Įkraunama...
Įkraunama...

Serge Lutens parfumerija

user posted imageuser posted image

oficialus SL puslapis

Serge Lutens kvepalai parduodami:
Lietuvoje - Creme de la Creme
svetur:
www.luckyscent.com
www.beautyhabit.com

pasidalinkime įspūdžiais 4u.gif

mačiau, kad buvo išreikštas noras tokiai temai. aš tam pritariu. jei dauguma prieštaraus, temą bet kada galima ištrinti smile.gif
Atsakyti
Beige collection:

user posted image
Chergui
Sa Majeste la Rose
A la Nuit
Five O‘Clock au Gingembre
Arabie
Fleurs de Citronnier
Santal Blanc
Clair de Musc
Ambre Sultan
Fleurs d‘Oranger
Rousse
Un Bois Vanille
Douce Amere
Gris Clair
Datura Noir
Bas de Soie

Black collection:

user posted image
Daim Blond
Cedre
Chypre Rouge
Louve
Serge Noire
Fille en Aiguilles
Muscs Koublai Khan

Exclusive Fragrances for Les Salons du Palais Royal:

user posted image
Bois et Musc
La Myrrhe
Tubereuse Criminelle
Bois de Violette
Fleurs d‘Oranger
Chergui
Bois et Fruits
Cuir Mauresque
Vetiver Oriental
Bois Oriental
Un Lys
Fumerie Turque
Ambre Sultan
Santal de Mysore
Chene
Rose de Nuit
Encens et Lavande
Borneo 1834
Un Bois Sepia
Muscs Koublai Khan

Mandarine Mandarin
Iris Silver Mist
Rahat Loukoum
Sarrasins
El Attarine
Fourreau Noir
Boxeuses
Atsakyti
Atnešu iš senosios temos "Kitokie kvepalai" (tikiuosi, autoriai nesupyks), kad apie SL būtų vienoj temoj.

Gervela, 2008 06 29, 16:13
dar vienas malonus naujas (gaila, tik kad mažam kieky) Serge Lutens kvapas biggrin.gif
Serge Lutens "Clair de Musc"
user posted image
Clair de Musc notes
Musk, bergamot, neroli petals, Tuscan iris powder
labai švelnus subtilus kvapas (pvz. palyginus su SL "Gris Clair", kuriuo kvepia kita ranka biggrin.gif ). Tai kvapas iš tų, kai praėjus dvelkteli lengvas vėjo gūsis, nusinešdamas lengvą perregimą gėlių, vandens, šviesos šleifą.
Itin perregimas kvapas, toks skaidrus, kaip eteris, kaip pats oras, labai minkštas, kad regis galėtum ranka paglostyti.
Sukelia jausmą, panašų į tą, kuri jauti, žiūrėdamas į saulės zuikučius, žaidžiančius ant sienos- regis, daiktas apčiuopiamas, bet žinai, kad tai tik iliuzija- niekad nepagausi jo biggrin.gif bet be proto gražu ir jaudinama.
dar primena man lengvą šviesą, prasimušančią pro tamsiai žalias išlakių eglių šakas. toks vos vos perregimas šviesos srautas, virpantis ant samanų. Tačiau nėra šaltas ir baugus, priešingai- šiltas, glostantis. Vienam Blog'e skaičiau, kad šį kvapą traktuoja kaip perregimą, bet šaltą g.gif Aš tikrai nesutikčiau su šia nuomone g.gif Turiu pabrėžti, kad Clair de Musc tikrai nėra kokia uogienė ar šiaip šiltas saldus kvapas, tačiau turi kažkokios švelnios šilumos- gal tokios, kaip ankstų vasaros rytą, kai oras vėsus, tačiau saulės spinduliai jau glosto veidą- taip, tiksliai toks jausmas biggrin.gif
Clair de Musc turi savyje lengvo vanilinio cukraus saldumo su kiek citrusų, bet stipriau prasimuša vanilės minkštumas. bet vėlgi- labai subtiliai, atsargiai, nieku gyvu ne įkyriai.
Šis kvapas turi savo firminį Lutensišką išskirtinumą, kas juose man taip patinka. Pvz. Hermes'us aš turiu labai atsargiai tyrinėti, nes daugumoje jų man yra daugiau nepatinkančių, negu patinkančių kvapų elementų, kol atrandu kažką mano nosiai priimtino, o Serge Lutens pirmiausia atpažystu tą man mielą gaidą.
Būtų labai įdomu, jei kas dar parašytų savo atsiliepimus apie šį kvapą, nes ką tik perskaičiau dar vieną komentarą, kuriame šis kvapas vadinamas "mėnulišku" ir vėsiu g.gif Nors nenuostabu, kai man ne vieneri kvapai atrodo saldesni nei kitiems biggrin.gif

