Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XVI

QUOTE(sija8 @ 2012 04 28, 22:41)
Sveikos,
Pasidariau echoskopiją. Mano skydliaukė praėjus 9 metams po pašalinimo pradėjo atauginėt. Būtų lyg ir nieko (kaip gydytoja žiauriai pajuokavo:,, Džiaukis, jei būtų karas ir nebūtų įmanoma gauti tyroxino, bent kažkiek ilgiau gyventum su tais nuosavais skydliaukės likučiais nei visai be jos ... biggrin.gif ), bet vienoj vietoj lyg ir nori vėl formuotis mazgas doh.gif Visai nelinksma verysad.gif Nebenorėčiau daugiau išgyventi to operacijos košmaro verysad.gif
Bet kažkoks paradoksas - skydliaukė atauginėja, bet tyroxino poreikis didėja g.gif Turėtų būt atvirkščiai. Kažkas čia man nesidėlioja blink.gif

organizmas pradeda atauginet skydliauke jei yra tiroxino trukumas, ar nebuvo taip kad gerdavai per maza doze, kokie tavo rodikliai budavo? kiek man aiskino endokrinologas ir chirurgas, kad labai svarbu gerti pakankama tiroxino doze, nes kitu atveju jei ataugtu skydliauke nera gerai.. manau tavo gydytoja stengiasi skirti didesne doze dabar, kad tas atauges darinys negamintu hormonu ir nekenktu tavo organizmui.
Papildyta:
QUOTE(audrone@ @ 2012 04 28, 21:55)
Apie randa paklauset, ir prisiminiau: drauge pasakojo vaikysteje mate moteri su randu ant kaklo, pagalvojo zudesi, snai sau per gerle..kas venas pjaunasi, o cia kakla smile.gif))
Papildyta:
Jurga11 , o kaip paciai jokiu komplikaciju; balso stygos ta priesliauke kur kalci gamina, viskas tvarkoj ? Nes kai man tais procentais isaiskino, tai tik isgazdino...tiek pazeidziam, tiek atsistato, tiek ne...

del rando gali nebijot, nes siais laikais chirurgu ir skalpeliai kiti nei kad buvo anksciau, del to lieka tik plonas baltas bruksnelis, pati manau visada ji matai, bet kiti tikrai to nepastebi nebent labai idemiai ziuretu is labai arti
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2012 04 29, 22:34)
Dažniausiai tiek ir laiko jei viskas gerai. Mane dėl komplikacijų išlaikė beveik dvi savaites doh.gif

Labas, o kokios tos komplikacijos? Su gijimu susije ar pati operacija komplikuota? Jau dabar labiau bijau vaika palikti, nes aterodo kad be manes nesusitvarkys, negu operacijos sad.gif tetis vakarais pasidziaugia po darbo, o siaip med visas dienas ir naktis, kaip sulipusios.. Tai jau skaiciuoju tas dienas, kad kuo maziau iseitu, va o jeigu kokios komplikacijos...
Atsakyti
Sveikos. Man ir pries pusantro menesio atrado hiper skydliaukes pakitimus.Skundziausi,tik padidejusiu sirdies ritmu. Iki siol kiek tyrdavo,per keturius metus,nieko nerasdavo. Paskyqge gerti metizoli.Geriu,bet nepasakyciau,kad gerai jauciuosiu,vis sukasi galva,jauciuosiu kaip girta.Nuo vaistu pradejimo gert,isvien sergu,nors ankciau menesines budravo reguliarios.Pradejo skaudeti sanarius ,ant koju atsirado guzai,skauda,vos peit iseina. Pas gytitoja tik po poros savaiciu dar eit. norejau paklaust,ar gali but,toks salutinis vaistu poveikis? gal kas lankotes pas endikrinologe kaune Lasiene,kokie apie ja atsiliepimai?
:-)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linejaa2012: 30 balandžio 2012 - 15:51
QUOTE(linejaa2012 @ 2012 04 30, 16:50)
Sveikos. Man ir pries pusantro menesio atrado hiper skydliaukes pakitimus.Skundziausi,tik padidejusiu sirdies ritmu. Iki siol kiek tyrdavo,per keturius metus,nieko nerasdavo. Paskyqge gerti metizoli.Geriu,bet nepasakyciau,kad gerai jauciuosiu,vis sukasi galva,jauciuosiu kaip girta.Nuo vaistu pradejimo gert,isvien sergu,nors ankciau menesines budravo reguliarios.Pradejo skaudeti sanarius ,ant koju atsirado guzai,skauda,vos peit iseina. Pas gytitoja  tik po poros savaiciu dar eit. norejau paklaust,ar gali but,toks salutinis vaistu poveikis? gal kas lankotes pas endikrinologe kaune Lasiene,kokie apie ja atsiliepimai?
:-)

sveiki, mano manymu jums reiketu ir reumatologo konsultacijos, truputi keista, kad skauda sanarius ir guzai ant koju,
as pati , pries operacija geriau metizoli, nieko blogo nepajutau
o kas jums paskyre metizoli?
jus nueisite pas endokrinologa, o tyrimai bus neteisingi, nes jau vartojate hormonus?
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Turiu 3 cm mazgelį, hormonai nepakitę, rekomendavo operuotis. Domina, ar lengva patekti pas gerb. Beišą, kad jis operuotų? Paskyrė man kitą chirurgą, bet po apsilankymo jo kompetencija suabejojau. Gal vilnietės galėtų parekomenduoti kokį gerą chirurgą. Būčiau dėkinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 04 30, 16:11)
sveiki, mano manymu jums reiketu ir reumatologo konsultacijos, truputi keista, kad skauda sanarius ir guzai ant koju,
as pati , pries operacija geriau metizoli, nieko blogo nepajutau
o kas jums paskyre metizoli?
jus nueisite pas endokrinologa, o tyrimai bus neteisingi, nes jau vartojate hormonus?

