Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

trinta, daržovių sriuba
1,5l vandens
1 kubelis sultinio
1 morka
2 skiltelės česnako
2 bulvės
1 mažytė galvytė svogūno
Saujelė šparaginių pupelių (dėjau šaldytas)
Šviežių kopūstų sauja (irgi dėjau šaldytus, aš juos susipjaustau ar susitarkuoju ir į kamerą dedu, bet čia galima dėti šviežų kopūstą)
krapų, petražolių, svogūnų laiškų, lauro lapų, pipirų, druskytės.

Paruošimas: Užviriau vandenį ir viską dėjau vienu metu, bulves griežinėliais, morkas taip pat, svogųnų laiškai buvo šaldyti pas mane, galima dėti šviežius, česnaką nesmulkinau, dėjau skiltelėmis, svogūno galvytę igi nesmulkinau. išvirus sutryniau smulkintuvu (blenderiu)Pagardinau grietine. Skanaus (o buvo nerealiai skani)
user posted image
Atsakyti
Vistiena su pesto padazu ir risotto ryziais

Reikia:
poros saukstu alyvu aliejaus, poros vistu krutineliu, 3-4 pomidoru(priklausomai nuo dydzio), keleto pievagrybiu, 4 saukstu pesto padazo, 3 saukstu grietines, svieziu smulkintu baziliku ir krapu, risotto ryziu.

Pesto padaza galima pasigaminti, nera labai sudetinga, receptas cia arba manau galima rasti nusipirkti parduotuveje.

Issivirti ryzius.
Vistos krutineles susipjaustyti gabaliukais, susismulkinti pievagrybius ir susipjaustyti pomidorus. Isikaitinti keptuve ir apkepinti vistiena, tada deti pomidorus ir pievagrybius, pakepti ant letos ugnies. Pesto padaza sumaisyti su grietine ir uzpilti ant vistienos su darzovemis, viska ismaisyti , tada susipilti ryzius, gerai viska ismaisyti ir pakepti vis maisant apie 5-7 min. tada isjungti vyrykle, uzdengti keptuve ir palikti kokiai 10 minuciu, kad viskas persigertu padaziuku. Ir skanaus!
Mums su MB labai patiko ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2009 07 07, 23:21)
Vistiena su pesto padazu ir risotto ryziais

oi Tasha, labai skaniai atrodo thumbup.gif (ar čia ne tas patiekalas kur TB gamino?)
Atsakyti
Mergaitės, labai reikia pagalbos 4u.gif
Ieškau vištienos konservavimo stiklainiuose recepto, seniai kažkada buvo, dabar niekur nerandu, gal kuri turit išsisaugojusi? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(***Žiogelis*** @ 2009 07 07, 17:22)
Pas mus siandien pietums buvo plovas su farsu.Farsa susiprieskoniavau kaip kotletams(kiekviena juk daro savaip)apkepiau,pridejau tarkuotu morku,veliau svogunu.Kai viskas iskepe ipyliau nemazai kecupo ir dar patroskinau.Isvirtus ryzius sudejau i keptuve ant mesos ir viska sumaisiau.Dar siek tiek patroskinau ir skanaus 4u.gif Salia agurkai ir pomidorai.Greita ir paprasta



plovas thumbup.gif gera ideja su farshu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikucce @ 2009 07 08, 12:51)
Mergaitės, labai reikia pagalbos 4u.gif
Ieškau vištienos konservavimo stiklainiuose recepto, seniai kažkada buvo, dabar niekur nerandu, gal kuri turit išsisaugojusi? bigsmile.gif

Paieškokit Koneservavimo forume mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mikaela @ 2009 07 08, 13:18)
Paieškokit Koneservavimo forume mirksiukas.gif

