Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krūtimi-3

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 13, 13:29)
gOOte, pradejai izeidineti 4u.gif Nuleisk gara mirksiukas.gif

Siaip ne i tema, pasijuokimui biggrin.gif :apacioj, ties Vaiko mityba yra tema "Alus vaikui" lotuliukas.gif Tai mes cia diskutuojam apie MP nauda, misinuku nenauda, ale jus paskaitykit, kaip ten mamytes aluje nauda mato bigsmile.gif Ir kiek vitaminu, reikalingu kudikiui, tame aluje yra bigsmile.gif

nu jo, bishki, atsiprasau. Tiesiog uzkniso ta pati, per ta pati... Matai, as kaip beraste, o dar nescia, hormonu valdoma... ir nemoku taip graziai issireikst, kaip kelios cia rasiusios patyrusios mamytes, ot zaviuos, kartoja, kartoja, nepabosta, nesikarsciuoja, i asmenishkumus nelenda, et man mokytis ir mokytis.
siaip, sitoj temoj reiketu nagrineti "nenora maitinti", o MP nauda ir taip irodyta.

ir manau "nenoras" daugumoje atveju nesusiejes su MP nauda.
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2008 03 13, 12:56)

*mazina osteoparozes rizika (zindziusios 65 m moterys serga du kart reciau, zindziusios bent sesis menesius  serga 75% maziau)

Ne viskas taip vienareikšmiška ax.gif Štai vienas iš tyrimų, teigiantis, kad ilgas žindymas didina osteoporozės riziką
: Osteoporos Int. 2006;17(5):651-5. Epub 2006 Mar 1.Click here to read Links

INTRODUCTION: Despite numerous studies on risk factors for osteoporosis the effect of breast-feeding on bone mineral density (BMD) is unclear. In this study our aim was to determine the influence of total duration of breast-feeding on BMD, and subsequent risk of osteoporosis. Post hoc Bonferroni correction revealed that both the lumbar spine and femoral neck BMD results of women with longer duration of total breast-feeding were significantly lower than those of women with less duration of total breast-feeding. CONCLUSIONS: This study showed significant associations between total duration of breast-feeding and BMD. In conclusion, total duration of breast-feeding might be an important risk factor besides age, weight, and years since menopause in postmenopausal osteoporosis.

QUOTE(g00te @ 2008 03 13, 13:51)

ir manau "nenoras" daugumoje atveju nesusiejes su MP nauda.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu vat ir sudirbo, dabar man teks eit i interneto tyrus kitu tyrimu ieskot
lotuliukas.gif
Atsakyti
O šiaip dar pamąstymai apie pieno donorystę:
atliekamas pienas atiduodamas nemokamai, nes tuomet dingtų visa donorystės esmė. (kraują ima už atlygį, nes juo nėra kuo pakeisti, o jo vistiek reikia)
bet ar daug mamyčių kasdien važinėtų į banką nusitraukti pieno arba jį priduoti? Na, o jei jį ir surinkinėtų namie, ar tokioj šaly kaip LT, kas nors rūpintuosi jo paėmimu, transportavimu, laikymo sąlygom, išvežiojimu recipientėms?
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2008 03 13, 14:01)
nu vat ir sudirbo, dabar man teks eit i interneto tyrus kitu tyrimu ieskot
lotuliukas.gif

biggrin.gif Neturėjau jokio noro ar tikslo "sudirbti". Tiesiog parodžiau, kad su tais tyrimais ir jų išvadomis nėra viskas taip paprasta. Ir net neabejoju, kad paieškojusi rastum tyrimų, kurių išvados teigtų, jog žindymas osteoporozės rizką mažina.
Iš tiesų buvai visiškai teisi teigdama, kad ne žindymo naudos įrodymai svarbiausi, kai kalbama apie norą ar nenorą žindyti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(xskix @ 2008 03 13, 14:02)
O šiaip dar pamąstymai apie pieno donorystę:
atliekamas pienas atiduodamas nemokamai, nes tuomet dingtų visa donorystės esmė. (kraują ima už atlygį, nes juo nėra kuo pakeisti, o jo vistiek reikia)
bet ar daug mamyčių kasdien važinėtų į banką nusitraukti pieno arba jį priduoti? Na, o jei jį ir surinkinėtų namie, ar tokioj šaly kaip LT, kas nors rūpintuosi jo paėmimu, transportavimu, laikymo sąlygom, išvežiojimu recipientėms?

