QUOTE(XMamaX @ 2006 02 27, 14:03)
Svaikos tulpių mylėtojos,
Man pavasarį garažiausios gėlės - tulpės, hiacintai, narcizai. Tulpių labai daug veislių galima įsigyti. Tačiau kaip ilgai jos išlieka tokios gražios? 2003 m. rudenį susodinau žemaūgių tulpių svogūnėlius, tai 2004 m. pavasarį labai gražiai ir gausiai žydėjo. Peržydėjus svogūnėlių neiškasiau, o 2005 m. pavasarį ne visos pražydo ir tos pražydusios jau nebebuvo tokios gražios

. 2005 m. po peržydėjimo visas tules iškasiau ir rudenį susodinau. Lauksiu šį pavasarį rezultatų. Kaip manot ar galima išlaikyti nepakitusią veislę ir kaip ilgai. Aš suprantu, kad įvyksta "kraujomaiša", nes bitės tikrai pagal veisles gėlių nesirenka. Tada ar verta aplamai įsigyti brangių-gražių tulpių vienam sezonui. Va tos senoviškos raudonos ankstyvos tulpės, jokios bitės jų nesumaišo. Tik problema kur gauti jų svogūnėlių, nes parduotuvėse nerandu

.
Bitės nemaišo tulpių veislių, man atrodo, yra hibridinės veislės tai jos kinta. O jei veislė yra tikra ir stabili- tai ji išliks - visada žydės vienodai, tik reikia tinkamai prižiūrėti. Jei pernai iškasei svogūnėlius, tai lauk gražių žiedų pavasari. Aš tai irgi laaaabai laukiu narcizų ir tulpių žydėjimo. Turiu ju apie 20 rušių.