Žiūrėjau ten, bat kažkada čia buvo geresnis, su nuotraukom rolleyes.gif Elenos, jei neklystu g.gif nors gerai nebepamenu jau doh.gif
Atsakyti
Merginos,ieskau ir niekaip nerandu vieno recepto :
pamenu tik tiek,kad is kukuruzu miltu/kruopu bei surio buvo pagaminti tokie ale kepsniukai rolleyes.gif
Gal kuri zino apie ka kalbu? Buciau dekinga uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2009 07 08, 17:26)

ytartiu kad apie sita

polenta

200 g kukurūzų grūdų,
80 g daržovių sultinio,
100 ml baltojo vyno,
50 g sviesto,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
50 g parmezano,
8 plonų riekelių kumpio,
kelių lapelių šviežių šalavijų,
druskos, pipirų.
Sultinį ir baltąjį vyną supilti į puodą ir užvirinti, pasūdyti, įberti pipirų, sudėti sviestą. Sumažinti ugnį, lėtai suberti kukurūzų grūdus. Virti 20 minučių (nuolat maišyti) ant nedidelės ugnies, kol masė taps vientisa.
Stačiakampį indą ištepti aliejumi, sukrėsti išvirusią košę. Suspausti, išlyginti paviršių ir leisti atvėsti. Vėliau supjaustyti kubeliais arba norimo dydžio gabaliukais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti „Polentos" gabaliukus - apskrudinti iš abiejų pusių, išimti ir apibarstyti tarkuotu parmezanu.
Į keptuvę sudėti kumpio riekeles, šalavijų lapelius ir šiek tiek pakepinti ant stiprios ugnies.
Patiekti kartu su kumpiu ar bet kokiu Jūsų mėgstamu padažu.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2009 07 08, 18:26)
Merginos,ieskau ir niekaip nerandu vieno recepto :
pamenu tik tiek,kad is kukuruzu miltu/kruopu bei surio buvo pagaminti tokie ale kepsniukai rolleyes.gif
Gal kuri zino apie ka kalbu? Buciau dekinga uz pagalba 4u.gif

POLENTA rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikucce @ 2009 07 08, 12:51)
Mergaitės, labai reikia pagalbos 4u.gif
Ieškau vištienos konservavimo stiklainiuose recepto, seniai kažkada buvo, dabar niekur nerandu, gal kuri turit išsisaugojusi? bigsmile.gif

čia sroves patiekalas:

QUOTE
Ir dar, kai turi laiko pasidarai vista nelauktiems sveciams  Susikapoji gabaliukais, sudedi prieskonius-cesnaka,pipirus,druska,lapelius, du saukstus aliejaus ir puse stiklines vist. sultinio sudedi viska i sloikus  ir palauki pora val., po to i orkaite ir kepi val. laiko.Isemus greit uzdengi dangteliais palauki, kol sustings ir gali vaisinti svecius, jei labai isalke. 

foto irgi turiu, bet gal nereiks?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yuki: 08 liepos 2009 - 17:56
QUOTE(indria @ 2009 07 08, 17:29)
ytartiu kad apie sita

polenta




aciu uz pagalba

QUOTE(brashke77 @ 2009 07 08, 17:32)

aciu uz paalba

Radau,sitas :
Nezinau, kaip vadinasi tas patiekalas ,bet jis is sm nukopintas.(idejo laana)
Kukuruzu kruopu 225gr.
Surio fermentinio apie 150 gr.
Sviesto 100gr.
Ilitra vandens uzvirusi supilti kruopas ir maisant visa laika nuo uzvirimo virti 15 min., nebijokit, kad sutirstes stipriai, taip ir turi buti, po to sudeti sviesta ir suberti tarkuota per burokine tarka suri ir dar siek tiek maisant pavirti, ideti druskos.
Po to nukaisti ir supilti greit i skardele diametru 15 ant 20, nu kazkas panasaus.Valanda palaikyti.Po to truputi pajudinus peiliu sonus sita gauta mase graziai issivercia, supjaustyti juostelemis, persmeigti pagaliukais ir apkepti sviestuke is visu pusiu.Galima valgyti su bet kokiu padazu, grybu, spirguciais, bet man skaniausiai su grietine ir abrikosu dzemu

Atsakyti