Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

pati turejau ir ekstrini CP (del stojanciu vaiko toniuku, zaliu vandenu ir kaip operuojant isaiskejo - prasidejusio placentos dalijimosi), ir po to - normalu gimdyma. ir iki siol negaleciau pasakyt, kas yra geriau. po CP buvo savu niuansu, po naturalaus - irgi. naturalus gimdymas buvo vadovelinis, plysau vos vos, pati parejau is gimdyklos. nors mazis gime ne toks ir mazas - 4 kg. is esmes vieninteliai minusai po naturalaus gimdymo (neskaitant 16 val saremiu, bet jie istveriami ir kita syki gal net bandyciau be epiduro isvis, nors ir si karta buvo vos pora valandu su juo) - zymiai skaudziau susitraukinejo gimda po gimdymo ir pirmas kartas einant "rimto" reikalo. turbut gimdyt ne taip skaudejo lotuliukas.gif o visa kita thumbup.gif .
o del vaiku ramumu ir neramumu, tai mano naturalistas zymiai neramesnis, nei cezarinukas. nors ir tas palyginus su draugiu vaikais - "pagerintas".

kita vertus, noro darytis CP be medicininiu indikaciju nelabai suprantu. kad ir kaip tas atrodytu patrauklu, tai visgi operacija. po kurios irgi gali but net labai rimtu komplikaciju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tinka: 06 lapkričio 2010 - 19:12
QUOTE(Kaktusija @ 2010 11 06, 19:30)

Beja, o kas jau "ten" tokio "nuostabaus" pas

blink.gif doh.gif doh.gif nekomentuosiu
Atsakyti
is esmes vieninteliai minusai po naturalaus gimdymo (neskaitant 16 val saremiu, bet jie istveriami ir kita syki gal net bandyciau be epiduro isvis, nors ir si karta buvo vos pora valandu su juo) - zymiai skaudziau susitraukinejo gimda po gimdymo

Po antro gimdymo ,nesvarbu kokiu budu gimes vaikas,gimda susitraukineja skaudziau,nei po pirmo gimdymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 04, 12:22)

ir as smile.gif abu vaikai gime po CP, visai nesigailiu ir esu patenkinta smile.gif jau kita diena laksciau ir jokio skausmo man nebuvo smile.gif
Atsakyti
JEI GALIMA RINKTIS - TIK CP
Atsakyti
Na as manau kad cia jau priklauso nuo organizmo bukles,juk visada svarbiausia maziukas,reikia rinktis kas geriausia jam.As asmeniskai naturalaus gimdymo ir skausmo labai bijau unsure.gif ...Mano ginekologe(ir seip ji musu seimos drauge) pagimdziusi du sunus su CP,naturaliai gimdyti nenorejo nes sake "as vaiku netraumuosiu",visdelto gimdymo traumu tikimybe didele gimdant naturaliai...
Atsakyti
Manau ši diskusija be išvadų liks, nes tos kurios nepatyrė netekties, siaubingo gimdymo, komplikacijų po gimdymų ir pan. niekada nesupras norinčių CP. Aš nesuprantu moterų, kurios žinodamos riziką, pavojus ir pan. renkasi ale natūralų gimdymą, atmeta tai, kad skatinimas, pilvo spaudimas ir pan. yra nenatūralu, juk tai irgi yra intervencija į gimdymo eigą. Teko gulėt ligoninėj su moterim kuri žinojo, kad jos vaikui virkštelė apsisukus tris kartus aplink kaklą, galvoj vandenys pradėję kauptis ir krentantis svoris, bet vis tiek pageidavo, kad ją išleistų namo doh.gif Sunku spręsti kas geriau, nes niekas nenustatyts kaip būtent jaučiasi kūdikis vieno ar kito proceso metu, tik aparatų matavimai ir apžiūros, bet vidinės būsenos niekas niekada nenustatys.
Atsakyti
O aš pažįstu moterį, kuriai po cezario pjūvio operacijos antro nėštumo metu gimda išsisikyrė per randą su pirmaisiais sąrėmiais.  Gerai, kad spėjo  laiku į ligoninę ( skausmas, sakė neapsakomas  blink.gif ), sūnelį spėjo gyvą ištraukti.Teko šalinti gimdą.
Beja, o kas jau "ten" tokio "nuostabaus" pas jus  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  .
P.S. Diskusijos šioje temoje neproduktyvios, beveik kiekviena nagais ir dantimis gina savo nuomonę, kuri jai atrodo vienintelė teisinga.

tiesiog niekas ten nekarpyta, neplyse, neprasitampe ir pan smile.gif
Atsakyti
O aš pažįstu moterį, kuriai po cezario pjūvio operacijos antro nėštumo metu gimda išsisikyrė per randą su pirmaisiais sąrėmiais.  Gerai, kad spėjo  laiku į ligoninę ( skausmas, sakė neapsakomas  blink.gif ), sūnelį spėjo gyvą ištraukti.Teko šalinti gimdą.
Beja, o kas jau "ten" tokio "nuostabaus" pas jus  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  .
P.S. Diskusijos šioje temoje neproduktyvios, beveik kiekviena nagais ir dantimis gina savo nuomonę, kuri jai atrodo vienintelė teisinga.

čia manau jau medikų nekompetencija, kad nėštumo metu nebuvo tinkamai įvertinta pjūvio vieta, nenustatytas terminas planiniam CP, kad nesulaukti sąrėmių
Atsakyti
QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 08, 14:20)
tiesiog niekas ten nekarpyta, neplyse, neprasitampe ir pan smile.gif

O jei liko tik nedidelis randelis po kirpimo? Kuris neturi įtakos seksualiniam gyvenimui... Šlykštu? g.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti