Įkraunama...
Įkraunama...

Kvepiantys aliejai

Atidarau naują temą, nes niekur neradau pokalbių apie kvepenčiuosisu aliejus parvežtus iš Egipto. O važiuojam mes bevik dabar visi į tą Egiptą. Pastebėjau , kad daugelis (tame tarpe ir aš) grįžę gailisi nenusipirkę ar per mažai nusipirkę to gėrio. Bet ten neturint informacijos tikrai sunku išsirinkti, nes kvapų daug, galva susisuka, o ir tie arabai užknisa.
Papasakosiu savo "istoriją'. Kad Egipte egzistuoja kvepalai-aliejai, kurių kvapas išsilaiko ilgai ir užtenka labai ilgam, ir kad tikrai NEBRANGU, žinojau iš anksto, bet daugiau nieko nežinojau. Hurgadoj vis užeidavau į tas parduotuves, bet butelių daug, visi be pavadinimo, arabai kiša po nosim visko uostyt. Taip ir lieki be nieko.Vienoj parduotuvė sakau duokit man kvapą kaip Kenzo Amour. Davė, kažkas lyg ir kvepia. Už buteliuką 30ml. (po to kai sulyginau su kitur pirktais, tai kokių 5 ml nedapylė) ir stiklinį dekoratyvinį buteliuką ir dar vieną suvenyrą (lauktuvėm) sumokėjom 25litus. Manau, kad tikrai pigu. Aišku, kvapas, tai ne Kenzo. Į darbą neinu, bet į vonią tai pasaka. thumbup.gif thumbup.gif
Paskui nuvažiavo į Kairą, o ten visus veža į spec. parduotuvę, kuri, kaip žmonės šneka, priklauso Al Faedui. Kainos ten brangesnės. pvz 4x30ml.- 50USD, tai apie 120litų. Derėtis negalima, bet toliau nuo didesnio kiekio kaina krenta. Mano manymu, tai tikrai nėra brangu, nes bile kokio paprasčiausio eterinio aliejaus 10ml -10litų Senukuose.
Dabar visa esmė: Jie ten duoda sąrašą visų (gal ne visų, gal ir daugiau turi g.gif ) kvapų, duoda visų uostyt. Aišku kvapai visai susimaišo. Problema ta, kad tie pavadinimai "užšifruoti", bet turi analogus. Tikrai buvo Chanel CocoMadmousel, Hugo Boss Women, Farengheit, toliau neatsimenu. Aš pirkau Sandalo aliejų thumbup.gif, papiruso -vyrui, lotoso - nelabai jis mans, nors... ir Golden Water. Tas Golden water yra Thierry Mugler Angel. Bet grįžus paaiškėjo, akd aš šitų kvapų pakęst negaliu. Galvojau, gal čia š... įkišo. Bet Kristianoj pabandžiau - kvap[as vienas prie vieno. Tik aliejus laiko ilgiau. Rezultate - dalį atidaviau seseriai 9Jai patinka tas kvapas), o kitą dalį maišau su lotosu ir tada gaunu gerą kvapą, nors ne super, nes ne mano. Dabar aš noriu, kad kas nors man parvežtų tų kitų kvapų, bet nežinau kas po kuo paslėpta. Aš pateiksiu sąrašą, gal mes visos kartu kaip nors išsiaiškinsim.

Secret of Nile
Golden water -Angel
Christmas night
Arabian night
Qeen Cleopatra - gerai nepamenu, bet ar ne šitas Madmousel
Qeen Hatshipsut
Cairo
Habibi
Five secrets - lyg tais Chanel 5
Aida
Secrets of the desert - čia afrodiziakas, analogo neturi, bet girdėjau, kad thumbup.gif thumbup.gif . Jis net uždraustas exportuoti. Uždrausti išvežti masiškai (turistams leidžiama) 3 kvapai- šitas, lotoso ir payruso. Todėl šitų kvapų nėra jokiuose kitų šalių gamybos kvepaluose
Nefertity
Harem perfumes
Shahrazad
Pearls of the Nile
Isis
Nefertary
Aromas del oriente
Story of the orient
Thousand and one night
Omar Khayyam
Sphinx
Alla Din
Tut-Ankh_Amon
Good luck
Akhnaton
Hormoheb
Pharoh
Hours
Remses
Amon-Ra
key of life
Mena perfumes

Kažkuris iš šių yra Flower by Kenzo, bet neatsimenu ,darbe turiu užsirašius, tai ryt papildysiu

čia mišiniai. Su ne mišiniais ir taip aišku, jei rožė - tai rožė.
Tiesa dar turiu jazmino aliejaus. Išsiprašiau, kad pažįstama parvežtų. Čia išvis nerealu. Ir veidui tinka, ir tiesiog gryną vietoj kvepalų naudoju.

Šiaip tai aš juos visur naudoju: į dušo žele, kūno kremus pilu, į vonią. Galima ant žvakių palašint, tai degant visi namai pakvips.