BlackDee,2008 05 17, 17:29
Testuoju Serge Lutens Cuir Mauresque ("mauritaniška oda"):
user posted image
Natos: amber, myrrh, burnt styrax, incense, cinnamon, aloe wood, cedar, civet, nutmeg, clove, cumin, musk, mandarin peel, orange blossom
LABAI panašus pradžioj į Bvlgari Black. Ir nesuprantu ar užuodžiu odą ar padangas doh.gif Bet kokiu atveju, ar viena ar kita, tačiau ryškiai - su jazminais smile.gif Manau, tą padangos kvapą suteikia tas "burnt styrax" g.gif Arba tai kažkokia "dūminė" oda, gal Mauritanijoj ji taip kvepia rolleyes.gif Po pusvalandžio dūmų, odos, padangų ar kas tai bebūtų kvapas sušvelnėja, prasideda ambros, gvazdikų ir cinamono laikas, tuo metu kvapas yra gan saldus. Kuo toliau, tuo jis tampa "tylesnis", laikosi labai arti odos, nešleifinis.

BlackDee
Labai gaila, bet man Clair de Musc kvepia tik muilu, kaip ir Artizano "Mure et Musc", deja

rutuliukas j
O su Clair de Musc irgi jau teko susipazinti- primine Claude Debussy "menulio lopsine". Ir siltas, bet kartu ir vesus. Gal tiksliau- vesus, bet svelnus. Tame ir jo grozis- ir siluma, ir vesumas kaitaliojasi, taip kaip bangeles raibuliuoja. Man tas kvapas labiau i muzika, nei i materija panasus Labai graziai persipina komponentai, kvapas labai vientisas. Man patiko. Nors neisivaizduoju, ka taip kvepiant reiktu rengtis. Tik naktinukus lengvucius

Jvana
Pazindinaus su Serge Lutens kuriniais
Five O’Clock Au Gingembre pirmose natose jauciau kvapus kaip silta imbiero arbata su medumi, vidurinese daugiau kaip Kaledini pyraga su imbieru, cinamonu. Siltas, jaukus, kaledinis
Ambre Sultan kaip mat patiko. Labai jau "spicy" Net sunku buvo susigaudyti kas groja pirmose natose.. Noreciau sakyti, kad papipirintas, bet tai butu ne tai, o kazkas panasaus Visgi dabar natoms nusedus i vidurines jauciu aisku aiskiausia paciule, vaniles pasaldinta medi, koriandra ir raudonelis (man jis labai nepatinka maiste..). Visas tas derinys karstas, spirgantis, gyvas. Sakyciau paciule ir raudonelis griezia pagrindinemis partijomis. O vanile, galbut muskusas ir koriandras vos vos isiterpia i repertuara
A La Nuit JAAAAAZMINAI Pirmose natose kaip ne keista, jie tokie tylus ir ramus, o vidurinese ryskus kaip zvaigzdes danguje. O kaip skaniai kvepia.. Kvapas nekintantis, bet grazus grazus. Su mielu noru jais dabar pasikvepinciau ir traukciau miegot... Ar kokia velyva vasaros nakti jais pasikvepinus eiti prie juros pasivaikscioti.
Datura Noir man gan aiskus kokosas, migdolai, gal tuberoze?.. Grazus ir silti. Viena aisku, kad kvepaluose turetu buti gan nemazai sudetiniu daliu, nes isties sunku atrinkti kas sukuria toki ypatinga kvapa Visgi labai gardziai kvepia tiek kokosas, tiek migdolai.
Sa Majeste la Rose delikati roze As nesu roziu myletoja kvepaluose.. Visgi patikinsiu, kad suprantu, jog ji graziai pristatyta.

