Patarkit kaip priziureti namuose alijosiu, t.y. kur laikyti ir kaip laistyti.Siuo metu man jis pradejo vyti, ir toks vaizdas, jog nustojo augti.
Na alijošius juk iš storalapių,kaupia vandenį .Jei lapai minkštėja,gal perliejai.Padžiovink dabar gerokai,aišku visom gėlytėm žiemot geriau vėsiai,bet kad butuose sausa ir karšta.
absoliučiai nereikli gėlė. Pas mamą dabar auga du dideli krūmai jau galima sakyti. Pas mane vietos nebėra. Bet syky nulūžo šakutė, tai savaitę kokią šiaip gulėjo, paskui įkišau į vandenį ir išleido šaknį, dabar į žemę įkišau. O dėl laistymo, tai Fikusėlis parašė, nereik perlieti.
Ir aš manau, kad tai labai nereikli gėlė. Prieš du metus pas mane buvo stipriai nušalus, nes buvo nešildomoje patalpoje žiemą, bet nieko, persodinau pavasarį ir taip pradėjo augt, tiesiog kas dieną gražėjo, dabar jau žydi.
Tiesa, laistau ją tikrai labai retai.

Bet šiaip ją pakankamai lengva auginti, beveik nereik jokios priežiūros, išskyrus laistymą

QUOTE(irina B @ 2006 01 15, 19:34)
Ir aš manau, kad tai labai nereikli gėlė. Prieš du metus pas mane buvo stipriai nušalus, nes buvo nešildomoje patalpoje žiemą, bet nieko, persodinau pavasarį ir taip pradėjo augt, tiesiog kas dieną gražėjo, dabar jau žydi.
Tiesa, laistau ją tikrai labai retai.

QUOTE(indreka @ 2006 01 18, 20:12)
Na nuotraukos tai kaip suprantu tikrai nepavyks įdėti

Pas mus alijošius auga jau keletą metų, bet žiedą sukrovė tik visai neseniai. Dabar šitas žiedelis dar nedidelis ir žalias, bet pažįstama moteriškė sakė, kad paskui tas žiedas išauga gan nemažas ir yra rusvos spalvos. Pati asmeniškai nesu mačiusi, bet kai pražys daugiau, būtinai parašysiu.

Kiek pavyko sužinoti, tai alijošius iš tikrųjų žydi retai. Manau jis man taip atsidėkoja už tai, kad neatsidūrė šiukšlyne, nes jau buvau rašius, kad prieš du metus jis buvo stipriai nušalęs, atrodė tikrai varganai, bet aš jį apkarpiau ir pavasarį persodinau, nors nieko nesitikėjau. Atsigavo, dabar eina iš proto, pilna vaikiukų. Jokiu būdu nesiūlau naudoti šio metodo savo alijošiams, nes gali baigtis ir nelabai teigiamai. Kiek metų ši gėlė augo pas mamą, tai tiksliai nežinau, gal kokius 5 metus. Dėl žiedo gydomųjų savybių tai nieko negirdėjau.
Linkiu kad ir jus ališiai paradžiugintų žiedais, kad ir negydomaisiais.
Linkiu kad ir jus ališiai paradžiugintų žiedais, kad ir negydomaisiais.

QUOTE(irina B @ 2006 01 18, 19:58)
Na nuotraukos tai kaip suprantu tikrai nepavyks įdėti
Pas mus alijošius auga jau keletą metų, bet žiedą sukrovė tik visai neseniai. Dabar šitas žiedelis dar nedidelis ir žalias, bet pažįstama moteriškė sakė, kad paskui tas žiedas išauga gan nemažas ir yra rusvos spalvos. Pati asmeniškai nesu mačiusi, bet kai pražys daugiau, būtinai parašysiu.

Na gerai būtų nuotrauka, o gal internete kur nors galima būtų rasti?

Mano mama alijošius augina kiek aš save prisimenu. Užaugę jie pas ją dideli krūmai, bet niekad nežydėjo, kaip įdomu, kas paskatino tavajį žydėt?
QUOTE(Vėtružė @ 2006 01 19, 12:25)
Na gerai būtų nuotrauka, o gal internete kur nors galima būtų rasti?
Mano mama alijošius augina kiek aš save prisimenu. Užaugę jie pas ją dideli krūmai, bet niekad nežydėjo, kaip įdomu, kas paskatino tavajį žydėt?

Kiek laiko mano alijošiui tiksliai pasakyti negaliu. Jį pradėjo auginti mano mama, deja jos jau nebeturiu, tai neturiu kieno ir pasiteirauti, kiek jam metelių. Žiedas man ir pačiai labai įdomus, laukiu nesulaukiu kol jis dar labiau pražys. Kol kas viskas vyksta labai lėtai. Dėl nuotraukos, tai nebent galėčiau nupaveiksluot ir atsiūst paštu.
P.S. radau straipsniuką tokį, kad alijošius tikrai kartais žydi:
http://www.klaipeda....5&id=1101335320