Įkraunama...
Įkraunama...

Veisėjų patirtis, patarimai ir pan.

Sveiki,

savęs rimtu veisėjų ratui nepsiskiriu, kol kas dar naujokė veisime ax.gif , todel ir uzvedziau sita tema, nes man praverstu veisėjų ir jiems labai prijaucianciu patarimai 4u.gif , gal ir kiti rastu ka naudingo lens.gif

Taigi ėmiau domėtis kaciu veisimu, naršau po internetą, skaitinėjų rusiškas knygas apie veisimą, kačių genetiką, priežiūra, kergimą ir pan. pabendrauju forume su veisėjais, kuriems didelis dekui uz patarimus aciuks.gif

Pamaniau, kad gal atsirastų veisėjų norinčių pasidalinti savo patirtimi g.gif Paskaitinėjusi kai kuriuos forumus pastėbėjau, kad konkurencija veisėjams nesvetimas dalykas dry.gif , bet manau tokiems čia ne vieta schmoll.gif . Jei tuo užsiėmi iš malonumo, o ne dėl pinigo, tai kodėl gi nepasidalinus patirtimi su bendraminčiais friends.gif

Dabar turiu pirmąją kačiuku vada, informacijos is Bubastes gauti be sanu, jie man veislyna jau 2 menesiu registruoja ir tai po 5 e-mailu ir 7 skambuciu bash.gif , na bet ne apie tai cia dabar.
Mane domina kokios proceduros su kaciukais manes laukia. Zinau 3 skiepijimai, kas menesi, registravimas Bubasteje, cipavimas. Koks siu proceduru eiliskumas, kada kuo pasirupinti, kad pvz.. kaciuku reristracija ir dok isdavimas netruktu po pora menesiu. Na man idomu visi veiksmai, kuriuos turiu atlikti iki kaciukai iskeliaus pas naujus seimininkus.

Kokiu profesionalams skirtu maistu patartumete serti maitiancia kate?
Maniske taip isimilejusi Virbac salto aptdorojimo maisteli, kad i jokius kitus sausiukus neziuri ko tais schmoll.gif
Dekinga notworthy.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alna: 05 sausio 2008 - 23:04
O man si tema atrodo labai aktuali ir idomi (na, ne man paciai, bet siaip, is emes). Stebejausi anksciau, kodel tokios nera. Gal tarp veiseju konkurencija per didele? g.gif
Nors kol kas nelabai matau, ko cia konkuruoti. Isigijusi veisline kate pagaliau supratau, kodel tie kaciukai tokie brangus. Seniau atrode tiesiog geras biznis, o dabar suabejojau, ar kas nors is to pelno turi apskritai. Na, nebent dideli veislynai...
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2008 01 13, 23:23)
O man si tema atrodo labai aktuali ir idomi (na, ne man paciai, bet siaip, is emes). Stebejausi anksciau, kodel tokios nera. Gal tarp veiseju konkurencija per didele?  g.gif
Nors kol kas nelabai matau, ko cia konkuruoti. Isigijusi veisline kate pagaliau supratau, kodel tie kaciukai tokie brangus. Seniau atrode tiesiog geras biznis, o dabar suabejojau, ar kas nors is to pelno turi apskritai. Na, nebent dideli veislynai...

Na pagal perskaitytu kartu statistika matau, kad ja domimasi, bet niekas nepasisako viesai :-( . Nezinau kodel? blink.gif
Biznio tame as irgi nematau, kaip sakant hobis, geriausiu atveju pats save islaikantis.
Atsakyti
Alna, aš tik dabar pamačiau šią temą smile.gif Ir manau, kad ji labai gera.