Dolce Vita
Serge Lutens A la Nuit - labai gražus derinys. Jazminas su švelniomis žalumos natomis. Švelnus saldumas jaučiasi bet ne vanilinis. Sudėtyje mačiau kad įeina medus, bet jei Muglerio Aliene man jazminai su per jų žiedus varvančiu skystu medumi, tai čia greičiau jazminų žiedai pamerkti į meduotą vandenį. Šviesus, taurus, sparnuotas aromatas. Toks įspūdis kad turėtų būti labai šlefinis. Norėtųsi paragauti medaus, sunešto iš tokių kvapnių žiedų.
Serge Lutens Cuir Mauresque – labai ryški oda. Ne subtilaus išdirbimo minkštutė pirštininė, o stora gruboka oda, naudojama batų, baldų, diržų gamyboje. Aštresnė už Chanel rusišką odą. Skiriasi vėsiais medienos akcentais. Kvapas gana sausas, kartokas, dulkėtas. Jaučiasi prieskoniai, bet kažkuris vienas neišryškėjo (man labai panašu į muškatą, bet nesu tikra ar tai jis). Ir dar kažkas gerleniško man juose jaučiasi, asociacijos su L'Heure Bleue ar Mahora. Nežinau net kodėl, nes natos gerokai skiriasi.

mildute
BORNEO 1834
Labai labai keistas kvapas... Pats idomiausiais iki siol sutiktu... Tikiuosi manes dar laukia daug netiketumu ir idomybiu!
Kvapas toks tirstas, netgi aliejinis... pradinese natose mane net erzina tas toks buitinis aliejaus (bet gero alyvuogiu) kvapas.
Bet paskui atsiskleidzia labai idomi turtinga kvapo puokste... Paciule, sokoladas, smilkalai... Viskas laikosi labai arti odos... Kvapo paskutines natos laiosi labai ilgai... Jauciuosi su tuo kvapu ypatinga, turinti kazkokia didele paslapti... Na nuostabus kvapas!
Pradinese natose turi kazka giminingo su Guerlain Vol de Nuit, vidurinese - su su Estee Lauder Youth Dew, zemutinese natose - su ... Net nezinau kuo...
Tols idomus jausmingas, netgi agresyvokas aromatas...
Paskatino mane ji pirkti BORNEO dvasia ir istorija. Manau tas kvapas tai ir atspindi...

Ferrari
Susipažinau su Serge Lutens Cedre
Kvepalai priskiriami Oriental Woody grupei.
Fragrantica nurodo tokias natas:
tuberoza, ambra, cinamonas, muskusas, gvazdikėliai.
Pirmas minutes ant mano odos pakvimpa kaip Ylang-ylang eterinis aliejus, po kelių minučių kvapas kiek pakinta, jaučiu ryškų man nežinomos gėlės aromatą. Kadangi natose nurodyta vienintelė gėlė - tuberoza, dabar žinosiu kaip ją pažinti kvepaluose.
Uostant Cedre, laikas mane nuneša į vaikystę ir prieš akis matau įvairius kvepalų buteliukus, kurių pavadinimų neprismenu, bet tikrai žinau, kad tarp jų buvo kažkokie taip pat ryškiai tuberoza kvepiantys kvepalai.
Cedre kvapas išties ryškus, svaiginantis, šiek tiek salstelėjęs. Jis nuolat mainosi - kvepia vienu metu gėlėm, o po to mediena, po kiek laiko vėl išryškėja gėlės. Jaukus, šiltas ir tuo pačiu vėsus, lyg apsigaubus šiltu pledu, vėsų vasaros vakarą, sėdėtum miško užuovejoje, o vėjas atneštų svaiginantį šalia žydynčių tuberozų kvapą.