Ta pati Lasiene,buvau,jau pas endikrinologa,ir ji man paskyre,prad karzioj tris savaites geriau po dvi tris kartus dienoje,o paskui dabar po viena tris kartus dienoje ir liepe pasirodyt po dvieju menesiu,pasidarius vel tyrima. Anksciau,neturejau problemu del koju,o dabar tik taip pasidare,toddel ir galvoju,ar cia nesalutinis vaistu poveikis.
Atsakyti
Sveikos,

Man diagnozavo skydliaukės hiperfunkciją sad.gif Paskyrė gerti Thyrozolį, pradėsiu nuo rytojaus. Simptomai - nukritęs svoris (- ~5kg), labai didelis nervingumas... Labai noriu išsigydyti, bet dar labai bijau priaugti svorio sad.gif Prisiskaičiau, kad nuo vaistų labai auga svoris, bet turbūt greičiau nuo to, kad medžiagų apykaita sulėtėja, o valgome kiek valgiusios? (žinau, kvailas klausimas ir kvaila dėl to nervintis, bet nieko su savimi negaliu padaryti blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(audrone@ @ 2012 04 30, 11:27)
Labas, o kokios tos komplikacijos? Su gijimu susije ar pati operacija komplikuota? Jau dabar labiau bijau vaika palikti, nes aterodo kad be manes nesusitvarkys, negu operacijos sad.gif tetis vakarais pasidziaugia po darbo, o siaip med visas dienas ir naktis, kaip sulipusios.. Tai jau skaiciuoju tas dienas, kad kuo maziau iseitu, va o jeigu kokios komplikacijos...

Man, deja, pažeidė balso stygas operacijos metu:verysad: . Viena balso klostė ir dabar parezinė. Todėl ir laikė ilgiau kol pradėjau bent kažkiek kalbėti - siuntinėjo pas loristus, fonopedus... doh.gif
Mano mergytei buvo 11 mėn. kai mane operavo, tad irgi mažuliukė dar, bet nieko... su močiute prabuvo. Tik prisimenu nepažino kai grįžau, nes kalbėjau tokiu kaip multiko balsu. lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(tinginuke @ 2012 04 30, 08:40)
organizmas pradeda atauginet skydliauke jei yra tiroxino trukumas, ar nebuvo taip kad gerdavai per maza doze, kokie tavo rodikliai budavo? kiek man aiskino endokrinologas ir chirurgas, kad labai svarbu gerti pakankama tiroxino doze, nes kitu atveju jei ataugtu skydliauke nera gerai.. manau tavo gydytoja stengiasi skirti didesne doze dabar, kad tas atauges darinys negamintu hormonu ir nekenktu tavo organizmui.

O va čia tai man naujiena blink.gif Nežinojau... Iš tiesų dabar po antro nėštumo ir gimdymo viskas pasikeitė. Gerdavau tai daugiau, tai mažiau tyroxino. Gal rimtai sublūdijo. Endokrinologė nieko neminėjo. Galvoju gal reikia važiuot kur kitur pasikonsultuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Heilou @ 2012 04 30, 19:28)
Sveiki 4u.gif
Turiu 3 cm mazgelį, hormonai nepakitę, rekomendavo operuotis. Domina, ar lengva patekti pas gerb. Beišą, kad jis operuotų? Paskyrė man kitą chirurgą, bet po apsilankymo jo kompetencija suabejojau. Gal vilnietės galėtų parekomenduoti kokį gerą chirurgą. Būčiau dėkinga smile.gif

Bandyk pas Beisa, dar geras Ostapenka. Mane pats Beisa operavo, labai dziaugiuosi del to, nes viskas praejo be komplikaciju, iskart po operacijos galejau normaliai kalbeti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ellektra3: 01 gegužės 2012 - 00:05
QUOTE(ellektra3 @ 2012 05 01, 01:00)
Bandyk pas Beisa, dar geras Ostapenka. Mane pats Beisa operavo, labai dziaugiuosi del to, nes viskas praejo be komplikaciju, iskart po operacijos galejau normaliai kalbeti.

Dėkui už rekomendaciją, taip būtinai ir darysiu!
Atsakyti
QUOTE(Heilou @ 2012 05 01, 11:26)
Dėkui už rekomendaciją, taip būtinai ir darysiu!

Galiu duoti kordinates.
Atsakyti
QUOTE(ellektra3 @ 2012 05 01, 11:19)
Galiu duoti kordinates.

Būčiau be galo dėkinga!
Atsakyti