Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės, skrydžiai su vaikais

Sveikos, arteja atostogu sezonas.

Gal teko dalyvauti turizmo firmu organizuojamose kelionese autobusu?

Pradejau rinktis kelione, kuri butu idomi mano 7metu dukrai. Pasirodo, pasirinkt sunkoka - sunku ivertinti ne tik tai, ar keliones programa bus idomi vaikui, bet ir ar atlaikys... 4u.gif

Na, logiska butu manyti, kad vaikams turetu buti puikiai pritaikomos keliones po pramogu parkus, taciau kokios dar keliones galetu jiems buti idomios?
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2008 03 27, 01:47)
Sveikos, arteja atostogu sezonas.

Gal teko dalyvauti turizmo firmu organizuojamose kelionese autobusu?

Pradejau rinktis kelione, kuri butu idomi mano 7metu dukrai. Pasirodo, pasirinkt sunkoka - sunku ivertinti ne tik tai, ar keliones programa bus idomi vaikui, bet ir ar atlaikys...  4u.gif

Na, logiska butu manyti, kad vaikams turetu buti puikiai pritaikomos keliones po pramogu parkus, taciau kokios dar keliones galetu jiems buti idomios?

kadangi kelionės autobusu daugiau yra pažintinės, tad su idomumu tokio amžiaus vaikui yra sunkoka.Pati prieš savaite grįžau iš kelionės po Italija.Tempas nesvietiškas, bet...mano 7m. džigitas atlaikė puikiausiai- tikrai ju didžiuojuosi, jam kaip vaikinui dideli ir nepakartojama ispūdį paliko Koliziejus, na o bažnyčių anot jo...galėjo ir nebūti biggrin.gif
Pirmiausia, kaip mama mamai galiu patart, kad būtina rinktis keliones tik su nakvynėmis viešbučiuose.Mums pasisekė super thumbup.gif .Nors prieš kelione uvo bemiegių naktų, su pamastymais ar gerai darau, kad i tokia pažintine kelione vežuosi savo mažių?????bet dabar ir savim džiaugiuos kad ji pasiėmėm kartu.
Aišku vaikams gal labiau būt patike kokiam disneilende, bet kaip sakoma
" Istorijos nesuklastosi " smile.gif po daug laiko mokysis istorijops ir didžiuosis kad ten buvo ir viska matė
Atsakyti
mes autobusu su vaikais važiavom į Kroatiją- vyresnioji buvo gal kokių7, mažoji 5,5 . Kelionę pernešė tikrai puikiai ir ramiai. Viskas buvo įdomu , nors ir į priekį ir atgal prieš kelis metus buvo po vieną naktį autobuse . Bet gal čia ir dar nuo vaikų priklauso - ar labai išpaikintas ar ne, kaip priima naujoves ir .t.t reikėtų patiems realiai įvertinti savo vaiko galimybes . Maniškės elgėsi noramaliai, ramiai, o atgal grįžtant su mūsų grupe grįžo kiti turistai, kurie buvo pasilikę ten dvi savaites, jų buvo irgi 2 vaikai - vienas vyresnis,nei mano, kitas panašus kaip mano mažė. Autobusas tikra to žodžio prasme kentė tų vaikų terorizmą ir tėvia buvo paprašyti daugiau dėmesio skirti vaikams. Net pagyrimų maniškės susilaukė ir saldainių blush2.gif - šita dalis mano mergiotėms labai patiko doh.gif lotuliukas.gif .
Taip kad žiūrėkit.
O su vaikais galima ir reikia keliaut , kai tik jie sugeba suprast ką mato ir kas tai yra 4u.gif
Atsakyti
Va, pilnai sutinku, kad su vaikais reikia keliauti, bet bijau, kad taip gali nutikti, kad kiti keleiviai mane tikrai prakeiks...

Tiesiog mano pana biski palepinta, be to, niekada nera dar keliavus ilgiau nei keleta valandu... g.gif Nors sunku numatyti, kaip bus.

Kol kas linkstu pasirinkti 4 dienu kelione Tatrai-Krokuva. Ieina stalagmitu-stalaktitu urvai, kelimasis ir kopimas i Chopoko virsune, Beseniovo terminiai baseinai, Velickos, apzvalgine ekskursija po Krokuva, Krokuvos vandens pramogu parkas. Man atrodo programa sudaryta neblogai, turetu but idomu 7 metu vaikui. Kaip jums atrodo? (i pacia Chopoko virsune kopti nera butina, jei ka). Bet paskutine naktis autobuse... blink.gif , bet gal kaip tik geriau, jei tik ramiai uzmigs ir miegos... Bet vel gi - ka gali zinot.

