Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(sveikatele @ 2009 04 07, 21:41)
Mergaites, pasidariau "papuosimu" ( lotuliukas.gif ) is plikytos teslos, bet dabar pamasciau,kad man jie graziau atrodytu, jei butu sokoladines spalvos, na tiksliau tokios spalvos kaip pats sokoladas  biggrin.gif
Ar imanoma juos butu pamirkyti i kazkokia mase sokoladine (jei taip, tai kokia tos mases sudetis turetu but?) ? Ar jie suminkstetu, istirptu, suluztu ar dar koks velnias pasidarytu?  verysad.gif  4u.gif

stai tokie lapeliai...  biggrin.gif labai nekokie gavos, nes neturiu jokiu svirkstu, beto nemoku maisiukais dirbt ir ju susikonstruoti, tai teko lapelius paisyt tokiu principu - tesla - bakst su peiliu i tesla - bakst ant skardos bruksniuka - bakst su peiliu i tesla - ir t.t.  lotuliukas.gif


Labukas 4u.gif

Visu pirma, idejus SITIEK vargo, tai niekaip nesuprantu, kam reikia "maskuoti" siu lapeliu kilme -- juk ir taip labai grazu, be to, juk koks akivaizdus naturalumas ir "nesintetiskumas" mirksiukas.gif

Taciau jei butinai norisi sokoladines isvaizdos, tai tiesiog islydyk bet koki sokolada, murktelk tuos lapelius i ji, istraukus nukratyk ir palik dziuti ant konditerinio popieriaus (mirkyti idealiai tiks bet koks pincetukas -- jokiu pirstu antspaudu, jokio "terliojimosi"). Lapeliai isdziuve idealus bus.

Tiesiog kaip papildoma komentara parasysiu... konditerijoj visada geriausia naudoti kartuji sokolada, idealiu atveju -- kur kakavos kiekis virs 72%; toks pats tikriausias ir patvariausias. Siaip ar taip, siuo atveju gali imti, koki tik sirdis geidzia, laikys tikrai mirksiukas.gif (tik dar gerai pasvarstyk, ar tikrai to reikia mirksiukas.gif )
Papildyta:
QUOTE(Inočka @ 2009 04 07, 22:23)
Aciu, Meian uz receptelius, bet kam idomu galite paskaityti mano nuotykius gaminant marcipanine mase CIA. O CIA galite pasiskaityri ka is jos padariau, bu kad gaila buvo mesti lauk.
Dariau pagal 1-ma Meian duota recepta.

Pirma, su kokia problema susiduriua, pas mus ner pirkti maltu migdolu. Gal kas gali pasakyti, kokiu budu galima migdolus sumalti iki miltu? Siandien maliau migdolus, aisku ne marcipaninei masei, o migdoliniam biskvitui, tai su smulkintuvu iki miltu nesusimale, apie malima su mesmale pasiskaitykite mano auksciau. Kitaip, jei bus stambesni tie malti migdolai, ir mases normalios nesigaus.
Antra, neradau pirkt karciuju migdolu. Butent kartieji migdolai priduoda marcipaninei masei savotiska skoni ir kvapa. Naudojau migdolu esencija.

Ziurint i duotus receptus, manau, bandyciau daryti pagal antra ir ketvirta. Bet kol neatrasiu budo, kaip sumalti migdolus iki miltu - mases nedarysiu.


Kadangi pati dar neisbandziau ne vieno, tai dziugu isgirsti siuos atsiliepimus drinks_cheers.gif Man irgi 2 ir 4 patikimiausi atrode, o vat apie karciuju migdolu butinuma kai prisiskaiciau vienoje knygoje, tai ir atsoko fantazija isvis kazka bandyti namie (nes taipogi gyvenime nesu maciusi ju parduotuvese).

Del malimo -- kazin, ar nepavyktu sumalt ledo kapotuvu? g.gif Bet cia tik spejimas mastau.gif Dumiu skaityt tavo "nuotykiu", o po to butinai patyrinesiu, kokius malimo budus rekomenduoja skaitytos knygos. Jei kas bus apie tai parasyta, pranesiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 04 07, 22:29)
Labukas  4u.gif

Visu pirma, idejus SITIEK vargo, tai niekaip nesuprantu, kam reikia "maskuoti" siu lapeliu kilme -- juk ir taip labai grazu, be to, juk koks akivaizdus naturalumas ir "nesintetiskumas"  mirksiukas.gif


