Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės Antifosfolipidinukės

QUOTE(~Dark Elf~ @ 2010 04 10, 17:48)
Kodel patogiau Fraks?

80lt i menesi?
nes man sake,kad jei reikes gydyt,tai i diena heparino reikes leistis ant 60lt. blink.gif

Idomu, kas skyre Tau gydyma? Kodel toki?
Dienai 60 lt? Kazkas cia ne taip... g.gif . Man 80 lt/men. gaudavosi kaip minejau pries 5m. Bet kaip minejau, jo lyg jau nera vaistinese (man seimos gydytoja uzsimine, kai buvau pries kelias dienas, bet kai nebuvo aktualu, tai neklausinejau).

Patogiau todel, kad man buvo paskirta po 5000 TV 2k./d. Tai va leistis reikedavo 2 k/d, Fraksiparina reikia 1 k/d, kiekis: Hepar. - 1 ml, fraksipar. - 0,3 ml kol susileisdavau uztrukdavau gan nemazai laiko. Ir hematomu susidarydavo nemazai. As manau joms atsirasti didele reiksme turejo vaistu kiekis ir leidimu daznumas, ne tik taisyklingas suleidimas. Jos budavo gan skausmingos, reikedavo leistis toliau nuo ju, o kad jos greiciau gytu tepdavau heparino tepala. Kol kas dar trumpa laika leidziuosi fraksiparina, bet skirtuma jau pajauciau.
mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KIKE: 10 balandžio 2010 - 19:13
Labas,mergaites!
Man kraujo tyrimus del kresumo tik 2sykius per nestuma dare.

Apsilankykir AFS mamyciu skyrelyje,ten yra nauju nestukiu,kurios fraksiparina perka Lenkijoj,gal pasidalins kontaktais is kur perka.
http://www.supermama...;#entry36403026

HEPARINAS kiek zinau praeina per placenta,todel jo nebeskiria nestuke.gif .Bentjau man keletas gydytoju sake.

SEKMES VISOMS!

Atsakyti
QUOTE(KIKE @ 2010 04 10, 19:12)
Idomu, kas skyre Tau gydyma? Kodel toki?
Dienai 60 lt? Kazkas cia ne taip... g.gif . Man 80 lt/men. gaudavosi kaip minejau pries 5m. Bet kaip minejau, jo lyg jau nera vaistinese (man seimos gydytoja uzsimine, kai buvau pries kelias dienas, bet kai nebuvo aktualu, tai neklausinejau).

Patogiau todel, kad man buvo paskirta po 5000 TV 2k./d. Tai va leistis reikedavo 2 k/d, Fraksiparina reikia 1 k/d, kiekis: Hepar. - 1 ml, fraksipar. - 0,3 ml kol susileisdavau uztrukdavau gan nemazai laiko. Ir hematomu susidarydavo nemazai. As manau joms atsirasti didele reiksme turejo vaistu kiekis ir leidimu daznumas, ne tik taisyklingas suleidimas. Jos budavo gan skausmingos, reikedavo leistis toliau  nuo ju, o kad jos greiciau gytu tepdavau heparino tepala. Kol kas dar trumpa laika leidziuosi fraksiparina, bet skirtuma jau pajauciau.
mirksiukas.gif

Man sito gydymo dar niekas neskire...
Sake,kad paskutinius 3 nestumo men. reikes leistis heparina 100proc. nes tada labiau tirsteja kraujas,ir susidarys kresuliai...kad nebutu trombozes rizikos.
Gali but,kad tik profilaktiskai skirs heparino,gali but ,kad gydant skirs. profilkatiskai kaina i diena nuo 15-20lt..gydant 60lt. tai man keista kodel... o jei rizika anksciau iskils...kas tada.. dar anksciau reikes leistis heparina...tai kaina milziniska iseina...
Tai jei ju net nera vaistinese..tai kur man aplamai reikes ju isigyt? blink.gif
Papildyta:
O pries tuos paskutinius men.stebes krauja. kas 3 men.pas angiochirurgus reikes eit... jei pas man dabar SPa 78 yra... tai yra blogai... tai o veliau kas bus...
Atsakyti
QUOTE(~Dark Elf~ @ 2010 04 10, 21:47)
Man sito gydymo dar niekas neskire...
Sake,kad paskutinius 3 nestumo men. reikes leistis heparina 100proc. nes tada labiau tirsteja kraujas,ir susidarys kresuliai...kad nebutu trombozes rizikos.
Gali but,kad tik profilaktiskai skirs heparino,gali but ,kad gydant skirs. profilkatiskai kaina i diena nuo 15-20lt..gydant 60lt. tai man keista kodel... o jei rizika anksciau iskils...kas tada.. dar anksciau reikes leistis heparina...tai kaina milziniska iseina...
Tai jei ju net nera vaistinese..tai kur man aplamai reikes ju isigyt? blink.gif
Papildyta:
O pries tuos paskutinius men.stebes krauja. kas 3 men.pas angiochirurgus reikes eit... jei pas man dabar SPa 78 yra... tai yra blogai... tai o veliau kas bus...

O Tau AFS nustatytas?
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 04 10, 21:11)

HEPARINAS kiek zinau praeina per placenta,todel jo nebeskiria  nestuke.gif .Bentjau man keletas gydytoju.

Pakritikuosiu pati save.Visgi visur straipsniuose raso,kad netgi NFH(nefrakcionuotas heparinas)kaip ir MMMH nepereina i placenta.Per placentos barjera pereina tik tiesioginio veikimo antikoaguliantai,tokie kaip varfarinas.
Na,bet man dar pries nestuma reumatologe sake,kad NFH neskiria nestuke.gif .