LT manau mažai realu.
Atsakyti
Štai ką užtikrina JAV:
National Milk Bank will supply everything you need to make donation as simple as possible. The following will be supplied at no cost to you:
Blood and DNA testing. NMB will even arrange for a technician to come to your home to collect samples.
Electric Breast Pump
Thermometer for your freezer
Collection containers & preprinted labels
Shipping containers and labels

Jei tai būtų Lt, donore tapčiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 03 13, 14:12)
biggrin.gif  Neturėjau jokio noro ar tikslo "sudirbti". Tiesiog parodžiau, kad su tais tyrimais ir jų išvadomis nėra viskas taip paprasta. Ir net neabejoju, kad  paieškojusi rastum tyrimų, kurių išvados teigtų, jog žindymas osteoporozės rizką mažina.
Iš tiesų buvai visiškai teisi teigdama, kad ne žindymo naudos įrodymai svarbiausi, kai kalbama apie norą ar nenorą žindyti  4u.gif
Papildyta:

LT manau mažai realu.

zinau (apie sudirbima), oponuoji ir tiek, sveikintina. paieshkociau - rasciau tikslu savo saltinio tyrima ir pan. tada tektu lygint saltiniu patikimums ir mokslini prestiza ir pan.
Skaitydama apie zindymo nauda, kol kas neradau apie Osteoparozes rizikos padidejima, tik atvirksciai, o vat skaityda apie osteoparoze, radau sitai
"Nëðtumas, kûdikio maitinimas ir sveiki kaulai
Nëðtumo sukelta osteoporozë pirmà kartà buvo pastebëta daugiau
kaip prieð 40 metø. Tuo metu mokslininkai buvo apraðæ 4 pagimd
þiusias moteris, turinèias skirtingo laipsnio stuburo osteoporozæ. 1955
metais jie apraðë 5 moteris, kurioms po gimdymo buvo nustatyti
slanksteliø lûþiai. Tolesni nëðtumo sukeltos osteoporozës tyrimai suk
ëlë daug diskusijø. Iðtirta, kad nëðtumo sukelta osteoporozë yra retas
reiðkinys.
Buvo nustatyta, kad tokia osteoporozë daugiausia iðsivysto pogimdyminiu
periodu (56 %) arba treèiame nëðtumo trimestre (41%). Tokios
moterys áprastai skundþiasi nugaros skausmu, ûgio sumaþëjimu ir slanksteli
ø lûþimais. Osteoporozinë bûklë paprastai atsiranda pirmo nëðtumo
metu, ji yra laikina ir daþniausiai nepasikartoja. Iki ðiol nëra visiðkai aiðku,
ar ðis sutrikimas yra nëðtumo pasekmë, ar atsiranda dël sveikatos sutrikim
ø, buvusiø prieð nëðtumà. Neatmetamas ir genetinio faktoriaus vaidmuo
nëðtumo sukeltos osteoporozës iðsivystymui.
Teoriðkai nëðtumo sukelta osteoporozë gali atsirasti dël kalcio stokos
motinos organizme ir padidëjusio kalcio iðsiskyrimo su ðlapimu. Nëðtumo
metu padidëja kalcio absorbcija þarnyne – ypaè antruoju ir treèiuoju
nëðtumo periodais. Organizmas atsako á vaisiaus kalcio poreikius, didindamas
bendro 1,25-dihidroksivitamino D kieká. Ðie du mechanizmai
padeda patenkinti padidëjusá kalcio poreiká nëðtumo metu.
Maitinimas krûtimi ir kaulinës masës netekimas
Tyrimais nustatyta, kad dauguma moterø, serganèiø nëðtumo sukelta
osteoporoze, yra krûtimi maitinanèios motinos. Maitinimo trukmë áprastai
svyruoja nuo vienos savaitës iki 7 mënesiø. Kaulø netekimas yra didesnis
tose skeleto vietose, kur aptinkama didesnë trabekulinio kaulo koncentracija.
Daþniausiai kaulø mineralø tankis stubure sumaþëja nuo 3 iki 5%.
Nustatyti du fiziologiniai aspektai, susijæ su kaulinës masës netekimu
laktacijos metu. Pirma – padidëja kalcio poreikis ið motinos kaulo. Ðis
kalcio poreikis priklauso nuo to, kiek pasigamina pieno ir kiek laiko trunka
laktacija. Antra – dël padidëjusio prolaktino kiekio krûtimi maitinanèios
moterys turi maþesná estrogeno kieká.
Tyrimais nustatyta, kad kaulø mineralø tankis, kurá moteris praranda
laktacijos metu, visiðkai atsistato per 6 mënesius po nujunkymo.
Todël maitinanèiai mamai reikëtø akcentuoti maitinimo krûtimi privalumus
ir svarbà, kartu nepamirðtant parekomenduoti vartoti kalcio papildus."
O anksciau straipsnyje pamineta daug osteoparozes rizikos faktoriu, pvz - estrogenu stoka, kalcio stoka arba neisisavinimas, ir tame tarpe maitinimas, jei mama jau nestumo metu susirgo "osteoparoze" arba del ....paboldinau . Cia tiek man pavyko rast lietuvishkai.

