Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusai,plokštenis,narenis

QUOTE(Prietarai @ 2011 04 02, 18:52)
O ką reiškia kai virštuiniai narelai kalėduko yra raudoni? kaip atgaivint jį? krauna žiedelius, bet toooks pavargęs atrodo..

Visi jauni segmentai būna rausvi.Tai lemia genai. Pavargęs būna nuo atiduodamų medžiagų žiedams.Dažniau ,bet saikingiau liekite,nepamirkšite retsykiais patręšt.
Atsakyti
bet ji visad pavargus, krauna ar nekrauna žiedų ir metų jai kokie 3 g.gif
o ar galima ją purkšt vandeniu? pas mus namie sausoka, be to stovi ant palangės, tai gal kaitra pasiekia nuo šildymo sistemos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Prietarai @ 2011 04 02, 23:47)
bet ji visad pavargus, krauna ar nekrauna žiedų ir metų jai kokie 3 g.gif
o ar galima ją purkšt vandeniu? pas mus namie sausoka, be to stovi ant palangės, tai gal kaitra pasiekia nuo šildymo sistemos g.gif

Ar taip atrodo segmentai g.gif user posted image
Jei atsakymas teigiamas,tada tai yra :Segmentų pakitimai(augalas yra blyškios spalvos išblukę stiebai, paprastai pilka-žalia atspalvio,susiraukšlėję ,minkšti segmentai).
gydymas būtų toks:
Priežastis: Stiebai ir plokštelės apvysta dėl pažeistų šaknų, drėgmės nesugėrimo iš substrato,netinkamo substrakto ,per didelio vazono ar per gausaus ir nesudrinto laistymo,šalto vandens.
Gydymas būtų toks:
Augalą būtina apdirbti fungicido tirpalu. Persodinti į naują substraktą (prieš tai gerai išplovus ir išdezinfekavus vazonėlį).Ir būtina stebėti, kad vazonėlyje nebūtų drėgmės pertekliaus.
Atsakyti
QUOTE(chasmina13 @ 2011 04 02, 14:18)
Ačiū ačiū 4u.gif .Jis pas mane dar neseniai.Bandom susidraugauti biggrin.gif .Ir kol kas atrodo sekasi  clap.gif

Tai jau akivaizdžiai sekasi, šaunu. Graži nuotrauka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2011 04 01, 16:14)
Nesyk sakiau,asmeniškai naudoju http://www.plius.lt/...galai/id-721499 Dabar jei nežydi jau galima pradėti mirksiukas.gif

aš šito apieškojau visur ir Vilniuj niekur neradau sad.gif nei vienoje maximoje, nei senukuose, nei rimi, nei ermitaze, nei prizmoje .. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Atidela @ 2011 04 03, 20:42)
aš šito apieškojau visur ir Vilniuj niekur neradau sad.gif nei vienoje maximoje, nei senukuose, nei rimi, nei ermitaze, nei prizmoje .. sad.gif

Šiaip maksimose visad būdavo. blush2.gif ,bet jei nerandate šio tai galite ieškotis kitokio supstrakto skirto kaktusams ir sukulentams, kalankėms, opuncijoms. Tik neaptariu Juknevičiaus
Atsakyti
merga, ačiū labai smile.gif bandysiu gelbėt kai nužydės. va tokia mano nuvargelė
user posted image
Atsakyti
Prietarai- gal bandyk gelbėt dabar...mažiau augalo prarasi...nes jėjų jam dar žydėjimui daug atiduot reiks... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Prietarai @ 2011 04 04, 15:34)
merga, ačiū labai smile.gif  bandysiu gelbėt kai nužydės. va tokia mano nuvargelė
user posted image

Taip,mano spėjimas pasitvirtino. doh.gif
visų pirma substraktas atrodo labai šlapias. Ir kažkoks labai jau juodas g.gif ,toliau imam į pagalbą fungicidus. Po 2 savaičių pakartot. Ir šiaip gerai būtų pumpurus nudraskyt visai,bet keleta nuotaikai palikti galit smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
turiu vieną klausimėlį dėl kalėdinio kaktuso. Po žydėjimo jisai pasidarė, kaip negyvas - spalvą nubluko, "susiraukšlėjo", lapai pakibo. Ką daryti? 2 sav nelaisčiau, bet šiandien truputi daviau "atsigerti". Ar reikia laistyti ar ne?
Ačiū 4u.gif
atrodo , kaip pas Prietarai, tik ne radonas ir dar daugiau nunikes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daniele: 12 balandžio 2011 - 08:19
mano dukrytė nuskabė velykiuko pumpurus ir sukišo šalia į žemę kaip daigelius. doh.gif ir jai dar nė 1,5 metukų nėra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daniele @ 2011 04 12, 09:17)
Sveiki,
turiu vieną klausimėlį dėl kalėdinio kaktuso. Po žydėjimo jisai pasidarė, kaip negyvas - spalvą nubluko, "susiraukšlėjo", lapai pakibo. Ką daryti? 2 sav nelaisčiau, bet šiandien truputi daviau "atsigerti". Ar reikia laistyti ar ne?
Ačiū  4u.gif
atrodo , kaip pas Prietarai, tik ne radonas ir dar daugiau nunikes

Ar seniai nužydėjo?
Po žydėjimo taip būna daugeliui kaktusiukų,nes jie visas maisto medžiagas atduoda žiedams.Po žydėjimo nusilpsta ir užmiega. Laistyti tikrai reikia.
Jei žydėjo seniai būt geriai fingicidais perlieti smile.gif

QUOTE(Atidela @ 2011 04 12, 10:56)
mano dukrytė nuskabė velykiuko pumpurus ir sukišo šalia į žemę kaip daigelius.  doh.gif ir jai dar nė 1,5 metukų nėra  doh.gif

Nuo skabymo tik augaliukui geriau mirksiukas.gif
Atsakyti