Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krūtimi-3

Tik nedaugelyje reklamų užsiminta, kad motinos pienas - pranašesnis nei jo pakaitalai. Taip pat retai būna parašyta, jog vartoti mišinį galima tik gydytojui rekomendavus. Niekur nebuvo užsiminta apie socialines ir finansines vartojimo pasekmes ir apie tai, kad mišiniams mamos privalo naudoti specialų vandenį. Slepiama, kad, sumaišius mišinį su paprastu vandentiekio vandeniu, susidaro nuodingos medžiagos - kancerogenai. Tokios informacijos ir įspėjimų apie pavojų sveikatai reklamose nepastebėjau. Visi šie duomenys privalės būti reklamoje, kai tapsime ES nariais ir visas Motinos pieno pakaitalų rinkodaros kodeksas įsigalios Lietuvoje", - aiškino R.Vaitiekūnienė.

Štai tau ir nauda... O dabar pasigilinam kurios mamos perka tą spec vandenį? Aš iš viso tik 1 firmos vandenį mačiau- ir dar su MB pasjuokavom kad žiū... jau ir vandenį litrais pardavinėja... doh.gif
Papildyta:
"laktacijos fiziologijai neigiamos įtakos turi žinduko naudojimas"

Šitai man yra tikra naujiena... gerai kad maniškė žinduko iš karto nepripažino... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2008 03 13, 12:37)
ir nesakykit, kad niekad negeriate nevirinto naminio karves pieno, negi namie viska sterilizuojat ir kvarcuojat, o mazu Rotas, Noras, gelta ant duru rankenos ir pan.

negeriu nei virinto, nei nevirinto ir kuo puikiausiai gyvenu.
Vaikai geria parduotuvini. Ta namini karves piena geria nebent kai pas prosenelius kaime buna ( jie karve patys turi), nu dar pas mano krikstatevi ( irgi nuosavas ukis), bet ir tai gan nenoriai, nes per riebus
O taip pieno belekur - prie turgaus ar salikese neperku.
Lygiai taip pat kaip ir yra laikomasi elementarios higienos.
P.S gimiau ir augau tais laikais, kuriuos tu aprasai ir buvau maitinta zindyves - mamai kazkuriuo laikotarpiu buvo su sveikata blogai, bet tada nebuvo tokio pasirinkimo kudikiams pritaikyto maisto. Net negaliu pasakyti ar is viso buvo pasirinkimas, tik prisimenu, kad brolis man uz spec talonus eidavo parnesti kazkokio pienuko/kefyriuko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 13 kovo 2008 - 16:00
QUOTE(Klepesova @ 2008 03 13, 15:49)
Šiaip ne į temą: bet nealkoholinį alų kai kurie pediatrai iš tiesų rekomenduoja. Ir dar pasijuokim. Jei nealkoholinis alus mano tetos vyrui buvo vos ne kaip "sredstva" išrašiusi gydytoja- pas jį per mažas rūgštingumas...
O dabar juokitės. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Juk juokinga ane?
O šiaip dėl "bajerio" kaimiška gira laipsnių turi jei nežinojote.
[

Jei man pediatras pasiulytu nealkoholinio alaus vaikui-pakeisciau toki nekompetetinga gydytoja schmoll.gif Visi gazuoti, negazuoti bealkoholiniai, alkoholiniai gerimai vaikui iki 3 metu yra GRIEZTAI draudziami.
O kad suaugusiam siulo gydytis alkoholiu-tai kita tema, nesusijusi su vaiku zindymu. Mano mamai pvz nuo skrandzio zaizdu buvo israse gydytis kvietiniu "samagonu". Ir kas svarbiausia, padejo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 03 13, 14:27)
Na nezinau kiek tame tiesos, bet sesele sake, kad galima uzsikresti, jei sutaps kad zaizdele turintis burnoje atsigers, o po to gers irgi su zaizdele ant lupu blush2.gif  Tada dar vaikas buvau - ka sake priemiau ir zinau lotuliukas.gif
o tas pirmas 10 tikrai vede linksma gyvenimo buda, visos drauges ir kartu linksmindavosi, o kiti 3 - ne prie ko - skyresi ir klases ir nepazystami buvo mirksiukas.gif . Is visos mokyklos, kur mokesi apie 1000 - tik 3, nera daug, bet visgi g.gif

na taip, kartais atrodo , kad visos cia sedincios skaito tik SM ir zinao, ka "viena boba sake"..
Atsakyti
QUOTE(Mirandaa @ 2008 03 13, 19:30)
na taip, kartais atrodo , kad visos cia sedincios skaito tik SM ir zinao, ka "viena boba sake"..

blink.gif o tu visa informacija gauta mokykloje tikrinai ar tiesa mastau.gif , juk pasakodavo ir aiskindavo situacijas mokytojai ar sesele, kuriomis bent jau tada maciau reikala tiketi rolleyes.gif Tuo metu kas yra SM nezinojau net, ir neto neturejau, neskaitant kompiuterio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2008 03 13, 14:11)
eik pati ir skaitykis, tikrai pasiknisusi rasi, kiek tiksliai nuo kokio maitinimo  trukmes kokios ligos rizika mazeja, tikrai tokie skaiciai yra, o as turejau po ranka osteoparozes.
o jei visi tyrimai Sh... verti ir tik tu viena zinai geriau, ka cia su tavim kalbet? ir apskritai, ko tada i BA vaziavai gimdyt? reikejo namie, gi geriau viska zinai.

