Krokodilas
0,5 kg. miltų
250 ml. pieno
40 g. mielių
1 kiaušinis
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas cukraus
3 šaukštai aliejaus
Cukrų, mieles, kiaušinį ir pašildytą pieną plakame tol kol ištirps mielės. Visą mišinį supilame į dubenį, kuriame yra miltai ir druska. Šiltai kildiname tešlą 3 kartus. Tešlą išminkome ir padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame, nupjauname tešlos galus (tešlos likučiai bus reikalingi kojoms, antakiams):

Šonuose įpjauname 3-4 cm juosteles:

Dedame varškę (cukrus kiauįinio trynys, cinamonas), o ant jos smulkiai pjaustytus obuolius (sukrus, cinamonas):

Vyniojame juosteles ant įdaro:


Suformuojame galvą, o iš kito galo susukame uodegą, iš likusios tešlos suformuojame kojas ir antakius. Vietoj akių įdėjau razinas. Perkeliame ant silikoninio padėkliuko ir pašauname į orkaitę 100 laipsnių:

Kai tešla pakyla, aptepti baltymu. Toliau kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Skanaus.