Situacija yra tokia. Mes su MB kartu esam 2.5 metų, o gyvenam kartu beveik 5 mėnesius. MB giminė didelė ir plati, ir jie visi palaiko artimus santykius: tėvai, vaikai, pusbroliai, dėdės, tetos ir t.t. Kol mes kartu negyvenome ir su MB giminaičiais matydavausi santykinai retai, manęs tai visai neerzindavo. Priešingai, netgi patikdavo, kad jie visi taip gražiai bendrauja, visada gali kreiptis vieni į kitus pagalbos ir t.t. Bet dabar, kai kartu apsigyvenome, mane tiek bendravimo su jais gąsdina. Dabar jo yra gerokai daugiau. Pavyzdys. Skambina MB teta, prašo prižiūrėti jos mažą vaiką. Nesvarbu, ką mes esame susiplanavę, turim lėkt pas tą tetą su vaiku ir visą dieną ten sėdėti (MB požiūris). Kartais prašo tik manęs. Kai pasakau ne ir pasiūlau susirasti auklę, MB supyksta ir sako, kad aš esu egoistė. Paskambina pusbrolis ir pasako, kad atvažiuos į svečius. Mes lekiam namo ir visai nesvarbu, kad gal buvom susiplanavę veikti kažką kito. Atvažiuos giminaičiai, ir šventa. Atvažiuoja MB tėvai kelioms dienoms ir aš pradedu eiti iš proto. Mama laksto po MŪSŲ namus ir reguliuoja viską pagal save: jums reikia to ir ano, susitvarkykit tą ir aną, kodėl čia tokia netvarka. Aš net suprantu, kad ji ne iš blogos valios taip elgiasi. Tiesiog yra perdėtai pedantiška ir hiperaktyvi moteriškė. O aš negaliu to pakęsti. Mano būdas to išvengti tuo metu, kai MB bendrauja su giminaičiais, veikti kažką kitą. Ar su savo draugėm / draugais susitikti, ar pačiai nuvažiuoti tėvus aplankyti, ar dar kažkas. Man geri santykiai gražu, nieko prieš neturiu, tiesiog man jų visų per daug. Nepratusi esu, nemėgstu, ne to tipo žmogu esus, kuris norėtų bičiuliautis su absoliučiai visais (net ir tais, su kuriais nelabai turiu apie ką kalbėtis). O taip ir yra. Su didžiąja dalimi MB giminaičių nelabai turiu ką nors bendro. Man jie neįdomūs, gyvenantys visiškai kitokį gyvenimą, visiškai kitaip. Tačiau kai taip pasakau MB, jis labai įsižeidžia, sako, kad aš elgiuosi egoistiškai, net nesistengiu tų žmonių įsileisti į savo gyvenimą (prisipažinsiu, šita dalis yra visiška teisybė, tik aš dar negaliu atsakyti sau į klausimą, ar turėčiau stengtis), juk jie yra ir jo gyvenimo dalis. Pastaruoju metu dauguma konfliktų, kurie tarp mūsų kyla, yra dėl bendravimo su giminaičiais. Kodėl aš, kai atvyksta MB tėvai, išvažiuoju iš namų. Kodėl aš pas juos nenoriu važiuoti dažnai (man užtenka 1-2 kartų per metus po kelias dienas). Kodėl aš nerodau noro bendrauti su jo kitais giminaičiais ir ko nors paprašyta dažnai atsisakau. Sąrašą galėčiau tęst.
Beje, tikrai nenoriu nutraukti MB ryšių su giminaičiais. Tiesiog kartais jaučiuosi taip, kad bendravimas su jais jam yra svarbiau negu tai, kaip jaučiuosi aš, kad lieku mažiau svarbi, kad jų interesai jam svarbesni nei mano.
Aš jau pavargau dėl to pyktis. Rėžkit, ką jūs galvojat šiuo klausimu. Kaip manot, gal aš iš tiesų per daug kategoriškai į tai reaguoju? O gal MB supratimas netinkamas?