Kepiau paprasta biskvita puodelyje ir stai taip papuosiau Cia buvo bandomasis "triusis" pries velykas. Per velykas noriu padaryti zuikuti, jei iseis grazus idesiu nuotraukyte
Nu aš nesuprantu Jau dukart kepiau biskvitą pagal receptą iš neseniai išėjusio žurnaliuko "Kepiniai". Ten receptas maždaug panašus į tuos, kur Jūs čia rašot (na, kad viskas maždaug lygiom dalim), nu bet a bu kartus man visiškai nepavyko Dar pirmą kartą tai nieko. Dariau apvalų, ant viršaus mascarponė. Kažkaip padrėko jis man ir gavosi pakenčiamai. Nu bet vakar tai visiškas fiasko buvo Vyniotinį norėjau padaryti... O ką ten suvyniosi, kad kaip sausainis tas biskvitas gavos lūžta ir tiek... Nesuprantu kame reikalas... Patarkit....
Klasikinis biskvitas (na, kur po lygiai visko ir be jokių chemikalų ir riebalų) yra mano viso gyvenimo didžioji nesėkmė galiu ką norit padaryt, nu tikrai, mėgstu tuo užsiimt, bet šiiiiiiiitas - aukštasis pilotažas. Kaip jį padaryti vientisą nesuzmekusį ir pakankamai aukštą, dar sau neatskleidžiau
Ir man toks biskvitas niekada nesigaudavo, kol su drauge, kepančia fantastiškus tortus, kelis kartus kartu nepadarėme...
Labai svarbu, koks yra mikseris... Anksčiau turėjau tarybinį, tai kiaušinių niekaip neišplakdavo O dabar su normaliu mikseriu plaku kiaušinius su cukrumi apie 5 - 7 min. (kol masė padidėja kelis kartus ir būna grietinės tirštumo), po to dalimis beriu persijotus miltus ir ranka atsargiai maišau, kad neliktų miltų gumuliukų Tada pilu į kepimo popieriumi išklotą formą (išklotas tik dugnas, sienelių niekuo netepu) ir į orkaitę
Ir man toks biskvitas niekada nesigaudavo, kol su drauge, kepančia fantastiškus tortus, kelis kartus kartu nepadarėme...
Labai svarbu, koks yra mikseris... Anksčiau turėjau tarybinį, tai kiaušinių niekaip neišplakdavo O dabar su normaliu mikseriu plaku kiaušinius su cukrumi apie 5 - 7 min. (kol masė padidėja kelis kartus ir būna grietinės tirštumo), po to dalimis beriu persijotus miltus ir ranka atsargiai maišau, kad neliktų miltų gumuliukų Tada pilu į kepimo popieriumi išklotą formą (išklotas tik dugnas, sienelių niekuo netepu) ir į orkaitę
Ir man toks biskvitas niekada nesigaudavo, kol su drauge, kepančia fantastiškus tortus, kelis kartus kartu nepadarėme...
Labai svarbu, koks yra mikseris... Anksčiau turėjau tarybinį, tai kiaušinių niekaip neišplakdavo O dabar su normaliu mikseriu plaku kiaušinius su cukrumi apie 5 - 7 min. (kol masė padidėja kelis kartus ir būna grietinės tirštumo), po to dalimis beriu persijotus miltus ir ranka atsargiai maišau, kad neliktų miltų gumuliukų Tada pilu į kepimo popieriumi išklotą formą (išklotas tik dugnas, sienelių niekuo netepu) ir į orkaitę
o turi įtakos, kaimiški kiaušai ar ne? turbūt plakti didžiausiu greičiu, ar keisti greitį? cukrų dėti iškart ar palaipsniui, ar jau išplakus kiaušus?
ot geras, tai miltus ranka? ne su mikseriu įmaišyti?
o baltymai ir tryniai atskirai?
Nemanau, kad yra koks nors skirtumas, ar kiaušiniai kaimiški, ar ne... Aš iškart suberiu visą cukrų ir plaku didžiausiu greičiu Yra keli biskvito gaminimo būdai - galima plakti neatskirtus kiaušinius su cukrumi paprastai, galima juos plakti ant garų vonelės, galima pirmiausiai atskirti trynius nuo baltymų ir išplakti trynius su cukrumi, o tada įmaišyti išplaktus baltymus ir t. t. Man parodė, kaip daryti biskvitą išplakant neatskirtus kiaušinius, tai taip kol kas ir darau Miltus įmaišau ranka, nes kažkaip nesugebu normaliai išmaišyti šaukštu - vis lieka miltų gumuliukų ... Kai maišau ranka, tai jaučiu, ar yra gumuliukų, ar ne O su mikseriu įmaišyti tikrai negalima, nes biskvitas garantuotai sukris
Apie biskvitą Išsikepę biskvitą, mes galime pagaminti daugybę įvairiausių skanėstų. Todėl būtina šį tą žinoti apie biskvitinę tešlą. Biskvitiniai kepiniai pasižymi purumu, elastingumu ir lengvumu. Biskvitas - tai pagrindas įvairių rūšių tortams, vyniotiniams ar pyragaičiams.
Pagrindiniai produktai, reikalingi biskvitui pagaminti, - tai kiaušiniai, smulkus arba miltinis cukrus ir aukščiausios rūšies kvietiniai miltai.