Labai tau aciu blush2.gif Esme cia gal ne maskavime, o kazkaip pagalvojau, kad sokolado spalva labiau tiktu prie mano busimo torto (balto) . Bet kokiu atveju aciu uz pagalba, galvojau gal nelabai gerai mirkyt i sokolada ax.gif

p.s. dar ziuresiu, gal pavyks pasidaryti tortu dengimo mase pagal tavo recepta, butu thumbup.gif tik reikia paziuret, ar cukraus pudros turiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 04 07, 22:29)
..............kokius malimo budus rekomenduoja skaitytos knygos. Jei kas bus apie tai parasyta, pranesiu  4u.gif

Butinai pranesk.
Problema tame, kad migdolai, kaip ir bet kokie kiti riesutai labai daug turi riebalu, del to man ir nepavyko sumalti iki vientisos miltu pavidalo mases. Galiu pasakyti, kad su smulkintuvu jie man susimale daug geriau nei su mesmale. Vat dabar galvoju, jei malant su smulkintuvu ideti siek tiek cukraus pudros, ji sugertu tuos riebalus, gal ir pavyktu sumalt. Gal kada prie progos reiktu isbandyt.
Papildyta:
Dar, zinokit, skaiciau, kad galima naudoti ne tik migdolus, bet panasia mase galima padaryti is bet kokiu kitu riesutu. Buvo isvardinti tokie: graikiniai, žemės riešutai ir pistacijos.
Atsakyti
Griztu, pasiskaiciusi apie Inockos "zuvies pirsteliu" gamybos metoda mirksiukas.gif

* * *

Mano knygose apie migdolu sumalimo budus nieko doro nebuvo parasyta, tai kreipiausi i Statu forumus. Issiaiskinau tiek, kad Inockos gaminys vadinamas "migdolu sviestu", o reikalinguosius "migdolu miltus" gaminti namuose siulo taip:

1. Naudojami migdolai plokstelemis (kur jau is parduotuves supjaustyti buna), o jei ju neturite, riesutus reikia is anksto pasmulkinti rankomis i bent kiek smulkesnes dalis.
2. Itin mazais kiekiais siuos gabaliukus krauti i kavamale (po arbatini sauksteli per karta) arba nedideles talpos maisto smulkintuva, malt trumpa laika (nes jau po minutes plakimo ar trynimo tas migdolu sviestas ir issiskiria -- kad butu miltai, turi buti sukapota kuo greiciau), sumalus pilant i dubeni (pilant butina persijot).

Parasyta labai grieztai, kad jei idesit per dideli kieki migdolu per karta -- garantuotai gausit sviesta. Butinai reikia dozuot po maza porcijyte.

Tame forume prirasyta daugybe dziugiu atsiliepimu is zmoniu, isbandziusiu malti tokiu budu -- panasu, tikrai pasiteisina. ax.gif

A, tiesa, dar raso, kad jei kavamalej anksciau buvo malama kava, tai tures itakos migdolu skoniui ir kvapui.


* * *

Kad jau uzklydau i ta foruma, tai negaliu uzbaigti sios zinutes neparasiusi ir dar vieno jame aptikto recepto. Jis buvo pateiktas kaip viena is minciu, kur panaudoti tuos migdolu miltus -- na, ir baisiai jau skaniai jis man nuskambejo. As ir siaip esu didele kepintu migdolu gerbeja, jie visada buna pirmas pasirinkimas mano visose nugose bei grilijazuose -- o dar kai sio recepto paruosimas toks juokingas... wub.gif Net nebandziusi esu tikra, kad sekme garantuota mirksiukas.gif

Plonyciai migdoliniai sausaineliai (krekeriai)

1 kiausinio trynys
1 stikl. migdolu miltu
ziupsnelis druskos

Viska sumaisyti, iskocioti ant kepimo popieriaus iki labai plono laksto, ir picos pjaustytuvo pagalba supjaustytii porcijas - sausainelius.

Kepti iki 300 F ikaitintoje orkaiteje (tai butu 150 C), kol krekeriu krasteliai parus ir taps traskus. (recepta daves asmuo raso, kad iskepusius krekerius galima laikyti saldymo kameroje -- tada istraukti jie bus dar traskesni).

Papildyta:
QUOTE(Inočka @ 2009 04 07, 22:40)
Dar, zinokit, skaiciau, kad galima naudoti ne tik migdolus, bet panasia mase galima padaryti is bet kokiu kitu riesutu. Buvo isvardinti tokie: graikiniai, žemės riešutai ir pistacijos.


Aha, aha, tame forume irgi buvo keli post'ai, kur merginos is kitu riesutu siuo budu miltus gamino, ir dziaugesi rezultatais. Prie isvardintuju pridursiu dar viena rusi -- pekanai.
Atsakyti
Aciu Meian
Kaip gerai, kad issiaiskinom, kad namu salygoms galima pagaminti riesutu sviesta lotuliukas.gif Juokauju, aisku

Bet, gerai pagalvojus, kazi ar uzsiimsiu tos marcipanines mases gamyba. Nes pinigine prasme, gal ir apsimoka vis gi pirkti.

