Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XVI

Kadangi pabaigiau tema, tai pradedu nauja smile.gif

Tema XV
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliuska: 15 kovo 2012 - 23:11
QUOTE(egliuska @ 2012 03 16, 01:09)
Kadangi pabaigiau tema, tai pradedu nauja  smile.gif

Tema XV

nu ka egliuska, jei jau pabaigei, tai ir privalejai atidaryti smile.gif biggrin.gif
Atsakyti
na va rasiau ir as kelis kartus,bet niekas neatsake,nzn gal ne i tema cia as:)))bet rodos ir i tema:)
panasiai ir man,mazgas virs 3cm,dare punkcija- gera,dare ir ta tyrima su radioaktyviu skysciu(beja man ji i vena suleido,tada siek tiek palaukiau ir guliaus po aparatu,pagal lt para bendraut nelabai galima po tyrimo.ziurejo salta ar karsta,tai rode ir toki ir toki.pirmadieni vaziuosiu dar karteli pas gydytoja,echoskopuos vel,ir manau kazka jau patars.(uzsimine kad tureciau pjaut)bet galutinai dar neaptarem,gydytoja lenkijoj,iskart pasiule pjaut,taigis eisiu dar pas viena gyd:)kad jau nori pjaut,tai tegu visi 3 buna uz tai:)
ar vilniuje geriausia pas Beisa?
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2012 03 16, 02:37)
na va rasiau ir as kelis kartus,bet niekas neatsake,nzn gal ne i tema cia as:)))bet rodos ir i tema:)
panasiai ir man,mazgas virs 3cm,dare punkcija- gera,dare ir ta tyrima su radioaktyviu skysciu(beja man ji i vena suleido,tada siek tiek palaukiau ir guliaus po aparatu,pagal lt para bendraut nelabai galima po tyrimo.ziurejo salta ar karsta,tai rode ir toki ir toki.pirmadieni vaziuosiu dar karteli pas gydytoja,echoskopuos vel,ir manau kazka jau patars.(uzsimine kad tureciau pjaut)bet galutinai dar neaptarem,gydytoja lenkijoj,iskart pasiule pjaut,taigis eisiu dar pas viena gyd:)kad jau nori pjaut,tai tegu visi 3 buna uz tai:)

Geriau jau pjaut, jei tokie reikalai. As 12 metu gydziaus, kas is to pjove paveluotai, ir dar va i joda dabar turiu vazineti...Manau pirmai pradziai pasiimk visus rezultatus tyrimu ir vyk pas Beisa.
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2012 03 16, 01:37)

Mano gyd. siųsdama pas Beišą,sakė,jei jis sakys operuotis-operuokis,jei ne-lauk. Tai va,Beiša pasiūlė operuotis, tai išsoperavau. Man paliko pusę skydliaukės. O kas žino kaip būtų buvę jei būčiau laukusi.Nes man po biopsijos įtarė vėžį. Bet mano mazgas nebuvo piktas. Ir aš vis dar turiu pusę skidliaukės thumbup.gif ,ir turiu viltį, kad gal nereikės gerti vaistų thumbup.gif .Ir mano mazgelis buvo tik 1,5 cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viliute*: 16 kovo 2012 - 20:39
vadinas taip ir bus,eisiu pas Beisa ir ziuresiu ka pasakys
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2012 03 16, 01:37)

Na va, buvau ir as siandien scintigramoj (berods taip vadinasi blush2.gif ). Mazgas padidejes iki 6 cm, saltas. Gydytoja nustebo, kad ne mazgas ta radioaktyvuma kaupia, o pati skydliauke... na cia bent jau as taip supratau blush2.gif Dar kazkokia cistute salia rado. Hormonai normos ribose. Dar maciau irasa - hipofunkcine toksine striuma, cistine degeneracija. Ka tai reiskia? g.gif Gydytoja siulo pjauti. Gal dabar kas pasidalintu patikrtimi apie operacija- kiek trunka mazdaug, kiek laiko ligonineje? Kokios galimos komplikacijos? Ir kada jau bus galimybe zinoti, ar reiks po operacijos gyventi su vaistais, ar visdelto ju nereikes? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kriorsa: 16 kovo 2012 - 23:52
QUOTE(kriorsa @ 2012 03 17, 01:47)
Na va, buvau ir as siandien scintigramoj (berods taip vadinasi  blush2.gif ). Mazgas padidejes iki 6 cm, saltas. Gydytoja nustebo, kad ne mazgas ta radioaktyvuma kaupia, o pati skydliauke... na cia bent jau as taip supratau  blush2.gif  Dar kazkokia cistute salia rado. Hormonai normos ribose. Dar maciau irasa - hipofunkcine toksine striuma, cistine degeneracija. Ka tai reiskia?  g.gif  Gydytoja siulo pjauti. Gal dabar kas pasidalintu patikrtimi apie operacija- kiek trunka mazdaug, kiek laiko ligonineje?  Kokios galimos komplikacijos? Ir kada jau bus galimybe zinoti, ar reiks po operacijos gyventi su vaistais, ar visdelto ju nereikes?  unsure.gif

