biskvita iskepti tikrai nesunku.As imu 5 kiausinius,200 gr.miltu 200 gr cukraus( 1 kiausiniui 40 gr miltu ir cukraus.) ,truputi kepimo milt.Isplaku iki purios mases,tesla labai pasvieseja.Miltai geriausiai EKSTRA ,juos isijojiu po truputi ir maisau labai lengvai ir atsargiai,jokiu greitu judesiu,maisyti nedaug,tik kol miltu nebesimato.Kepu 180 laipsniu apie35 min.
QUOTE(blansyte @ 2006 08 02, 21:19)
biskvita iskepti tikrai nesunku.As imu 5 kiausinius,200 gr.miltu 200 gr cukraus( 1 kiausiniui 40 gr miltu ir cukraus.) ,truputi kepimo milt.Isplaku iki purios mases,tesla labai pasvieseja.Miltai geriausiai EKSTRA ,juos isijojiu po truputi ir maisau labai lengvai ir atsargiai,jokiu greitu judesiu,maisyti nedaug,tik kol miltu nebesimato.Kepu 180 laipsniu apie35 min.
Kur tu tuos miltus sutalpini?

As jeigu po 200 gr. cukraus ir miltu dedu, tai 8-iems kiausiniams (1 kiausiniui po 25 gr.), o jei miltu pora saukstu daugiau idet tai jau gaunasi toks kietesnis, sausas ir nebeskanus

Nu nebent tie kiausiniai super dideli

As tai "standartinius" perku, nei mazus nei didelius, vidutinius

O cukrus- tai jau cia pagal skoni

As darau pagal seniai isbandyta recepta,iskepiau daugybe biskvitu ir visada gerai gaunasi.Na jeigu kiausiniai visai mazyciai tada dedu po 30 gr. miltu ir cukraus,bet dar virsaus po sauksta uzdedu.
labai geras naminis biskvitas:
200g.miltų;
200g.cukraus;
6kiaušiniai;
2v.š.krakmolo.
Kiaušinius ištrinu su cukrumi,miltus sumaišau su krakmolu ir susijoju į kiaušinių cukraus masę,palengva maišydama.Skardelę ištepu riebalais ir supilu viską į ją.Kepu 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 35 minutes.Iškepusį ir ataušusį (!)išemu ir siulo pagalba perpjaunu į tris dalis.Pertepimas ir papuošimas-pagal nuotaiką.Skanaus.
200g.miltų;
200g.cukraus;
6kiaušiniai;
2v.š.krakmolo.
Kiaušinius ištrinu su cukrumi,miltus sumaišau su krakmolu ir susijoju į kiaušinių cukraus masę,palengva maišydama.Skardelę ištepu riebalais ir supilu viską į ją.Kepu 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 35 minutes.Iškepusį ir ataušusį (!)išemu ir siulo pagalba perpjaunu į tris dalis.Pertepimas ir papuošimas-pagal nuotaiką.Skanaus.

Merginos, pasakykite man, ar kepavt orkaitėje biskvitą patartina įjungti konvekciją (ventiliatorių) ar kaip tik nereikia to daryti?

QUOTE(zajka @ 2006 09 28, 21:40)
Merginos, pasakykite man, ar kepavt orkaitėje biskvitą patartina įjungti konvekciją (ventiliatorių) ar kaip tik nereikia to daryti? 

Gal kas nors tiksliau patars, bet aš kepu paprastoj orkaitėj (be ventiliatoriaus) ir viskas gaunasi labai gerai

Tai viskas tikrai bus gerai jeigu kepsi be


QUOTE(zebrova @ 2006 09 16, 09:39)
labai geras naminis biskvitas:
200g.miltų;
200g.cukraus;
6kiaušiniai;
2v.š.krakmolo.
Kiaušinius ištrinu su cukrumi,miltus sumaišau su krakmolu ir susijoju į kiaušinių cukraus masę,palengva maišydama.Skardelę ištepu riebalais ir supilu viską į ją.Kepu 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 35 minutes.Iškepusį ir ataušusį (!)išemu ir siulo pagalba perpjaunu į tris dalis.Pertepimas ir papuošimas-pagal nuotaiką.Skanaus.
200g.miltų;
200g.cukraus;
6kiaušiniai;
2v.š.krakmolo.
Kiaušinius ištrinu su cukrumi,miltus sumaišau su krakmolu ir susijoju į kiaušinių cukraus masę,palengva maišydama.Skardelę ištepu riebalais ir supilu viską į ją.Kepu 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 35 minutes.Iškepusį ir ataušusį (!)išemu ir siulo pagalba perpjaunu į tris dalis.Pertepimas ir papuošimas-pagal nuotaiką.Skanaus.

