad į lovą pati kojų neįkeldavau, tačiau maniau čia norma. Aišku, krypavau kaip antis. Na, atėjo kokia 34 savaitė kai aš nusprendžiau nuvažiuoti į ligoninę pas gydytoją pas kurią aš norėjau gimdyti. Ji mane pamatė ir sako, kame reikalas, ko taip eini? nu sakau man skauda labai... ji tada išsikvietė traumatologą. Paguldė mane ant lovos ir liepė kojas pakilnot. Ir ką-nepakeliu. Truputį gal pakėliau drebėdama visa kiek galėdama ten doh.gif žodžiu, vienaip kitaip ten bandė mane iškočiot, ir pasakė traumatologas-simfizitas. Daktarė liepė gult į patologinį bet prieš tai nusipirkt traumatologas liepė diržą ir susijuost per klubus. Žodžiu, vaikščiot susiveržus klubus teko. Pagulėjau ligoninėj. Gydymas tai nelabai koks buvo-tiesiog gulėt ant šono tai vieno tai kito. Po savaitėlės aš kojas užkėliau jau ant lovos. Atsigavau.

Tada siuntė į Raudoną kryžių pas traumatologą, į KMUK. Visur dariau tuos pratimus, bet jau pakėlaiu tas kojas, atsigavusi buvau.

KMUK daktarė pasakė man taip. Net nepasakė o parašė atsakymą daktarei, kad aš turiu gimdyti KMUK ir jei man bus liekamieji reiškiniai po gimdymo mane KMUK gydys.

Man pasakė taip-Afrikoj tai moterims specealiai perkerpa simfizį ir vaikšto jos kaip antelės, bet jūs tai nepergyvenkit, mes jus pagydysime. Ir išrašė nuo skausmo vaistų ir dar pasakė jei labai man skaudės tada atvažiuoti-darys rentgeną... man 36 savaitės buvo-vaiko galva jau buvo TEN.

Mano daktarė pasakė tik tiek-kad aš pas juos nevažiuočiau. Pasakė, kad jei aš būčiau jos dukra ji tikrai man nerekomenduotų pačiai gimdyti.

Na, turėjau dar atsigult į ligoninę, kad gydytojų konsiliumas nuspręstų ar gimdau pati ar ne. Tačiau prasidėjo sąrėmiai anksčiau ir padarė gydytoja man cezarį. Paklausiau jos ir dar kelių daktarų-to traumatologo ir kito giniaus (vyro) jie man sakė, kad nekvailiočiau.

Aš II ligoninėj tais metais buvau antras atvejis toks-taip sakė mano gydytoja.

Apskritai tai daktarai susiskirstę į dvi dalis-vieniems tai rimta kitiems visai čia niekis. Nu tada man taip susirodė.

Bet traumatologas man sakė, kad gydymas tai traumatologiniame skyriuje gulėjimas ne vieną mėnesį ir dar nėra garantijos, kad tikrai tu neliksi visam laikui "antelė"....

vat tokia mano istorija.
Papildyta:
ai, dar noriu pasakyti, kad po operacijos simfizio skausmo nejutau, eisena normali.
Atsakyti