Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Srove @ 2009 04 07, 12:21)
Cipciuk, as irgi noriu jau seniai paklausti, kodel i beze reikia virti sirupa, o ne siaip deti cukru, ar pudra, kokia paskirtis to sirupo, ar laiko geriau, ar tempias, ar del saldumo, nu zodziu supratai, ka norejau paklausti, is karto aciu 4u.gif


Va dėl tų kur paraudoninau , jis ir verdamas , .....kitaip netadarysi siuliuko nes kitu būdu jis buna netasus , ir kitu būdu jis susmenga , tos oro pusliukės matyt sproginėla , ir jis vis sėda , o šitas - ne schmoll.gif .....jis net apdžiūva tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 07 balandžio 2009 - 12:36
Sweikos snd lybdziau gelytes.

Isvadziau labai tiksliu normu recepta! 4u.gif


Išbandytas cukrinių gėlyčių receptas

2 a.š želatinos (nenubraukti šaukšteliai!)
1,5 v.š vandens
137 gr cukraus pudros (pirktines)
keli gramai cukraus pudros pabarstymui, klijams

Želatina ištirpinti vandenyje maišant šakute, palaikyti 30 min, kad ištirptų.
Tada ant viryklės ir kaitinti iki užvirimo, viskas supilti į cukraus pudra ir išminkyti mase, panašia į plastelino. Jai kas lima pasitepti rankas cukraus pudra.

user posted image

user posted image

Mano gelytes, . na sioje srityje dar reikia padirbeti 4u.gif biggrin.gif

BET MASE LB GERA PATARCIAU ISBANDYT, KAM NESIGAUNA PADARYTI! proporcijos lb tikslios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 04 07, 12:58)
Sweikos snd lybdziau gelytes.


Labai džiaugiuosi dėl tavęs, kad pagaliau pavyko thumbup.gif Gėlytės gavosi nuostabios wub.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Tiek grožybių nesu mačiusi jokiose konditerijos parduotuvėse bigsmile.gif 4u.gif Užsikečiau ir aš, taui perskaičiau visą temą, bet ne viską supratau. Gal kvailas klausimas, Bet puošiant beze, pvz tokius tortus
QUOTE(Inočka @ 2008 11 21, 12:11)

ji greitai apdžiūna? Ar ir lieka minkšta?
O kurią beze reikia kepti, kad būtų kietesni gaminukai?

Atsakyti
Atejau pasiklausi profesionaliu, ar marcipanine mase namu salygomis galima pasigaminti? blush2.gif

Aciu
Atsakyti
QUOTE(justina_r @ 2009 04 07, 15:08)
Atejau pasiklausi profesionaliu, ar marcipanine mase namu salygomis galima pasigaminti?  blush2.gif

Aciu


Galima, skaiciau kazkuriam rusu forume ir kad gaunasi daug skanesne, negu pirktine mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pupainga @ 2009 04 07, 13:46)
Sveikos 4u.gif  Tiek grožybių nesu mačiusi jokiose konditerijos parduotuvėse bigsmile.gif  4u.gif   Užsikečiau ir aš, taui perskaičiau visą temą, bet ne viską supratau. Gal kvailas klausimas, Bet puošiant beze, pvz tokius tortus

ji greitai apdžiūna? Ar ir lieka minkšta?
O kurią beze reikia kepti, kad būtų kietesni gaminukai?



Na ji apdžiūna truputi , pats viršus ...visa ji nesudžiūna schmoll.gif
Iš jos ir išeina kieti , jei džiovinsi orkaitėje morengiukus ...be to jie gali ilgai stovėti , nepasidaro guminiai , nesudrėgsta schmoll.gif , o vis toki pat trapūs , va čia iš beze morengiukai ....

user posted image....user posted image
Papildyta:
QUOTE(justina_r @ 2009 04 07, 14:08)
Atejau pasiklausi profesionaliu, ar marcipanine mase namu salygomis galima pasigaminti?  blush2.gif

Aciu


Kažkada darė Inočka , tai nusivylė , nesigavo jai .....tai tiek žinau , bet pabandyti verta , nes pardėse baisiai brangi ji doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 07 balandžio 2009 - 14:37
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 07, 15:39)
Na ji apdžiūna truputi , pats viršus ...visa ji nesudžiūna schmoll.gif
Iš jos ir išeina kieti , jei džiovinsi orkaitėje morengiukus ...be to jie gali ilgai stovėti , nepasidaro guminiai , nesudrėgsta  schmoll.gif , o vis toki pat trapūs , va čia iš beze morengiukai ....