O tai tryniu nuo baltymu atskirti nereikia?

Yra keli biskvito kepimo būdai, ir visi teisingi
Galima ir neatskirti baltymų nuo trynių
Galima tešla ruošti keliais budais:
1 ruošimo būdas. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti į paruoštą formą ir iš karto kepti.
2 ruošimo būdas. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Plakant po šaukštą supilti cukrų. Po vieną sudėti tryniau ir įmaišyti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską sumaišyti, supilti į paruoštą formą ir tuoj pat kepti.
3 ruošimo būdas. Kiaušinius išplakti neatskyrus trynio nuo baltymo. Plakant po truputį berti cukrų ir plakti kol masė pasidarys labai puri. Suberti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant kiaušinių masės. Tešlą pilti į paruoštą 28cm skersmens formą ir tuoj pat dėti į įkaitintą orkaitę.
Supjaustyti į 16 gabaliukų.
Kepimo temperatūra 180-200 laipsnių.
Kepimo laikas 50-60min.
As kepu 1 būdu, paskutinį sumaišymą darau ranka (merginos forume pamokė

Galima tešla ruošti keliais budais:
1 ruošimo būdas. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti į paruoštą formą ir iš karto kepti.
2 ruošimo būdas. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Plakant po šaukštą supilti cukrų. Po vieną sudėti tryniau ir įmaišyti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską sumaišyti, supilti į paruoštą formą ir tuoj pat kepti.
3 ruošimo būdas. Kiaušinius išplakti neatskyrus trynio nuo baltymo. Plakant po truputį berti cukrų ir plakti kol masė pasidarys labai puri. Suberti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant kiaušinių masės. Tešlą pilti į paruoštą 28cm skersmens formą ir tuoj pat dėti į įkaitintą orkaitę.
Supjaustyti į 16 gabaliukų.
Kepimo temperatūra 180-200 laipsnių.
Kepimo laikas 50-60min.
As kepu 1 būdu, paskutinį sumaišymą darau ranka (merginos forume pamokė


QUOTE(buzhiukas @ 2007 01 03, 12:48)
Yra keli biskvito kepimo būdai, ir visi teisingi
Galima ir neatskirti baltymų nuo trynių
Galima tešla ruošti keliais budais:
1 ruošimo būdas. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti į paruoštą formą ir iš karto kepti.
2 ruošimo būdas. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Plakant po šaukštą supilti cukrų. Po vieną sudėti tryniau ir įmaišyti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską sumaišyti, supilti į paruoštą formą ir tuoj pat kepti.
3 ruošimo būdas. Kiaušinius išplakti neatskyrus trynio nuo baltymo. Plakant po truputį berti cukrų ir plakti kol masė pasidarys labai puri. Suberti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant kiaušinių masės. Tešlą pilti į paruoštą 28cm skersmens formą ir tuoj pat dėti į įkaitintą orkaitę.
Supjaustyti į 16 gabaliukų.
Kepimo temperatūra 180-200 laipsnių.
Kepimo laikas 50-60min.
As kepu 1 būdu, paskutinį sumaišymą darau ranka (merginos forume pamokė


Galima tešla ruošti keliais budais:
1 ruošimo būdas. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti į paruoštą formą ir iš karto kepti.
2 ruošimo būdas. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Plakant po šaukštą supilti cukrų. Po vieną sudėti tryniau ir įmaišyti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską sumaišyti, supilti į paruoštą formą ir tuoj pat kepti.
3 ruošimo būdas. Kiaušinius išplakti neatskyrus trynio nuo baltymo. Plakant po truputį berti cukrų ir plakti kol masė pasidarys labai puri. Suberti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant kiaušinių masės. Tešlą pilti į paruoštą 28cm skersmens formą ir tuoj pat dėti į įkaitintą orkaitę.
Supjaustyti į 16 gabaliukų.
Kepimo temperatūra 180-200 laipsnių.
Kepimo laikas 50-60min.
As kepu 1 būdu, paskutinį sumaišymą darau ranka (merginos forume pamokė