Kad kepinys pavyktų, šiuos produktus maišome tokiu santykiu: 1 kiaušiniui - 30 g cukraus ir 25 g miltų. Jei norime gauti trapesnį ir sausesnį gaminį, miltus maišome pusiau su bulvių krakmolu. Be to, į biskvitinę tešlą galima dėti ir įvairiausių priedų: šokolado, kakavos, kavos, riešutų, aguonų, kondensuoto pieno ir kt. Tuomet į tešlą reikėtų įberti ir truputį kepimo miltelių.
Biskvitas gali būti gaminamas dviem būdais: šaltuoju ir karštuoju. Pirmasis būdas yra lengvesnis ir paprastesnis. Taigi apie jį šiek tiek plačiau.
Gamindami biskvitą šaltuoju būdu, kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir palaikome šaltai (kad lengviau išsiplaktų). Trynius mediniu šaukštu ištriname su cukrum. Jų tūris turi padidėti apie 3 kartus, o cukrus turi būti visiškai ištirpęs. Kitame inde išplakame baltymus. Jų tūris padidėja 5-7 kartus. Gerai išplakti baltymai, apvertus indą, iš jo neiškrenta. Išplaktus baltymus atsargiai sumaišome su išsuktais tryniais. Miltus persijojame, kad juose būtų daugiau oro, ir dalimis suberiame į nuolat maišomą tešlą. Tešlą pilame į pergamentiniu popieriumi išklotą (nebūtinai), sviestu pateptą ir miltais arba džiūvėsėliais pabarstytą formą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje (180-200°C). Pirmąsias 10-15 minučių orkaitės neatidarinėjame ir kepinio nejudiname, nes nuo sutrenkimo gali sutrūkti pūslelių sienelės, išgaruoti oras, o tada kepsnys bus kietas. Ar biskvitas iškepęs, tikriname plonu mediniu pagaliuku (balanėle). Jei, ištraukus iš kepinio, pagaliukas yra sausas, vadinasi, biskvitas iškepęs. 6-8 kiaušinių biskvitinė tešla kepa 20 minučių, 8-12 kiaušinių - 30 minučių, 0 12-15 kiaušinių - 40 minučių. Iškepusį biskvitą 10 valandų reikėtų palaikyti kambario temperatūroje. Biskvitinei tešlai gali būti naudojami įvairūs prieskoniai: vanilė, romo ar migdolų esencija, citrinų bei apelsinų žievelės ir kvapieji pipirai.
PATARIMAI: * Dalį recepte nurodyto cukraus kiekio galima sudėti į plakamus baltymus. Baltymai lengviau išsiplaks ir ilgiau išliks standūs. * Prieš atskirdamos trynius nuo baltymų, kruopščiai nuplaukite kiaušinio lukštą. Būtent ant jo gali būti salmonelės lazdelių. * Gaminant tortą, biskvitinius lakštus galima sulaistyti atskiestu romu, konjaku, likeriu, vaisių sultimis ar pasaldintu pienu. * Jei iškepus pergamentinis popierius sunkiai nusiima, galima jį sudrėkinti vandeniu.
Dar buvau radus toki receptuka: 1 kiaušiniui - 25 g cukraus ir 25 g miltų.
Tai pagal si ir darau nes 30 g cukraus/ 1 kiausiniui labai jau saldus gaunasi.
Vietoj miltu idedu krakmolo, arba per puse su miltais, arba trecdali kazkur, jei noriu kakavinio biskvito, tai idedu 2-3 saukstus kakavos vietoj miltu/krakmolo. Ir visada idedu kepimo milteliu.
Svarbiausia, kad baltymas geria issiplaktu, su geru mikseriu ant didziausiu apsuku tai tikrai issilpaka taip, kad apvertus dubeni, nieks neisteka nors anksciau negalejau patiket kad taip gali buti kol nenusipirkau gero mikserio
Puse cukraus sudedu palaipsniui plakant balktymus, o kita puse i trynius. Tiesa trynius as irgi plaku mikseriu, issiplaka labai gerai
Tada sumaisau isplaktus baltymus ir trynius, tik jau kai maisau tai ijungiu maziausias apsukas, ir dalimis beriu miltu/krakmolo/kakavos/kepimo milteliu misini, kuri pasiruosiu is anksto.
Sveikos merginos!
Gal pasidalintumėt receptukais, kaip iškepti gerą biskvitą, kuris nenusėda jį išėmus iš orkaitės. Aš kiek kartų bandžius, man vis kažkokie blynai gaunasi. Gal temperatūrą neteisingai nustatau?
Iš anksto dėkoju.
Pagrindinis biskvito receptas:4kiausiniai,2valg.s,silto vandens,120g.cukraus,75g.miltu,75g.krakmolo,ziupsnelis druskos. 1.Trynius atskirti nuo baltymo. 2.Trynius iki purumo isplakti su 2/3cukraus ir siltu vandeniu. 3.Baltymus isplakti iki purumo su likusiu cukrum ir druska. 4. 1/3baltymu imaisyti i tryniu mase 5.Miltus sumaisyti su krakmolu ir persijotus imaisyti i tesla. 6.Likusius baltymus atsargiai imaisyti i tesla. 7.Formos dugna iskloti kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsniu temp.orkaiteje apie 35min. VISADA PAVYKSTA!