receptas.
Tortas "slyvos rome"
20 cm formai. Iš anksto pusėje puodelio romo pamerkti 250 g džiovintų slyvų.
Pagrindui:
100 g sviesto
100 g juodo šokolado
100 g balto šokolado
3 šaukštai rudojo cukraus
4 kiaušiniai
4 baltymai
2 šaukštai miltų
1 šaukštelis tirpios kavos
džiovintos slyvos.
Sviestą,,cukrų ir šokoladą (aš dėjau visą juodą),ištirpinti vandens vonelėj ar mikrobangėj.Sumaišyti kiaušinius su baltymais.Recepte nurodyta,kad juos reikia tik maišyti bet ne plakti,na bet aš iš įpročui visgi juos išplakiau mikseriu.
Vietoj baltymų idėjau papildomai kiaušinių-nežinau kiek tas įtakoja skonį.
Kiaušinius supilti į šokoladą,sudėti persijotus miltus,kavą ir susmulkintas slyvas.
Maximoj kaip tik buvo tokie konservai-slyvos rome,tiko kaip nereik geriau.
Tešlą padalint pusiau ir kepti apie 20 minučių.
Kremui:
300 g grietinėlės
2 šaukštai cukraus
1.5šaukšto želatinos
romo esencijos.
Želatiną išbrinkinti rome(aš tai paprastai-vandeny).Ištirpinti ir supilti į išplaktą grietinėlę.
Surinkti tortą.
Liko tas skanus sirupas nuo slyvų ,tai aš juo sulaisčiau biskvitus.Biskvitai nesigavo labai stori,tai aš jau jų nebedalinua ,taip kad man gavosi tik 2 sluoksniai.
Sėkmės jei kas gamins.