gal gali parasyta savo isbandyto biskvito recepta? nu labai reikia


Nėra nieko sudėtingo
Duosiu bazinius biskvito receptus, kuriuos paėmiau iš knygos Didžioji kepinių knyga. Pirmą biskvitą (nors aš tik kelis esu iš viso kepus
) kepiau būtent pagal šią knygą, tik nedėjau citrinos žievelės. Biskvitas gaunasi gana didelis. O kai iškepi vieną, tai ir kitas gausis. Man labai gerai dar gavosi biskvitas pagal Glacee (tortas Citrusinis malonumas), tik tešlą maišiau savaip, kaip čia minėjau.
Biskvitinė tešla
Šią tešlą labai svarbu gerai plakti. Plakant į ją patenka oras kuris suteikia purumo. Patarimai:
Dėti tik labai šviežius kiaušinius.
Baltymus išplakti iki standžių putų, tik tada sumaišyti su mase. Dedama labai mažai cukraus. Jis iš lėto beriamas plakant kiaušinius.
Miltai turi būti smulkaus malimo, juos būtina persijoti.
Jei į tešlą beriate maltų riešutų arba kakavos miltelių, dėkite mažiau miltų.
Biskvitinės tešlos negalima ilgai laikyti nes ji greit sukrenta.
Kepimo formas reikia gerai ištepti riebalais.
Kad tešla galėtų kilti aukštyn, riebalais reikia tepti tik torto formos dugną.
Biskvitas į atskirus sluoksnius pjaustomas dideliu aštriu peiliu (su mažais danteliais). Galima ir stipriu siūlu.
Vykstant kepimo procesui, ypač svarbu kad orkaitė būtų įkaitinta ne mažiau kaip iki 180 laipsnių temperatūros.
Biskvitas iškepęs, jei jo kraštai lengvai atsiskiria nuo formos, o įsmeigus virbalą ir jį ištraukus, ant jo nelieka prilipusios tešlos.
Iškepusį biskvitą reikia lėtai ataušinti ant grotelių.
Įdaras biskvitiniams pyragams turi būti kuo kietesnis. Jis tepamas ne iki pat biskvito kraštų.
Jei norite daryti biskvitinį tortą, biskvitą iškepkite išvakarėse.
Dedant torto sluoksnius vieną ant kito, pravers ir torto formos kraštas. Jis gaminamas iš sintetinių medžiagų arba iš metalo.
Jei jums reikia ne viso biskvitinio pyrago, likusią dalį galite užšaldyti. Į šaldiklį jį galima dėti tik tada, kai visiškai atauš. Prieš dedant į šaldiklį, pyragą reikia įvynioti į plėvelę. Prieš vartojimą pyragas lėtai atšildomas kambario temperatūroje.
Biskvitinis pyragas
6 kiaušiniai (tryniai gali būti atskirti nuo baltymų)
200g cukraus
Tarkuota citrinos žievelė
Pakelis vanilinio cukraus
200g miltų (pusę jų galima pakeisti krakmolu)
Šaukštelis kepimo miltelių
1 ruošimo būdas. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti į paruoštą formą ir iš karto kepti.
2 ruošimo būdas. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Plakant po šaukštą supilti cukrų. Po vieną sudėti tryniau ir įmaišyti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską sumaišyti, supilti į paruoštą formą ir tuoj pat kepti.
3 ruošimo būdas. Kiaušinius išplakti neatskyrus trynio nuo baltymo. Plakant po truputį berti cukrų ir plakti kol masė pasidarys labai puri. Suberti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant kiaušinių masės. Tešlą pilti į paruoštą 28cm skersmens formą ir tuoj pat dėti į įkaitintą orkaitę.
Supjaustyti į 16 gabaliukų.
Kepimo temperatūra 180-200 laipsnių.
Kepimo laikas 50-60min.
Biskvitinis pyragas su vandeniu
6 kiaušiniai (baltymai gali būti atskirti nuo trynių)
300g cukraus
Tarkuota citrinos žievelė arba pakelis vanilinio cukraus
300g miltų (pusę jų galima pakeisti krakmolu)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 ruošimo būdas. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmaišyti 6 šaukštus karšto vandens. Po truputį suberti didesnę pusę cukraus. Sudėti prieskonius. Masę plakti tol, kol ji taps labai puri. Baltymus išplakti iki standžių putų, įmaišyti likusį cukrų ir baltymus sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską gerai sumaišyti. Tešlą supilti į paruoštą 28cm skersmens torto formą ir tuojau pat kepti.
Supjaustyti į 16 gabalėlių.
Kepimo temperatūra 180-200 laipsnių.
Kepimo laikas 50-60min.
2 ruošimo būdas. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir su 6 šaukštais vandens išplakti iki standžių putų. Po truputį suberti cukrų ir plakti toliau. Sudėti trynius ir prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant kiaušinių masės. Viską atsargiai išmaišyti ir supilti į paruoštą formą. Tuojau pat kepti.
3 ruošimo būdas. Kiaušinius su 6 šaukštais karšto vandens išplakti iki purios masės. Po truputį suberti cukrų. Plakti, kol masė pasidarys labai puri. Įmaišyti prieskonius. Persijoti miltų ir kepimo miltelių mišinį ir viską atsargiai išmaišyti. Supilti į paruoštą formą ir tuojau pat kepti.
Pasibaigus kepimo laikui, reikia patikrinti, ar pyragas tikrai iškepęs. Įsmeigus virbalą ir jį ištraukus ant jo neturi likti tešlos. Jei pyragas iškepęs, jį reikia labai atsargiai išimti iš formos ir ataušinti (geriausia per naktį). Paskui pyragą galima padalinti į 3-4 sluoksnius ilgu aštriu peiliu. Galima pjaustyti ir kitaip: peiliu padaryti 3-4 įpjovimus, į juos dėti siūlą, jo galus sukryžiuoti ir taip atskirti pyrago sluoksnius. Pirmas biskvito lakštas dedamas ant tortiniu popieriumi iškloto padėklo. Norint apsaugoti tortinį popierių, po biskvitu reikia dėti 4 pergamentinio popieriaus juostas.
Atskirus biskvito sluoksnius apšlakstyti skysčiu, vėliau aptepti kremu ar džemu ir sudėti vieną ant kito.
Gražiausią sluoksnį padėti ant viršaus. Jo nereikia šlakstyti skysčiu. Po to visą tortą aptepti kremu. Konditeriniu švirkštu iš kremo padaryti papuošimus. Kraštus pabarstyti trupiniais, smulkintais riešutais, migdolais arba griliažu.
Tortai, kuriuos reiks aptepti glajumi, pirmiausia aptepami abrikosų džemu.
Glajus pradedamas pilti torto viduryje ir pilamas įstrižai torto viršaus. Kraštai lygiai aptepami.
Prieš puošimą tortą reikia laikyti šaltoje vietoje.