Pastebėjimai tokie.
1. kačiukų nereikia kas mėnesį tris kartus skiepint. Klube gali paskiepinti pirmąjį kartą trijų mėnesių apžiūros metu (antrą kartą skiepins po mėnesio).
2. dėl kačiukų apžiūros reikia tartis iš anksto (prieš jiems sukankant trims mėnesiams); tuo apčiu reikia nusiųsti užpildytą vados registracijos formą (jei neturi, tai galiu atsiųst).
3. kol nebus konkrečių klausimų, nebus konkrečių atsakymų wink.gif

Linkiu visokeriopos sėkmės veisliniame darbe wink.gif
Papildyta:
Ai, dar. kačiukų dokumentų išdavimas truks ilgai. Kodėl? o gi todėl, kad viso klubo kačiukų dokumentų darymu (kaip ir kitu popierizmu) užsiima vienas ir tas pats žmogus. Kantrybės.
Atsakyti
plius pridesiu:

1. kergimo aktas.
2. informuoti apie gimusius kacius per 4 dienas kluba.
3. 3 menesiu aktuoti klube, cipuoti.
4. pateikti popierius ir aktavimo dokuementus ishsimti dokumentus.
5. skiepyti.
6. gali keliauti i naujus namus. (patarimas kaip veisejos, pirkimo pardavimo sutarti pasirasyti)
Atsakyti
QUOTE(Monoceros Devi @ 2008 01 13, 23:36)
plius pridesiu:

1. kergimo aktas.
2. informuoti apie gimusius kacius per 4 dienas kluba.
3. 3 menesiu aktuoti klube, cipuoti.
4. pateikti popierius ir aktavimo dokuementus ishsimti dokumentus.
5. skiepyti.
6. gali keliauti i naujus namus. (patarimas kaip veisejos, pirkimo pardavimo sutarti pasirasyti)

O gal būtų galima tos sutarties pavyzdėlių kokių ax.gif Ar čia kiekvienas veisėjas pat susigalvoja. Bet vistiek reiktų žinoti bent apie ką toje sutartyje rašoma blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2008 01 13, 23:23)
O man si tema atrodo labai aktuali ir idomi (na, ne man paciai, bet siaip, is emes). Stebejausi anksciau, kodel tokios nera. Gal tarp veiseju konkurencija per didele?  g.gif

Sveiki, nieko panasaus pelnas tik svajonese, nors turiu 12 kaciu, bet islaidos didesnes, negu pajamos.Dabar as isitikinusi tai " uzkreciama liga " arba "kaciu veisimas g.gif .Nebent tiems veislynams pelnas kurie kaciukus parduoda i uzsieni kuriu kaina nuo 1500 EUR.
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2008 01 14, 08:37)
O gal būtų galima tos sutarties pavyzdėlių kokių  ax.gif Ar čia kiekvienas veisėjas pat susigalvoja. Bet vistiek reiktų žinoti bent apie ką toje sutartyje rašoma  blush2.gif

Duodu pasirašyti sutartį, bet surašiau ją pati su teisininko pagalba. Rėmiausi kačių veisimo ir auginimo taisyklėmis bei savo nuožiūra.
Tačiau žinau, kad klube yra universali sutartis, kuria galima remtis kažkiek ir sau pritaikius pateikti pirkėjui.
Jei nori, galiu pagrindines gaires atsiųsti paštu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2008 01 14, 09:41)
Duodu pasirašyti sutartį, bet surašiau ją pati su teisininko pagalba. Rėmiausi kačių veisimo ir auginimo taisyklėmis bei savo nuožiūra.
Tačiau žinau, kad klube yra universali sutartis, kuria galima remtis kažkiek ir sau pritaikius pateikti pirkėjui.
Jei nori, galiu pagrindines gaires atsiųsti paštu wink.gif

El. paštą turi galvoje g.gif Labai noriu blush2.gif exotukai@gmail.com
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2008 01 14, 13:11)
El. paštą turi galvoje  g.gif Labai noriu  blush2.gif exotukai@gmail.com

Išsiuntau jau 4u.gif
Atsakyti
Keliu gerą ir naudingą temą į viršų 4u.gif Nes čia kažkokia gudruolė iškėlė apie 10 senų seniausių temų, parašiusi po keletą žodžių kiekvienoj fool.gif O naujos ir aktualios liko nežinia kur blink.gif
netgi apie vasaros karščius swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2008 01 14, 14:23)
Išsiuntau jau  4u.gif

ax.gif gal ir man galėtum atsiūsti blush2.gif
Atsakyti