Papildyta:
QUOTE(vidal @ 2008 03 27, 13:54)
kadangi kelionės autobusu daugiau yra pažintinės, tad su idomumu tokio amžiaus vaikui yra sunkoka.Pati prieš savaite grįžau iš kelionės po Italija.Tempas nesvietiškas, bet...mano 7m. džigitas atlaikė puikiausiai- tikrai ju didžiuojuosi, jam kaip vaikinui dideli ir nepakartojama ispūdį paliko Koliziejus, na o bažnyčių anot jo...galėjo ir nebūti biggrin.gif
Pirmiausia, kaip mama mamai galiu patart, kad būtina rinktis keliones tik su nakvynėmis viešbučiuose.Mums pasisekė super thumbup.gif .Nors prieš kelione uvo bemiegių naktų, su pamastymais ar gerai darau, kad i tokia pažintine kelione vežuosi savo mažių?????bet dabar ir savim džiaugiuos kad ji pasiėmėm kartu.
Aišku vaikams gal labiau būt patike kokiam disneilende, bet kaip sakoma
" Istorijos nesuklastosi " smile.gif  po  daug laiko mokysis istorijops ir didžiuosis kad ten buvo ir viska matė

Na, stebuklas, esu isitikinus, kad mano pana Italijoj tikrai isprotetu nuo visu tu baznyciu... (bijau ir man nelabai patiktu) g.gif Kad maniskei miestai, juo labiau muziejai ir baznycios nepatinka, - tai faktas. lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(zuveleDi @ 2008 03 27, 19:56)
mes autobusu su vaikais važiavom į Kroatiją- vyresnioji buvo gal kokių7, mažoji 5,5 . Kelionę pernešė tikrai puikiai ir ramiai. Viskas buvo įdomu , nors ir  į priekį ir atgal prieš kelis metus buvo po vieną naktį autobuse . Bet gal čia ir dar nuo vaikų priklauso - ar labai išpaikintas ar ne, kaip priima naujoves ir .t.t reikėtų patiems realiai įvertinti savo vaiko galimybes . Maniškės elgėsi noramaliai, ramiai, o atgal grįžtant su mūsų grupe grįžo kiti turistai, kurie buvo pasilikę ten dvi savaites, jų buvo irgi 2 vaikai - vienas vyresnis,nei mano, kitas panašus kaip mano mažė. Autobusas tikra to žodžio prasme kentė tų vaikų terorizmą ir tėvia buvo paprašyti daugiau dėmesio skirti vaikams. Net pagyrimų maniškės susilaukė ir saldainių  blush2.gif - šita dalis mano  mergiotėms labai patiko  doh.gif  lotuliukas.gif .
Taip kad žiūrėkit.
O su vaikais galima ir reikia keliaut , kai tik jie sugeba suprast ką mato ir kas tai yra  4u.gif

I Makarska sunkus ir ilgas pats vaziavimas, o ekskursijos pakeliui - neilgos, vaikams iveikiamos. Bet vaziavimas tai tikrai verginantis net ir suaugusiam. Saunuoles paneles. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atlantida: 27 kovo 2008 - 23:54
As kai buvau vaikas tai visada norejau vaziuoti autobusu visa nakti thumbup.gif atrode tokia egzotika! ne itin patogu bet faina smile.gif
Atsakyti
I Makarska sunkus ir ilgas pats vaziavimas, o ekskursijos pakeliui - neilgos, vaikams iveikiamos. Bet vaziavimas tai tikrai verginantis net ir suaugusiam. Saunuoles paneles. ax.gif
[/quote]