Biskvitinė tešla
Šią tešlą labai svarbu gerai plakti. Plakant į ją patenka oras kuris suteikia purumo. Patarimai:
Dėti tik labai šviežius kiaušinius.
Baltymus išplakti iki standžių putų, tik tada sumaišyti su mase. Dedama labai mažai cukraus. Jis iš lėto beriamas plakant kiaušinius.
Miltai turi būti smulkaus malimo, juos būtina persijoti.
Jei į tešlą beriate maltų riešutų arba kakavos miltelių, dėkite mažiau miltų.
Biskvitinės tešlos negalima ilgai laikyti nes ji greit sukrenta.
Kepimo formas reikia gerai ištepti riebalais.
Kad tešla galėtų kilti aukštyn, riebalais reikia tepti tik torto formos dugną.
Biskvitas į atskirus sluoksnius pjaustomas dideliu aštriu peiliu (su mažais danteliais). Galima ir stipriu siūlu.
Vykstant kepimo procesui, ypač svarbu kad orkaitė būtų įkaitinta ne mažiau kaip iki 180 laipsnių temperatūros.
Biskvitas iškepęs, jei jo kraštai lengvai atsiskiria nuo formos, o įsmeigus virbalą ir jį ištraukus, ant jo nelieka prilipusios tešlos.
Iškepusį biskvitą reikia lėtai ataušinti ant grotelių.
Įdaras biskvitiniams pyragams turi būti kuo kietesnis. Jis tepamas ne iki pat biskvito kraštų.
Jei norite daryti biskvitinį tortą, biskvitą iškepkite išvakarėse.
Dedant torto sluoksnius vieną ant kito, pravers ir torto formos kraštas. Jis gaminamas iš sintetinių medžiagų arba iš metalo.
Jei jums reikia ne viso biskvitinio pyrago, likusią dalį galite užšaldyti. Į šaldiklį jį galima dėti tik tada, kai visiškai atauš. Prieš dedant į šaldiklį, pyragą reikia įvynioti į plėvelę. Prieš vartojimą pyragas lėtai atšildomas kambario temperatūroje.
Biskvitinis pyragas
6 kiaušiniai (tryniai gali būti atskirti nuo baltymų)
200g cukraus
Tarkuota citrinos žievelė
Pakelis vanilinio cukraus
200g miltų (pusę jų galima pakeisti krakmolu)
Šaukštelis kepimo miltelių
1 ruošimo būdas. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti į paruoštą formą ir iš karto kepti.
2 ruošimo būdas. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Plakant po šaukštą supilti cukrų. Po vieną sudėti tryniau ir įmaišyti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską sumaišyti, supilti į paruoštą formą ir tuoj pat kepti.
3 ruošimo būdas. Kiaušinius išplakti neatskyrus trynio nuo baltymo. Plakant po truputį berti cukrų ir plakti kol masė pasidarys labai puri. Suberti prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant kiaušinių masės. Tešlą pilti į paruoštą 28cm skersmens formą ir tuoj pat dėti į įkaitintą orkaitę.
Supjaustyti į 16 gabaliukų.
Kepimo temperatūra 180-200 laipsnių.
Kepimo laikas 50-60min.
Biskvitinis pyragas su vandeniu
6 kiaušiniai (baltymai gali būti atskirti nuo trynių)
300g cukraus
Tarkuota citrinos žievelė arba pakelis vanilinio cukraus
300g miltų (pusę jų galima pakeisti krakmolu)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 ruošimo būdas. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmaišyti 6 šaukštus karšto vandens. Po truputį suberti didesnę pusę cukraus. Sudėti prieskonius. Masę plakti tol, kol ji taps labai puri. Baltymus išplakti iki standžių putų, įmaišyti likusį cukrų ir baltymus sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską gerai sumaišyti. Tešlą supilti į paruoštą 28cm skersmens torto formą ir tuojau pat kepti.
Supjaustyti į 16 gabalėlių.
Kepimo temperatūra 180-200 laipsnių.
Kepimo laikas 50-60min.
2 ruošimo būdas. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir su 6 šaukštais vandens išplakti iki standžių putų. Po truputį suberti cukrų ir plakti toliau. Sudėti trynius ir prieskonius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant kiaušinių masės. Viską atsargiai išmaišyti ir supilti į paruoštą formą. Tuojau pat kepti.
3 ruošimo būdas. Kiaušinius su 6 šaukštais karšto vandens išplakti iki purios masės. Po truputį suberti cukrų. Plakti, kol masė pasidarys labai puri. Įmaišyti prieskonius. Persijoti miltų ir kepimo miltelių mišinį ir viską atsargiai išmaišyti. Supilti į paruoštą formą ir tuojau pat kepti.