O kas del migdolu ploksteliu, tai kartais jas pati padarau. Kai nuo migdolu nulupu odele, o jie gi buna siek tiek pamirkyti, del to ne tokie trapus, bulviu skustuko pagalba pasidarau ploksteliu. Va taip atrodo.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 04 07, 23:28)
Kaip gerai, kad issiaiskinom, kad namu salygoms galima pagaminti riesutu sviesta lotuliukas.gif

O kaa, ne toks tikslas ir buvo? blink.gif

hihihi.gif


QUOTE(Inočka @ 2009 04 07, 23:28)
O kas del migdolu ploksteliu, tai kartais jas pati padarau.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Iskilo klausimas doh.gif ar tiktu Meian tortu dengimo mase ant Mascarpones surio torto? Skoniai "sutartu"? g.gif
labai laukiu atsakymo, nes torciuka siandien diena darau..... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sveikatele: 08 balandžio 2009 - 02:22
As manau apie marcipana vertetu youtube pasidairyti. ISkart matai amzdaug kaip gatavai gali atrodyt smile.gif

http://www.youtube.c...h?v=2VkHPcnRwNQ

http://www.youtube.c...ujA4KOovqg&NR=1

Linkiu pabandyti, jai nebandsi ir nesigaus smile.gif
O kaip manot, gal su blenderiu susimaltu? g.gif

SEKMES! thumbup.gif
Atsakyti
As manau apie marcipana vertetu youtube pasidairyti. ISkart matai amzdaug kaip gatavai gali atrodyt smile.gif

http://www.youtube.c...h?v=2VkHPcnRwNQ

http://www.youtube.c...ujA4KOovqg&NR=1

Linkiu pabandyti, jai nebandsi ir nesigaus smile.gif
O kaip manot, gal su blenderiu susimaltu? g.gif

SEKMES! thumbup.gif
Atsakyti
Pagalvojau, gal kam iš tokių pradedančiųjų kaip aš, pravers mano atradimas rolleyes.gif Labai norėjau pasidaryt narcizus, bet neturiu jokių tų įmantrių formelių, jokių konditerinių antgalių (išskyrus švirkštą už 3lt), tai sugalvojau va kaip:
Pasidariau saldaininę masę, nudažiau su tuo spalvotu cukrum geltonai, iškočiojau neperploniausiai ir išspaudžiau žvaigždutę (turėjau tokią formelę meduoliams)
user posted image
Su mediniu iešmuku nestipriai, po truputį stumdžiau į tarpelius, kol gavosi norima forma. apėjau aplink žvaigždutę kokius penkis šešis kartus ratu mirksiukas.gif
user posted image
Tada su pirštu paspaudai lapelio vidurį kad išsiplėstų
user posted image
ir suvynioji ir įdedi viduriuką
user posted image
Na ir gaunas kažkas panašaus į narcizą tongue.gif su tuo viduriuku sunkiausiai man buvo, nes masė tokia labai nestangri gavos, jis man virto, raitės, nu bet čia tik bandymai.
Jau kai reiks papuošimui tortui , bandysiu daryt iš kitos masės, cukrinės gal g.gif
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2009 04 08, 08:57)
Pagalvojau, gal kam iš tokių pradedančiųjų kaip aš, pravers mano atradimas rolleyes.gif Labai norėjau pasidaryt narcizus, bet neturiu jokių tų įmantrių formelių, jokių konditerinių antgalių (išskyrus švirkštą už 3lt), tai sugalvojau va kaip:
Pasidariau saldaininę masę, nudažiau su tuo spalvotu cukrum geltonai, iškočiojau neperploniausiai ir išspaudžiau žvaigždutę (turėjau tokią formelę meduoliams)
user posted image
Su mediniu iešmuku nestipriai, po truputį stumdžiau į tarpelius, kol gavosi norima forma. apėjau aplink žvaigždutę kokius penkis šešis kartus ratu  mirksiukas.gif
user posted image
Tada su pirštu paspaudai lapelio vidurį kad išsiplėstų
user posted image
ir suvynioji ir įdedi viduriuką
user posted image
Na ir gaunas kažkas panašaus į narcizą tongue.gif su tuo viduriuku sunkiausiai man buvo, nes masė tokia labai nestangri gavos, jis man virto, raitės, nu bet čia tik bandymai.
Jau kai reiks papuošimui tortui , bandysiu daryt iš kitos masės, cukrinės gal  g.gif




Grazu... 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
genijus bigsmile.gif bigsmile.gif aš sakau išradingesni už lietuvaičius nebent japaškos thumbup.gif
Atsakyti