O kas tave vercia ta margarina valgyt, valgyk namini sviesta is eko pieno, o ko i ta saule lyst? juolab tau, aptekusiai pinigais? pala pala, o kodel tu tiki, kad margarinas blogas, gi cia sh... mokslininku tyrimai? o apie silikonines krutines tiki, ka mokslinkai sako, plastinemis operacijomis, kaip suprantu nesinaudotum, gi sh... mokslininkai ir tokius dalykus tiria? o kam tada pati studijuoji? gi viska zinai?

ale ziuriu jum negerai laugh.gif lotuliukas.gif ko prilipo tas BAKas ? na ir vaziavau ten ir mokejau ir turiu ash tu pinigu, bet tema ne apie tai blink.gif atrodo, kad pykstat, nes BAKe 'gimdziau', ir turiu pinigu lotuliukas.gif ale ko cia pykt? tema visiskai ne 'kas kiek turi bapkiu, kas kur gimde ir kiek mokejo'. tai , paminejau gal cia kazkur tai savo postuose, bet nematau reikalo visur prikisinet blink.gif o del info, kam man ieskoti, juk man jus norit irodyt kad MP begalo be krasto sveikas, naudingas, nepakeiciamas. tai ir netikiu kad margarinas blogas, tai ir valgau laugh.gif pati sau priestaraujat laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 13, 19:54)
ale ziuriu jum negerai laugh.gif  lotuliukas.gif ko prilipo tas BAKas ? na ir vaziavau ten ir mokejau ir turiu ash tu pinigu, bet tema ne apie tai  blink.gif atrodo, kad pykstat, nes BAKe 'gimdziau', ir turiu pinigu  lotuliukas.gif ale ko cia pykt? tema visiskai ne 'kas kiek turi bapkiu, kas kur gimde ir kiek mokejo'. tai , paminejau gal cia kazkur tai savo postuose, bet nematau reikalo visur prikisinet  blink.gif o del info, kam man ieskoti, juk man jus norit irodyt kad MP begalo be krasto sveikas, naudingas, nepakeiciamas. tai ir netikiu kad margarinas blogas, tai ir valgau laugh.gif pati sau priestaraujat laugh.gif

lotuliukas.gif
sakiau, nenoras maitinti visishkai nesusiejes su MP nauda
is visu postu ji atsirenka tuos, kuriuose nesusivaldoma, o postu su naudinga info "nemato"...
oi oi, o BAKa paminejau del labai paprastos priezasties - yra tokiu zmoniu grupe, kurie tik isleisdama kruvas pinigu (dazniausiai pamegdzioja daugiau pasiekusius ar labiau turtingus zmones) jauciasi gerai ir teisingai, tokiems suveikia tik "brangus" argumentai. Kiek zinau BAKas irgi uz naturalu maitinima, net kursai ten kazhkokie kazhkada vyko, tiesa, senokai nesidomejau.
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2008 03 13, 21:44)
lotuliukas.gif
sakiau, nenoras maitinti visishkai nesusiejes su MP nauda
is visu postu  ji atsirenka tuos, kuriuose nesusivaldoma, o postu su naudinga info "nemato"...
oi oi, o BAKa paminejau del labai paprastos priezasties - yra tokiu zmoniu grupe, kurie tik isleisdama kruvas pinigu (dazniausiai pamegdzioja daugiau pasiekusius ar labiau turtingus zmones) jauciasi gerai ir teisingai, tokiems suveikia tik "brangus" argumentai. Kiek zinau BAKas irgi uz naturalu maitinima, net kursai ten kazhkokie kazhkada vyko, tiesa, senokai nesidomejau.