Pasibaigus kepimo laikui, reikia patikrinti, ar pyragas tikrai iškepęs. Įsmeigus virbalą ir jį ištraukus ant jo neturi likti tešlos. Jei pyragas iškepęs, jį reikia labai atsargiai išimti iš formos ir ataušinti (geriausia per naktį). Paskui pyragą galima padalinti į 3-4 sluoksnius ilgu aštriu peiliu. Galima pjaustyti ir kitaip: peiliu padaryti 3-4 įpjovimus, į juos dėti siūlą, jo galus sukryžiuoti ir taip atskirti pyrago sluoksnius. Pirmas biskvito lakštas dedamas ant tortiniu popieriumi iškloto padėklo. Norint apsaugoti tortinį popierių, po biskvitu reikia dėti 4 pergamentinio popieriaus juostas.
Atskirus biskvito sluoksnius apšlakstyti skysčiu, vėliau aptepti kremu ar džemu ir sudėti vieną ant kito.
Gražiausią sluoksnį padėti ant viršaus. Jo nereikia šlakstyti skysčiu. Po to visą tortą aptepti kremu. Konditeriniu švirkštu iš kremo padaryti papuošimus. Kraštus pabarstyti trupiniais, smulkintais riešutais, migdolais arba griliažu.
Tortai, kuriuos reiks aptepti glajumi, pirmiausia aptepami abrikosų džemu.
Glajus pradedamas pilti torto viduryje ir pilamas įstrižai torto viršaus. Kraštai lygiai aptepami.
Prieš puošimą tortą reikia laikyti šaltoje vietoje.
labukas. as biskvita kepu labai daznai, nes tai paprasta, lengva ir gana pigu, nes reikia mazai produktu, o gaunasi tikrai puikus tortai. o darau taip:
8kiausiniai
250g cukraus pudros
250g miltu
vanilinio cukraus
*galima deti tarkuotos citrinos zieveles ar apelsinu, kakavos, jei norit sokoladinio torto
"pavykes"biskvitas yra del keletos priezasciu:
1. naudoju cukraus pudra, nes trynius reikia istrinti su cukrumi tol, kol cukrus istirpsta, tad su pudra daug paprasciau, ir mase padideja mazdaug 3kartus, tad trinti reikia ilgokai, pasikaustykite kantrybe
2. kiek imanoma geriau isplakti baltymus, nes tai yra pagrindine kepejeliu klaida, kadangi baltymas kelia biskvitine tesla, niekas daugiau jos nekelia. tad baltyma reikia isplakti iki standziausiu putu, kad jos jau nebekristu is puodo apvertus (tada jau gerai yra isplakti). plakant mikseris sukamas visada ta pacia kryptimi-nepatartina "makaluoti". taip pat ir idejus i tesla-atsargiai. as dedu dali baltymu, uzbarstau miltais ir lengvai pamaisau, tada vel taip pat, kol mazdaug per 3kartus viska sudedu. mases nekratykite, zodziu, elkites su baltymais kaip su kudikiu
3. na ir galu gale viska dedame i skarda. as niekuo netepu, nes visda vis tiek kazkiek prilimpa, o naudoju kepimo popieriu-patiesiu visa skarda ir krastus. tada labai lengvai nusiima biskvitas.
4. kepame 180 temperaturoje ir bent 30-40min jokiais budais neatidarome orkaites, nes sukris tesla kaip mat! as mazdaug po 50min labai pamazu praverusi iduriu pagaliuku ir taip patikrinu, ar iskepes. jei taip, uzdariau, isjungiu ir palieku atvesti orkaiteje net keliom valandom. kadangi taip kepant mano biskvitas kepa apie 1h, todel ir virsu uzdengiu kepamu popieriumi, kad sis nesudegtu
bandykit, tikiuosi viska nupasakojau
8kiausiniai
250g cukraus pudros
250g miltu
vanilinio cukraus
*galima deti tarkuotos citrinos zieveles ar apelsinu, kakavos, jei norit sokoladinio torto
"pavykes"biskvitas yra del keletos priezasciu:
1. naudoju cukraus pudra, nes trynius reikia istrinti su cukrumi tol, kol cukrus istirpsta, tad su pudra daug paprasciau, ir mase padideja mazdaug 3kartus, tad trinti reikia ilgokai, pasikaustykite kantrybe
2. kiek imanoma geriau isplakti baltymus, nes tai yra pagrindine kepejeliu klaida, kadangi baltymas kelia biskvitine tesla, niekas daugiau jos nekelia. tad baltyma reikia isplakti iki standziausiu putu, kad jos jau nebekristu is puodo apvertus (tada jau gerai yra isplakti). plakant mikseris sukamas visada ta pacia kryptimi-nepatartina "makaluoti". taip pat ir idejus i tesla-atsargiai. as dedu dali baltymu, uzbarstau miltais ir lengvai pamaisau, tada vel taip pat, kol mazdaug per 3kartus viska sudedu. mases nekratykite, zodziu, elkites su baltymais kaip su kudikiu