aš taip pat labai bijojau tų pravažiavimų iš vietos i vieta, bet pati kelione i Italija visai nenuvargino, kadangi autobuso vairuotojai kas 2-2.5 val PRIVALO sustoti, tad trumpi ar ilgesni prasilakstymai vaikams visai patinka, na žinoma jei keliaujat karšta, tada jau nuvargina karštis. I kelione reik pasiimti ivairių žaidimu, popieriaus , pieštuku ir panašiai. ...Aš dar buvau išpirkus savo džigitui papildoma vieta šalia, tai jis jautėsi labai poniškai ir patogiai, manau jei naktis nusimato autobuse tai būtinai reik mažam vaikui papildomos vietos ( čia tik mano nuomonė ), nes jei pervargs schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
sena tema
Pratesiam tema ax.gif
Man siuo metu labai aktualu, ka reikia pasiimti i kelione blush2.gif Ruosiames i Turkijos kurorta Alanija. Kartu su mumis vaziuos ir musu atzalos 4 ir 2 metu smile.gif Taigi prasom visas pasisakyti smile.gif Kelione mums tokia pirma karta taigi patarimai visu laukiami rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Užmirstuole @ 2008 03 31, 17:29)
Pratesiam tema  ax.gif
Man siuo metu labai aktualu, ka reikia pasiimti i kelione  blush2.gif Ruosiames i Turkijos kurorta Alanija. Kartu su mumis vaziuos ir musu atzalos 4 ir 2 metu smile.gif Taigi prasom visas pasisakyti  smile.gif Kelione mums tokia pirma karta taigi patarimai visu laukiami  rolleyes.gif

Man irgi šis dalykas aktualus. Ypač ko prireiks beveik dviejų metukų vaikui . Nuo vaistų iki žaislų. ax.gif Žinau, kad priksim tą tokį pripučiamą daiktą baseinui, kur pasodinti galima kaip vaikštukuose, kad neiškristų. Ieškom tapkučių baseininių, tik nelabai sekasi. O guminių nelabai noriu pirkt- baisu, kad nepritrintų. Kepurytę nertą imsim, dar vieną vasarinę nupirkt reikės. Dar mąstom dėl maudymuko. ax.gif Šiaip kibiriuką, kąstuvėli, formelių imsim (sakė, kad Sidėje geras smėliukas). Kremai nuo saulės, po saulės, purškiklis nuo uodų... Na aišku pampersai (jeigu neatpratinsim iki to laiko), pampersai baseinui, mišinukas, rūbai ir t.t ir pan.
Daugiau nemąsčiau ką imti. Dar yra laiko. rolleyes.gif
Dėl vežimėlio dvejojam, bet turbūt neimsim. schmoll.gif

P.S ačiū už naują temą. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amiletta: 31 kovo 2008 - 20:36
Aciu uz temele, o as pasikartosiu ko senojoje klausiau. Ruosiames i Kreta su 4 men mazyle. kas keliavot su tokiu mazu vaiku, gal patarsit ar reikia imtis auto kedute, ar neverta terliotis (pamenu, kad i Lenkijos avialiniju auto kedutes netilpo) Ir ar skrydziams Europoje avialiniju taip at galima prasyti kedes vaikui - jei neperkamas atskira vieta. Aciux is anksto 4u.gif
Atsakyti
Amiletta, tu basuciu pasiziurek Internetinese parduotuvese (jos nebrangios, apie 25 lt). As pasiemiau medziagines, tik ju padukas guminis, gruobletas, bet jos spec. baseinams ir maudynems. jos tikrai nepritrins. jei ka, parasyk i az, imesiu tau nuotrauka.
Mes ir planuojam kelione, tai pirmiausiai imsiu - vezima, juk jis i bagaza neiskaiciuojamas, o ten jo niekur tampyt nereiks, tik i autika nusinest.
A, dar imsiu maza elektr. virduli, zaislu, pamperius tik kelis, juk ten nusipirksiu.
Et,laukiu keliones blink.gif
Atsakyti
QUOTE(lukne1 @ 2008 03 31, 21:23)
Amiletta, tu basuciu pasiziurek Internetinese parduotuvese (jos nebrangios, apie 25 lt). As pasiemiau medziagines, tik ju padukas guminis, gruobletas, bet jos spec. baseinams ir maudynems. jos tikrai nepritrins. jei ka, parasyk i az, imesiu tau nuotrauka.

A, dar imsiu maza elektr. virduli, zaislu, pamperius tik kelis, juk ten nusipirksiu.

Parašiau. 4u.gif

Mes imsim spiralę ir termosą turbūt. O aš kažkodėl manau, kad mūsų miestelyje (Sidėje) pampersų gali ir nebūti. Nes ten nedidelis miestukas. Tai kažkaip nežinau ką daryt. doh.gif
Atsakyti
Dar mane domina toks klausimas. Ar imsit kokių probiotikų, jogurto kapsulių ar kažką pan. Na, kad viduriukai tvarkoj vaiko būtų. ax.gif
Atsakyti