Margot
Dar apie vanilę. Išmėginau SL Vanilės medį, tai pasirodė itin konditeriškas kvapas su ryškiai ir gana tiesmukai išreikšta vanile. Man priimtinesnė ir kur kas įdomesnė yra pvz. Nicolai "Vanille Tonka", kuri prasideda efemeriška citrusų nata ir netrukus pradeda grimzti į smilkalų debesį. Na, skonio reikalas, savaime suprantama

Ferrari
Nuit de Cellophane
Prasidėjo šviežiai spaustomis saldžiomis apelsinų sultimis su mažyčiu jazmino žiedeliu, o po penkių minučių kvapo beveik nejaučiu, liko vos juntamas baltų gėlių dvelksmas.

Biologe
Stiprus, aitrokas, tamsus kvapas. Labai trumpas citrusų (nesu visai tikra) dvelktelėjimas su jau aiškesniu vaistinės (kamparo? mėtų? kažko, kuo vaikystėj skalauta gerklė?) kvapu. Sunkūs smilkalai (panašius uosčiau parvežtus iš Indijos, autentiškus, skirtus ne prekybai Europoje... neįprastas ir nelabai priimtinas kvapas). Juodas medis. Truputis cinamono. Žemiškas, sodrus, bet ne troškus kvapas. Pačiulis. Toliau vis aiškesnė ryški, tamsi mediena. Visa kita išsisklaidė. Žiūrėsim, kuo baigsis.
Tik praėjus kelioms minutėms ir supratus, kad kvapo neatpažinsiu, pasižiūrėjau, kas gi tai. Serge Lutens Serge Noire. Taip. Nenuostabu, kad ne kompotėlis.

Ingėnas
Man irgi teko pratestuoti Serge Noire iš splashinio mėginėlio. Tai pasidalinsiu savo įspūdžiais. Beje tas Now Smell This kvapo aprašymas tai mane labai nustebino , pati nieko panašaus šiame kvape nejaučiu
Taigi manau , kad tai labai lutensiškas kvapas. Turėjau progos susipažinti su dar keletu tokių stipriosios artilerijos kvapų iš SL (Borneo 1834, naujasis Fille en Aiguilles , galų gale tas pats Rousse - jis ne smilkalinis, bet stiprumu, intensyvumu pirmiesiems paminėtiems , mano galva, nenusileidžia). Visi šie trys paminėti (Serge Noire, Borneo ir Fille en Aiguilles) man turi labai daug bendro, galbūt tai jų tirštas smilkalinis fonas
Apibūdinčiau Serge Noire kaip dūminį-smikalinį-pačiulinį kvapą. Tamsų kvapą, kaip jau pats pavadinimas teigia. Turi daug panašumo su Borneo (nors gal klaidingas įspūdis, testuojant Serge Noire iš mėginuko man jie pasirodė lyg ir lengvesni nei Borneo, tačiau galbūt aš ir klystu ). Borneo man ryškesnė mediena, o Serge Noire kiek prisimenu lyg ir dominavo smilkalai. Kaip ir biologei juose kiek jaučiasi kamparas. Labai ryški pačiulė. Vėliau išlenda cinamonas.
Borneo įsimylėjau nuo pirmo pauostymo. O Serge Noire man pasirodė labai įdomus kvapas, bet mano nosiai jame kažko visgi pritrūko , kad pat norėčiau juo kvepėti
Fragranticoje radau jiems mano galva labai taiklų apibūdinimą -gotiškas kvapas.
Atsakyti
perkeliu ir čia. SL kainos Creme de la Creme parduotuvėje:
QUOTE(BlackDee @ 2010 11 12, 16:19)
Collection Beige: 289
Collection Noire: 349
Ephemeric Collection:349
Feminite du Bois: 289
L'Eau Serge Lutens: 349

Atsakyti
Labai malonu, kad SL - dabar ir Lietuvoje. thumbup.gif

O kodel jokios informacijos parduotuves puslapije? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kiskalt: 18 lapkričio 2010 - 09:53
šiaip akims paganyti, vaizdai iš Les Salons Du Palais Royal Shiseido Paryžiuje:
user posted image
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensi: 18 lapkričio 2010 - 21:38
Dar šiekt tiek testuotų SL kvapų

A La Nuit
Jazminų bomba. Balti balti, aitriai salstelėję, su švelnia žalumos nata, giliau įkvėpus net svaigsta galva. Tai jazminai įmerkti į saldžią alkoholinę medaus trauktinę. Beprotiškai gražus ir ryškus, sodrus ir svaiginantis kvapas.

