Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

Pirma vaika gimdziau pati, viskas buvo gerai ir vaikas didelis. Bet del antro ko toliau tai apie operacija galvoju. Bet bijau, nes nezinau kokie subtilumai cia yra, ka reiketu zinoti, kaip po operacijos, kaip su vaikuciu buna is karto duoda kai ir pati pagimdai, ar kai atsibundi po kazkokio laikotarpio? Ar galima tartis su gyditoju, kad kai prasides saremiai tai ta diena ir operuotu smile.gif aciu uz patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(reginamilos @ 2009 02 02, 01:34)
Pirma vaika gimdziau pati, viskas buvo gerai ir vaikas didelis. Bet del antro ko toliau tai apie operacija galvoju. Bet bijau, nes nezinau kokie subtilumai cia yra, ka reiketu zinoti, kaip po operacijos, kaip su vaikuciu buna is karto duoda kai ir pati pagimdai, ar kai atsibundi po kazkokio laikotarpio? Ar galima tartis su gyditoju, kad kai prasides saremiai tai ta diena ir operuotu smile.gif  aciu uz patarimus smile.gif

o jus pati norit operacijos ar ji del susiklosciusiu aplinkybiu bus?
Atsakyti
QUOTE(kur-rita @ 2009 02 06, 11:37)
o jus pati norit operacijos ar ji del susiklosciusiu aplinkybiu bus?

del susiklosciusiu aplinkybiu bus
Atsakyti
QUOTE(reginamilos @ 2009 02 02, 01:34)
Pirma vaika gimdziau pati, viskas buvo gerai ir vaikas didelis. Bet del antro ko toliau tai apie operacija galvoju. Bet bijau, nes nezinau kokie subtilumai cia yra, ka reiketu zinoti, kaip po operacijos, kaip su vaikuciu buna is karto duoda kai ir pati pagimdai, ar kai atsibundi po kazkokio laikotarpio? Ar galima tartis su gyditoju, kad kai prasides saremiai tai ta diena ir operuotu smile.gif  aciu uz patarimus smile.gif