3. na ir galu gale viska dedame i skarda. as niekuo netepu, nes visda vis tiek kazkiek prilimpa, o naudoju kepimo popieriu-patiesiu visa skarda ir krastus. tada labai lengvai nusiima biskvitas.
4. kepame 180 temperaturoje ir bent 30-40min jokiais budais neatidarome orkaites, nes sukris tesla kaip mat! as mazdaug po 50min labai pamazu praverusi iduriu pagaliuku ir taip patikrinu, ar iskepes. jei taip, uzdariau, isjungiu ir palieku atvesti orkaiteje net keliom valandom. kadangi taip kepant mano biskvitas kepa apie 1h, todel ir virsu uzdengiu kepamu popieriumi, kad sis nesudegtu
bandykit, tikiuosi viska nupasakojau


QUOTE(Agnyte... @ 2007 01 04, 15:03)
labukas. as biskvita kepu labai daznai, nes tai paprasta, lengva ir gana pigu, nes reikia mazai produktu, o gaunasi tikrai puikus tortai. o darau taip:
8kiausiniai
250g cukraus pudros
250g miltu
vanilinio cukraus
*galima deti tarkuotos citrinos zieveles ar apelsinu, kakavos, jei norit sokoladinio torto
"pavykes"biskvitas yra del keletos priezasciu:
1. naudoju cukraus pudra, nes trynius reikia istrinti su cukrumi tol, kol cukrus istirpsta, tad su pudra daug paprasciau, ir mase padideja mazdaug 3kartus, tad trinti reikia ilgokai, pasikaustykite kantrybe
2. kiek imanoma geriau isplakti baltymus, nes tai yra pagrindine kepejeliu klaida, kadangi baltymas kelia biskvitine tesla, niekas daugiau jos nekelia. tad baltyma reikia isplakti iki standziausiu putu, kad jos jau nebekristu is puodo apvertus (tada jau gerai yra isplakti). plakant mikseris sukamas visada ta pacia kryptimi-nepatartina "makaluoti". taip pat ir idejus i tesla-atsargiai. as dedu dali baltymu, uzbarstau miltais ir lengvai pamaisau, tada vel taip pat, kol mazdaug per 3kartus viska sudedu. mases nekratykite, zodziu, elkites su baltymais kaip su kudikiu
3. na ir galu gale viska dedame i skarda. as niekuo netepu, nes visda vis tiek kazkiek prilimpa, o naudoju kepimo popieriu-patiesiu visa skarda ir krastus. tada labai lengvai nusiima biskvitas.
4. kepame 180 temperaturoje ir bent 30-40min jokiais budais neatidarome orkaites, nes sukris tesla kaip mat! as mazdaug po 50min labai pamazu praverusi iduriu pagaliuku ir taip patikrinu, ar iskepes. jei taip, uzdariau, isjungiu ir palieku atvesti orkaiteje net keliom valandom. kadangi taip kepant mano biskvitas kepa apie 1h, todel ir virsu uzdengiu kepamu popieriumi, kad sis nesudegtu
bandykit, tikiuosi viska nupasakojau