Ambre Sultan
Pradžia - kartūs prieskoniai su sodraus žalumo nata. Tarsi degantys sakais aplipę medžiai. Prieskonių daug, jie spirga ant laužo, tikras prieskonių liūnas. Ir saldu ir kartu tuo pat metu. Viena mylimiausių mano ambrų.

Borneo 1834
Saldžiai rūgšti kakava. Pažiulė tamsi bet ant mano odos per daug nusladėja ir su kakava man visai nedera. Po gero pusvalanžio kakava kiek sušvelnėja ir ne taip jaučiama. Ir dabar pačiulė skamba kur kas gražiau. Ji tamsi, su juodmedžio prieskoniu

Clair de Musc
Muiliukas su pudrinio iriso kvapu. Pakankamai lengvas, bet turi šiokio tokio aliejingumo. Nepretenzingas, paprastas, bet neprastas. Jis mainosi, vienu metu pakankamai irisinis, kitu muskusinis, lengvas, tarsi iškvėpinta paklodė plevenanti ore ir skleidžianti aromatą. Deja kvepalai turintys bent menkiausią užuominą apie muilą (čia muskusas taip kvepia ant mano odos), man nepriimtini.

Daim Blond
Rytas kaime, kai praveri langą ir vėsus rytinis vėjelis atneša gaivaus oro gūsį su šalia esančio gėlyno ir miško kvapais.
Kvapas guli labai arti odos, jis tarsi susilieja su oda, kaip apsivilkus plonytį aptemptą minkštą zomšinį švarkelį. Jis nerėksmingas, labai švelnus, atrodo jauti kaip brauktum pirštais zomšą.
Negaliu išskirti nė vienos konkrečios natos, kvapas labai vientisas ir natos kurios yra ryškiausios man nėra pažystamos.
Manau čia heliotropas groja pirmąja nata, bet nesu tikra kaip jis kvepia.
Lengvas gėlinis saldumas ir tuo pačiu labai gaivus kvapas su oda . Po pusvalandžio irisai labai panašūs kaip Guerlain Insolence EDT.

Datura Noir
Kambarys papuoštas tuberozomis, Saulėtą karštą dieną, sunkiomis užuolaidomis uždengti kambario langai, kuriame pilnos vazos tuberozų. Stalas nukrautas kokosiniais saldžiais sausainiais su migdolų riešutų įdaru. Tokių sausainukų daug nesuvalgysi, nes burnoj pasidarys per saldu, per riebu ir norėsis bėgti į lauką įkvėpti gaivaus oro. Kiek vėliau kvapas tampa kiek lengvesnis, mažiau to riebaus migdolinio saldumo. Bet ant mano odos vis tiek visą laiką dominuoja migdolas. Man kvapas daugiau valgomas nei gėlinis.

Douce Amere
Svaiginančios gėlės su cinamonu. Bet kažkoks per daug aitrus pradinėse natose. Po to ima ryškėti vanilė, ir tampa panašus į Chopard Casmir. Tos gėlės buvo tik pirmąsias kelias minutes. Po to kvapas tapo vanilinis vaisinis su cinamonu.
Jis ne per sunkus, ne per saldus, toks labai diplomatiškas. Natose atrodo vien gėlės, bet jis labai valgomas – kaip vanilinis pyragas apibertas cinamonu. Nors cinamono kvapas labiau lazdelių, ne malto cinamono. Bazėj pasirodė panašus i Organza indecence.