pati operacija nieko baisaus,(gal tik ne labai malonu),kad ir koki nuskausminimo buda jums parinktu(as per viena karta abu isbandzau).cezaris trunka apie30-45min,per pirmas 5-10 min gimsta vaikas,per kita laika mamyte tvarko.....po operacijos buna ivairiai vienom labai skauda kitom-ne,mano atveju man cezari padare 17,35 o ryte 9,00 as jau vaiksciojau,vakare galejau lakstyti nuskausminamuju neprireje.......del vaiko as po operacijos iskarto paprasiau,kad man ji atnestu,tai atnese po operacijos maz daug puse val praejus,as ji pamaitinau,jie ji isnese ir pries miega dar atnese pamaitinti,o is ryto atnese ir jau paliko,bet tai irgi ivairiai buna priklauso nuo to kaip mama jauciasi(ar gali vaiku pasirupinti) ligonineje laiko biski ilgiau jeigu viskas tvarkoj tai 3-5dienas,o del tarimosi tai nzn pas mane buvo neplanuota operacija tai kaip prasidejo gymdimas man dare,kiek zinau jie daro kai ligiai 40 sav,nebent kazkas blogai...
Atsakyti
Jei yra sansu pagimdyt paciai vis tik siulyciau tai ir pameginti.
Man teko patirti beveik visa gimdyma, isskyrus isstumima, nes vaikelis buvo veiduku i pilva ir negerai statesi galvyte, o paskui nusprende kad dubuo per siauras ir pjove. Aisku tas saremiu laikas kai jau samone praradineji ziaurus, yap trys valandos prie pilno atsidarymo, palyginti su pagulejimu per operacija aptirpusiai juokas. Bet kiekviena minute skausmo per naturalu gimdyma yra to verta, kai gali pajaust pilnai atejimo akimirkos stebukla.
Tiesa man ir operacija nenusiseke, mergyte keliant lauk ji spyre ir perplese gimda, ko pasekoj operacija uztruko 3 val. ir pabaigoj jau pradejau jaust gremzima, nes nueidinejo narkoze. O ka bekalbet apie gijimo laikotarpi, kai del komplikaciju buvo siaubingi galvos skausmai. Ir pilvo kas be ko. Negalejau savim pilnai pasirupint, ka kalbet apie vaika.. tik po menesio pasijutau ne invalidu o zmogum, o po kiek laiko isdrisau vadint ta dienu gimdimu net nepasakosiu.
Aisku kiekviena situacija skirtinga.
Bet jeigu gali rinktis ar gimdyti paciai ar cz isdrysk savo ir vaikelio labui pagimdyt pati. Isivaizduoju kad patirtis is pirmojo gimdymo skaudi, jei vaikelis didelis turejo but labai sunku. Bet tam mes ir mamos kad viska pakeltume.. o vaikui naturalus kelias yra naudingesnis. Sekmes! 4u.gif
Atsakyti
Tikrai kiekvienam ta situacija skirtinga. As, pvz, turejau cezari del didelio leliuko svorio ir mazu klubu. Na viskas praejo kaip per migla, bet tikrai nieko baisaus. Duris i stubura visiskai neskaudejo, net nesupratau, kad jau vaistus leidzia. Truputi jautesi, kai vaika trauke ir siuvo, bet tai tikrai neskauda, na gal kiek keista. Ir labai bijojau tu skausmu po operacijos. Nu vel gi, nieko baisaus. Vakare po operacijos pati islipau is lovos, nes sesuciu nebuvo, o vyras rupinosi verkiancia maze. Tai nuejau i Wc, galvoju, nebepareisiu. Bet nieko, ir , na, gal cia tik man, kraujabvimo beveik nebuvo, antra diena jau naudojau paprastus always nigt. Va vienintele komplikaciaj man buvo ziaurus galvos skausmas kazkur 2 ir 3 diena po operacijos. Na bet palasino lasiniu, dave nuo skausmo ir ok. Beje, pienukas irgi tvarkingai, 3 para atsirado. Aisku, labai reikalinga vyro pagalba pirma menesi. O siaip tai tikrai nieko baisaus, nebijok smile.gif
Papildyta:
Tik iskart sesuciu prasyk vaikelio i palata, nes kitaip tau jo nesiskubins nesti. O juk reikia kuo greiciau imti maitinti, kad pienukas atsirastu
Atsakyti
NA cezaris tikrai nieko baisos, bet betkuriuo atveju natūralus gimdymas geriau. Po jo lengviau atsigauti. Man CP darė neplanuotai, nes 36 sav. nubėgo vandenys,o mergina sėdėjo doh.gif Operacija tetruko pusvalandį, skausmai po jos tikrai pakeliami, o ir gimus leliukui savęs gailėti nelabai bebūna kada biggrin.gif Dėl perankstyvo gimimo mus laikė 9 dienas ligoninėje, tai kai gryžom aš jau viską dariau, ir grindi ploviau, ir vaiką su auto kedute nešiojaus, ir tašes iš pardės parsityzdavau. Aš tiesiok kitaip nemoku, nors vyras ir burbėjo doh.gif

QUOTE(EXTRAA @ 2009 02 12, 14:53)

Tik iskart sesuciu prasyk vaikelio i palata, nes kitaip tau jo nesiskubins nesti. O juk reikia kuo greiciau imti maitinti, kad pienukas atsirastu

Na maniškė buvo dvi paras atskirai, bet kai man ją atidavė, pradėjo žysti ir po 2 parų pienu jau taškiausi, tad nebetikiu, kad jei neiškart pradėsi maitinti su pienuku bus bėdelių ax.gif
Atsakyti
Man cezaris buvo neplanuotas, tai iš anksto nespėjau įsibaimint. Galvą po operacijos skauda nuo narkozės, bet man ligoninėje davė neocitramono arba liepė kavos gerti, man labiau pjūvį skaudėjo, visas 5 dienas ligoninėje man reikėjo vaistų nuo skausmo, bet suleidžia vaistų ir neskauda ( bent jau tas skausmas nėra labai didelis). Šiaip nieko baisaus ta operacija, jeigu gydytoja rekomenduoja cezarį, tai daryk ir nerizikuok savo ir vaikelio sveikata. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2009 02 13, 10:40)
NA cezaris tikrai nieko baisos, bet betkuriuo atveju natūralus gimdymas geriau. Po jo lengviau atsigauti. Man CP darė neplanuotai, nes 36 sav. nubėgo vandenys,o mergina sėdėjo  doh.gif Operacija tetruko pusvalandį, skausmai po jos tikrai pakeliami, o ir gimus leliukui savęs gailėti nelabai bebūna kada  biggrin.gif Dėl perankstyvo gimimo mus laikė 9 dienas ligoninėje, tai kai gryžom aš jau viską dariau, ir grindi ploviau, ir vaiką su auto kedute nešiojaus, ir tašes iš pardės parsityzdavau. Aš tiesiok kitaip nemoku, nors vyras ir burbėjo  doh.gif
Na maniškė buvo dvi paras atskirai, bet kai man ją atidavė, pradėjo žysti ir po 2 parų pienu jau taškiausi, tad nebetikiu, kad jei neiškart pradėsi maitinti su pienuku bus bėdelių  ax.gif