8kiausiniai
250g cukraus pudros
250g miltu
vanilinio cukraus
*galima deti tarkuotos citrinos zieveles ar apelsinu, kakavos, jei norit sokoladinio torto
"pavykes"biskvitas yra del keletos priezasciu:
1. naudoju cukraus pudra, nes trynius reikia istrinti su cukrumi tol, kol cukrus istirpsta, tad su pudra daug paprasciau, ir mase padideja mazdaug 3kartus, tad trinti reikia ilgokai, pasikaustykite kantrybe
2. kiek imanoma geriau isplakti baltymus, nes tai yra pagrindine kepejeliu klaida, kadangi baltymas kelia biskvitine tesla, niekas daugiau jos nekelia. tad baltyma reikia isplakti iki standziausiu putu, kad jos jau nebekristu is puodo apvertus (tada jau gerai yra isplakti). plakant mikseris sukamas visada ta pacia kryptimi-nepatartina "makaluoti". taip pat ir idejus i tesla-atsargiai. as dedu dali baltymu, uzbarstau miltais ir lengvai pamaisau, tada vel taip pat, kol mazdaug per 3kartus viska sudedu. mases nekratykite, zodziu, elkites su baltymais kaip su kudikiu


3. na ir galu gale viska dedame i skarda. as niekuo netepu, nes visda vis tiek kazkiek prilimpa, o naudoju kepimo popieriu-patiesiu visa skarda ir krastus. tada labai lengvai nusiima biskvitas.
4. kepame 180 temperaturoje ir bent 30-40min jokiais budais neatidarome orkaites, nes sukris tesla kaip mat! as mazdaug po 50min labai pamazu praverusi iduriu pagaliuku ir taip patikrinu, ar iskepes. jei taip, uzdariau, isjungiu ir palieku atvesti orkaiteje net keliom valandom. kadangi taip kepant mano biskvitas kepa apie 1h, todel ir virsu uzdengiu kepamu popieriumi, kad sis nesudegtu
bandykit, tikiuosi viska nupasakojau


Viska labai aiskiai isdestei, bet as vistiek dar turiu klausima