P.S. Jei kas ruošiaties važiuoti, gal parvežttumėt man keletą bonkučių.Skolinga nelikčiau.
Atsakyti
visad pro sali praeinu, nepatinka man visas sitas reikalas...netraukia ...
esu tik is tuniso tokiu alieju atsivezus kazkada ir tai tik del grazaus buteliuko unsure.gif
Atsakyti
Aš tai jais nusivylus. Nieko gero. Buvau ir tam tipo muziejuj Kaire. Parsivežiau jazminų aliejaus.. Bet. Kvapas laiko trumpai. Na, pora val. maximum. Ir juo labiau nesuprantu, kam pirkti kvapų analogus doh.gif Rytų europiečiai kaip pamišę dėl tų aliejinių "chanelių", CK ir t.t., ir pan. Man kur kas geriau ir kokybiškiau kvepia tikrieji originalai, o ir konsistencija malonesnė. Pvz. jeigu ne vasara, tai su tuo aliejum nebent tik paausius gali pasikvėpint unsure.gif
Atsakyti
man drauge buvo atvezus kazkoki tai ten alieju. kvepejo tikrai skaniai, bet kad nelaike tai ne velnio. galiausiai gal pusmeti prastovejo ant lentynos, ir vaikas sudauze ta buteliukai. tai namai kelias dienas atsidave tuo aliejum doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliux: 23 sausio 2008 - 09:01
Kvepentys aliejai man nekvepia, o smirda doh.gif Vizitą į vieną tokią Egipto "kvepalų" parduotuvę ir dabar atsimenu. Man buvo tikra kančia, o kitos moteriškės kaifavo ir paskui dar pusę kelio čiauškėjo, kaip buvo smagu ir kaip pigiai prisipirko kvepalų Fui. Keletą "analogų" pauosčiau, nė iš tolo neprilygsta kvapams, kuriuos bandoma imituoti, kai kurių apskritai nepavyko atspėti neperskaičius etiketės lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Oj, merginos, Vilniuje yra tokia egiptietisku prekiu parduotuvele (prie Lukiskiu aikstes). Tai ten tu alieju... Tik dabar nebepamenu uz kiek mililitru reikia moketi 20 Lt, bo ten viskas jau supilstyta i mazulycius butelaicius. Uosciau, bandziau ant rankos: kvepia, laiko ilgai, bet....
Atsakyti
eteriniai aliejai Egipte tikrai geri thumbup.gif
jei perkies tikrai geroj parduotuvėlėj , jie laiko parą ir dar ilgiau
bet tada kainuoja nemažai , panašiai kaip Kaire muziejuj , nors keistai tai skamba muziejus , paprasčiausia parduotuvėlė su savo reklama g.gif

jei perkies turgavietėj tada kainuoja kur kas pigiau , už 1 ml nori jų svarą
šis aliejus man tinka tik į aliejines lempas ax.gif , mėgstu pakvėpint kambarį
ir man labai gražu ax.gif

dėl kvapu , gerai , kad patinka visiems skirtingi , nes kvepėtumėm visi taip pat smile.gif

man lotosas labai patinka , ir daugeliui kas uostė patiko
tik jaunom panikėm geriau patiko kiti kvepaliukai , nepamenu kaip vadinosi , nes pirkom uostydami , o ne pagal jų pavadinimus

bandžiau rast pas mus kažką panašaus , bet neradau schmoll.gif , tik Egipto parduotuvėje , ir nėra jie super brangus , tik neaišku kokios kokybės , nemanau kad neskiesti aliejai , nes tada turėtu kainuot dar brangiau

Papildyta:
Egipto parduotuvėje 5 ml apytiksliai kainuoja 20 lt
Atsakyti
Egipte nusipirkau eilinėj parduotuvėj kvapiojo aliejaus, kai grįžau man tas kvapas jau nelabai patiko, bet mano mergaitės kartais juo pasikvėpina, tai galiu pasakyti, kad kvapas tikrai labai ilgai išsilaiko. Tas kvapo išsilaikymas priklauso nuo pardavėjo sažiningumo, kiek jis tą aliejų atskiedžia.
Atsakyti
QUOTE(sssaule @ 2008 03 15, 16:00)
Egipte nusipirkau eilinėj parduotuvėj kvapiojo aliejaus, kai grįžau man tas kvapas jau nelabai patiko, bet mano mergaitės kartais juo pasikvėpina, tai galiu pasakyti, kad kvapas tikrai labai ilgai išsilaiko. Tas kvapo išsilaikymas priklauso nuo pardavėjo sažiningumo, kiek jis tą aliejų atskiedžia.

labai noreciau suzinoti, kokios "parduotuves" Egipte yra vadinamos elitinem unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Riuriu @ 2008 03 15, 15:51)
labai noreciau suzinoti, kokios "parduotuves" Egipte yra vadinamos elitinem  unsure.gif

raso, kad eilinej, ne elitinej biggrin.gif
Atsakyti
mamyte ka tik grizo mano is egipto, parveze pora buteliuku, kol kas laaabai patinka thumbup.gif
Atsakyti
buteliukai patinka? bigsmile.gif
Atsakyti