Įkraunama...
Įkraunama...

Pastojimas ir cista

nezinau ar cia patalpinau tema ,jai ne atsiprasau 4u.gif
turiu tokia beda man 20metu atrado cista ,jau 3savaite kaip sergu tiksliau tik teplioja ,daktare sake kad reiks valyti gimda ,ir gali tekti pasalinti viena kiauside ,ir pridure kad ateityje vaiku galiu ir nebesusilaukti verysad.gif turiu suneli bet ateiti tikrai noreciau dar vieno vaikelio ,ar kam kasnors panasaus buvo ,ar imanoma po gimdos valimo dar pastoti ?labai aciu zu betkokia informacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(robertukas @ 2010 03 18, 23:10)
nezinau ar cia patalpinau tema ,jai ne atsiprasau  4u.gif
turiu tokia beda man 20metu atrado cista ,jau 3savaite kaip sergu tiksliau tik teplioja ,daktare sake kad reiks valyti gimda ,ir gali tekti pasalinti viena kiauside ,ir pridure kad ateityje vaiku galiu ir nebesusilaukti  verysad.gif turiu suneli bet ateiti tikrai noreciau dar vieno vaikelio ,ar kam kasnors panasaus buvo ,ar imanoma po gimdos valimo dar pastoti ?labai aciu zu betkokia informacija  4u.gif

Labas,nezinau,ar pasakysiu i tema,as net nezinojau,kad pas mane yra cista,apie ja suzinojau,kai jau buvau pastojusi,bet ji kazkaip netrukde pastojimui ir daktare nieko nedare smile.gif,sekmingai isnesiojau ir pagimdziau didele mergaite ax.gif ,bet kokiu atveju,patarciau pasirodyti ir kitai gydytojai mirksiukas.gif,o del pastojimo tikrai zinau atveju,kai pastojama,aisku sunkiau,bet imanoma smile.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Padarius testą ir sužinojus, kad esu nėščia nuėjau pas ginekologą. Jis apžiūrėjo ir pasakė, kad yra 5-6 sav. nėštumas ir cista (gan nemaža), labai išsigandau, nes tai buvo pirmas planuotas nėštumas. Sakė stebėti ir tikrintis. Po kelių savaičių nuėjau pas kitą gydytoją, pateikiau nuotraukas, kurias padarė privačioje įstaigoje, pacitavau gydytojo žodžius, tai man buvo atsakyta: "Kam taip žmones gasdinti? Jokios cistos nėra." Tos savaitės tikrai buvo nervingos verysad.gif Ginekologė, kurį mus žiūrėjo visą nėštumą pasakojo, kad gali atsirasti cistą nėštumo pradžioje, bet dažniausiai ji nepiktybinė ir savaime praeina. Man turbūt taip ir buvo ax.gif
Atsakyti
labuka,
pritariu Bitute1977, pasikonsultuok ir su kt gydytoja.. mirksiukas.gif kelios nuomones geriau, nei viena.. rolleyes.gif
as kai pastojau su antru, gana greit is antro ciklo atrodo.. man desini sona vis pamausdavo, nu nemaloniai.. nuejau pas gydyt, tas is kart i ligonine issiunte, ten tyrimus padare,rado cista ir sake ji pati dings,kai nestumas bus didesnis.. vienu zodziu, viskas gerai,ner ko pergyventi.. taip ir buvo,po kurio laiko praejo skausmeliai. smile.gif
sekmes dideliausios.. 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi turėjau dvi cistas, nežinau, ar tai vadinama gimdos valymu (labai abejoju), bet man darė laparoskopiją, išėmė tas cistas.. Prieš operaciją daktarai nebuvo tikri, ar neteks pašalint ir vienos kiaušidės, bet, ačiū dievui, paliko ją vietoj :)Vienu ar kitu atveju, jie mane užtikrino, kad ir su viena kiaušide galima pastoti. Tik po operacijos rekomendavo ilgai nelaukti, nes nėštumas padeda tuos visus dalykus sutvarkyti ax.gif O šiaip išvis jei nėra tos cistos didelės, jų net neoperuoja kiek žinau rolleyes.gif Aš irgi rekomenduočiau apsilankyti dar bent pas vieną daktarę..
Atsakyti
Papasakosiu ir aš savo istoriją. man prieš gerus metus nustatė cistą ir įtarė endometriozę (baisi liga, kuria sergant šansai pastoti labai sumažėja). Siūlė daryti laporoskopiją, bet aš nutariau pasikonsultuoti pas kitą gydytoją prieš apsisprendžiant. Kita gydytoja, man operuotis nepatarė, liepė gerti kontraceptines. Ir ištiktųjų cista iš 5 cm sumažėjo iki 1,5 cm. Vėliau, kai pradėjome planuoti lelių, kontraceptinių nebegėriau apie pusę metų. Nuėjau pas gydytoją pasitikrinti, sužinojau, kad laukiuosi ir, kad mano cista jau 7 cm. Labai pergyvenau, nes cista buvo nepaprasta (t.y. vandeninga), o iš kraujo ir kietųjų darinių, todėl jei ji suktųsi, sprogtų ar kitaip trukdytų reikėtų operuoti ir tada mano išsvajotam nėštumui grėstų rimtas pavojus. Bet buvo ir kita tikimybė, kad besigaminantys nėštumo hormonai tą bjaurybę sunaikins. Taip ir buvo. Man 22 nėštumo savaitė ir jokios cistos aš nebeturiu thumbup.gif
Atsakyti
labai aciu jums uz informacija 4u.gif 4u.gif 4u.gif lankiausi pas kita daktare tai ji patare pastoti ,ir sake nestumas viska sutvarkis ,aisku sake gali buti ir taip kad vaiko neisnesiosiu ,bet visvien patare pastoti ,o tuo tarpu pirma dakare sake kad pirma gydytis o tik tada pastoti pandyti ir tai neisku ar iseis ,tai dabar esu pasimetusi ir nezinau kuriuos daktares klausyti sad.gif
Atsakyti
Sveikos, perverciau visas temas bet panasaus nieko neuztikau, pries kelis menesius prie kiausides aptiko cista, kuri nei dideja nei mazeja, su MB paluojame vaikeli, bet paklausus savo gines ji man taip ir neatsake kaip mums elgtis ar laukti kol ji dings ar esant cistai galimas pastojimas nepakenks? planuoju pakeisti gine, bet noriu ir jusu paklausti gal kuri su tuo susiduret? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Karklytee @ 2011 11 28, 22:35)
Sveikos, perverciau visas temas bet panasaus nieko neuztikau, pries kelis menesius prie kiausides aptiko cista, kuri nei dideja nei mazeja, su MB paluojame vaikeli, bet paklausus savo gines ji man taip ir neatsake kaip mums elgtis ar laukti kol ji dings ar esant cistai galimas pastojimas nepakenks? planuoju pakeisti gine, bet noriu ir jusu paklausti gal kuri su tuo susiduret?  ax.gif

