Labukas, pasidalinsiu ir aš patirtimi apie simfizitą. Nors tai buvo prieš daugiau nei tris metus. Žodžiu, pradėjo skaudėti gaktikaulį man apie 25 savaitę kažkur. Iškart tik po pietų, vakarais, paskui jau nuo pietų, o dar vėliau jau nuo pat ryto. Maniau, kad čia yra normalu, niekam nieko nesakiau. Na, jau apie 30 savaitę tai skaudėjo taip, kad į lovą pati kojų neįkeldavau, tačiau maniau čia norma. Aišku, krypavau kaip antis. Na, atėjo kokia 34 savaitė kai aš nusprendžiau nuvažiuoti į ligoninę pas gydytoją pas kurią aš norėjau gimdyti. Ji mane pamatė ir sako, kame reikalas, ko taip eini? nu sakau man skauda labai... ji tada išsikvietė traumatologą. Paguldė mane ant lovos ir liepė kojas pakilnot. Ir ką-nepakeliu. Truputį gal pakėliau drebėdama visa kiek galėdama ten

žodžiu, vienaip kitaip ten bandė mane iškočiot, ir pasakė traumatologas-simfizitas. Daktarė liepė gult į patologinį bet prieš tai nusipirkt traumatologas liepė diržą ir susijuost per klubus. Žodžiu, vaikščiot susiveržus klubus teko. Pagulėjau ligoninėj. Gydymas tai nelabai koks buvo-tiesiog gulėt ant šono tai vieno tai kito. Po savaitėlės aš kojas užkėliau jau ant lovos. Atsigavau.
Tada siuntė į Raudoną kryžių pas traumatologą, į KMUK. Visur dariau tuos pratimus, bet jau pakėlaiu tas kojas, atsigavusi buvau.
KMUK daktarė pasakė man taip. Net nepasakė o parašė atsakymą daktarei, kad aš turiu gimdyti KMUK ir jei man bus liekamieji reiškiniai po gimdymo mane KMUK gydys.
Man pasakė taip-Afrikoj tai moterims specealiai perkerpa simfizį ir vaikšto jos kaip antelės, bet jūs tai nepergyvenkit, mes jus pagydysime. Ir išrašė nuo skausmo vaistų ir dar pasakė jei labai man skaudės tada atvažiuoti-darys rentgeną... man 36 savaitės buvo-vaiko galva jau buvo TEN.
Mano daktarė pasakė tik tiek-kad aš pas juos nevažiuočiau. Pasakė, kad jei aš būčiau jos dukra ji tikrai man nerekomenduotų pačiai gimdyti.
Na, turėjau dar atsigult į ligoninę, kad gydytojų konsiliumas nuspręstų ar gimdau pati ar ne. Tačiau prasidėjo sąrėmiai anksčiau ir padarė gydytoja man cezarį. Paklausiau jos ir dar kelių daktarų-to traumatologo ir kito giniaus (vyro) jie man sakė, kad nekvailiočiau.
Aš II ligoninėj tais metais buvau antras atvejis toks-taip sakė mano gydytoja.
Apskritai tai daktarai susiskirstę į dvi dalis-vieniems tai rimta kitiems visai čia niekis. Nu tada man taip susirodė.
Bet traumatologas man sakė, kad gydymas tai traumatologiniame skyriuje gulėjimas ne vieną mėnesį ir dar nėra garantijos, kad tikrai tu neliksi visam laikui "antelė"....
vat tokia mano istorija.
Papildyta:ai, dar noriu pasakyti, kad po operacijos simfizio skausmo nejutau, eisena normali.