ka ten i tuos straipsnius pacituotus atsakineti, tesiog nematau prasmes. bet garantuoju, paieskojus gerai, rasciau visiskai kitokius 'irodymus'. todel ir atsirenku. zinai, daznai nesusivaldai laugh.gif todel ir atsakineju i tavo postus pagrinde wink.gif
kaip tai nesusije? susije tiek, kaip ir sakaiu kad neatrodo ant tiek sveika. bet neneigiu ir drasiai sakau, kad ir papu gaila. o ko cia man reiktu kazka slepti? kazkas domejosi ar mano MB zino ka cia rasineju ir t.t. zinoma zino. pasijuokiam kartais. ir pasakaiu jam tiesiai sviesiai kad nemaitinsiu, nes nenoriu, nematau prasmes, gaila papu ir dar 1000000000 priezasciu. ir ka, o gi nieko. valio. nusisypsojo ir pabuciavo, paskui pasake kad ir jam neatrodo tai taip butina.
o bakas ar uz naturalu maitinima ar ne, man dzin. buytent, kadangi sumokejau ten nemazai pinigu nieks man nieko tokio ten ir negalejo aiskint irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 13, 22:23)
kaip tai nesusije? susije tiek, kaip ir sakaiu kad neatrodo ant tiek sveika. bet neneigiu ir drasiai sakau, kad ir papu gaila. o ko cia man reiktu kazka slepti? kazkas domejosi ar mano MB zino ka cia rasineju ir t.t. zinoma zino. pasijuokiam kartais. ir pasakaiu jam tiesiai sviesiai kad nemaitinsiu, nes nenoriu, nematau prasmes, gaila papu ir dar 1000000000 priezasciu. ir ka, o gi nieko. valio. nusisypsojo ir pabuciavo, paskui pasake  kad ir jam neatrodo tai taip butina.
o bakas ar uz naturalu maitinima ar ne, man dzin. buytent, kadangi sumokejau ten nemazai pinigu nieks man nieko tokio ten ir negalejo aiskint  irnesakyk.gif

Nu kokia tu didvyre lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kokia tu saunuole, visus pinigais uzciaupi lotuliukas.gif Kaip tu savimi didziuojies. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 13, 22:23)
ka ten i tuos straipsnius pacituotus atsakineti, tesiog nematau prasmes. bet garantuoju, paieskojus gerai, rasciau visiskai kitokius 'irodymus'. todel ir atsirenku. zinai, daznai nesusivaldai laugh.gif todel ir atsakineju i tavo postus pagrinde wink.gif
kaip tai nesusije? susije tiek, kaip ir sakaiu kad neatrodo ant tiek sveika. bet neneigiu ir drasiai sakau, kad ir papu gaila. o ko cia man reiktu kazka slepti? kazkas domejosi ar mano MB zino ka cia rasineju ir t.t. zinoma zino. pasijuokiam kartais. ir pasakaiu jam tiesiai sviesiai kad nemaitinsiu, nes nenoriu, nematau prasmes, gaila papu ir dar 1000000000 priezasciu. ir ka, o gi nieko. valio. nusisypsojo ir pabuciavo, paskui pasake  kad ir jam neatrodo tai taip butina.
o bakas ar uz naturalu maitinima ar ne, man dzin. buytent, kadangi sumokejau ten nemazai pinigu nieks man nieko tokio ten ir negalejo aiskint  irnesakyk.gif

Man tai tavo vyro gaila, kažkoks užspaustas po padu... arba nelabai domisi, ką vaikui duoda žindymas, buvimas su mama, o ne su aukle, ypač jei mama neturi svarbių reikalų nail.gif
gerai kad mano apsišvietęs wub.gif jei reikia pagalbos, pats ją suteikia, o ne numeta vaiką svetimiem žmonėm.
o BAK man atrodo už cezarius, pinigai gi niekam nepakenkė. maždaug 8 iš 10 gimdymų privačiose klinikose baigiasi cezariu, na, o jeigu yra komlikacijos į tą patį antakalnį veža, tad nematau prasmės tokius pinigus mokėt.
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2008 03 13, 16:32)
Tik nedaugelyje reklamų užsiminta, kad motinos pienas - pranašesnis nei jo pakaitalai. Taip pat retai būna parašyta, jog vartoti mišinį galima tik gydytojui rekomendavus. Niekur nebuvo užsiminta apie socialines ir finansines vartojimo pasekmes ir apie tai, kad mišiniams mamos privalo naudoti specialų vandenį. Slepiama, kad, sumaišius mišinį su paprastu vandentiekio vandeniu, susidaro nuodingos medžiagos - kancerogenai. Tokios informacijos ir įspėjimų apie pavojų sveikatai reklamose nepastebėjau. Visi šie duomenys privalės būti reklamoje, kai tapsime ES nariais ir visas Motinos pieno pakaitalų rinkodaros kodeksas įsigalios Lietuvoje", - aiškino R.Vaitiekūnienė.

Štai tau ir nauda... O dabar pasigilinam kurios mamos perka tą spec vandenį? Aš iš viso tik 1 firmos vandenį mačiau- ir dar su MB pasjuokavom kad žiū... jau ir vandenį litrais pardavinėja... doh.gif
Papildyta:
"laktacijos fiziologijai neigiamos įtakos turi žinduko naudojimas"

Šitai man yra tikra naujiena... gerai kad maniškė žinduko iš karto nepripažino... blink.gif

na jus rašot apie vandienį. Vat Indijoje kartais žmones mišinuką sumaišo su karvės pienu ir taip kudikius maitina blink.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 13, 21:23)
irnesakyk.gif

Davai, tai rask geriau paieskojus ir kitokiu straipsniu. Noriu paskaityti. Ir man idomu. ax.gif ax.gif biggrin.gif
Atsakyti