jei po menesiniu cista nedingsta arba del jos nesulauki menesiniu tai jau nera gerai,nenoriu kazko blogo sakyt ar nusisneket,tiesiog wienai mano pazystamai nenyko cista ir tai buwo endometriozes pasekme,taigi manau tu jau teisingai nusprendei del gines
Atsakyti
Mano nuomone reiketu pabandyti ta cista panaikinti, vis ramiau bus, kai lauksites vaikelio yra dabar visokiu vaistuku ar arbatu. Reikia siuo klausimu geriau pasitarti su tikrai savo darba ismanancia ginekologe, kaip jums toliau elgtis sioje situacijoje.?!?

Va mano atveju, turejau as nemaza cista makstyje prie gimdos (mazdaug kiausinio dydzio) - suzinojau tuomet kai ejau pas ginekologe kad patvirtintu nestuma, ji nebuvo piktybine, tai nuramino kad viskas gerai, normalei pagimdysiu, ir jei noresiu veliau po gimdymo gales ja isoperuoti ligonineje. Tai taip ir buvo, vaikely isnesiojau ir net pernesiojau, pati naturaliai negalejau gimdyti tai atliko CP, o po 8 men., kuomet nutraukiau maitinima issioperavau, nors kaip daktarai sake galejau gyventi ir su ja, bet vis ramiau kai jos neliko, o bo galvok paskui o gal supyktibes g.gif

mano vienai draugei operavo cista prie kiausidziu (ten buvo kazkaip net persisukusi), tai ir ligoninej pragulejo nemazai, nes tai sunkesne ir sudetingesne operacija.
Atsakyti
QUOTE(Karklytee @ 2011 11 28, 21:35)
Sveikos, perverciau visas temas bet panasaus nieko neuztikau, pries kelis menesius prie kiausides aptiko cista, kuri nei dideja nei mazeja, su MB paluojame vaikeli, bet paklausus savo gines ji man taip ir neatsake kaip mums elgtis ar laukti kol ji dings ar esant cistai galimas pastojimas nepakenks? planuoju pakeisti gine, bet noriu ir jusu paklausti gal kuri su tuo susiduret?  ax.gif

Daug kas priklauso nuo to kokios rūšies yra ta cista.
Gydytoja nieko nesake, neišrašė jokių vaistų cistai šalinti?
Jeigu nepatarė, siūlau keisti gydytoja 4u.gif
Atsakyti
Zinau tikrai kad nepiktybine, nes dariausiu kaiusides markeri (vezio tyrimas), buvo israsiusi vaistu, nuo kuriu kartu su mmm turejo cista pasisalinti, bet deja ji liko vietoje, ir darant antra echo ji buvo lygiai tokio pat dydzio kaip tik ja aptikus, nors tiek gerai kad nedideja. Dabar prirase kruva hormoniniu vaistu, bet as susilaikiau nuo ju gerimo, nueisiu pas antra gyd pasikonsultuoti, nes nelabai noriu hormonu vartoti smile.gif
Atsakyti