Fleurs d'Oranger
Labai ryški gėlių kompozicija. Tuberoza persipynusi su jazminu, jos tarsi kariauja, kuri stipresnė. Kvapas šiek tiek aliejinis. Tikrai labai gražus, bet man kiek per stiprus. Bandžiau lyginti su Mahora, tai čia ji pasaldinta vanile ir labiau išgryninta. Mahora šiltesnė ir jaukesnė, SL daugiau šaltuma, ji gaivesnė ir jazminas dažnai dominuoja. Čia vėl gi man tas variantas, kai karštą dieną pilnas kambarys gėlių, kai nuo jų net kiek dusina, norisi atidaryti langus.

Fumerie Turque
Sodrus, salsva smalinga mediena,šokoladinė karamelinė pačiulė, kuri prinimė Coromandel, alkoholinis balzamas, dūmai, prieskoniai. Viskas taip gražiai persipina. Kvapas ir skalsus ir sausas, neerzinančiai saldus ir ir turintis pačiulės rūgštelės. Dar vėliau labai ryškūs smilkalai, tie kur katalikų bažnyčioje, kunigo padėjėjai neša induose pakabintuose ant grančinių ir smilkina. Kvapas be galo hipnotizuojantis, bet atsiradus šitiems smilkalams nesinorėtų taip kvepėti, nors pradinės natos buvo be galo gražios.
Galiausiai bazėje kvapas tampa minštu jaukiu pačiulės vanilės deriniu, bet smilkalinė nata vis tiek nedingsta ir daro jį tamsiu ir sakraliniu.
Vis galvoju, kad turėti tokį kvapą norėčiau, tik va kiek dažnai juo galėčiau kvepintis nežinia. Labai daug jame tamsių natų.
Praėjo apie 4 val po pasitepimo, ir dabar jie man priminė Goutal Ambrą.

Un Lys
Didelis lelijų sodas, po karštos dienos svaiginantis savo sodriu aromatu. Vieną minutę kilo mintis apie alyvas, bet ne, tai ne alyvos. Jos lengvesnės ir neturi trintų žalių lapų kvapo.
Po kurio laiko lelijos kiek išsivadėja, tarsi kambarys išvėdinamas, aromatas jau kiek lengvesnis, bet vis dar ryškus,kažkiek muskusinis. Negalėčiau tokio dėvėti, jis mane slegia.

Atsakyti
A kas nors pasakys kokių nors gražių žodžių apie Louve? Ar čia tik man vienai jis labai gražus kvapas? bigsmile.gif
Daugiau niekaip jo ir neapibūdinsiu, tik, kad - gražus. wub.gif smile.gif
A kaip jis siejasi su pavadinimu, išvis minčių neturiu.....
Aišku, po reklaminio kažkurio paveiskliuko kvapas man - išimtinai sniegingam periodui.....
Atsakyti
QUOTE(Heilė @ 2010 11 19, 12:09)
A kas nors pasakys kokių nors gražių žodžių apie Louve? Ar čia tik man vienai jis labai gražus kvapas? bigsmile.gif
Daugiau niekaip jo ir neapibūdinsiu, tik, kad - gražus. wub.gif  smile.gif
A kaip jis siejasi su pavadinimu, išvis minčių neturiu.....
Aišku, po reklaminio kažkurio paveiskliuko kvapas man - išimtinai sniegingam periodui.....

klausk JVanos, jinai tau apdainuos smile.gif
et, kai paminėjai pavadinimą, tik dabar išsiaiškinau, kad jis reiškia "vilkė" blush2.gif o štai ir juokingas paveiksliukas kvepalų ir pavadinimo atitikimo tema:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(katalike @ 2010 11 19, 12:23)
o štai ir juokingas paveiksliukas kvepalų ir pavadinimo atitikimo tema:

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Nu, bet vistiek - žiūriu aš į jį ir negaliu pasakyt, kad šita vilkė kvepia SL. bigsmile.gif Matyt, turima omeny kokia nors Kita Vilkė. smile.gif
Atsakyti
mano Lutens'ų altorėlis biggrin.gif mylimiausias brand'as biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
tikrai, kad altorėlis bigsmile.gif gražu. kurie patys patys?
apie Chypre Rouge gal galima pora žodelių?
Atsakyti