Įkraunama...
Įkraunama...

Alijošius

bet nuotraukos ir ten nėra sad.gif O taip idomu.
Atsakyti
QUOTE(Vėtružė @ 2006 01 18, 19:05)
g.gif o kaip alijošius žydi? Arba nemačiau arba nepamenu... Gal nuotrauką galima būtų?

info:
Raibasis alavijas (Aloe variegata) mėgstamas visame pasaulyje. Baltai dėmėti, mėsingi trikampiniai lapai, lyg čerpės dengiantys vienas kitą, užauga daugiausia iki 30 cm aukščio. Kitas gerai pažįstamas ir nereiklus kambarinis augalas - Aloe arborescens. Anksčiau jo sultymis tėvai gygydavo vaikams mėlynes ant kelių. Jis auga aukštesnis ir platesnis, turi dažnai vieną išsišakojusį, apačioje pliką stiebą. Lapai žali, dygliuotu kraštu. Kaip gydomasis augalas žinomas ir Aloe barbadensis (syn. Aloe vera). Ši rūšis rekomenduojama šiandien kaip "naujas" kosmetinis augalas. Jo sultingų lapų sultys esą gražinančios bei lyginančios odą. Žydi tik senesni Aloe rūšių augalai.

ŠEIMA: Liliaceae, lelijiniai.
TĖVYNĖ: Pietų Afrika.
GERIAUSIAI AUGA: Labai saulėtoje, vasarą šiltoje, žiemą vėsioje (6-10oC) patalpoje. Vasarą mėgsta saulėtą, bet apsaugotą nuo lietaus vietą lauke.
LAISTYMAS IR TRĘŠIMAS: Nuo pavasario iki rudens lieti saikingai, žiemą - dar mažiau. Vengti padėkle užsilikusio vandens! Vasarą kas 2-3 savaites į laistymo vandenį įberti truputį kaktusams skirtų trąšų.
KITI PRIEŽIŪROS YPATUMAI: Jei reikia, pavasarį persodinti į P žemės mišinį su smėliu arba į molingą sodo žemę.
DAUGINIMAS: Šoninėmis ataugomis, kurios atskiriamos, apdžiovinamos ir įsmeigiamos į smėlingą žemę.
KENKĖJAI, LIGOS: Kartais apninka šaknų nematodai ir miltuotieji amarai.

žydintis alijošius

paveiksliukas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enija: 19 sausio 2006 - 17:32
QUOTE(Vėtružė @ 2006 01 19, 16:24)
bet nuotraukos ir ten nėra sad.gif O taip idomu.

Bandau įkelti paveiksliuką

user posted image
Atsakyti
O ačiū Enija už info, labai gražūs žiedai, tik jaučiu kad pas mane tai ne senesnis, ir gali nežydėti g.gif .
Atsakyti
Taip, gražūs žiedai. O pas mane toks mažuliukas žalias, o pačiam viršuj toks šviesiai rudas, ne toks ryškus kaip čia parodyta g.gif Na, bet lauksiu, ko toliau, tuo domiau darosi biggrin.gif
Atsakyti
Aš esu skaičiusi, kad alijošiai žydi tik augdami šiltuose kraštuose laisvėje, bet pasirodo, kad ir namų sąlygomis jie ima ir pražysta. Smagu smile.gif
Gal ir mano alijošius kada nors pražys.....
Atsakyti
Labutis mirksiukas.gif o gal kartais zinote kaip reikia persodinti alijosiu? g.gif mano buvo toks didelis isauges, bet jau per didelis, nes sakos luzti pradejo. tai as nukarpiau tas sakas ir palikau tik sumedejusius kotus su ugliukais...ir aisku stipriai paliejau tai tie ugliukai man nupuvo...dabar nezinau ar atsigaus jis man ar ne doh.gif verysad.gif o tas nuluzusias sakas pamerkiau i vandeni...kiek laiko man jas laikyti ir kaip jas sodinti?

ir dar alijosiu labiau megsta sviesa ar seseli?
Atsakyti
as irgi siandien priglaudziau is parduotuves alijosiu. wub.gif

drauges zydintis alijosius:
user posted image
Atsakyti
Ir mano gėlė lygiai taip pat žydėjo, nors aš nežinau jos pavadinimo. Nors jai tik keli metai ir yra panaši į avortiją(vandens lelijos formos tik su spygliukais).Gal alijošiaus giminaitė g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2006 02 21, 16:33)
Ir mano gėlė lygiai taip pat žydėjo, nors aš nežinau jos pavadinimo. Nors jai tik keli metai ir yra panaši į avortiją(vandens lelijos formos tik su spygliukais).Gal alijošiaus giminaitė g.gif ?

Tai alijošių yra be galo daug rūšių, bet žydi jie panašiais žiedais. google įsivesk vaizduose aloe ir tau išmes paveiksliukus ir išsirinksi kuris tavo.
Atsakyti
Labai dėkinga Vėtruže, už patarimą.Nusprendžiau, kad maniškis yra aloe aristata. Ir dar labai patiko spiralinis aloe, jei kur tokį pamatyčiau,tai būtinai įsigyčiau wub.gif .
Atsakyti
tų aloe yra įvairių formų...
dabar parduotuvėse pasirodo vis naujesnių ir lb gražiųsmile.gif)
Atsakyti