Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 5

[quote=serdis,2010 06 15, 21:45]
O kada tavosios tręštos?
****juodi taškeliai jau visai kas kitka - kitokia liga. Bet mano rožėse jos dar nebuvo, tai dar nežinau kaip kovoti.

Aš jas tik dabar susivokiau patręšti, užvakar patręšiau doh.gif Juodų taškelių tai nematyti, tik taip yra, kad nuo stiebo kotelis link lapo nujuodęs, o pats lapas irgi nuvytęs. Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l.buz: 15 birželio 2010 - 22:49
QUOTE(jediara @ 2010 06 16, 00:17)
Labai graži foto  thumbup.gif
ačiū ax.gif

QUOTE(l.buz @ 2010 06 16, 00:48)
Aš jas tik dabar susivokiau patręšti, užvakar patręšiau  doh.gif  Juodų taškelių tai nematyti, tik taip yra, kad nuo stiebo kotelis link lapo nujuodęs, o pats lapas irgi nuvytęs. Ačiū už atsakymą  4u.gif
oi, kažkaip nelabai čia gerai nuskambėjo tas stiebo nujuodavimas g.gif Gal gali įmesti foto?
Atsakyti
pasirodo tarp tų susisukusių lapelių yra rausvi vabaliukai doh.gif kuo patartumet nunaikint,važiuosiu po darbo pirkt verysad.gif
Atsakyti
Bandau įkelti foto ax.gif Šiandien pamačiau, kad ir visas stiebas juosta unsure.gif Gal jį nukirpti? Kiti dar nieko, pumpurų nemažai g.gif
Papildyta:
Gal čia geriau matysis...
Atsakyti
Gal kurį rožių mylėtoja papasakotų, kaip reikia auginti rožę, kuri prigijo iš pirktinės skintos. Žodžiu gavau dovanų rožių ir pabandžiau jas pasodint ir viena prigijo, dabar išleido lapelius. Bet kaip ja dabar rūpintis? Kol kas ji mažutė, stovi pas mane ant palangės. Ar nešt ją į balkoną, ar palaukt, ko paūgės? Ar tręšti? Kur ją vėliau pasodinti? Šiaip sodo, gėlyno neturiu, tai ją vazone augint? Bet tai kaip ją peržiemavot? Jei įkasčiau rudenį į žemę ar neperšaltų?
Atsakyti
QUOTE(l.buz @ 2010 06 16, 12:51)
Bandau įkelti foto ax.gif  Šiandien pamačiau, kad ir visas stiebas juosta unsure.gif  Gal jį nukirpti? Kiti dar nieko, pumpurų nemažai g.gif
Papildyta:
Gal čia geriau matysis...
nu žinok ne kaip atrodo. Tokios ligos pas rožes nerandu. Jei skaitai angliškai, čia vienas iš daugiausiai ligų aprašančių tinklalapių: http://www.ipm.ucdav...TES/pn7463.html Man asmeniškai tai panašu į puvinį. Gal nuo tos nesibaigiančios drėgmės? Aš nukirpčiau visus tuos juodulius ir dėl visa ko užpurkščiau fungicidu. Gal atsiras, kas žinos iš tiesų ką reikia daryti, aš tik spėlioju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serdis: 16 birželio 2010 - 14:56
as lakstau lakstau apie savo stiebine roze ,bet ji man kazkaip keistai prigijineje doh.gif nusipirkau ja maximoje lyg ir su gyvybe pasodinau i kibira ,pradeda kaltis rausvi lapeliai ,ir nukrenta tiksliau sudziuva ,,vel kiek laiko buvo be gyvybes,,stovejo stovejo stabaras ,nedalaike nervai paemiau istraukiau kibira ,bet ismesti neleido sirdis pastaciau kampe prie sandeliuko ir tegu sau riokso ,va dabar nueinu ir ziuriu ,kad vel rausvu lapeiu prisikale ,ka daryti kad ir jie nenudziutu ,dregmes nano galva uztenka,gal cia liga g.gif gal kam taip buvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Belacka @ 2010 06 16, 13:23)
Gal kurį rožių mylėtoja papasakotų, kaip reikia auginti rožę, kuri prigijo iš pirktinės skintos. Žodžiu gavau dovanų rožių ir pabandžiau jas pasodint ir viena prigijo, dabar išleido lapelius. Bet kaip ja dabar rūpintis? Kol kas ji mažutė, stovi pas mane ant palangės. Ar nešt ją į balkoną, ar palaukt, ko paūgės? Ar tręšti? Kur ją vėliau pasodinti? Šiaip sodo, gėlyno neturiu, tai ją vazone augint? Bet tai kaip ją peržiemavot? Jei įkasčiau rudenį į žemę ar neperšaltų?

Pas mane panaši situacija. Įmerkiau vandenin sukarpius tokiais 25 cm galiukais - ir jau lapelius leidžia. Stovi vandeny jau gal porą mėn., nes nežinau ką daryt. Ar kišt į žemę, ar laukt šaknų? Esu girdėjus, kad žmonės prisiaugine taip, tačiau pačiai man - tai eksperimentas. Papasakokit, kas taip mėginot...

P.S. iš vieno agronomo girdėjau, kad šitaip "priaugintom" rožėm yra sunkiau peržiemoti, jos greičiau iššąla. Ar tai tiesa?
Atsakyti
As siandien trys rozes nusipirkau didis.gif Kol partempiau iki masinos karsta.gif
Papildyta:
Pas mane siltnami tokios sukarpytos pasodintos pupso, ziuresiu ar prigis. Dar siandien man sake, kad su sloviku reiketu uzdengt del dregno mikroklimato
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nila_ks: 16 birželio 2010 - 15:44
QUOTE(Agnnyte @ 2010 06 16, 15:41)
Pas mane panaši situacija. Įmerkiau vandenin sukarpius tokiais 25 cm galiukais - ir jau lapelius leidžia. Stovi vandeny jau gal porą mėn., nes nežinau ką daryt. Ar kišt į žemę, ar laukt šaknų? Esu girdėjus, kad žmonės prisiaugine taip, tačiau pačiai man - tai eksperimentas. Papasakokit, kas taip mėginot...

Mano jau prigijo prie žemės. Pusantro mėn po celofanu laikiau, kol prigijo, dabar celofaną nuėmiau, ėmė leist lapelius, bet kaip toliau ją augint neturiu supratimo. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2010 06 16, 17:41)

P.S. iš vieno agronomo girdėjau, kad šitaip "priaugintom" rožėm yra sunkiau peržiemoti, jos greičiau iššąla. Ar tai tiesa?

schmoll.gif Taip auginamos kaip tik šalčių nebijo thumbup.gif , jei ir nušąla iš šaknų užauga ne erškėtis, o ta pati rožė - ne vieną auginu, o šiemet ir toliau taip dauginsiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 16, 20:55)
schmoll.gif Taip auginamos kaip tik šalčių nebijo thumbup.gif , jei ir nušąla iš šaknų užauga ne erškėtis, o ta pati rožė - ne vieną auginu, o šiemet ir toliau taip dauginsiu rolleyes.gif

įdomu ,įdomu ax.gif o Tu tas pirktines sitam reikalui naudoji,is geliu pardos?Ar is saviskiu nupjauni?Ir gal gali truputi visa procesa nupasakot,noreciau pabandyt,jei dar nera velu g.gif
Atsakyti