Sveikos merginos!
Gal pasidalintumėt receptukais, kaip iškepti gerą biskvitą, kuris nenusėda jį išėmus iš orkaitės. Aš kiek kartų bandžius, man vis kažkokie blynai gaunasi. Gal temperatūrą neteisingai nustatau?
Iš anksto dėkoju.
Aš tai dedu lygiom dalim kiaušinių, miltų(arba miltų maišytų su krakmolu) ir cukraus. Pvz. 5 kiaušinių trynius iki baltumo išsuku su 5 saukštais cukraus, baltymus išplaku ir palengva sumaišau viską su 5 šaukštais miltų, galima įdėti truputį vanilinio cukraus. Sodos nereikia, gaunasi labai pūrus
Lygiom dalim taip, bet mes kitą gaminimo būdą naudojam. Baltymus išplakam iki standžių putų, tada plakant po truputį sudedam cukrų, kai cukrus visas įsiplaka į baltymus, sudedam trynius, persijotus miltus, kepimo miltelius. Išmaišom, sukrečiam į riebalais išteptą formą ir šaunam į orkaitę
O kokia temperatūra orkaitėje? Ir dar klausimukas: kokiu mikserio greičiu plakate baltymus?
QUOTE(zajka @ 2006 03 29, 08:48)
O kokia temperatūra orkaitėje? Ir dar klausimukas: kokiu mikserio greičiu plakate baltymus?
Didžiausiu greičiu. Temperatūra ~180-200.
QUOTE(zajka @ 2006 03 28, 11:33)
kuris nenusėda jį išėmus iš orkaitės.
formos šonų netepk riebalais tik dugną
biskvitui
4 kiausiniai
140g cukraus
50g krakmolo
50g miltu
1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu
kiausinius ir cukru gerai isplakti su elektriniu mikseriu, as plaku min 5 min.sumaisyti sausus produktus ir supylus i plaktus kiausinius viska ismaisyti
kepti 2 formose, 220 temperturoje, 10-12 min
gaunas purus ir skanus, reikia atsargiai is orkaites isimt, ta prasme nesupurtyt, o ypac netrinktelt, gal cia buvo klaida....
4 kiausiniai
140g cukraus
50g krakmolo
50g miltu
1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu
kiausinius ir cukru gerai isplakti su elektriniu mikseriu, as plaku min 5 min.sumaisyti sausus produktus ir supylus i plaktus kiausinius viska ismaisyti
kepti 2 formose, 220 temperturoje, 10-12 min
gaunas purus ir skanus, reikia atsargiai is orkaites isimt, ta prasme nesupurtyt, o ypac netrinktelt, gal cia buvo klaida....
O jeigu į trijų lygių dalių (6 kiaušai, 6 š. miltų, 6 š. cukraus) dar nori įdėti kakavos, kaip nesugadinti proporcijos? gal tuomet 3 š. miltų ir 3 š. kakavos?
Teisingai , bet ar nebus per daug kakavos? . Aš kartais, kepu biskvitą su aguonom arba su riešutais (prieš tai juos sumalu), tada miltų dedu truputį mažau
Kepiau paprasta biskvita puodelyje ir stai taip papuosiau Cia buvo bandomasis "triusis" pries velykas. Per velykas noriu padaryti zuikuti, jei iseis grazus idesiu nuotraukyte
QUOTE(valiute @ 2006 04 11, 07:34)
Kepiau paprasta biskvita puodelyje ir stai taip papuosiau Cia buvo bandomasis "triusis" pries velykas. Per velykas noriu padaryti zuikuti, jei iseis grazus idesiu nuotraukyte
čia jau ne bandomasisi triušis, bet bandomoji kiaulytė
labai iš ko darei glaistą? ir apskritai, kaip darei tą šedevrą su nepakartojama knysliuke ir ausytėm?
QUOTE(kregzduce @ 2006 04 11, 15:54)
čia jau ne bandomasisi triušis, bet bandomoji kiaulytė
labai iš ko darei glaistą? ir apskritai, kaip darei tą šedevrą su nepakartojama knysliuke ir ausytėm?
labai iš ko darei glaistą? ir apskritai, kaip darei tą šedevrą su nepakartojama knysliuke ir ausytėm?
Glaistui naudojau cukraus pudra ir vandeni, o spalvai - 1 arbat. sauksteli juoduju serbentu naminiu drebuciu. Ausytes ir knysliuka padariau is to pacio pyrago: nupjoviau apacia, nes nelygiai pakilo.