Įkraunama...
Įkraunama...

Biskvitas

Sveikos merginos!
Gal pasidalintumėt receptukais, kaip iškepti gerą biskvitą, kuris nenusėda jį išėmus iš orkaitės. Aš kiek kartų bandžius, man vis kažkokie blynai gaunasi. Gal temperatūrą neteisingai nustatau? g.gif g.gif
Iš anksto dėkoju. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zajka: 28 kovo 2006 - 10:38
Aš tai dedu lygiom dalim kiaušinių, miltų(arba miltų maišytų su krakmolu) ir cukraus. Pvz. 5 kiaušinių trynius iki baltumo išsuku su 5 saukštais cukraus, baltymus išplaku ir palengva sumaišau viską su 5 šaukštais miltų, galima įdėti truputį vanilinio cukraus. Sodos nereikia, gaunasi labai pūrus thumbup.gif
Atsakyti
Lygiom dalim taip, bet mes kitą gaminimo būdą naudojam. Baltymus išplakam iki standžių putų, tada plakant po truputį sudedam cukrų, kai cukrus visas įsiplaka į baltymus, sudedam trynius, persijotus miltus, kepimo miltelius. Išmaišom, sukrečiam į riebalais išteptą formą ir šaunam į orkaitę wink.gif
Atsakyti
O kokia temperatūra orkaitėje? Ir dar klausimukas: kokiu mikserio greičiu plakate baltymus?
Atsakyti
QUOTE(zajka @ 2006 03 29, 08:48)
O kokia temperatūra orkaitėje? Ir dar klausimukas: kokiu mikserio greičiu plakate baltymus?


Didžiausiu greičiu. Temperatūra ~180-200.
Atsakyti
QUOTE(zajka @ 2006 03 28, 11:33)
kuris nenusėda jį išėmus iš orkaitės.

formos šonų netepk riebalais wink.gif tik dugną rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvilyte: 30 kovo 2006 - 09:04
biskvitui

4 kiausiniai
140g cukraus
50g krakmolo
50g miltu
1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu

kiausinius ir cukru gerai isplakti su elektriniu mikseriu, as plaku min 5 min.sumaisyti sausus produktus ir supylus i plaktus kiausinius viska ismaisyti

kepti 2 formose, 220 temperturoje, 10-12 min

gaunas purus ir skanus, reikia atsargiai is orkaites isimt, ta prasme nesupurtyt, o ypac netrinktelt, gal cia buvo klaida.... g.gif
Atsakyti
O jeigu į trijų lygių dalių (6 kiaušai, 6 š. miltų, 6 š. cukraus) dar nori įdėti kakavos, kaip nesugadinti proporcijos? gal tuomet 3 š. miltų ir 3 š. kakavos?
Atsakyti
Teisingai 4u.gif , bet ar nebus per daug kakavos? g.gif . Aš kartais, kepu biskvitą su aguonom arba su riešutais (prieš tai juos sumalu), tada miltų dedu truputį mažau thumbup.gif
Atsakyti
Kepiau paprasta biskvita puodelyje ir stai taip papuosiau biggrin.gif Cia buvo bandomasis "triusis" pries velykas. Per velykas noriu padaryti zuikuti, jei iseis grazus idesiu nuotraukyte biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valiute: 11 balandžio 2006 - 07:35
QUOTE(valiute @ 2006 04 11, 07:34)
Kepiau paprasta biskvita puodelyje ir stai taip papuosiau biggrin.gif Cia buvo bandomasis "triusis" pries velykas. Per velykas noriu padaryti zuikuti, jei iseis grazus idesiu nuotraukyte biggrin.gif 4u.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif čia jau ne bandomasisi triušis, bet bandomoji kiaulytė thumbup.gif
labai wub.gif iš ko darei glaistą? ir apskritai, kaip darei tą šedevrą su nepakartojama knysliuke ir ausytėm? thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzduce @ 2006 04 11, 15:54)
thumbup.gif  lotuliukas.gif čia jau ne bandomasisi triušis, bet bandomoji kiaulytė  thumbup.gif
labai  wub.gif iš ko darei glaistą? ir apskritai, kaip darei tą šedevrą su nepakartojama knysliuke ir ausytėm?  thumbup.gif

Glaistui naudojau cukraus pudra ir vandeni, o spalvai - 1 arbat. sauksteli juoduju serbentu naminiu drebuciu. Ausytes ir knysliuka padariau is to pacio pyrago: nupjoviau apacia, nes nelygiai pakilo.
Atsakyti