tik cia ne vieta tokiai diskusijai, einam i rimtesne tema.

apie pieno bankus - manau, dabar ir cia tai neitiketina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g00te: 13 kovo 2008 - 15:02
QUOTE(dange @ 2008 03 13, 13:58)
Ne viskas taip vienareikšmiška  ax.gif Štai vienas iš tyrimų, teigiantis, kad ilgas žindymas didina osteoporozės riziką
drinks_cheers.gif

blink.gif blink.gif blink.gif Na senos bobutes tai ir dabar sako, kad vienas vaikelis mamai kainuoja danti.
Atsakyti
http://www.infactcan...thy Mothers.pdf
o čia rašo, kad 4k sumažina osteoporozės riziką. Ir dar daug kitų gėrybių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 13, 14:59)
ohohoo ale tokiu laaabai mazai, vien jau praduotuveje vaiksciodama kai pasiziuri i kitu zmoniu vezimus kur su mazais vaikais- kruvos tyreliu doh.gif bet ne vienos misinuko indelio  na. tai gaunasi mzdg taip: vienu nuodiju, kitu gydau laugh.gif tai velgi g.gif ne ka prastesne uz tas esu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif tik skirtumas dar tame kad kai jos baigia 'gydyti' 'trucija' ir toliau, o ash baigiau 'nuodyti' ir 'gydau gydau gydau.."

Kuo gydai? g.gif Jeigul Nedavei savo pienuko? Ekologišku maistu? Ar taip tik bandai save apgauti?
O šiaip mažai kas gali sau leisti tokią prabangą kaip krūvos tyrelių... na mes irgi tikriausiai taip atrodom- kai važiuojam į MB tėviškę. (aš visada dėl viso pikto pasirūpinu "krūva" tyrelių. Mat jau ne kartą nusvilau- prisikviečia svečių- suguža visi į virtuvę. Pati pluša prie viryklės viskas užimta- nei kaip padaryt valgyt nei ką- tokiu atveju išgelbėja tyrelė. Pasakius tiesą dar ir dabar
stovi ant šaldytuvo- prieš kalėdas pirkom 4u.gif neprireikė- bet dėl viso pikto kai dabar važiuosiu turėsiu.
QUOTE(dange @ 2008 03 13, 14:59)
Tavo valia, tikėti šiuo pasakojimu, ar ne, galų gale šiandien tai nebeturi jokios reikšmės, tiesiog priminsiu, kad sifilio sukėlėjas aplinkoje gyvas būna yžač trumpai ir užsikrėtimui reikalingas tiesioginis kontaktas.

Nežinau 4u.gif pasakius tiesą- ji man taip aiškino- aš patikėjau- nesigilinau į tokius dalykus. Be to iš tiesų mačiau baisų bėrimą ir tokią kaipo vos ne šunvotę- tai ir patikėjau.

QUOTE(soske @ 2008 03 13, 15:09)

klepesova, na, sakyciau , vaika savo sveikiau maitinom. jokiu tyreliu. ir jokiu sildymu. o TB doh.gif nemoka laugh.gif ka ten moket? tai sau valgyt irgi, matyt, nepasidaro  na.. bet nesivelkim i asmeniskumus

Tiesą pasakius- retai pasidaro. ir dar... Ar tikra kad sveikiau? Iš kur jūs varškę gaudavot? Aš kaimiškos negaunu- bandžiau pirkt paprastą- maniškė vėmė. Pediatrė rekomendavo MIAU varškytę- bananinę arba vanilinę- sakė nuo jos neberia vaikučių. Obuoliukai pas mus naminiai, bulvės, morkos, taip pat... Na šildau. VONELĖJE> ne kažkokioje mikrobangų krosnelėje kur gaminant žūsta 60 procentų naudingųjų medžiagų o vonelėje: t.y. pripili verdančio vandens į vonelę ir įstatai indelį su maistu. maistas pamažu pašyla. iki valgymo temperatūros. MB jau net visą technologiją išdirbęs.
Rytais valgo daržovienę, pietums daržovės + sauja kruopyčių (ne daugiau- jei bus daugiau mūsiškė nevalgo) ir jautiena, veršiena, kalakutiena, labai retai kiauliena, 1 kartą į savaitę žuvis... jei nespėju grįžti pavakariams tas pats. nemanau kad tai jau taip nesveika... ir nesirgom tpfu, tpfu, tpfu... ir vaikas tikrai gerai atrodo, ir pediatrė giria- sako kad retai kuris vaikiukas taip gerai atrodo- ir sveika ir graži, ir linksma... Bet nežinau dar mažiukė mūsiškė. Bet atsidžiaugt negalim. Tik tiek kad nelabai toleruoja karvės pienuką- sakau- kol atradom tai ką ji gali valgyt iš pieno produktų. Na dar sviestą gali valgyt- bet šiaip- kas ne keista nuo dobilo ekologiškų produktų ne tik kad išberia, bet dar ir vemti pradeda. Bandžiau ne vieną kartą. verysad.gif