Aisku visiems skirtingai, bet as po naturalaus gimdymo ir nelabai ilgo nuo vandenu nuleidimo iki vaikeliu gimimo kokios dvi valandos praejo bet skaudejo ziauriai, to as jau niekada gyvenime nepamirsiu doh.gif O vat visas "malonumas" prasidejo po to. Kadangi gimdimas naturalus jokiu nuskausminamuju man po to nedave, o skaudejo žiauriai apie nuejima i WC net negalejau pagalvoti galvojau geriau cia vietoj mirsiu nej dar karta pajusiu ta WC proceso malonuma, o po jo nors ir apsiplovus vos nerekiau is skausmo dar kokia valanda kol viskas ten apsiramindavo ir skausmas atlekdavo, o kai kita diena po gymdymo mane apziurejo gyditojas sako kad ten kaip musio laukas viskas istine melynes nubrozdinimai smulkus ibrezimai, mane dar truputeli uzsiuvo bet nedaug tai dar tas randelis kaip skaudejo, tai aciu dievuj skiria kazkokias nuskausminimo zvakutes bet jas leido naudoti tik po 2 i para o tarpose tarp ju skaudejo ziauriai megot negalejau. O israsius is ligonines atsisest negalejau dar 10 dienu taip ir vaiksiojau net uz stalo valgant galejau tik stoveti arba guleti, o kadangi guledama negalejau maitinti mazilio tai visi maitinimai stovint atsiremus i foteli ar siena. doh.gif Ir sia nekalbant apie WC malonumus kelis kartus per diena po kuriu verkiau vonioj, galvojau visai negersiu tik kad nereiketu i WC eiti doh.gif. Ir dar prasidejo hemorojus o va cia jau malonumas tikrai su nieko nepaliginamas kas turejo mane supras ir as ji iskentejau visus 9 men. Maza to kad turi dietos laikytis kad viduriai ne duok deve neuzketetu bet ir paprastas pasitustinimas kankyne. O jai dar prisiminsim seksualini gyvenima tai apie ji net pagalvoti negalejau skaudejo viskas taip prisiliesti buvo neimanoma tai kokius puse metu jokio sekso kas be ko tai blogina santikius su vyru, o ir paskuj dar puse metu buvo pakenciama bet aisku jokio malonumo nes atsipalaidoti negalejau doh.gif
Tai dabar belaukiantis antro kai as pagalvojau kas geriau ar naturalus kaip sakoma stebuklo dziaugsmas, kuri as sori taip ir nesugebejau pajausti + metus kanciu ar operacija ir lygus randas svarioje vietoje kur tu gali priziuret ir pagydyti tai atrodo bet ka atiduociau uz cesari 4u.gif Bet cia aisku mano asmenine nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(reginamilos @ 2009 02 02, 00:34)
Pirma vaika gimdziau pati, viskas buvo gerai ir vaikas didelis. Bet del antro ko toliau tai apie operacija galvoju. Bet bijau, nes nezinau kokie subtilumai cia yra,

O kodel Jus nenorit pasiklausti savo gydytojo? Jo (-s) patarimas butu Jums ko gero naudingesnis nei visu musu pasakos kaip kam buvo
Atsakyti
man dare irgi cezari ,buvo planuota is anksto smile.gif
na mano istorija tai nz ar verkt ar juoktis man buvo numatytas cezario pjuvis ,na guliu as ant stalo viska daktaras sujunge kas ten butina na ir jauciu kad jau pradejo savo darba smile.gif atsisuku as i daktara o jis sedejo ant kedes sone ir RASINEJOSI SMS su mobilium telefonu as apakus buvau kaip tai galima g.gif daugiau nenoreciau papult i tokio daktarelio rankas !
Atsakyti
QUOTE(Liora @ 2009 02 17, 18:07)
O kodel Jus nenorit pasiklausti savo gydytojo? Jo (-s) patarimas butu Jums ko gero naudingesnis nei visu musu pasakos kaip kam buvo

kas be ko, tiesiog mane duomina ir kitu zmoniu patirtis. As juk galu gale vistiek pasirinkima padarysiu pati, tiesiog reikia viska tinkamai ivertinti ir gauditis situacijoje smile.gif
Papildyta:
o po CP kaip su kraujavimu buna? ir milejimusi, jeigu viskas gana sklandziai praeina? smile.gif aciu smile.gif
Atsakyti