Įkraunama...
Įkraunama...

Pastojimas ir cista

QUOTE(Karklytee @ 2011 11 29, 18:08)
Zinau tikrai kad nepiktybine, nes dariausiu kaiusides markeri (vezio tyrimas), buvo israsiusi vaistu, nuo kuriu kartu su mmm turejo cista pasisalinti, bet deja ji liko vietoje, ir darant antra echo ji buvo lygiai tokio pat dydzio kaip tik ja aptikus, nors tiek gerai kad nedideja. Dabar prirase kruva hormoniniu vaistu, bet as susilaikiau nuo ju gerimo, nueisiu pas antra gyd pasikonsultuoti, nes nelabai noriu hormonu vartoti smile.gif

teisingai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Karklytee @ 2011 11 29, 17:08)
Dabar prirase kruva hormoniniu vaistu, bet as susilaikiau nuo ju gerimo, nueisiu pas antra gyd pasikonsultuoti, nes nelabai noriu hormonu vartoti smile.gif

O kokius vaistus konkrečiai išrašė?
Atsakyti
QUOTE(*chiquita* @ 2011 11 29, 18:36)
O kokius vaistus konkrečiai išrašė?

Dabar taip tiksliai nepamenu, reikia paieskoti recepto kazkur namie nukisau, bet atrodo is D raides, ir labai idomus ju vartojimas: 15d po mmm gerti tabletes 10 dienu ir taip tris menesius.
Atsakyti
QUOTE(Karklytee @ 2011 11 29, 18:40)
Dabar taip tiksliai nepamenu, reikia paieskoti recepto kazkur namie nukisau, bet atrodo is D raides, ir labai idomus ju vartojimas: 15d po mmm gerti tabletes 10 dienu ir taip tris menesius.

Duphaston, galit vartoti drasiai, blogiau nebus.
Atsakyti
QUOTE(*chiquita* @ 2011 11 29, 19:11)
Duphaston, galit vartoti drasiai, blogiau nebus.

taip toks pat pavadinimas, kazkaip norisi man antro nuomones, nes manoji tiesiog ibruko man ta recepta ir sako po 3 men pasimatysim, jei nebuciau paklausus tai turbut nebutu net pasakiusi kad cia hormonines.
Atsakyti
QUOTE(Karklytee @ 2011 11 29, 19:16)
taip toks pat pavadinimas, kazkaip norisi man antro nuomones, nes manoji tiesiog ibruko man ta recepta ir sako po 3 men pasimatysim, jei nebuciau paklausus tai turbut nebutu net pasakiusi kad cia hormonines.

ką reiškia hormoninės? smile.gif
Ten yra dirbtinis progesteronas ir tiek. Jis išrašomas ir ciklui reguliuoti ir cistai šalinti ir kaip yra geltonkūnio trūkumas, kartais net nėštumo pradžioje, nes padeda nėštuma išlaikyti.

Bet būtinai dar pasikonsultuokit ir su kita gydytoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*chiquita* @ 2011 11 29, 19:40)
Ten yra dirbtinis progesteronas ir tiek. Jis išrašomas ir ciklui reguliuoti ir cistai šalinti ir kaip yra geltonkūnio trūkumas, kartais net nėštumo pradžioje, nes padeda nėštuma išlaikyti.

Bet būtinai dar pasikonsultuokit ir su kita gydytoja  4u.gif

Aciu uz bent kiek aiskesni paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
Zinau tikrai kad nepiktybine, nes dariausiu kaiusides markeri (vezio tyrimas), buvo israsiusi vaistu, nuo kuriu kartu su mmm turejo cista pasisalinti, bet deja ji liko vietoje, ir darant antra echo ji buvo lygiai tokio pat dydzio kaip tik ja aptikus, nors tiek gerai kad nedideja. Dabar prirase kruva hormoniniu vaistu, bet as susilaikiau nuo ju gerimo, nueisiu pas antra gyd pasikonsultuoti, nes nelabai noriu hormonu vartoti smile.gif
QUOTE(Karklytee @ 2011 11 29, 19:40)

Nenori harmonu? Bet juk Duphastonas ir yra harmonas - progesteronas mirksiukas.gif Gaunant kelis menesius duphastona cistos dazniausiai iseina su mm, bet ne visada.

QUOTE(*chiquita* @ 2011 11 29, 20:40)

tai progesteronas ir yra harmonas 4u.gif tai antroje moters ciklo fazeje besigamintis harmonas, o duphastona geriant pakeliamas progesterono kiekis organizme 4u.gif
Atsakyti
Taip hormonu nenoriu, todel ir kreipsiuos dar i kita gydytoja isgirsti antra nuomone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingutevi @ 2011 11 30, 10:54)
tai progesteronas ir yra harmonas  4u.gif tai antroje moters ciklo fazeje besigamintis harmonas, o duphastona geriant pakeliamas progesterono kiekis organizme  4u.gif

aš tikrai žinau kas tai yra mirksiukas.gif

Tiesiog norėjau pasakyti, kad tai nėra kažkoks siaubingas daiktas, o dažnai netgi padedantis pastoti/išlaikyti neštumą.
Atsakyti

Man žinok tas pats buvo - rado cistą, liepė stebėt, nes cistos dažnai su mėnesinėm iįnyksta. Neišnyko. Po kurio laiko įtarė PKS ir /arba endometriozę. Cista nenyko. Tada kaip ir tau išrašė vaistų, aš kaip tu jų negėriau. O gal reikėjo.. Nu toliau jau siūlė operuoti, bet aš vis dar laukiau gal išnyks, gal pastosiu,.. doh.gif Bet niekas nepasikeitė, o cista tik augo.. verysad.gif Nu ir ką - visgi teko daryt laparaskopiją, endo pasitvirtino, ir kad tai buvo nepastojimo priežastis.
Dėl tų cistų - gerai jei jos išnyksta, dauguma moterų net nežino jų turėjusios, bet toks kur pačios nepasišalina, gali bet kada ir trūkti, o tada jau gaunasi extra operacija g.gif . Neapleisk šito reikalo, išsiaiškink visus galimus sprendimo variantus.
Atsakyti
QUOTE(*chiquita* @ 2011 12 01, 01:44)
Tiesiog norėjau pasakyti, kad tai nėra kažkoks siaubingas daiktas, o dažnai netgi padedantis pastoti/išlaikyti neštumą.

Tai juk bet kuris harmonas nera blogis ir siaubas, kai vartojamas teisingai 4u.gif
Atsakyti