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 13, 15:29)
Siaip ne i tema, pasijuokimui biggrin.gif :apacioj, ties Vaiko mityba yra tema "Alus vaikui"  Tai mes cia diskutuojam apie MP nauda, misinuku nenauda, ale jus paskaitykit, kaip ten mamytes aluje nauda mato bigsmile.gif Ir kiek vitaminu, reikalingu kudikiui, tame aluje yra

Šiaip ne į temą: bet nealkoholinį alų kai kurie pediatrai iš tiesų rekomenduoja. Ir dar pasijuokim. Jei nealkoholinis alus mano tetos vyrui buvo vos ne kaip "sredstva" išrašiusi gydytoja- pas jį per mažas rūgštingumas...
O dabar juokitės. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Juk juokinga ane?
O šiaip dėl "bajerio" kaimiška gira laipsnių turi jei nežinojote.
Papildyta:
http://2beer.wordpre...udies-medicina/
Atsakyti
is straipsnio apie reklamos itaka
"E.Markūnienė pastebėjo žindymo trukmės priklausomybę nuo per mėnesį gaunamų šeimos pajamų. Didžiausia dalis (73 proc.) natūraliai maitinančių motinų buvo tarp tų, kurių vidutinės pajamos siekė 1001-2000 Lt per mėnesį. Mažesnes bei ypač dideles pajamas gaunančiose šeimose moterys nebuvo linkusios ilgiau žindyti. "Mažesnes pajamas gaunančios moterys dažniausiai neturi išsilavinimo ir nežino paprasčiausių dalykų apie žindymą. Turtingos moterys mano, jog už pinigus galima nusipirkti sveikatą, protingumą, ryšį su vaiku, todėl investuoja į mišinius", - paaiškino neonatologė. "
visas straipsnis cia , jis nera naujas, bet manau aktualus.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 13, 13:09)
galetu, uoi tikrai galetu bent jau tuos klijukus virti  ax.gif o tu manai, kad net ir toks mp sveikesnis?

Patikėk kad negalėtu. Ar esi skaičius kaip tie klijukai verdami? Tai toks užknisantis darbas, kad jei ir dabar reikėtu taip mišinukus ruošt, tai čia net temos tokios nebūtu. Kaip mano baba sakė - vajė kokia aš laiminga buvau, kad man nereikėjo per dienų dienas prie pečiaus tuos klijukus viraliot ir šildaliot vaikui valgyt užsimanius.
O tu įsivaizduoji kad mama narkomanė ar alkoholikė gali tupėt maišydama tą košę-klijų trejetą valandų?
Jei nesupratai - tai nemaitindama MP asociali motina lygiai tokia pat asociali, be to lygiai taip pat sėkmingai numarintų vaiką tiesiog badu ar dėl nepriežiūros jis paspringtu, užsikrėstu kokia zaraza dėl nešvariai paruoštu buteliuku ir mišinuku, gal net greičiau, nei ta kuri maitina. Be to nemanyk kad viską ką motina suvartoja papuola į MP, patikėk nuo taurės vyno MP netampa su laipsniais.
Finansinė pusė tai irgi prie MP pliusų: įsivaizduok šeimą kuriai striuka su pinigėliais, o kūdikėlis priima tik kokybiška ir brangų mišinėli, ar tu čia tokia geresnės kastos ir visi kurie ubagai - nežmonės, nematai jų ir neįsivaizduoji kad tokių yra, o tie kurie yra - patys kalti?
Dar, iš kur tamsta žinai kad tos su tyrelėm maitinančios - apklausą darei prie prekybos centro? Nepagalvojai kad mišinukus perka optam, o tyreles tarkim, reikalui prispyrus, kai savos tyrelės kažkodėl neišsivirė. Ir kaip pastebi kas ką krepšiuose susikrovęs, tai matyt ateini pasižiūrėt, o ne apsiprekint (aišku vėl atsakysi, kad ne *** ble, nors suprask, čia ne klausimas)
Tiesa pasakius vis vien tu čia nieko, man rodos, neskaitai, tik įsiterpi kad neduok dieve tave pamirš, nebeauklės, o tu šmaikščiai neatsakysi... Ir išvis man kažkodėl atrodo, kad tu už mano septynmetę dukrą nesi protingesnė, o tavo požiūris nesiskiria nuo mano dukros jausmų savo mylimai lėlei.

Jei ką tai atsiprašau kitų dalyvių, kad temą priteršiau blush2.gif .

Atsakyti