Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 5

Linkiu kiekvienai šiemet turėti tokią puokštę iš savo rožyno mirksiukas.gif

user posted image

4 tema.

Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 15, 00:15)
Linkiu kiekvienai šiemet turėti tokią puokštę iš savo rožyno mirksiukas.gif

Nuostabi puokštė. Tikrai smagu būtų kiekvienai po tokią turėti. Ačiū, Jediara, už naują temą. 4u.gif
Ten, kur mūsų vasarnamis, 8 zona, tai todėl visos rožės ir nužydėjo.
Jau gavau naujo insekticido (kažkokį nurodė sudedamą chemikalą, kur ne visuose būna, tai tasai turi nudobti tuos vabalus, kurie taip ir nesupratau kaip vadinasi blink.gif ) Jau nupurškiau, rytoj vabalėlių laidotuvės ax.gif
Nufotografavau trejetą likusių žiedelių, nors jie jau tokie vargani:
Šita vidury gerokai išvalgyta, tik nuotraukoj taip nesimato. Žiedlapiai tokie traškūs, kad jei būčiau vabalas, ir aš juos su malonumu šniaukščiau. user posted image
Šita dar turi daug pumpurų, tai dar gal pamatysiu to grožio, o be to vabalai ją pamiršo, nes ji šiek tiek kitame kampe user posted image
O ši turėjo būti morkvinė, bet gavosi abrikosinė doh.gif gal saulės per daug prisižiūrėjo user posted image ax.gif va tokios vargšelės mano našlaitėlės...
O štai radau apie genėjimą user posted image jei kuri angliškai nesuprantat, tai apatinė kirpimo vieta po pirmo žydėjimo, o viršutinė - po pakartotinio (jei taip žydi). Kažkaip maniau, kad iš abejų pažastėlių auga nauji ūgiai, o čia parodyta tik į vieną pusę, reikės eiti dar kartą rožes gerai apžiūrėti ir gal pataisyti tą savo genėjimo stilių. Vakar aš jas per pus sutrumpinau, kad susiprastų, jog reikia ne tik į aukštį, bet ir į storį augti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(serdis @ 2010 06 15, 05:45)

Ten, kur mūsų vasarnamis, 8 zona, tai todėl visos rožės ir nužydėjo.

Labai gražios rožės, nesimato net "apkramtymų" mirksiukas.gif
Kaip faina tokioje zonoje turėti vasarnamį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 14, 23:19)
Jis dar prekiauja Žaliakalnio turguje (jei reikėtų, paieškočiau tel.Nr  ax.gif ).
Papildyta:

butu labai malonu ax.gif gal galima i AZ
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2010 06 15, 10:28)
butu labai malonu  ax.gif  gal galima i AZ

gerai, vakare parašysiu mirksiukas.gif (dabar esu darbe ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 15, 08:00)
Kaip faina tokioje zonoje turėti vasarnamį  thumbup.gif
ačiū. Ir faina ir nelabai. Vadinam vasarnamiu, nors šiaip tai namai, kuriuose neturim kada gyventi, tik aplankom, dažniausiai vasaromis blush2.gif Gyvenam Vilniuje, daugiabutyje lotuliukas.gif Tuo tarpu vasaromis čia taip karšta cool.gif , kad gėlynus tvarkyti galiu tik tarp 6 ir 9 ryto. O ir auginti nelabai žinau ką, vis mokausi ir labai lėtai išmokstu. Trumpi pabuvimai labai apriboja galimybes. verysad.gif Šiaip mūsų aplinka apsodinta tokiais augalais, kuriems nereikia priežiūros dešimtmečiais, bet gi aš noriu kažko visai savito blush2.gif Po žydėjimo reikia pakartotinai rožes tręšti, tai šiandien viską tręšiu, nes jau lapeliai praranda žvilgesį ir spalvą, o ir naujų žiedų labai norėčiau.

Atsakyti
Kaip gražiai prasidėjo temukė - vien rožių žiedai wub.gif
Atsakyti
mano maximinė rožė ant stiebo labai prileidus lapelių ir žiedelius jau suka,bet mb sakė lapai kažkaip sukasi,apiūrėjo kenkėjų nesimato.kas čia galėtų būt g.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2010 06 15, 20:36)
mano maximinė rožė ant stiebo labai prileidus lapelių ir žiedelius jau suka,bet mb sakė lapai kažkaip sukasi,apiūrėjo  kenkėjų nesimato.kas čia galėtų būt g.gif
pas mane augalų lapai sukasi, kai jiems trūksta drėgmės, bet vargu ar ši priežastis ax.gif
Atsakyti
Laba diena, rožių mylėtojos 4u.gif Gal galėtumėt truputį pakonsultuoti pradedančiąją? blush2.gif Pernai pasisodinau dvi vijoklines rožes. Tai va, noriu paklausti, ar reikia jas laistyti? Pernai neliejau, augo neblogai....Dar klausimukas kas galėtų būti, kad vienos viršutiniai lapai tokie darosi į salotinius ir lyg su skylutėmis, bet nekiauromis? Ir kai kurie lapeliai vysta, juosta unsure.gif Purškiau deciu prieš 2 savaites, nes amarai pult bandė. Bet nuo šitos problemos nieko nepadėjo. Gal čia erkutės kokios? Būčiau labai dėkinga, jei atsakytų kas nors 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(l.buz @ 2010 06 15, 21:20)
Laba diena, rožių mylėtojos  4u.gif  Gal galėtumėt truputį pakonsultuoti pradedančiąją? blush2.gif  Pernai pasisodinau dvi vijoklines rožes. Tai va, noriu paklausti, ar reikia jas laistyti? Pernai  neliejau, augo neblogai....Dar klausimukas kas galėtų būti, kad vienos viršutiniai lapai tokie darosi į salotinius ir lyg su skylutėmis, bet nekiauromis? Ir kai kurie lapeliai vysta, juosta unsure.gif  Purškiau deciu prieš 2 savaites, nes amarai pult bandė. Bet nuo šitos problemos nieko nepadėjo. Gal čia erkutės kokios?  Būčiau labai dėkinga, jei atsakytų kas nors 4u.gif
Aš rožes auginu pirmus metus, tai mano ne visos žinios patikrintos praktikoje, štai kiek prisimenu ir skaitymų ir stebėjimų:
*jei šiaip lauke nelyja, tada per žydėjimą būtų gerai kartą savaitėje ir giliai palieti. Negerai lieti po truputį (nes rožių šaknys gilios). Jei palyja, tai lieti ir nereikia. **Dažniausiai lapai gelsta dėl to, kad augalui trūksta trąšų. Jei gelsta tik apatiniai, tai nieko nereiškia - normalu. O kada tavosios tręštos?
***tos nekiauros skylutės yra nusiurbtas lapo minkštimas, tie lapai jau nepasitaisys, jei jų nedaugėja, tai ir gerai. Maniškiai irgi nusiurbti, tai man užrodė gėlininkė, kad inseticido sudėtyje turi būti "Imidacloprid", kad užmuštų viską, kas lapus griaužia.
****juodi taškeliai jau visai kas kitka - kitokia liga. Bet mano rožėse jos dar nebuvo, tai dar nežinau kaip kovoti.
Parsinešiau vieną žiedelį namo, neiškentus user posted image

Atsakyti
QUOTE(serdis @ 2010 06 15, 22:45)

Parsinešiau vieną žiedelį namo, neiškentus

Labai graži foto thumbup.gif
Atsakyti