o tai per echoskopa nemate,kad mazgas padidejas? beje mums ziuriu labai panasiai viskas,tik pas mane mazgas o ne skydliauke salta,bet taip pat per scintigrafija rado nauja mazgeli:)hormonai ir mano normos ribose,ir irasas pas mus toks pats:)
bet o tai ar trukdo toks didelis mazgas? nes man su 3cm jau nera komforto
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2012 03 17, 00:55)
o tai per echoskopa nemate,kad mazgas padidejas? beje mums ziuriu labai panasiai viskas,tik pas mane mazgas o ne skydliauke salta,bet taip pat per scintigrafija rado nauja mazgeli:)hormonai ir mano normos ribose,ir irasas pas mus toks pats:)
bet o tai ar trukdo toks didelis mazgas? nes man su 3cm jau nera komforto

Tai per echoskopija ir pamate, kad padidejas ax.gif O per scintigrafija nustate, kad mazgas saltas. ir per echo dar cistute kazkokia salia mate. Taigi esam panasioj situacijoj ax.gif
Siaip mazgas taip labai netrukdo, gal tik diskomfortas devint koki golfa blush2.gif Ir siaip vaizdas kaklo nekoks, nes matosi, kad viena puse kaklo didesne. Pries kelis metus ir pas mane jis buvo 3 cm, o dabar ziuriu-padidejas (bliamba, paziurejau pagal liniuote, tai 6 cm labai daug doh.gif , negi gali taip buti? g.gif verysad.gif . Turiu maza vaikiuka, tai man ta operacija labai daug planavimo pareikalaus doh.gif Kazin po dalies skydliaukes pasalinimo kaip ten su visokiais vaiku planavimais buna blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kriorsa: 17 kovo 2012 - 00:18
QUOTE(kriorsa @ 2012 03 17, 02:13)
Tai per echoskopija ir pamate, kad padidejas  ax.gif  O per scintigrafija nustate, kad mazgas saltas. ir per echo dar cistute kazkokia salia mate. Taigi esam panasioj situacijoj  ax.gif 
Siaip mazgas taip labai netrukdo, gal tik diskomfortas devint koki golfa  blush2.gif  Ir siaip vaizdas kaklo nekoks, nes matosi, kad viena puse kaklo didesne. Pries kelis metus ir pas mane jis buvo 3 cm, o dabar ziuriu-padidejas (bliamba, paziurejau pagal liniuote, tai 6 cm labai daug  doh.gif , negi gali taip buti?  g.gif  verysad.gif . Turiu maza vaikiuka, tai man ta operacija labai daug planavimo pareikalaus  doh.gif  Kazin po dalies skydliaukes pasalinimo kaip ten su visokiais vaiku planavimais buna  blush2.gif

Mane isveze operuoti po 7.10, parveze apie 14 val. Paskui vemiau iki vakaro, cia nuo morfino sake. Man per pusmeti taip isaugo, kad ir buvo matyti didesne viena kaklo puse, salino visa skydliauke. Visa gyvenima turesiu gerti tiroxina.Bet jauciuos zymiai geriau, negu pries operacija, tik, kai tenka nutraukti gerti tiroxina pries joda, ir kai jau pradedu gerti ji po jodo, labai sutinsta rankos, net ir veidas patinsta...
Atsakyti
QUOTE(ellektra3 @ 2012 03 17, 01:49)
Mane isveze operuoti po 7.10, parveze apie 14 val. Paskui vemiau iki vakaro, cia nuo morfino sake. Man per pusmeti taip isaugo, kad ir buvo matyti didesne viena kaklo puse, salino visa skydliauke. Visa gyvenima turesiu gerti tiroxina.Bet jauciuos zymiai geriau, negu pries operacija, tik, kai tenka nutraukti gerti tiroxina pries joda, ir kai jau pradedu gerti ji po jodo, labai sutinsta rankos, net ir veidas patinsta...

O tai tas jodas po operacijos visiems butinas? Kokio dydzio buvo Jusu mazgas, kad visa skydliauke salint reikejo? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kriorsa @ 2012 03 17, 01:13)
Kazin po dalies skydliaukes pasalinimo kaip ten su visokiais vaiku planavimais buna  blush2.gif

Neseniai gimdžiau, neturiu pusės skydliaukės, o kita pusė nefunkcionuoja, geriu Tiroksiną, pastojau suplanavus pirmame cikle.

Sėkmės Jums 4u.gif .
Atsakyti