Bet gali buti,kad tai tik antireklama,kad pirktume brangesnius MMMH.

Sitame straipsnyje :
http://webcache.goog...r...=clnk&gl=lt
dar rasoma,kad:
Vartojant standartines MMMH dozes, nereikalinga krešumo rodmenų kontrolė
Atsakyti
QUOTE(KIKE @ 2010 04 10, 21:51)
O Tau AFS nustatytas?

Ne sito man niekas nebuvo nustates..
Man tromboze ivyko,manoma del KT.
Nors pas hematologa nusiunte del tyrimu...
Ant poperiaus buvo parasyta..Koagulopatija. nezinau ka tai reiskia.. ir nerandu normalios info.
Š.G. sake,kad daug kas vartoja KT,bet ne visiems taip nutinka...gali but genetiskai susije.
As zinau,kad ne ten patekau..norejau suzinot apie heparino kainas Lenkijoje...
perskaiciau,kad jums irgi tirsteja kraujas.. Na tikiuos gerai viska parasiau.
Atsakyti
QUOTE(~Dark Elf~ @ 2010 04 11, 16:00)
Ant poperiaus buvo parasyta..Koagulopatija. nezinau ka tai reiskia.. ir nerandu normalios info.
Š.G. sake,kad daug kas vartoja KT,bet ne visiems taip nutinka...gali but genetiskai susije.

Sveikute 4u.gif Esme tame,jog turint Afs sindroma KT negalima naudoti,taip pat gali ivykti tromboze,todel tikrai patarciau issitirti si sindroma.Jo metu heparininiai vaistukai leidziasi nestumo metu vos tik prasideda sirdeles veikla.Nezinau butent del heparino kainos Lenkuose,gal kas is mergaiciu zino ju kainu puslapiuka,butu galima pasiziureti ax.gif
Radau tik sakini koagulopatija - kresejimo sutrikimas g.gif
Vienas is vaistiniu Lenkuose puslapiukas,o kur heparinas,kas pasakys rolleyes.gif
http://aptekiarnika....c...dchudzanie
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauda: 11 balandžio 2010 - 19:05
QUOTE(~Dark Elf~ @ 2010 04 11, 15:00)

~Dark Elf~, kur gyvenate, lyg ne is LT? g.gif

Atsakyti
QUOTE(~Dark Elf~ @ 2010 04 11, 16:00)

Na jei kadanors planuotum pastoti-tai rekomenduociau issitirt del AFS dar iki to! 4u.gif

Dabar supratau kodel nori paprasta heparina leistis,o ne MMMH wub.gif ,o mes jau turbut visos galvojom,kad del nestuke.gif ir AFS leisiesi.
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2010 04 11, 21:32)
~Dark Elf~, kur gyvenate,  lyg ne is LT?  g.gif

Is LT. 4u.gif

Sauda na man pries tai niekas nesake,kad turint ta ta sindroma negalima KT.vartojau puse metu,norejau jau daryt pertrauka..ir vat tokia ligele gavau.dekui uz linka 4u.gif

Liutukeee AFS man niekas netire..kas turi nustatyt sita ? koks daktaras..poliklinikoje galima ?
Atsakyti
QUOTE(~Dark Elf~ @ 2010 04 12, 10:11)
Is LT. 4u.gif

Sauda na man pries tai niekas nesake,kad turint ta ta sindroma negalima KT.vartojau puse metu,norejau jau daryt pertrauka..ir vat tokia ligele gavau.dekui uz linka  4u.gif

Liutukeee AFS man niekas netire..kas turi nustatyt sita ? koks daktaras..poliklinikoje galima ?

4u.gif
Na as pati KT keleta menesiu naudojau dar nezinodama apie AFS,tiesiog pati nutraukiau,nes blogai pasijutau...
Del AFs nustatymo,tai Vilniuje tiria Santariskese,o Kaune KMUK.Abiejuose vietose reikia moketi pinigelius.Vilniuje siuo reikalu uzsiima gyd.Rogalskis (nezinau,gal dabar ir daugiau kas),o Kaune gyd Abraitis (ginekologas)
tiksliai nepamenu,atrodo darosi sie tyr prie AFS

1. antikunai pries beta2glikoproteina1
2. antikunai pries kardiolipina
3. aktyvinto baltymo C rezistencijos tyrimas APCR,
4. lipus antikoaguliantas 1
5. jeigu 4. teigiamas, lipus antikoaguliantas 2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauda: 12 balandžio 2010 - 14:21
QUOTE(KIKE @ 2010 04 10, 08:28)
O ne bandei konsultuotis su A.? Kiek zinau, A. nuomone, jokiu tyrimu del kresumu nereikia daryti, nes jie neinformatyvus prie AFS. Man jis taip sake, dar pries 5m., kai leidausi heparina. Gal dabar pasikeitusi nuomone??? Man SPA, INR pasidare tik ~30 min. pries gimdyma (dare cezari, gimdziau KMUK, bet ne pas A.), nors pries tai gulejau visa savaite akuseriniame skyriuje.
Sia schema, kad daro kas sav. SPA, INR, tai naudoja zmonems, kurie vartoja kresuma mazinancius vaistus prie sirdies ir kraujagysliu ligu. Pas mus su AFS kitoks mechanizmas, t.y. autoimunines kilmes.
mirksiukas.gif

na reiks savo daktarei sita pasakyt, nes Abratis man irgi neliepe ju darytis, gal dar nelabai isigilinus mano ginekologe i ta sindroma smile.gif
Atsakyti