Ačiū labai labai. Kažkaip peržiūrėjus tiek informacijos viskas susimaišė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(justina_r @ 2009 04 07, 15:08)
Atejau pasiklausi profesionaliu, ar marcipanine mase namu salygomis galima pasigaminti?  blush2.gif

Aciu


Su dziaugsmu pasidalinsiu savo turimais keturiais budais pasigaminti namine marcipanine mase. Visus siuos receptus esu arba nusirasiusi nuo kazko, kas sia mase jau gamina, arba issivertusi is patikimu saltiniu (rimtu konditerijos knygu), isleistu anglu arba prancuzu kalbomis. Pro mano akis praslydo ir daugiau ivairiu receptu siai masei, taciau i savo uzrasus itraukiau tik siuos keturis – jie atrode patikimiausiai. Kad ir kaip butu geda, kol kas ju nesu isbandziusi (kiek save pazistu, tai jei viena karta pagaminsiu, paskui nenurimsiu, kol neatidirbsiu idealaus varianto, kaip kad nutiko su cukrine apdengimo mase – tad dar nesiryztu “nerti” ir vis nusiperku paruostos…). Siaip ar taip, jei nuspresite pasinaudoti siais receptais, jusu komentarai bus itin laukiami!

Svarbi pastabele pradziai! Marcipanams migdolai turi buti nulupti (migdolus sudeti i sieteli, panardinti minutelei i verdant vandeni, o po to is karto perlieti saltu vandeniu – taip odele lengvai nusilups).

1 - Pats elementariausias is visu man zinomu receptu

2 stikl. cukraus pudros
2 stikl. smulkintu (sumaltu) migdolu
1 didelio kiausinio baltymas
1 v.s. citrinos sulciu
Keli migdolu esencijos laseliai

1) Cukraus pudra + migdolai: sumaisyti dubenelyje, supilti skystus ingredientus ir gerai ismaisyti (iki vientisumo). Minkyti iki vientisos konsistencijos ant cukraus pudra pabarstyto pavirsiaus.
2) Laikyti susukus i polietileno maiseli; sunaudoti savaites begyje.


2 – Pats artimiausias originalui

Pirmiausia reikia pamineti, kad tikrojo marcipanu recepto niekas nezino (jis akylai saugomas isradeju), taciau tikima, kad sekantis receptas yra pats autentiskiausias.

200g migdolu (paprastu)
15 vienetu karciuju migdolu
3 v.s. medaus
3 v.s. roziu vandens

Nuvalytus migdolus sutrinti, tada sumaisyti su medumi ir roziu vandeniu. Gerai isminkyti. Gauta mase palikti stoveti per nakti.

3 – Tarpinis variantas

200g migdolu
200g cukraus pudros
50ml brendzio
2–3 v.s. vandens (virinto)

Nuluptus migdolus truputi padziovinti nekarstoje orkaiteje (ziureti, kad nepradetu ruduoti!), kelis kartus permalti mesmale ar sutrinti elektriniu prietaisu. Tada sumaisyti su cukraus pudra ir brendziu. Sia mase dar kelis kartus permalti ir suminkyti rankomis.

4 – Dar vienas tarpinis budas (ruosimas karstu budu)

Sakydama “karstu budu”, turiu omenyje prancuziska “bain marie” metoda (kas isvertus reikstu “Marytes vonioje metodas” hihihi.gif ), taciau is bedos miltus galima plikyti ir paprastu budu. Teigiama, kad karstuoju metodu paruosta marcipanine mase yra ideali figurelems formuoti, nes yra lankstesne ir ne tokia trapi, kaip ruosta pagal saltuju gamybos budu recepturas.

100ml grietineles
½ stikl. miltu (butinai - auksciausios rusies!)
100g maltu migdolu
keli lasai migdolu esencijos (is bedos galima panaudoti laseli naturalaus eterinio migdolu aliejaus)
250g cukraus pudros

Miltus sumaisom su grietinele (turi nelikt jokiu gumuliuku), tada mase istatom i verdancio vandens vonele (is bedos galima tiesiog supilt i puoda ir statyti tiesiogiai ant labai silpnos ugnies); kaitinti, kol mase sutirstes ir atsoks nuo dubens sieneliu. Viska gerai atausinti, sudet maltus migdolus, cukraus pudra, ivarvinti migdolu esencija ir minkyti iki vientisos masės.


* * *

Pabaigai pridursiu. Marcipanine mase naudojama tiek papuosimams formuoti, tiek apdengti tortui. Profesionaliose kepyklose ypac populiaru ja apdengti torta pries apdengiant cukrine mase -- pirmiausia todel, kad marcipanines mases pagalba tortas tampa idealiai lygus, o antra – ji sulaiko bet kokia dregme torto viduje ir taip apsaugo net ir labai jautrius papuosimus ant torto virsaus nuo ismirkimo.

Na, o jei gaminsite mase ir ji nepasiseks taip, kaip tikejotes, nepamirskite ivairiu marcipanais idarytu pyrageliu receptu hihihi.gif

Smagiu jums marcipaniniu patyrimu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meian: 07 balandžio 2009 - 20:32
Mergaites, pasidariau "papuosimu" ( lotuliukas.gif ) is plikytos teslos, bet dabar pamasciau,kad man jie graziau atrodytu, jei butu sokoladines spalvos, na tiksliau tokios spalvos kaip pats sokoladas biggrin.gif
Ar imanoma juos butu pamirkyti i kazkokia mase sokoladine (jei taip, tai kokia tos mases sudetis turetu but?) ? Ar jie suminkstetu, istirptu, suluztu ar dar koks velnias pasidarytu? verysad.gif 4u.gif

stai tokie lapeliai... biggrin.gif labai nekokie gavos, nes neturiu jokiu svirkstu, beto nemoku maisiukais dirbt ir ju susikonstruoti, tai teko lapelius paisyt tokiu principu - tesla - bakst su peiliu i tesla - bakst ant skardos bruksniuka - bakst su peiliu i tesla - ir t.t. lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sveikatele: 07 balandžio 2009 - 20:43
QUOTE(RiMami @ 2009 04 07, 13:17)
Meian dėkoju už torto su rąstu receptą-idėją, nusikopinau - bus išmėginta mirksiukas.gif O gal gali patikslint kiek dėjai varškės ir kiek grietinėlės blush2.gif


Tik dabar si klausima uzmaciau, persiprasau.

mastau.gif Hmm, trims bananams varskes apie 300 g mazdaug, grietineles kokie 300 - 400 g. Siaip vietoj varskes, galima ir ta pirktine plombyro skonio panaudoti -- tada jos pora pakuciu reiketu deti (o bendra cukraus kieki idare sumazint iki kokiu 5 saukstu).
Atsakyti
Aciu, Meian uz receptelius, bet kam idomu galite paskaityti mano nuotykius gaminant marcipanine mase CIA. O CIA galite pasiskaityri ka is jos padariau, bu kad gaila buvo mesti lauk.
Dariau pagal 1-ma Meian duota recepta.

Pirma, su kokia problema susiduriua, pas mus ner pirkti maltu migdolu. Gal kas gali pasakyti, kokiu budu galima migdolus sumalti iki miltu? Siandien maliau migdolus, aisku ne marcipaninei masei, o migdoliniam biskvitui, tai su smulkintuvu iki miltu nesusimale, apie malima su mesmale pasiskaitykite mano auksciau. Kitaip, jei bus stambesni tie malti migdolai, ir mases normalios nesigaus.
Antra, neradau pirkt karciuju migdolu. Butent kartieji migdolai priduoda marcipaninei masei savotiska skoni ir kvapa. Naudojau migdolu esencija.

Ziurint i duotus receptus, manau, bandyciau daryti pagal antra ir ketvirta. Bet kol neatrasiu budo, kaip sumalti migdolus iki miltu - mases nedarysiu.


Atsakyti